25.04.10 Lublin - Rawicz
Re: 25.04.10 Lublin - Rawicz
harry tez ich widziałem, dlatego się zdziwiłem, że było 150 (według relacji) 
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."
- niespokojny
- Trener
DObrze by bylo jakby ktos Wojciechowskiemu powiedzial ze nie trzeba krzyczec do mikrofonu... 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
InDorka pisze:Zauwazylam, ze wszystkie sektory byly otwarte...
Może i otwarte, ale te zaspawane przejścia z sektora do sektora ? Jak to wygląda? Jak klatki dla dziczy.Bez przesady
Carter#15 pisze:jerry78 pisze:Generalnie padaka. 3h, dziurawy tor, psująca sie maszyna startowa, to wszystko sprawia, że wygląda to bardzo niedobrze.
I stadion wysypisko smieci. 20 zl za siedzenie w smieciach, 5 zl za 2 kartki programu. Ze juz nie wspomne o tym ze zeby gdzies sie ruszyc trzeba ludziom chodzic po glowach i stopach.
Dlatego od lat siedzę sobie za te 20 zł na betonie, bo faktycznie trudno się wydostać z trybun nawet dziecku, jeżeli siedzi się gdzieś pośrodku
Jedyny plus to gratisowe Musli przy wejściu oraz odnowione WC, chociaż w damskim jest brak umywalki i sama pogoniłam jakieś dziecko, które odkręciło wodę i ta zalewała podłogę. Największa porażka, to cena programów i wielkość biletów. Myślę, że 5 zł za dziadowski, 2 kartkowy program to naprawdę wielka przesada i klub na takim zdzierstwie nie zarobi
Bozena pisze:InDorka pisze:Zauwazylam, ze wszystkie sektory byly otwarte...
W sumie nie najgorzej zaprezentował się Kustro.
Kostro
Uprzedziłeś mnie, bo właśnie miałam edytować.
Śmieszna pomyłka, faktycznie? 
A nawet nie trzeba w ogóle mówić.niespokojny pisze:DObrze by bylo jakby ktos Wojciechowskiemu powiedzial ze nie trzeba krzyczec do mikrofonu...
Ale z drugiej strony, jakby tak sie darl do prezydenta i rady miasta o pieniadze na zuzel to kto wie jaki bylby skutek
moze cos by rzucili dla pozbycia sie naszego prezesa, co by wiecej nie przychodzil do nich 
Bozena pisze:Myślę, że 5 zł za dziadowski, 2 kartkowy program to naprawdę wielka przesada
W Rzeszowie, na sparing z Tarnowem rudzielec postanowił, że 8 złotych kosztował będzie program składający się z jednej kartki.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
- MikeMistrz
- Senior
A jeszcze jedno... Kiełbasa będzie na każdym meczu odprawiał swoje modły ? Bo ja szczerze mówiąc nie wiem po co to komu potrzebne
.
Flint pisze:W Rzeszowie, na sparing z Tarnowem rudzielec postanowił, że 8 złotych kosztował będzie program składający się z jednej kartki.
Podejrzewam, że ten program był "biletem" jednocześnie. I powiem Ci w tej sytuacji, że nie chciał byś widzieć jak u nas wyglądał program, który kosztował 12 zł na eliminacje mistrzostw świata
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
MikeMistrz pisze:A jeszcze jedno... Kiełbasa będzie na każdym meczu odprawiał swoje modły ? Bo ja szczerze mówiąc nie wiem po co to komu potrzebne.
Co roku robi to przed PIERWSZYM meczem sezonu, wiec nie rozumiem tego zdziwienia.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
A ten sezon "otwierał" dwa razy, stąd pewnie wątpliwości 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Podejrzewam, że ten program był "biletem" jednocześnie.
No właśnie nie.^^
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
no zatkało mnie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Wracając do toru u nas:
info z Częstochowy
Sajfutdinov bardzo narzekał na stan częstochowskiego owalu, który nie tylko jemu przysparzał kłopotów. - Tak naprawdę nie tylko my się przewracaliśmy, bo rywale z Częstochowy też zaliczyli kilka upadków. Myślę, że nie powinno się robić takich torów. To jest żużel i zawody powinny być widowiskiem dla kibiców, a nie festiwalem wywrotek i upadków. Dla nas też byłoby lepiej. Niestety, nic na to się nie poradzi. Każdy trener wie, jak przygotować tor - zauważa.
We Wrocku taśma nie szła w górę jak trzeba...
Gdyby ktoś miał wątpliowści z jakiej ligi te drużyny....
Równanie toru u nas - niektórzy widzę zachowują się jak bestie na corridzie - co następny Tomek wyeliminowany z sezonu wam się marzy... co według was da zasypanie dziury?Bez ubicia nic, wręcz przeciwnie, jest jeszcze bardziej niebezpieczne.
Nie usprawiedliwia to wszystko faktu oczywiście tego co dzieje się u nas...ale tor jest w stanie się robienia, na Kraków będzie zdecydowanie lepszy, strat maszyna - pech, zdarza się...brud na stadionie - to też wina KMŻ?
Szanowni napinacze może dość plucia we własne gniazdo i trochę wyrozumiałości...to są drugie zawody, przed nami cały sezon.
PS Zapraszam do pomocy przy organizacji meczów.
info z Częstochowy
Sajfutdinov bardzo narzekał na stan częstochowskiego owalu, który nie tylko jemu przysparzał kłopotów. - Tak naprawdę nie tylko my się przewracaliśmy, bo rywale z Częstochowy też zaliczyli kilka upadków. Myślę, że nie powinno się robić takich torów. To jest żużel i zawody powinny być widowiskiem dla kibiców, a nie festiwalem wywrotek i upadków. Dla nas też byłoby lepiej. Niestety, nic na to się nie poradzi. Każdy trener wie, jak przygotować tor - zauważa.
We Wrocku taśma nie szła w górę jak trzeba...
Gdyby ktoś miał wątpliowści z jakiej ligi te drużyny....
Równanie toru u nas - niektórzy widzę zachowują się jak bestie na corridzie - co następny Tomek wyeliminowany z sezonu wam się marzy... co według was da zasypanie dziury?Bez ubicia nic, wręcz przeciwnie, jest jeszcze bardziej niebezpieczne.
Nie usprawiedliwia to wszystko faktu oczywiście tego co dzieje się u nas...ale tor jest w stanie się robienia, na Kraków będzie zdecydowanie lepszy, strat maszyna - pech, zdarza się...brud na stadionie - to też wina KMŻ?
Szanowni napinacze może dość plucia we własne gniazdo i trochę wyrozumiałości...to są drugie zawody, przed nami cały sezon.
PS Zapraszam do pomocy przy organizacji meczów.
Darkan Sprawkan?
istred pisze:
Specjalnie dla Indorki i innych, którzy nie byli na meczu
Jestem wzruszona, wiec musze zamiescic specjalne podziekowania dla Istreda, ktory jak nikt potrafil sie wczuc w role sieroty obserwujacej mecz na monitorze. Ciekawe szczegoly zamiescili tez Cooper , Niespokojny i Kibice.
Istred ...bardzo obrazowa relacja, baardzo dziekuje i ...duuzy rosnij
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Ja myślę, że ci, którzy piszą o nazwijmy to - negatywnej stronie tego czego wczoraj byliśmy swiadkami nie mają na celu jak napisał jeden z moich przedmówców "plucia we własne gniazdo" tylko bardziej kieruje nimi chęć zwrócenia uwagi na momentami naprawdę rażące niedociągnięcia, których na dobrą sprawę można było uniknąć niewielkim kosztem (w tym także finansowm). Dlatego też podpisuję się pod tym, że nie moze kosztować 5 zł coś, co tak naprawdę program zawodów widziało z daleka. Ja rozumiem wszystko - brak kasy itp, ale jeśli już sprzedawać coś to z głową! To jest partyzantka po prostu. I nie chodzi mi wcale o to, żeby bez powodu krytykować wszystko i wszystkich tylko żeby coś w tym mieście wreszcie było zrobione jak należy. Ja wiem, że od lat władze miasta mają kibiców żużla daleko w d...pie, że brakuje na wszystko pieniędzy. Ale zwracam uwagę na fakt, że kibic jako najpoważniejszy sponsor klubu powinien czuć sie przez tenże klub szanowany. Powinien dostać za 20 zł bilet wielkości biletu a nie papierka lakmusowego znanego z lekcji chemii, a za 5 złotych powinien otrzymać program zawodów nie pisany "na kolanie", tylko z zawartością, która kibica sportu żużlowego zainteresuje. Fakt faktem, że to były pierwsze zawody ligowe w tym sezonie na lubelskim torze i pewne braki możemy wybaczyć, a nawet powinniśmy. Z drugiej strony jednak za 20 zł (a to nie są dla wielu małe pieniądze) wymagajmy profesjonalizmu i szacunku do nas - kibiców. To tyle. Pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Ni cholery z tego bełkotu nie rozumiem.
Chyba wszyscy zgadzamy się, że samo jeżdzenie traktorkiem z kawałkiem żelaza nic nie da temu torowi. Potrzebny jest ciężki sprzęt by to przewalić i wyrównać...
- Łoptymista
- Trener
darkan15 pisze:Wracając do toru u nas:
info z Częstochowy
no i co z tego?
to ze gdzies zle sie dzieje to ma byc wytlumaczenie lipy w naszym miescie?
darkan15 pisze:Nie usprawiedliwia to wszystko faktu oczywiście tego co dzieje się u nas...ale tor jest w stanie się robienia, na Kraków będzie zdecydowanie lepszy,
no wlasnie. jak nie usprawiedliwia to po co pisac
nie bardzo wiem co znaczy w stanie robienia. czy zostal zbronowany? ubity naprawde ciezkim sprzetem? czy tylko lezy sobie i odpoczywa
darkan15 pisze:strat maszyna - pech, zdarza się...brud na stadionie - to też wina KMŻ?
szanowny anonimowy uzytkowniku forum. zbastuj z tekstami o napinaczach, bo to niepowazne. to juz nawet nie mozna napisac, ze ktos nie chce siedziec na hałdach pyłu pomiędzy smieciami? mamy udawac, ze bylo cacy, czysto na trybunach, a widzowie zobaczyli zawody na wysokim sportowym poziomie, przeprowadzone sprawnie i bez dluzyzn?
Testem wyrozumialosci ludzi bedzie frekwencja w najblizsza niedziele
W niedziele zostalismy uraczeni kiepskim, pod wieloma wzgledami, dobrze ze wygranym, widowiskiem. Czy napisanie tego na forum oznacza plucie we wlasne gniazdo? drogi darkanie15 chyba mylisz pojecia
darkan15 pisze:PS Zapraszam do pomocy przy organizacji meczów.
kto zaprasza?
kogo?
po co?
co trzeba zrobić?
- kmzlublinfan
- Senior
Jak Baranowi siadły motocykle, to my też straciliśmy pare pewnych punktów. Oby w następnym meczu miał już wszystko w porządku.
Nieładnie.Nie usprawiedliwia to wszystko faktu oczywiście tego co dzieje się u nas...ale tor jest w stanie się robienia, na Kraków będzie zdecydowanie lepszy, strat maszyna - pech, zdarza się...brud na stadionie - to też wina KMŻ?
Każdemu tutaj dobro lubelskiego klubu leży na sercu. Dlatego tak bardzo denerwują niedociągnięcia. Szczególnie takie, których da się uniknąć.
Martwi przede wszystkim sposób podejścia klubu do kibica. Totalna olewka. Czas w końcu zrozumieć, że żużel jest tworzony dla kibiców i bez nich nie zrobi żadnego kroku do przodu. Dlatego kibica należy szanować.
To co się wydarzyło na ostatnim meczu to jest brak szacunku i klub na tym traci bardzo dużo, bo zamiast stale zwiększać liczbę widzów na stadionie, to po tym co się działo ostatnio, jeśli dojdzie do tego słabszy wynik sportowy, to ludzie przestaną przychodzić na stadion i znajdą sobie inną rozrywkę.
Dlatego po pierwsze trzeba zainwestować pieniądze w taki sprzęt, żeby następnym razem stan toru pozwalał przeprowadzić zawody sprawnie.
Poza tym, wypadałoby zamieścić na stronie internetowej jakąś informację, choćby namiastkę przeprosin i zapewnienie, że klub czyni starania żeby stan toru był lepszy - cokolwiek. Cisza w tym temacie wygląda tak, jakby klub miał tą sprawę w głębokim poważaniu.
O wielu sprawach można by pisać... zapraszam do merytorycznej dyskusji (niekoniecznie poprzez forum. Pewnie lepsza do tego byłaby strona internetowa), myślę że wszystkim to wyjdzie na dobre.
PS. I błagam, zmieńcie klubowego maila. "trenuj z mistrzem"...?
Takie detale naprawdę mają bardzo duże znaczenie, a przecież to są żadne koszty i żaden wysiłek żeby to zmienić.
PPS. Na ostatnim meczu zostały rozdane ankiety... ktoś je zbierał? Ktoś będzie je zbierał?
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Czy znajdę kogoś, kto by się tak mocno targnął i zapodał czasy do wszystkich biegów wczorajszego meczu

1. (67,72) Gołubowskij, Andersson, Rempała, Nigmatzjanow 1:5
2. (68,50) Rosen, Edberg, Kostro, Musielak 3:3 (4:8)
3. (67,50) Puszakowski, Andersson, Darkin, Sekula (w) 4:2 (8:10)
4. (68,96) Nowaczyk, Baran, Edberg, Rosen 3:3 (11:13)
5. (67,22) Puszakowski, Darkin, Gołubowskij, Nowaczyk (u) 5:1 (16:14)
6. (69,00) Andersson, Kostro, Sekula, Baran (d) 2:4 (18:18)
7. (69,72) Rempała, Nowaczyk, Nigmatzjanow, Rosen (w) 4:2 (22:20)
8. (68,00) Gołubowskij, Rosen, Kostro, Baran (d) 1:5 (23:25)
9. (68,43) Rempała, Andersson, Edberg, Sekula 4:2 (27:27)
10. (67,62) Darkin, Puszakowski, Nowaczyk, Musielak (w)5:1 (32:28)
11. (67,88) Gołubowskij, Andersson, Rempała, Baran 1:5 (33:33)
12. (68,65) Darkin, Gołubowskij, Rosen, Kostro 3:3 (36:36)
13. (69,34) Puszakowski, Nowaczyk, Rosen, Edberg (u) 3:3 (39:39)
14. (70,03) Rempała, Baran, Rosen, Nowaczyk 5:1 (44:40)
15. (67,97) Puszakowski, Gołubowskij, Andersson, Darkin 3:3 (47:43)
zródło: www.sportowefakty.pl
wystarczyło poszukac
2. (68,50) Rosen, Edberg, Kostro, Musielak 3:3 (4:8)
3. (67,50) Puszakowski, Andersson, Darkin, Sekula (w) 4:2 (8:10)
4. (68,96) Nowaczyk, Baran, Edberg, Rosen 3:3 (11:13)
5. (67,22) Puszakowski, Darkin, Gołubowskij, Nowaczyk (u) 5:1 (16:14)
6. (69,00) Andersson, Kostro, Sekula, Baran (d) 2:4 (18:18)
7. (69,72) Rempała, Nowaczyk, Nigmatzjanow, Rosen (w) 4:2 (22:20)
8. (68,00) Gołubowskij, Rosen, Kostro, Baran (d) 1:5 (23:25)
9. (68,43) Rempała, Andersson, Edberg, Sekula 4:2 (27:27)
10. (67,62) Darkin, Puszakowski, Nowaczyk, Musielak (w)5:1 (32:28)
11. (67,88) Gołubowskij, Andersson, Rempała, Baran 1:5 (33:33)
12. (68,65) Darkin, Gołubowskij, Rosen, Kostro 3:3 (36:36)
13. (69,34) Puszakowski, Nowaczyk, Rosen, Edberg (u) 3:3 (39:39)
14. (70,03) Rempała, Baran, Rosen, Nowaczyk 5:1 (44:40)
15. (67,97) Puszakowski, Gołubowskij, Andersson, Darkin 3:3 (47:43)
zródło: www.sportowefakty.pl
wystarczyło poszukac
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.