Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Stadion

#3026 Postautor: kibicLBN » 26 kwietnia 2010, o 12:44

Nie wiem czy była już o tym mowa,ale chciałbym wspomniec o paleniu papierosów na stadionie. Jestem względem tego tolerancyjny i mi to osobiście nie przeszkadza 8) (jeśli ktoś wypala mniej niż 10 fajek w trakcie meczu, a tak bywało :shock: :shock: ), bo moi rodzice palili, a ojciec nadal pali :? .Jednak moi znajomi narzekają na "kopcenie" na trybunach i zwracam się w ich imieniu.Według mnie palić powinno się poza trybuną(np. przy płocie) i wiele osób to robi.Niestety wielu młodych palaczy ( którym palenie jeszcze nie przysługuje :) ) pali jak smoki na trybunie i ludziom to przeszkadza. Warto by było pomyśleć czy da się z tym coś zrobić.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#3027 Postautor: Remus » 26 kwietnia 2010, o 12:52

Może wystarczy już tych zakazów i nakazów na stadionie w Lublinie. Pić piwa nie wolno,palić rac nie wolno,rzucać serpentyn na stadion nie wolno i jeszcze palenia zakazać. Dziwne jest tylko to że u Nas tego wszystkiego nie wolno a np w takim Opolu czy Łodzi nikt na takie pierdoły uwagi nie zwraca.
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3028 Postautor: kibicLBN » 26 kwietnia 2010, o 12:58

Ja tylko mówię co niektórym przeszkadza. I nie pisałem o zakazie palenia, tylko kulturalnym paleniu w miejscu gdzie się nie przeszkadza innym. Nie widze w tym nic złego. I nie mówie tu o odgórnych ustaleniach tylko o tym jak mogliby zmienić zachowanie niektórzy palacze. Podczas równania toru można odejść na bok i rozprostować nogi ;)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3029 Postautor: niespokojny » 26 kwietnia 2010, o 13:05

kibicLBN pisze:Ja tylko mówię co niektórym przeszkadza. I nie pisałem o zakazie palenia, tylko kulturalnym paleniu w miejscu gdzie się nie przeszkadza innym. Nie widze w tym nic złego. I nie mówie tu o odgórnych ustaleniach tylko o tym jak mogliby zmienić zachowanie niektórzy palacze. Podczas równania toru można odejść na bok i rozprostować nogi ;)

Podpisuje sie dwoma rekami za kibicem. Dla kogos kto nie pali jest to uciazliwe jak kilku kopciarzy naraz zapali w rzedach przed Toba. Idzie sie udusic jak caly dym wydychany i z samej fajki leci Ci w twarz. Zero kultury. Zero tolerancji dla braku kultury. Niech wyznaczaja sektory dla palacych i nie palacych
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#3030 Postautor: Remus » 26 kwietnia 2010, o 13:08

Mówicie o tolerancji dla nie palących a gdzie jest tolerancja dla palaczy?

Jeśli by powstały sektory dla palących i nie palących to jest jak najbardziej za tym. Co do wychodzenia pod barierki by zapalić. Czy uważasz że łatwo jest się przepychać między ludźmi i deptać im po stopach?

Najlepsze rozwiązanie to sektory dzielone ale znając życie to i tak nie wypali :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3031 Postautor: kibicLBN » 26 kwietnia 2010, o 13:09

Niespokojny ,Ale co by ci przeszkadzało gdyby oni palili przy płocie w przerwach na kosmetykę toru? nie trzeba dzielić sektorów, tylko dać do myślenia ludziom. :) Taką mam koncepcję :)

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#3032 Postautor: Remus » 26 kwietnia 2010, o 13:10

Remus pisze:. Czy uważasz że łatwo jest się przepychać między ludźmi i deptać im po stopach? :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3033 Postautor: kibicLBN » 26 kwietnia 2010, o 13:13

Remus, To zależy od punktu siedzenia ;) Wczoraj tak jedno dziecko się kręciło :shock: , że gdybym był lekarzem to dał mym matce skierowanie na badanie czy nie ma owsików :lol: :lol: A tak serio to siadając z brzegu to nie jest takie trudne, a z tego co widziałem ludzie tak robią, że unikają kopcenia pod nosem.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#3034 Postautor: Remus » 26 kwietnia 2010, o 13:15

Ja osobiście palę papierosy a w meczu takim jak wczoraj to normalnie pół paczki. Ale staram się palić tak by nie dymić innym ludziom. Zdaję sobie sprawę z tego że tym co nie palą to bardzo przeszkadza. Ale to wszystko zależy od kultury i rozumu ludzi. Dzielenie sektorów będzie bez sensu i nigdy się nie sprawdzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3035 Postautor: istred » 26 kwietnia 2010, o 13:33

Ale staram się palić tak by nie dymić innym ludziom.
Napisz proszę w jaki sposób :)

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#3036 Postautor: Remus » 26 kwietnia 2010, o 14:06

Albo idę na górę lub na sam dół, zawsze znajdzie się ktoś z kim można przy okazji pogadać o meczu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3037 Postautor: Torsen » 26 kwietnia 2010, o 14:47

Ja również jestem za EGZEKWOWANIEM OBOWIĄZUJĄCEGO ZAKAZU palenia tytoniu w obiektach użyteczności publicznej, wynikającego z art. 5 ust. 1 pkt 3 ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych.
Mogliby też wprowadzić zakaz plucia - albo egzekwować przepis ogólny z kodeksu wykroczeń. Siedzi taki durny łeb w kapturze i co chwilę pluje. Zrzygać się można.

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#3038 Postautor: Piocze » 26 kwietnia 2010, o 14:55

Wczoraj jakby jakiemuś palaczowi zabronili zajarać na meczu, to by sobie odpuścił. Tyle przerw i nerwów że szkoda gadać ;)
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Kibice
Szkółkowicz

#3039 Postautor: Kibice » 26 kwietnia 2010, o 14:57

Mi osobiście palenie nie przeszkadza. Bardziej truję się wdychając spaliny tysiąca samochodów, które wyjeżdżają po meczu.

Koper
Trener
Kontakt:

#3040 Postautor: Koper » 26 kwietnia 2010, o 15:07

Torsen pisze:Ja również jestem za EGZEKWOWANIEM OBOWIĄZUJĄCEGO ZAKAZU palenia tytoniu w obiektach użyteczności publicznej, wynikającego z art. 5 ust. 1 pkt 3 ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych.
A czy ta ustawa nie wymaga aby przy jednoczesnym zakazie palenia organizator zapewnił jakas strefe dla osob palących? Wiem że takie strefy są na Motoarenie, a z tym raczej trudno na naszym Koloseum.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#3041 Postautor: _piotrusss » 26 kwietnia 2010, o 15:56

Ktoś to w końcu napisał... Remus co to za logika z tą tolerancją dla palaczy? Jeśli nie palę to nie wyrządzam krzywdy palaczowi, a palacz paląc mi ją wyrządza. Mi również bardzo przeszkadza jak mi ktoś dymi w twarz. Palenie to nałóg, który niesie za sobą negatywne konsekwencje, jedną z nich powinna być konieczność wychodzenia z trybuny na papieroska, tak samo jak się to robi na zamkniętej hali.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3042 Postautor: istred » 26 kwietnia 2010, o 15:59

Co do tolerancji dla palaczy:
Mówicie o tolerancji dla nie palących a gdzie jest tolerancja dla palaczy?
Wolność Twoja kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność innej osoby.
Czyli jak Ty dymisz, to zrób to tak żeby nie przeszkadzać osobie siedzącej obok ciebie.

Oczywiście, nie tyczy się to bezpośrednio Ciebie Remus, bo jak napisałeś starasz się zejść na dół albo na górę, a o to chyba chodziło żeby nie palić i nie smrodzić siedząc wśród innych osób.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#3043 Postautor: InDorka » 26 kwietnia 2010, o 16:01

Remus pisze:Mówicie o tolerancji dla nie palących a gdzie jest tolerancja dla palaczy?

Remus robisz blad zrownujac obie te tolerancje. To, ze ja siedzac obok Ciebie lub pietro nizej nie pale -nie robie Ci krzywdy, czego nie mozna powiedziec o palaczach zmuszajacych nas niepalacych do lykania dymu.
Wielu z Was slusznie pisze o brudzie na stadionie. Brud to rowniez niedopałki ....ciekawe co kazdy z palaczy robi z niedopałkami z polowy paczki papierosow. Zamiast lamentow mozna zaczac od drobiazgow - kazdy zabiera po meczu gazete spod pupy, pusta butelke i te pomaranczowe ustniki. Klub ustawia wielkie kosze przy wyjsciu i sprawa sprzatania chociaz w czesci rozwiazana.Trudne? - oczywiscie, ale na poczatku wszystko takie sie wydaje, palenie rowniez :)
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

meesha
Trener
Kontakt:

#3044 Postautor: meesha » 26 kwietnia 2010, o 16:03

To nie jest wielki problem, żeby np. za wałem ziemnym zwanym u nas trybunami zorganizować jakieś miejsce dla cybuchojaraczy :) Przy okazji kosze na śmieci porozstawiać, żeby było gdzie wrzucać zarówno niedopałki jak i inne odpadki walające się obecnie po trybunach :!: Większośc osób i tak pali w przerwach między biegami więc mogłaby sobie na drugą stronę trybun przejść na dymka. Problemem jest jedynie straszna ciasnota między krzesełkami przez co jak już sie siądzie to ciężko sie wydostać gdziekolwiek :? Ale cóż poradzić...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#3045 Postautor: wojtek_78 » 26 kwietnia 2010, o 16:10

Mi osobiście nie przeszkadza palenie na stadionie. Przy wszechobecnym smrodzie motoryzacyjnym dymek tytoniowy organizmu nie zrujnuje. Bardziej skupiłbym się na czystości obiektu.

Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3046 Postautor: kibicLBN » 26 kwietnia 2010, o 16:22

wojtek_78 pisze:. Przy wszechobecnym smrodzie motoryzacyjnym dymek tytoniowy organizmu nie zrujnuje.

Tylko jak Ci 6 gówniarzy na raz kopci i to tak kilkukrotnie w ciągu meczu :shock: to zapominasz jak palony metanol pachnie :? i aż się ciężko momentami oddycha.

meesha
Trener
Kontakt:

#3047 Postautor: meesha » 26 kwietnia 2010, o 16:27

zapominasz jak palony metanol pachnie

To pewnie dlatego, że nie pachnie w ogóle :wink:
Wiem o kim piszesz, ale jako że sam palę (choć na meczach bardzo rzadko albo wcale tak jak ostatnio) to mi to jakoś bardzo nie przeszkadza. Podobnie nie przeszkadzałoby mi gdybym musiał przejść pod płot za trybunami, żeby zapalić... tylko te krzesełka :? Z Twojego opisu wynika, że siedziałeś jeden rząd przede mną gdzie co 10 minut przechodziła "w te i nazad" taka 5-6-letnia dziewczynka. I nawet takiemu dziecku trudno się przecisnąć między ludźmi a co mówić takiemu staremu bykowi jak ja :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3048 Postautor: kibicLBN » 26 kwietnia 2010, o 16:29

Tam właśnie siedziałem, a ta dziewczynka chyba więcej kilometrów zrobiła niż żużlowcy :) Myślę że od Lenara więcej :D

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#3049 Postautor: wojtek_78 » 26 kwietnia 2010, o 16:47

kibicLBN pisze:
wojtek_78 pisze:. Przy wszechobecnym smrodzie motoryzacyjnym dymek tytoniowy organizmu nie zrujnuje.

Tylko jak Ci 6 gówniarzy na raz kopci i to tak kilkukrotnie w ciągu meczu :shock: to zapominasz jak palony metanol pachnie :? i aż się ciężko momentami oddycha.

A jak ktoś na obiad jadł fasolkę to już na pewno nie poczujesz "metanolu". W sumie też można zakazać puszczania siarczystych bąków na stadionie. Jakby nie patrzeć metan i inne gazy jelitowe do najzdrowszych nie należą.

meesha
Trener
Kontakt:

#3050 Postautor: meesha » 26 kwietnia 2010, o 16:49

Wojtek, a może ktoś właśnie coś je :?: Litości :)