Zapachnialo Hoop Blachy Pruszyński Pruszków
Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Betard WTS Wroclas wtf?
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
pikuś, prawdziwa perełka to rywal Startu w 1 lidze koszykówki - Delikatesy Centrum PBS Bank MOSiR Krosno 
Dobrze sie usmiac po dniu w robocie. Polski kosz bije rekordy w nazewnictwie.
Richie Faulkner:
Dlaczego Hauzinger w dalszym ciągu nie jest potwierdzony do startów w Polsce???
Czyżby KMŻ olał i jego temat?
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... -w-polsce/
Czyżby KMŻ olał i jego temat?
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... -w-polsce/
Jego rodzima federacja nie wyraziła zgody na starty w Polsce. Chyba, że to już nieaktualne 
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Jak austriacka federacje przesle zgode na starty to go zobaczymy.
Czas na zmiany :]
Ze sie tak niesmialo zapytam, z jakiej rzekomo racji Hauzinger tego pozwolenia nie dostal ?
Nie chodzi o to,ze ktos nie wyrazil zgody na jego starty w Polsce, tylko taka zgoda nie zostala przeslana. Moze ktos tam zapomnial, przeoczyl, zgubil... Bo nie sadze zeby wprost odmowili mu zgody na jazde w polskiej lidze.
Czas na zmiany :]
grzesieck pisze:ten wynik Dawida niezle oddaje obecny poziom EL :]
Nie wiem po co taki komentarz i czemu ma służyć ? Może wypadałoby się cieszyć, że akurat Dawidowi wyszedł mecz w Anglii
Myślę, że taki komentarz służyć ma zwróceniu uwagi na fakt, że liga angielska z roku na rok "schodzi napsy". A my (Polacy znaczy) chcemy się niestety na niej wzorować...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Już to robimy. Strzałem w stopę było otworzenie granic dla zagranicznego badziewia. 
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Miałbym spore wątpliwości czy Ipswich albo Swindon utrzymałoby się w polskiej pierwszej lidze...
Wszyscy się chyba cieszą z dobrego wyniku Dawida, ale poziom EL jest naprawdę bardzo niski.
Wszyscy się chyba cieszą z dobrego wyniku Dawida, ale poziom EL jest naprawdę bardzo niski.
Flint pisze:Już to robimy. Strzałem w stopę było otworzenie granic dla zagranicznego badziewia.
Popieram w 100%! Nazbierało sięich, w szczególności juniorów, to powoduje że teraz porządny polski junior w składzie jest na "wagę złota" i za kontrakt dla niego trzeba bulić kilkaset tysięcy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Akurat takie komentarz pod adresem Dawida mnie ruszają. Jest on jednym z nielicznych zawodników którzy znajdują czas dla
zwykłych fanów, nawet pomiędzy meczami w Anglii i Polsce i szanują swoich kibiców. Poza wynikami na torze, liczy się również to jakim kto jest człowiekiem. Przynajmniej dla mnie
Co do ligi angielskiej, chyba nie jest porównywalna do naszej, chociażby z racji większej ilości meczów. Adam Skórnicki swojego czasu był gwiazdą angielskich Wilków, a u nas wtedy nie błyszczał (wyjątek IMP w 2008 roku). Przypomniała mi się też drużyna z Coventry i Oxfordu u nas w Lublinie. Tylko czołowi zawodnicy, jeżdżący w polskich ligach byli naprawdę dobrzy. Nie wiem więc, czy poziom w Anglii zeszedł więc na psy, czy może polscy zawodnicy jeżdżą lepiej w Anglii z czego wypada się tylko cieszyć:wink:
To, że "otworzyliśmy granice dla zagranicznego badziewia", kosztem szkolenia rodzimych zawodników oczywiście jest naganne
zwykłych fanów, nawet pomiędzy meczami w Anglii i Polsce i szanują swoich kibiców. Poza wynikami na torze, liczy się również to jakim kto jest człowiekiem. Przynajmniej dla mnie
Co do ligi angielskiej, chyba nie jest porównywalna do naszej, chociażby z racji większej ilości meczów. Adam Skórnicki swojego czasu był gwiazdą angielskich Wilków, a u nas wtedy nie błyszczał (wyjątek IMP w 2008 roku). Przypomniała mi się też drużyna z Coventry i Oxfordu u nas w Lublinie. Tylko czołowi zawodnicy, jeżdżący w polskich ligach byli naprawdę dobrzy. Nie wiem więc, czy poziom w Anglii zeszedł więc na psy, czy może polscy zawodnicy jeżdżą lepiej w Anglii z czego wypada się tylko cieszyć:wink:
To, że "otworzyliśmy granice dla zagranicznego badziewia", kosztem szkolenia rodzimych zawodników oczywiście jest naganne
Jest on jednym z nielicznych zawodników którzy znajdują czas dla
Bożena, ale tego że Dawid to sympatyczny koleś nikt tu nie kwestionuje. Ani ja, ani pewnie nawet Grzesiecek. Do tej pory mam w pamięci miłą pogawędkę z Dawidem po meczu z Gdańskiem przy ś.p. barku na stadionie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze: przy ś.p. barku na stadionie
a co teraz tam ma być?
r
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Podobno lokal przejęła policja by urządzić tam sobie centrum monitoringu czy inne ustrojstwo, bo w "Tesco" (znaczy budzie nad trybuną główną) za mało miejsca mają 
kibicLBN pisze:Flint pisze:Już to robimy. Strzałem w stopę było otworzenie granic dla zagranicznego badziewia.
Popieram w 100%! Nazbierało sięich, w szczególności juniorów, to powoduje że teraz porządny polski junior w składzie jest na "wagę złota" i za kontrakt dla niego trzeba bulić kilkaset tysięcy.
Sugerujesz, że gdyby zamknac granice dla obcych juniorow, to "porzadny polski junior" stalby sie tanszy?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Masz poniekąd rację. Tylko ci dobrzy juniorzy z zagranicy jeździli niegdyś jako seniorzy i było ok
Tak było z Lukasem Drymlem . A chodzi o to, że młodzież ma gorsze warunki do rozwoju
. I w dodatku chcą z powrotem dać więcej szans juniorom i stąd ta inflacja. A główną przewagą zagranicznych juniorów nad naszymi jest wg mnie dobry sprzęt, jeśli się mylę to mnie, bo poprawcie super ekspertem nie jestem. Choć kaleki polskie jeżdżą co tajemnicą nie jest.
Znów się zaczyna ekonomiczny bełkot
Nie wszystko w sporcie podlega prawom ekonomii i między innymi dlatego przyciąga on widzów. A negatywne skutki "globalizacji" w żużlu pomału już wychodzą, a z czasem będą się nasilać. Grono zawodników zmniejsza się z roku na rok, a kiedyś w końcu tak się skurczy, że nie będzie komu jeździć, choć zostaną sami naj- najlepsi. Co z tego skoro będzie ich dwudziestu...
A nowym nie będzie chciało się rozpoczynać kariery
, bo ich szanse na przebicie się do składu będą iluzoryczne