Nie za kazdym razem wchodzac na strone sie loguje. A jakis porzadek by sie chyba przydal co? Chociazby po to zeby kibice innych druzyn przegladajacy forum nie pomysleli ze lublin jest w rosji albo na ukrainie
Do adminów
- niespokojny
- Trener
Re: Do adminów
<sciana>
Nie za kazdym razem wchodzac na strone sie loguje. A jakis porzadek by sie chyba przydal co? Chociazby po to zeby kibice innych druzyn przegladajacy forum nie pomysleli ze lublin jest w rosji albo na ukrainie

Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
A nie jest
Za 19 dni przestawiamy znów zegar więc nie ma już chyba sensu teraz zmieniać
Za 19 dni przestawiamy znów zegar więc nie ma już chyba sensu teraz zmieniać
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- niespokojny
- Trener
To i tak bedzie o godzine za daleko. Chyba ze ten zegar ma pokazywac godzine w Rownem to co innego 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Mógłbym się dowiedzieć dlaczego ktoś usunął mój topic o poszukiwaniu grafika komputerowego, który umieściłem w dziale inne w którym jak to jest napisane można poruszać "dowolne tematy" ?? 
Pozdrawiam
dowolne tematy to na allegro można umieszczać. A do tego jest dział - giełda.
no cóż moje poszukiwania jak szybko sie zaczęły tak szybko sie tez zakończyły, jak sie okazuje można znaleźć w tym kraju grafika komputerowego który zrobi coś z przyjemności a nie dla kasy. Dziękuje Shack za nieocenioną pomoc, dobrą radę i przychylność w moich poszukiwaniach 
Pozdrawiam
Antywirus wykrył mi trojana, który atakował mój komputer z forum.
Wydaje mi się, że adres był podobny do tego, z którego była reklama na stronie głównej forum (nie wyświetlała mi się sama reklama, tylko pojawiał mi się adres/źródło reklamy - coś na s...).
Zresztą w ogóle coś mi się popieprzyło z rozmiarami liter tylko tutaj - może ma to coś ze sobą wspólnego.
Wydaje mi się, że adres był podobny do tego, z którego była reklama na stronie głównej forum (nie wyświetlała mi się sama reklama, tylko pojawiał mi się adres/źródło reklamy - coś na s...).
Zresztą w ogóle coś mi się popieprzyło z rozmiarami liter tylko tutaj - może ma to coś ze sobą wspólnego.
-
Smirnek_
- Senior
Miałem to samo. Avast zablokował niebezpieczne połączenie.
Rozmiar czcionki został dostosowany do wymogów UE pod względem dostępności internetu dla ludzi niedowidzących 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Smirnek_
- Senior
A jak tak to ok. Pytanie czy zmniejszając sobie rozmiar strony w operze łamię jakieś prawo unijne? 
Forum wylogowuje, pomimo zaznaczenia pola "zapamiętaj mnie". Do tej pory wszystko było OK.
U mnie to samo
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
juz powinno grać
istred pisze:Antywirus wykrył mi trojana, który atakował mój komputer z forum.
Sprawa może mieć dalszy ciąg...
Niedługo później logując się do konta w banku [mBank] pojawił się komunikat poprzez który ktoś chciał się włamać do mnie do konta i wykraść hasła jednorazowe... Zgłoszenie poszło do mBanku, który stwierdził, że mam na kompie wirusa. Po nieudanych próbach usunięcia tego wirusa z kompa sprawa się otarła o dział techniczny antywira - Kasperskiego. [długa historia, której nie ma sensu opisywać]. Oni też mają problem ze zdiagnozowaniem wirusa.
Czy u kogoś, pojawiła się taka sytuacja?
Czy ewentualnie można prosić administratorów forum o podanie jakichś danych dotyczących ataku przeprowadzonego z forum?
Przyznam, że mam teraz niemały kłopot.
-
Smirnek_
- Senior
U mnie nic takiego nie miało miejsca, a również korzystałem potem z mbanku (mam się bać?). Może to zbieg okoliczności i wirusa złapałeś wcześniej?
Ja od tamtego momentu nie mogę się dostać do internetu przez explorera,zainstalowalem Mozille i teraz korzystam z tej właśnie
przeglądarki.Co ciekawe po skanowaniu dysku antywirus nic nie znalazł...
przeglądarki.Co ciekawe po skanowaniu dysku antywirus nic nie znalazł...
u mnie tez byl problem taki jak u istreda, z haslami jednorazowymi...
"Życie to jazda"
To jakby ktos jeszcze kiedys sie dziwil dlaczego nie korzystam z bankowosci internetowej - wlasnie dlatego 
U mnie niestety problem dalej istnieje i żaden antywirus nic nie wykrywa ;/
Skończy się pewnie na formacie dysku.
Skończy się pewnie na formacie dysku.
Może spróbuj na innej przeglądarce
albo przeskanuj dysk jakimś Anti-Malware
Używałem różnych przeglądarek - na wszystkich to samo.
A dysk był skanowany kilkanaście razy różnymi syfami, a raporty wysyłane do Kasperskiego i tamci też nie wiedzą o co chodzi
A dysk był skanowany kilkanaście razy różnymi syfami, a raporty wysyłane do Kasperskiego i tamci też nie wiedzą o co chodzi
- tezetomaniak
- Trener
zeskanowałem dysk, wywaliło mi tego wirusa, pełno rożnych trojanów, a główna menda: Win32/Sinowal
Potem zrobiłem jeszcze skan avastem (przed uruchomieniem systemu) i wyrzuciło jeszcze dwa trojany. Mam nadzieje, że forum już czyste
Win32/Sinowal is a family of password-stealing and backdoor Trojans. The Trojan may try to find a cryptographic certificate on the infected computer and install a certificate on the computer to mislead users in Secure Sockets Layer (SSL) Web transactions. The Trojan may also capture user data such as banking credentials from various user accounts and send the data to Web sites specified by the attacker. Some Win32/Sinowal components may also open a backdoor on a TCP port. Win32/Sinowal may try to perform certain operations from the context of a trusted process such as explorer.exe in order to bypass local software-based firewalls.
Potem zrobiłem jeszcze skan avastem (przed uruchomieniem systemu) i wyrzuciło jeszcze dwa trojany. Mam nadzieje, że forum już czyste
nie wiem jak wam ale mi przed chwilą znowu rozwaliło forum we wszystkie strony świata 
"Życie to jazda"
Dokładnie tak, rozwaliło czcionki i mój antywirus przyblokował próbę włamu do kompa.