Marketing mix w klubie żużlowym
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Marketing mix w klubie żużlowym
Ja też już odczytałem sens
w pierwszym momencie za bardzo skupiłem się na nazwie MOTOR a zdecydowanie mniej na nazwie TRAMPEK 
A Motor to, zdaje się, takie osiedle w Lublinie?
raczej spółdzielnia mieszkaniowa zawiadująca tymże osiedlem
r
r
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Jak już jesteśmy przy marketingu to mam oto przed sobą specjalny dodatek branżowego czasopisma "Media&Marketing" pt. "SPORT - media, marketing, sponsoring". Jeśli dobrze kojarzę rok temu o tej porze wydany został podobny dodatek o tej tematyce i o żużlu nie było w nim ani słowa. Tym razem nasza dyscyplina została wreszcie zauważona
Nie mam w tej chwili sprawnego skanera więc całości nie wrzucę. przytocze tylko wyniki z raportu "Sponsoring Monitor 2009" ARC Rynek i Opinia.
Zainteresowanie dyscyplinami sportu (%):
62,3 piłka nożna
46,8 siatkówka
45,8 skoki narciarskie
40,4 Formuła 1
25,1 koszykówka
24,7 lekkoatletyka
24,0 boks
22,8 strongman
18,3 rajdy samochodowe
17,9 piłka ręczna
16,9 żużel
Dyscypliny, którymi zainteresowanie rośnie (wzrost odsetka 2009 do 2008):
8,8 siatkówka
3,6 boks
3,4 żużel
Dyscypliny oglądane na żywo:
56,4 piłka nożna
21,3 siatkówka mężczyzn
16,0 liga żużla*
11,2 koszykówka mężczyzn
4,2 siatkówka kobiet
* nie wiem czemu tylko liga, jeśli w przypadku żużla liczył się udział jedynie w meczach ligowych, a wprzypadku piłki nożnej, siatkówki czy koszykówki również w meczach reprezentacji to troche mało miarodajne te wyniki...
Jeśli ktoś ma chęć zeskanować całość (16 stron) i wrzucić to służę gazetką
Nie mam w tej chwili sprawnego skanera więc całości nie wrzucę. przytocze tylko wyniki z raportu "Sponsoring Monitor 2009" ARC Rynek i Opinia.
Zainteresowanie dyscyplinami sportu (%):
62,3 piłka nożna
46,8 siatkówka
45,8 skoki narciarskie
40,4 Formuła 1
25,1 koszykówka
24,7 lekkoatletyka
24,0 boks
22,8 strongman
18,3 rajdy samochodowe
17,9 piłka ręczna
16,9 żużel
Dyscypliny, którymi zainteresowanie rośnie (wzrost odsetka 2009 do 2008):
8,8 siatkówka
3,6 boks
3,4 żużel
Dyscypliny oglądane na żywo:
56,4 piłka nożna
21,3 siatkówka mężczyzn
16,0 liga żużla*
11,2 koszykówka mężczyzn
4,2 siatkówka kobiet
* nie wiem czemu tylko liga, jeśli w przypadku żużla liczył się udział jedynie w meczach ligowych, a wprzypadku piłki nożnej, siatkówki czy koszykówki również w meczach reprezentacji to troche mało miarodajne te wyniki...
Jeśli ktoś ma chęć zeskanować całość (16 stron) i wrzucić to służę gazetką
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- Egon
- Zawodowiec
Krawaty o ile mnie pamiec nie myli byly juz dosyc dawno..zadna nowosc
Zolty cakliem przyjemny kolor..niebieski juz troche mniej..szykuje sie akcja krawaty? 
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- tezetomaniak
- Trener
Egon, a na jaka okazje bys zalozyl taki krawat ? 
Dobry w zasadzie na każdą okazję. Rzadko się chodzi z krawatem na wierzchu, zazwyczaj prawie cały (oprócz węzła) jest schowany pod kamizelką i/lub marynarką. A kolory ładne 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
- niespokojny
- Trener
tezetomaniak pisze:Egon, a na jaka okazje bys zalozyl taki krawat ?
Na spotkania zarzadu
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Co Ty, w pierdlu zabierają krawaty 
edit
W razie wątpliwości hint: na krawatach nie widnieje herb KMŻ, więc nie o ten klub chodzi
edit
W razie wątpliwości hint: na krawatach nie widnieje herb KMŻ, więc nie o ten klub chodzi
Ostatnio zmieniony 4 marca 2010, o 22:47 przez Torsen, łącznie zmieniany 2 razy.
- Egon
- Zawodowiec
Na spotkaniach zarzadu nie bywam
Hmm..wszedzie chyba co nie? Nie rozumiem..wstyd czy co? Tak jak napisal meesha krawat jest zazwyczaj schowany pod marynarka lub innym odzieniem. A jesli zdejmujesz marynarke to juz znak, ze nie jest juz tak bardzo oficjalnie i taki krawat w niczym nie przeszkadza chyba..
Rozne juz widzialem krawaty..okazja by sie znalazla.. 
Hmm..wszedzie chyba co nie? Nie rozumiem..wstyd czy co? Tak jak napisal meesha krawat jest zazwyczaj schowany pod marynarka lub innym odzieniem. A jesli zdejmujesz marynarke to juz znak, ze nie jest juz tak bardzo oficjalnie i taki krawat w niczym nie przeszkadza chyba..
Motor! Motor! Tylko Motor!
- tezetomaniak
- Trener
grzesieck pisze:tezetomaniak poki co krawat zakladal pewnie tylko do egzaminu gimnazjalnego
grzesieck poki co pewnie do tegoz egzaminu nie zostal dopuszczony
co do krawata, pytanie bylo wyraznie do Egona. A pytalem dlatego, ze ja np krawat zakladam tylko do garnituru, a ten z kolei tylko na egzaminy i jakies najwazniejsze uroczystości i nie widzialem mozliwosci paradowania na nich z logiem klubu sportowego (wioska). Skoro znalezlibyscie jednak jakies okazje to spoko. Najbardziej jednak podchodzi mi propozycja niespokojnego ; >
Skoro zakladasz do garnituru to tego herbu klubu nie było by widać. A na "luźniejsze" okazje typu np. Sylwester czemu nie :p
Dobry tez jak się jedzie na wyjazd prosto z wesela
Dobry tez jak się jedzie na wyjazd prosto z wesela
dobry tez na mecz wyjazdowy, caly sektor w krawatach i flaga 'dzentelmeni' czy cos takiego 
METHANOL ADVENTURE TEAM
Wpierdol murowany 
Jeszcze jakby dodali JP to w ogóle sukces marketingowy, każdy zioom taki by chciał mieć 
- Łoptymista
- Trener
grzesieck pisze:dobry tez na mecz wyjazdowy, caly sektor w krawatach i flaga 'dzentelmeni' czy cos takiego
krawaciarze - najbardziej brutalna frakcja ultrasow z Lublina.
Eeeee, przecie od dawna wiadomo, że "klijęt w krawacie jest mniej awanturący się" 
Ale sie obudziliscie w pore z tymi krawatami. Na mojej studniowce 2 lata temu juz widzialem w takich krawatach paru chlopakow. Dobrze, ze przynajmniej robia jakies gadzety. U nas nie ma kompletnie nic, poza koszulkami czy szalikami, ktore mozna dostac jak sie ktos dobrze zorientuje na forum...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jeszcze są Kaemżetowo-Redtsarowe T-shirty i szaliki sprzedawane w czasie meczów.
uważam, że klub powinien miec własny sklep kibica. Ale nie taki co by zdzierał z ludzi kase. taki, gdzie produkty z logiem drużyny bylyby w atrakcyjnej cenie i chciało sie wydać pieniądze. jak juz ktos wczesniej wymowil, ze "bazarowcy" nie powinni czerpac na tym zyskow a klub. poza tym u takich osob koszt szalika wynosil z tego co pamietam ok. 35zł a normalnie zamawiając przez forum płaciło się mniej.
co do gadżetów to podobał mi się pomysł z bielizną, otwieraczami do piwa, smyczami, vlepkami, kartami "a'la bankomatowa" oraz oczywiscie szalikami, czapkami, koszulkami
myślę, że dzieki temu klub zyskałby większy dochód i zawsze byłoby te pare zł. wiecej ; )
co do gadżetów to podobał mi się pomysł z bielizną, otwieraczami do piwa, smyczami, vlepkami, kartami "a'la bankomatowa" oraz oczywiscie szalikami, czapkami, koszulkami
myślę, że dzieki temu klub zyskałby większy dochód i zawsze byłoby te pare zł. wiecej ; )
Co do kart takich, to marzą mi się takie w tym stylu:

Oczywiście zamiast piłkarza byłby nasz żużlowiec.

Oczywiście zamiast piłkarza byłby nasz żużlowiec.
Naczelny obrońca Karola Barana.
no ładne są ; D
i krawaty również ; ))
hmm a jeszcze do tych kart to ja bym bardziej myślała o takich pseudo kredytowych tzn. nie zeby sie nimi placilo ale takie jakby pamiątkowe ;x
i krawaty również ; ))
hmm a jeszcze do tych kart to ja bym bardziej myślała o takich pseudo kredytowych tzn. nie zeby sie nimi placilo ale takie jakby pamiątkowe ;x