Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
DJPEPE
Junior

Re: Stadion

#2876 Postautor: DJPEPE » 26 lutego 2010, o 15:27

Powolutku będziemy się żegnali w tym temacie...melduję wykonanie zadania:
- stadion w 96% odśnieżony[została prosta startowa[za siatką], która w sezonie przysparza najwięcej problemów] - "ogólnorozwojówka"?
http://www.youtube.com/watch?v=WlSV6J7LhdM
- praca wre[odkuwanie kanalików ściekowych, instalowanie krzesełek, poszerzanie parku maszyn...]
http://www.youtube.com/watch?v=3iaWiDFaj2k
Jeżeli się nie znudziłem, to do zobaczenia na treningach, meczach[szczególnie - wyjazdowych] i w ogóle...na torach całego świata...
Dobek, Nurz, Mani, Ahuramazda, Meesha, Koper ..itd..itp., jak chęci i możliwości? :D
p.s. Przepraszam wszystkich pozostałych 50 fanów i FANKI - najczęściej wyjeżdżających,[-ce], ale WAS też gorąco pozdrawiam...

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2877 Postautor: gizmo » 26 lutego 2010, o 15:40

A mogłbys powiedziec ktore z tych rzeczy podanych w reportazu pare miesiecy temu są juz zrealizowane?

w reportażu napisano ze będzie wyremontowane:
[*]ogrodzenie z dwóch stron - OK
[*] ogrodzenie na sektorze gości -
[*] nowa siatka miedzy sektorami -
[*] kamery -
[*] wejście na stadion + obrotowe bramki -
[*] wyremontowanie 5 kas - OK
[*] krzesełka sektor gości
[*] toaleta - OK
[*] kostka brukowa -

ja oznaczyłem te 3 ktore wiem ze juz raczej na pewno są ukonczone. pozdrawiam.
Pozdrawiam

meesha
Trener
Kontakt:

#2878 Postautor: meesha » 26 lutego 2010, o 15:52

Gizmo, czemu przy każdym z tych punktów zapaliłeś wirtualną świeczkę? :D Może jednak coś zostanie zrobione z tej listy ;)

DJ - chęci coraz większe, z możliwościami może być problem, ale pewnie coś się wymyśli żeby natłuc kolejne kilkanaście tysięcy kilometrów za "koziołkami" :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

DJPEPE
Junior

#2879 Postautor: DJPEPE » 26 lutego 2010, o 15:55

gizmo pisze:A mogłbys powiedziec ktore z tych rzeczy podanych w reportazu pare miesiecy temu są juz zrealizowane?

[*] kamery -
[*] toaleta - OK
[*] kostka brukowa -

Przyznam szczerze interesował mnie tylko stan toru, nawierzchni...ale coś tam zauważyłem[ wyświetlam Twoją listę- post] , bo kto by to spamiętał? 9 punktów !
1.ok
2.wg mnie - jest
3. wg mnie - jest
4. coś tam na słupach ..jest[ jakieś "oczy"]
5.wg mnie - nie ma
6. ok
7. wg mnie - nie ma
8. ok
9. wg mnie zużyta na park maszyn
Oczywiście mogę się mylić...
Ewentualnie mogę wybrać się jeszcze raz na stadion i ...popatrzeć [okiem kamery] na wyżej wymienione" punkty", bo stare filmy kasuję.
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2010, o 16:03 przez DJPEPE, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2880 Postautor: gizmo » 26 lutego 2010, o 16:03

Gizmo, czemu przy każdym z tych punktów zapaliłeś wirtualną świeczkę?

Na kilu stronach torrentowych na których bywam tego typu znacznik bbcode powoduje wypunktowanie w postaci takiej czarnej kropeczki jak w wordzie. :) Jak pisalem to pierwszym razem myslalem ze i tu sie tak zrobi ale sie nie zrobilo a ja juz nie poprawiałem. Piszac poprzedniego posta skopiowałem ową liste z mojego pierwotnego posta i tez darowalem sobie poprawianie, dlatego widzisz wirtualne swieczki :P

a to zeby nie bylo ze jestem goloslowny :P

Obrazek
Pozdrawiam

baranek
Junior

#2881 Postautor: baranek » 26 lutego 2010, o 17:19

nasz stadion to chyba jednak piekny jest tylko my sie czepiamy, nie wiem czy zauwazyliscie ale na pierwszym filmiku od DJPEPE jacys turysci robia sobie zdjecia :wink: :lol:

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#2882 Postautor: arturek111 » 26 lutego 2010, o 17:45

DJPEPE pisze:
gizmo pisze:A mogłbys powiedziec ktore z tych rzeczy podanych w reportazu pare miesiecy temu są juz zrealizowane?

[*] kamery -
[*] toaleta - OK
[*] kostka brukowa -

Przyznam szczerze interesował mnie tylko stan toru, nawierzchni...ale coś tam zauważyłem[ wyświetlam Twoją listę- post] , bo kto by to spamiętał? 9 punktów !
1.ok
2.wg mnie - jest
3. wg mnie - jest
4. coś tam na słupach ..jest[ jakieś "oczy"]
5.wg mnie - nie ma
6. ok
7. wg mnie - nie ma
8. ok
9. wg mnie zużyta na park maszyn
Oczywiście mogę się mylić...
Ewentualnie mogę wybrać się jeszcze raz na stadion i ...popatrzeć [okiem kamery] na wyżej wymienione" punkty", bo stare filmy kasuję.

Moment - chwila - jeśli chodzi o te wymagania to raczej dotyczą to "piłki skopanej" , a jeżeli to też dotyczy meczów żużlowych, to przepraszam. My się płytkami chodnikowymi nie okładamy .

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2883 Postautor: RadeKas » 26 lutego 2010, o 18:42

baranek pisze:nasz stadion to chyba jednak piekny jest tylko my sie czepiamy, nie wiem czy zauwazyliscie ale na pierwszym filmiku od DJPEPE jacys turysci robia sobie zdjecia :wink: :lol:

Ludzie lubia sobie robic zdjecia przy antycznych zabytkach 8) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2884 Postautor: Sledzio » 26 lutego 2010, o 19:40

Reszta w rękach Boga kiedy wyjedziemy tor. Dużo słońca dużo ciepła to niedługo powinniśmy powąchać pięknego zapachu. Tak jak to było z 4 lata temu może 5 jak na początku marca wyjechali na tor :)

Koper
Trener
Kontakt:

#2885 Postautor: Koper » 26 lutego 2010, o 20:45

RadeKas pisze:
baranek pisze:nasz stadion to chyba jednak piekny jest tylko my sie czepiamy, nie wiem czy zauwazyliscie ale na pierwszym filmiku od DJPEPE jacys turysci robia sobie zdjecia :wink: :lol:

Ludzie lubia sobie robic zdjecia przy antycznych zabytkach 8) .

Lubelskie Koloseum na którym do dziś gladiatorzy czarnego sportu toczą pojedynki na stalowych rumakach :wink:

miedziany
Senior

#2886 Postautor: miedziany » 27 lutego 2010, o 17:12

Wszyscy mowia ze na poczatku marca ma znowu padac snieg, albo snieg z deszczem, ale raczej nie beda to intensywne opady. Mam nadzieje ze tak 2 tyg przed meczem z Krosnem nasi zuzlowcy beda mogli trenowac na naszym torze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: PROPOZYCJE STADIONOWE

#2887 Postautor: Gelo » 28 lutego 2010, o 00:51

nie wiem co oznacza to podwójne "t' na koncu ale pozwole sie nie zgodzic w kilku punktach.
1.ZDJĄC TEN PLASTIK I DAC KRATE(WYSOKOSC DO DYSKUSJI),chodzi o to ze na dole bawią sie dzieci i czesto przechdza np przy obecnym zelastwie pod bande toru co jest naprawe niebezpieczne przy jakims wypadku.

jak odpowiedzialny człowiek decyduje się na dziecko i potem ten odpowiedzialny czlowiek decyduje sie to dziecko zabrac na zawody sportowe to powinien odpowiedzialnie tego dziecka pilnować.
2.Sprawa ta mnie osobiście irytuje od dawna i liczyłem że projektanci stadionu pojdą po rozum po tym jak wygląda barak.ale niestety zawiodłem sie.obawiam się tez że jest za pózno ale uwazam ze głowna trybuna powinna być wyższa a przynajmniej rowna reszcie stadionu.spokojnie da sie wygospodarowac 1 tys nowych miejsc plus tych najdrozszych dla vipow

Trybuna moze byc i 50 metrów wyższa... Tylko dla kogo? W tym miescie bilety o 2 złote droższe odstraszają 99 procent kibiców i "wyganiają ich" na zwykłe trybuny.
miejsce widokowe to dla mnie kolejny rodzynek z bajki o krasnoludkach.chyba zapomniano ze nie jestesmy na lubelskim zamku gdzie rzeczywiscie brakuje tarasow widokowych lecz na stadionie gdzie oglada sie mecz i cos takie jest jak dla mnie czysta glupota.

Moze nie wiesz ale panorama Starego Miasta od wielu lat jest chroniona. Moze to i bajka o krasnoludkach ale o tym bedziesz musiał przekonac Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków (zebys miał prościej ul. Archidiakońska). Dla mnie to tez głupota - ale tak jest.
4.jestem zwolennikiem dogadania sie z startem przynajmniej w kwestii zagospodarowania srodka luku,tam wbrew pozorom jest jeszcze meisjce na trybune.wystarczy lekko przesunac tor lekkoatletczyny w 2 strone.pewnie pojawia sie glosy z bliskoscia trybuny gosci ale tow nastepnym punckie

znowu zapytam - ale dla kogo? Odkąd w Lublinie jest temat stadionu, są postulaty - wybudować na 20-30 tysięcy. Popatrzmy jednak na sprawę obiektywnie. Ostatni raz kiedy stadion w Lublinie nie "dźwignął tematu" to 1 kwietnia 1990 roku. Podkreślam - 20 lat temu. Od kilku lat na dobre mecze żużlowe to 3-4 tysiące, na piłkę... przemilczę, żeby nie kopać leżącego. Możemy bujać w obłokach, że bedzie u nas Euro 2012 albo Ekstraliga żużlowa za dwa lata - ale zejdzmy na ziemię.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2888 Postautor: $korzen$ » 28 lutego 2010, o 11:14

Exactly. Rowniez chcialbym w Lublinie drugie Da Luz czy Camp Nou.. ale pamietajmy, ze budowa stadionu i koszty z tym zwiazane to jedno, a pozniejsze utrzymanie obiektu to drugie. Przyjmijmy, ze wybudujemy stadion na 30 tys ludzi.. wszystko ladnie i pieknie, ale kto go do cholery utrzyma ? Myslicie, ze po jego wybudowaniu (w co nadal watpie) pol Polski/Europy bedzie stalo w kolejkach do jego wynajecia ? Przeciez to absurd. Pragne przypomniec, ze nie tylko my mamy taki problem. Juz dzisiaj wiadomo, ze nawet stadiony budowane u nas na Euro 2012 nie beda w stanie na siebie zarobic(przynajmniej ten Wroclawski oraz Narodowy). Bylo chyba nawet o tym ostatnio glosniej w przypadku stadionu narodowego w Warszawie. Przyczyn jest wiele, jezeli ktos jest glebiej zainteresowany tematem to odsylam na google 8) Podam jedynie przyklad Warszawy. Z tego co pamietam koszt budowy naszej dumy narodowej wyniesie (bagatela!) ponad poltora miliarda zlotych! co daje nam niecale 30 tysiecy za jedno miejsce! Natomiast dla przykladu Allianz Arena wraz z infrastruktura zapewniajaca sprawna komunikacje z najwazniejszymi punktami miasta kosztowala 340 mln euro co daje nam 5 tys euro za jedno miejsce na stadionie mieszczacym cos kolo 70 tysiecy osob! Co najsmieszniejsze i tutaj radze mocno zlapac sie za fotel, w Kijowie gdzie ma byc rozegrany final Euro 2012 wybuduja stadion za ok 200-250 mln euro. Ludzie, przeciez to co dzieje sie obecnie w naszym kraju to po prostu jawny skandal. Rownie zenujace jest to, ze stadion narodowy w Warszawie utrzymywac bedziemy glownie my, podatnicy 8) bo z tego co ostatnio slyszalem "padl" program, ktory mial na celu zapewnienie stadionowi w Warszawie "samoutrzymanie".. aczkolwiek patrzac na liczby trudno mi w to uwierzyc. Dajemy ostro do pieca i skonczy sie tak, ze przekroczymy prog oplacalnosci obiektow a to w konsekwencji doprowadzi do mniejszej lub wiekszej rozbiorki stadionow. To nie sa moje bezpodstawne wizje, wystarczy spojrzec na Portugalie. Uniao Desportiva de Leiria nie potrafi utrzymac stadionu wybudowanego za niespelna 100 mln euro, z tego co kiedys tam przeczytalem wynikalo, ze same rachunku za prad w cyklu rocznym wynosza 150 tys euro. Dodajac do tego reszte wydatkow wychodzi "fajna" okragla sumka. A stadion uzytkowany jest na sposoby przedstawiane tutaj przez licznych znawcow tematu, czyli imrezy sportowe + wszelkiej masci imprezy masowe (koncerty, imprezy firmowe itp itd) Odbieglem troche od tematu, ale zanim zapodacie frazes o budowie w Lublinie stadionu na 30 tys. miejsc lub wiecej radze najpierw zapoznac sie z powyzsza lektura.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2010, o 12:52 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

Koper
Trener
Kontakt:

#2889 Postautor: Koper » 28 lutego 2010, o 11:33

Bardzo fajna wypowiedz $korzeń$. Jednakże apropos stadionu przy Zygmuntowskich to moim zdaniem dobrze byłoby zamknąć trybunami ten stadion również od strony stadionu Startu, i nawet nie chodzi tutaj tylko o zwiększenie pojemnosci ale o walory estetyczne. Do tego generalny remont pozostałych trybun, wszedzie krzesełka, postawienie od nowa wieżyczki sędziowskiej wraz z generalnym remontem całej zadaszonej trybuny dla VIP, nowy park maszyn chyba najlepiej od strony Bystrzycy, oświetlenie i można jechać nie tylko w drugiej lidze ale i w extralidze :wink:

janek
Kadrowicz

#2890 Postautor: janek » 28 lutego 2010, o 11:43

Przecież wiadomo że w tym naszym dziwnym kraju, budowa czegokolwiek jest najdroższa w europie, a może i na świecie, czy to stadion czy kilometr drogi. Bo tutaj najpierw musi wypchać sobie kieszenie cała drabinka polityków,urzędasów,prezesów,roboli itd. a dopiero później okazuje się że najniższa jakość i to za najwyższą cenę. :lol:

Damien

#2891 Postautor: Damien » 28 lutego 2010, o 12:44

Co do naszego "narodowego" to jest to raczej koszt poltora miliarda zlotych, a nie euro (chociaz juz pod koniec ubieglego roku pojawialy sie glosy, ze suma ta moze jeszcze wzrosnac). Ale nie zmienia to faktu, ze w europie czesto potrafia wybudowac stadion za nizsze kwoty niz ma to miejsce w przypadku naszych aren na Euro. Jeśli zaś chodzi o stadion w Kijowie to mysle, ze na cene ma wpływ fakt, ze jest to forma gruntownego remontu, a nie budowa od nowa. Zreszta cena materialow i robocizny jest tam raczej nizsza niz u nas.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2892 Postautor: $korzen$ » 28 lutego 2010, o 12:51

Rzeczywiscie chodzilo mi o nasze polskie zlotowki, pisalem dosc szybko wiec wkradla sie mala literowka. Co nie zmienia faktu, ze koszt zbyt wysoki.

Koper
Trener
Kontakt:

#2893 Postautor: Koper » 28 lutego 2010, o 14:32

Co zostanie w Londynie po igrzyskach olimpijskich, a co w Warszawie po Euro? Nad Tamizą - parki, baseny, stacje metra i kolei, pierwsza część nowoczesnego East Endu. A nad Wisłą - goły stadion przynoszący straty i podupadła Praga.

Anglicy wykorzystują igrzyska, by dać szansę rozwoju zaniedbanej części Londynu - East Endowi. 250 hektarów poprzemysłowego terenu w dolinie rzeki Lea wpadającej do Tamizy zamieni się w dzielnicę z nowoczesnym dworcem kolejowym łączącym Londyn z Paryżem i resztą Europy.

Stadion na 85 tys. widzów od razu po igrzyskach zostanie zmniejszony do 25 tys. (większy przynosiłby straty). Tak zaplanowano jego konstrukcję.

Cały artykuł tutaj: http://wyborcza.pl/1,75248,7607972,Rok_ ... odach.html

- Stadion City miało być unikalną częścią Pragi, a sam stadion stanowić centralny obiekt całego założenia, żyjący 24 godziny na dobę, otoczony przestrzenią publiczną i różnymi funkcjami: hala widowiskowa, wystawy, kongresy, hotele, centrum handlowe, biura - wylicza Michał Borowski, inicjator konkursu na Stadion City i szef Narodowego Centrum Sportu (NCS) do lipca 2008 r.

- Teraz widać - dodaje - że wszystko sprowadza się do wybudowania za pieniądze podatników najdroższego na świecie "studia telewizyjnego" dla UEFA, która zgarnie za wyłączne prawo do sygnału ok. 1 mld euro. My, jak te głupki, zostaniemy z gołym stadionem i rachunkami.

Cały artykuł tutaj: http://wyborcza.pl/1,75248,7603706,Diab ... _City.html

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2894 Postautor: K.A.M.I.L. » 28 lutego 2010, o 16:56

Stan lubelskiego toru i ogólnie stadionu : http://www.youtube.com/watch?v=Q4na_sstLAw
Park maszyn i stan toru z bliska : http://www.youtube.com/watch?v=BDWbRfrW7BQ

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

miedziany
Senior

#2895 Postautor: miedziany » 1 marca 2010, o 08:58

jestem w szoku... MOSiR sie spisal. Jak by teraz tak slneczko ciagle przygrzewalo to by bylo ekstra.

janek
Kadrowicz

#2896 Postautor: janek » 1 marca 2010, o 11:25

Najgorzej będzie z prostą startową która jest non stop w cieniu, ale jak będzie taki wiaterek i słoneczko jak dzisiaj, to może się wyrobią z przygotowaniem toru na treningi na koniec marca.

bartexs1
Senior

#2897 Postautor: bartexs1 » 1 marca 2010, o 12:46

tor jest w duzo lepszym stanie niż sama murawa, sam moglem to sprawdzić wczoraj idąc po niej. prosta od strony bystrzycy jest w 2 razy lepszym stanie jak prosta startowa... tam jest równo i na pierwszy rzut oka nie widać wcale wody...

Awatar użytkownika
DonTadeo

#2898 Postautor: DonTadeo » 1 marca 2010, o 13:26

najgorsze jest to ze znowu zapowiadaja opady sniegu

bartexs1
Senior

#2899 Postautor: bartexs1 » 1 marca 2010, o 13:32

dziś zrobie troche zdjec tylko musze pojsc w sportowych butach, bo wczoraj prawie nie dalo sie isc po torze ;) tym bardziej w półbutach i spodniach od garnituru :) poznym wieczorem lub jutro rano na czarnysport.pl bedzie dane kilka zdjec w newsie o stanie toru w Lublinie. Pozdrawiam.