Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Chyba sie mlodemu troche w dupie poprzewracalo...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/02/17/ekstraliga-wypowie-sie-w-sprawie-pawlickiego/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/02/17/ekstraliga-wypowie-sie-w-sprawie-pawlickiego/
Czas na zmiany :]
Mysle, ze predzej staremu Pawlickiemu sie poprzewracalo niz mlodemu...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
a ja myślę, że nikomu nic się nie poprzewracało, każdy walczy o swój kawałek tortu, niektórzy o mniejszy (Klimkowie), a inni o wiekszy
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
No wiesz, to jest zrozumiałe w przypadku ukształtowanych już zawodników. W przypadku 17 czy 18-latka kasa nie powinna być głównym "kierunkiem rozwoju". Chociaż Gollob w podobnym wieku i z podobnych pobudek wyniósł się z Bydgoszczy do Gdańska i jakoś mu nie zaszkodziło, a rok później i tak wrócił do macierzystego klubu z podkulonym ogonem. No ale to Gollob. Jeden na milion
Czy Przemek może być tym drugim? Nie jestem jeszcze przekonany...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Z tego co pamietam Gollob przeniosł sie do Gdańska z koniecznosci - miał jazdą odpracować obowiązkową służbę wojskową zamienioną na milicyjną w gdańskim klubie.
Z tego co mówi Papa Gollob w wywiadzie-rzece czyli książce pt. "Gollobowie" autorstwa Michała Żurowskiego, to wojsko było tylko oficjalnym pretekstem zmiany barw. Równie dobrze mógł odbębnić służbę w milicji w Bydgoszczy. Tak zresztą się stało po powrocie z Gdańska, bo w tamtych czasach jeśli dobrze pamiętam szło się w kamasze na 24 m-ce.
Tak naprawdę poszło o nieporozumienia na tle finansowym z ówczesnymi działaczami oraz brak możliwości zapewnienia startów Tomkowi i Jackowi w obliczu licznej ówcześnie kadry Polonii...
Tak naprawdę poszło o nieporozumienia na tle finansowym z ówczesnymi działaczami oraz brak możliwości zapewnienia startów Tomkowi i Jackowi w obliczu licznej ówcześnie kadry Polonii...
A wie ktoś czy próba toru będzie dla wszystkich ?
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ywidualny/
jesli warunki pozwola to mozna byloby cos w tym stylu u nas zorganizowac!!
jesli warunki pozwola to mozna byloby cos w tym stylu u nas zorganizowac!!
DJPEPE pisze:http://espeedway.pl/news,kibice_z_rybnika_wygrywaja_turniej_pilkarski,35654,12.html
w jakim skladzie nasi sie tam wybrali?
carpe diem!
Marun, Jcob, Grzesieck, Apo, Szycha, Andrzej i Speed 
Gratuluje pierwszego, historycznego zwycięstwa 
No i w ogóle bardzo zacięta rywalizacja
No, no.. 
No i w ogóle bardzo zacięta rywalizacja
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ie-krakow/
"kolejny" junior w Wandzie
"kolejny" junior w Wandzie
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ego-wazny/
Zaciekawil mnie ten fragment orzeczenia:
"Ponadto obciąża wnioskodawcę - Przemysława Pawlickiego, na podstawie art. 251 ust. 6 RSŻ, kosztami postępowania w wysokości 5.584,76 zł, w tym 2000 zł tytułem opłaty stałej za rozstrzyganie sporu przez Komisję Orzekającą Ligi. "
Rzesz karwa mac!!! Jakie oni tam koszta maja. Nawet sad zasadzajac pokrycie kosztow postepowania sadowego zwykle miescie sie w kilkuset zlotych, a tymczasem zeby trzech mozgow z Komisji Orzekajacej moglo sie zebrac i pogadac pare minut potrzeba 5,5 kafla???? Dobrzy sa...
Zaciekawil mnie ten fragment orzeczenia:
"Ponadto obciąża wnioskodawcę - Przemysława Pawlickiego, na podstawie art. 251 ust. 6 RSŻ, kosztami postępowania w wysokości 5.584,76 zł, w tym 2000 zł tytułem opłaty stałej za rozstrzyganie sporu przez Komisję Orzekającą Ligi. "
Rzesz karwa mac!!! Jakie oni tam koszta maja. Nawet sad zasadzajac pokrycie kosztow postepowania sadowego zwykle miescie sie w kilkuset zlotych, a tymczasem zeby trzech mozgow z Komisji Orzekajacej moglo sie zebrac i pogadac pare minut potrzeba 5,5 kafla???? Dobrzy sa...
koszty postępowania ja rozumiem także jako koszty na prawników poniesione przez pozwanych a nie tylko koszt rozprawy. ale moge sie mylic 
Pozdrawiam
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"
Dzisiaj sie okazało, ze Lublin wzbogaci się o nowego sędziego żużlowego. Sukces o tyle istotny, ze z grona chyba trzydziestu chetnych ( niektórzy zdawali już ze trzy razy), po wielu testach i sprawdzianach zdało tylko trzech. Teraz będą praktykować u wybranego sędziego a chyba za rok pierwsze zawody.
Powodzenia Paweł i finału GP

Powodzenia Paweł i finału GP
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski