Lubelski klub w sezonie 2010
- kmzlublinfan
- Senior
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
http://www.espeedway.pl/news,kajoch_w_gorzowie,35416,12.html
Kolejny do ewentualnego wypożyczenia: Adam Kajoch. Ja bym go chętnie widział u nas nawet jako rezerwowego. Powinien dostac szanse na dalszy rozwój.
Kolejny do ewentualnego wypożyczenia: Adam Kajoch. Ja bym go chętnie widział u nas nawet jako rezerwowego. Powinien dostac szanse na dalszy rozwój.
Gawrzyk pisze:Chyba nie o kase tutaj chodzilo...
wiec o co?
Motor mocny
Mysle, ze to wypadkowa wielu czynnikow - organizacja i profesjonalizm dzialaczy, ich umiejetnosci negocjacji, renoma lubelskiego klubu, odleglosc/komunikacja/logistyka.... Mysle, ze znaczenie moze miec takze fakt jakich zawodnikow juz klub ma - bp np. jak w klubie jest juz Puzon, Baran, Rempala, Darkin ect. ect. to kolejni zawodnicy zaczynaja kombinowac czy oplaca sie im isc do takiego klubu...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
- niespokojny
- Trener
z rymlem czy tam rymelem dobrze zrobili. Po co przeplacac za goscia z ktorego bedzie malo pozytku. Ale do reszty to nie wiem. Dziadkowie pewnie nie chcieli jezdzic w Polsce. Ale z davidssonem to mogliby wczesniej i skuteczniej ponegocjowac. No nic. Jak zakontraktuja Piszcza to sobie zmienie nick na spokojny. Ale jakos nie widac postepow. Mozna jeszcze kogos wypozyczyc. Moze by tak odrazu do kompletu z piszczem forsberga? Paru fajnych rajderow jeszcze zostalo, mozna cos zdzialac. Ale wczesniej bylo 22 i jak wyszlo...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Witam wszystkich
Jestem od niedawna użytkownikiem forum
, więc nie będę się zbyt długo rozpisywał.
Sądzę iż obecny skład ma szanse namieszać w naszej lidze. Siłą KMŻ jest dobry wyrównany skład(no niestety brak mocnych polskich juniorów), a paradoksalnie brak gwiazd na papierze(czyt. Łódź) może okazać się plusem.Ubiegły sezon pokazał że wyrównana drużyna może skutecznie pokrzyżować plany faworytom i miejmy nadzieję że tak będzie i w sezonie 2010. Oczywiście myślę, że Piszcz podpisze(naiwność nie boli)
Jestem od niedawna użytkownikiem forum
Sądzę iż obecny skład ma szanse namieszać w naszej lidze. Siłą KMŻ jest dobry wyrównany skład(no niestety brak mocnych polskich juniorów), a paradoksalnie brak gwiazd na papierze(czyt. Łódź) może okazać się plusem.Ubiegły sezon pokazał że wyrównana drużyna może skutecznie pokrzyżować plany faworytom i miejmy nadzieję że tak będzie i w sezonie 2010. Oczywiście myślę, że Piszcz podpisze(naiwność nie boli)
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ LATA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
Klimek w zeszłym roku miał problemy kondycyjne i nie miał siły przejechać kolejnego biegu. Myślicie że jak juz sobie postanowił że kończy z żużlem to okres przygotowań kondycyjnych spedził w siłowni ?????????? Bardzo wątpię. Może lepiej niech on juz skończy bo z takim podejściem to ciemność widze.
Jasne, lepiej niech skonczy, a my bedziemy patrzec jak napakowany i super kondycyjnie przygotowany Mistygacz demontuje nam bande.
Zawodnika kondycyjnie mozna przygotowac i w miesiac (zakladajac ze przez zime nie siedzial tylko przed kompem).
Zawodnika kondycyjnie mozna przygotowac i w miesiac (zakladajac ze przez zime nie siedzial tylko przed kompem).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Klimek poćwiczy trochę z panienką i bedzię gitara, przygotowny do sezonu 
Ukazał się komunikat GKSŻ w sprawie rozgrywek MDMP http://www.pzm.pl/userfiles/2009-pliki/ ... 2_2010.pdf
Co ciekawsze wątki:
- w rozgrywkach MDMP obowiazkowo biora udział polskie druzyny klubów I i II ligi
- Terminem zgłoszen jest 20 lutego 2010 roku
- W rozgrywkach moga startowac tylko juniorzy krajowi
- Zawodnicy wypozyczeni reprezentuja barwy klubu wskazanego w umowie o wypozyczenie zawodnika, stosownie do przepisów Regulaminu Przynaleznosci Klubowej Zawodników w Sporcie Zuzlowym
Co ciekawsze wątki:
- w rozgrywkach MDMP obowiazkowo biora udział polskie druzyny klubów I i II ligi
- Terminem zgłoszen jest 20 lutego 2010 roku
- W rozgrywkach moga startowac tylko juniorzy krajowi
- Zawodnicy wypozyczeni reprezentuja barwy klubu wskazanego w umowie o wypozyczenie zawodnika, stosownie do przepisów Regulaminu Przynaleznosci Klubowej Zawodników w Sporcie Zuzlowym
Gawrzyk pisze:termin 20 lutego to nic innego jak przeslanie info: ZGLASZAMY SIE DO MDMP.
Jesteś pewien, że ktoś nad tym panuje? ... bo ja nie
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Cooper pisze:Jasne, lepiej niech skonczy, a my bedziemy patrzec jak napakowany i super kondycyjnie przygotowany Mistygacz demontuje nam bande.
W momencie jakim jesteśmy poukładanie głowy co do żużla przez Rafała jest najlepszym rozwiązaniem. Talentu tak szybko nie zgubi, a poza tym jest "swój". Nie zakontraktowaliśmy do tej pory ciekawego juniora to i się w tym aspekcie raczej nic nie zmieni, a oglądanie kogoś kto męczy się z nawierzchnią i to jeszcze na wypożyczeniu z innego klubu jest tym, czego najbardziej chciałbym uniknąć.
A co do składu seniorskiego to niestety, tak jak przeczuwałem nic nowego się nie zdarzyło
Jedyna szansa, że wszyscy zaskoczą i stworzą ciekawe i wyrównane pojedynki i u nas i na wyjeździe.Inaczej "prezesostwo" będzie miało jescze w trakcie sezonu nie jeden dylemat..
DonTadeo pisze:Apocalips pisze:Mistygacz w Lublinie !!![]()
dobry Mistygacz ale ja tam wole Klimka (mam nadzieje ze zacznie myslec glowa a nie....)
Dobry Mistygacz nie jest zły, a szczególnie Mistygacz Życia Kononowy
A tak już całkiem serio - że z juniorami będzie cienko wiadomo nie od dziś. Większość klubów nawet jeśli wypożycza to tylko na ligę.
MDMP, Ligę Juniorów, MLP, MLZ, MLWlkp itd. odjeżdżają w barwach macierzystego klubu. A że nasz klub (co najmniej drugi w ciągu ostatnich lat) szkolenie ma w głębokim poważaniu, to mamy to co mamy. 5 lat temu ostrzegałem, ale nikt nie słuchał. I wcale mi nie jest przyjemnie pisać "a nie mówiłem?". Teraz zbieramy żniwo...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- MikeMistrz
- Senior
Jak nie Klimek na podstawowego juniora, to mam nadzieje, ze Kajoch albo jakis sensowny junior z Rybnika/Leszna/Cz-wy(tylko nie Mistygacz
). Mam nadzieje, ze Kamil M. jest brany pod uwage tylko do MDMP i ew. w razie kontuzji podstawowego juniora
.
A Kajzer to nawet warszawki nigdzie nie podpisal? Jesli tak to albo w Ostrowie albo w Krakowie zladuje bo oni maja czas do 10.02.2010. Kolejne wzmocnienie rywala na naszym tle.
MikeMistrz pisze:Jak nie Klimek na podstawowego juniora, to mam nadzieje, ze Kajoch albo jakis sensowny junior z Rybnika/Leszna/Cz-wy(tylko nie Mistygacz). Mam nadzieje, ze Kamil M. jest brany pod uwage tylko do MDMP i ew. w razie kontuzji podstawowego juniora
.
Kajoch jest już seniorem.
Naczelny obrońca Karola Barana.
- tezetomaniak
- Trener
Cooper pisze:Zawodnika kondycyjnie mozna przygotowac i w miesiac
e to pelen luz w takim razie
- kmzlublinfan
- Senior
Piszcza jeszcze nam potrzeba i jakiegoś juniora. Ciekawe czy nasi szkółkowicze zdadzą w tym roku egzamin na certyfikat?
Najwieksze szanse to maja pewnie na FCE 
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Nie no Twoj pesymizm i brak wiary w naszych szkolkowiczow jest karygodny 
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
- Łoptymista
- Trener
DonTadeo pisze:http://www.lsport.pl/zuzel/zu10020201.php
niezla lista sukcesow
a i trak to nie wszystkie "negocjacje"
bywa.
szkoda, ze tej zimy wiecej rzeczy nam nie wyszlo niz udalo sie dopiac. moze za rok bedzie lepiej
Nie no Twoj pesymizm i brak wiary w naszych szkolkowiczow jest karygodny
Oczywiscie zycze im jak najlepiej i mam nadzieje, ze beda z nich conajmniej solidni ligowcy. Natomiast historia poczynan naszych wychowankow rzuca potezny cien na ich przyszlosc. Pozyjemy-zobaczymy.
ps. A Mistygacz-coz wystartowal w 3 biegach z czego 2 nie ukonczyl i raz byl ostatni. Niech to wystarczy za komentarz.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Kajzer miał dwuletnią umowę ze Startem, miał, ale została ona zerwana w pierwszym dniu lutego, a co za tym idzie, gdy okienko się kończyło, był on jeszcze zawodnikiem Startu, a więc "warszawka" wydaje się zbyteczna.
A tak na marginesie, to tak, jak już tutaj ktoś wspomniał - Kajzer trafi do Wrocławia.
A tak na marginesie, to tak, jak już tutaj ktoś wspomniał - Kajzer trafi do Wrocławia.
RKS!
- niespokojny
- Trener
Jakby udalo sie wziac Piszcza to nie bedzie zle w sumie. Z Darkinem by tworzyli ciekawa mocna pare. Szkoda ze nie udalo sie nikogo pozyskac z nazwisk wymienianych w artykule. Proctor, Woodword... Bysmy byli papierowym kandydatem do awansu. No ale jeszcze mozna pozyskac piszcza. I paru ciekawych zawodnikow zostalo do wypozyczenia. Forsberg moze byc ciekawszy niz davidsson bo przynajmniej zna poslkie tory. Trzeba jednak wczesniej zaczac zalatwiac sprawy a nie na ostatnia chwile... Teraz priorytetem powinien byc piszcz i polscy juniorzy. W tym jeden wozacy punkty na meczach ligowych. Moze to wroclawskie rozwiazanie o ile prawdziwe nie bedzie zle?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych