Lubelski klub w sezonie 2010
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Zauwazyli ze ma talent i wola go szkolic u siebie bo jakies zaplecze przynajmniej maja i beda go puszczac w MDMP. Chlopak pracuje pod okiem slawka i widac postepy. Ale zeby go wypuscili w ekstra to watpie. Chyba ze Woofi jako senior miturski jako pierwszy junior a reszta sie polamie czego im nie zycze. Ale twierdzenie ze w tym sezonie bedzie jak kowal jest delikatnie mowiac zbyt odwazne. W talent nie watpie ale w taki skok w pol roku to juz nie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Juz Ci Gawrzyk ladnie wytlumaczyl o co chodzilo z Mroczka. Podziekuj mu, bo byles lekko nie w temacie.
Jeszcze raz sie odniose do tego zdania. Najlatwiej jest powiedziec - ja chce takiego zawodnika, ktory bedzie taki kozak i bedzie robil tyle punktow. Ale jak trzeba podac konkretnie - ktory to - to juz zaczynaja sie schody.
Mozna zalozyc, ze teoretycznie jako takim dobrym rozwiazaniem bylby Klimek, bo jezdzil w 2 lidze i przede wszystkim zna nasz tor. Jednak temat jest zamkniety i trzeba szukac kogos z zewnatrz. A na wypozyczenie rzadko kiedy ida porzadni juniorzy. No chyba, ze klub ma ich pod dostatkiem. Dlatego bedziesz musial zmienic swoje nastawienie w tej kwestii, bo sie rozczarujesz i bedzie placz i lament po nocach.
niespokojny pisze:Ja bym wolal dojrzalego juniora ktory bedzie wozil te 5 punktow od poczatku, niz jakiegos Bubla doslownie. Oczywiscie jesli ciagle jedziemy o pierwsza 4.
Jeszcze raz sie odniose do tego zdania. Najlatwiej jest powiedziec - ja chce takiego zawodnika, ktory bedzie taki kozak i bedzie robil tyle punktow. Ale jak trzeba podac konkretnie - ktory to - to juz zaczynaja sie schody.
Mozna zalozyc, ze teoretycznie jako takim dobrym rozwiazaniem bylby Klimek, bo jezdzil w 2 lidze i przede wszystkim zna nasz tor. Jednak temat jest zamkniety i trzeba szukac kogos z zewnatrz. A na wypozyczenie rzadko kiedy ida porzadni juniorzy. No chyba, ze klub ma ich pod dostatkiem. Dlatego bedziesz musial zmienic swoje nastawienie w tej kwestii, bo sie rozczarujesz i bedzie placz i lament po nocach.
niespokojny pisze:[...]
Znasz Jatamana?
- niespokojny
- Trener
Po pierwsze primo guzik mnie obchodzi co bylo z mroczka, bo tak samo pewnie sytuacja miala sie z janowskimi, pawlickimi, gollobami czy crumpami a on jakims asiorem poki co nie jest ani mistrzem swiata. Nikt kompletow odrazu nie krecil. Po drugie primo cz-wa nie wypozyczy Bubla wiec po co sie napinasz? I po 3 primo jest paru takich co by te 5 punktow uciulalo. Ci co im blisko do krakowa sa do tego zdatni, piachu, a i paru innych by sie znalazlo. Warto by zwrocic uwage jakim sprzetem kto dysponuje.
Do go!:
Do go!:
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2010, o 00:19 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Po pierwsze primo guzik mnie obchodzi co bylo z mroczka,
Czyli po prostu jestes ignorantem.Po takim wstepie nie licz, ze ktos bedzie czytal dalsza czesc takiej wypowiedzi bo szkoda czasu...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- niespokojny
- Trener
Wyrwales zdanie z kontakstu. Guzik mnie obchodzi ze mroczka zaczynal jak bubel bo 99% zawodnikow tak zaczynalo a reszte sobie doczytaj.
Jestem ciekaw w jakim celu podpisują kontrakty z zawodnikami bez sprzętu?
Czyżby pulę podzielili na Barana i Rempałę, i kasy zabrakło, czy jest odwrotnie i kupią sprzęt czterem ukarińcom i jednemu ruskowi? a przecież każdy będzie musiał mieć motocykl, by pokazać co umie na treningach czy sparingu.
Może w Jawie dadzą im upust jak kupią hurtem 5 motocykli.
Dziwny jest ten (lubelski) świat.
Czyżby pulę podzielili na Barana i Rempałę, i kasy zabrakło, czy jest odwrotnie i kupią sprzęt czterem ukarińcom i jednemu ruskowi? a przecież każdy będzie musiał mieć motocykl, by pokazać co umie na treningach czy sparingu.
Może w Jawie dadzą im upust jak kupią hurtem 5 motocykli.
Dziwny jest ten (lubelski) świat.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2010, o 07:50 przez janek, łącznie zmieniany 1 raz.
- tezetomaniak
- Trener
niespokojny, nie drąż tematu, bo jak im zabraknie argumentow to ci pojada ze masz smieszny nick i twoje zdanie jest gowno warte
zreszta jak dobrze widzialem to ktos juz sie do tego przymierzał ; >
do tych z fajnymi nickami: Najprościej bedzie poczekac i byc swiadkiem tego progresu Bubla w nadchodzącym sezonie, to juz bardzo blisko.
zreszta jak dobrze widzialem to ktos juz sie do tego przymierzał ; >
do tych z fajnymi nickami: Najprościej bedzie poczekac i byc swiadkiem tego progresu Bubla w nadchodzącym sezonie, to juz bardzo blisko.
Cz@rek pisze:asid pisze:"W związku z przygotowaniem, nie stawiałem warunków zakupu busa. Ale z racji nowych przepisów chciałbym pozyskać kwotę na zakup nowych tłumików, zakup kombinezonu w barwach klubowych, zakup kasku z wymaganą homologacją oraz sumy na wyremontowanie motocykla, który posiadam. Komfortem byłoby zakupienie drugiego motocykla. Jeżeli w związku z takimi warunkami „poprzewracało mi się w głowie” i żądam Bóg wie jakich pieniędzy”, to proszę kibiców o obiektywny osąd. Nie wyobrażam sobie startów na torach żużlowych za skromniejsze wymagania. Na pewno wiele zawodników ma lepsze warunki."
to fragment wypowiedzi Kajzera, moze zorientowani w cenach podlicza ile chce za podpis.
Tak z 10-12 tys.to minmum.Oczywiście bez wersji komfortowej
Domniemam wiec, ze KMZ jest w stanie spelnic jego oczekiwania (placili przeciez po 30 tys wg. kuriera za podpis w tym roku) a skoro jeszcze go tu nie ma to czeka na Ostrow zapewne.
To java - nie sen 
Łukaszewicz? To ta jedna z armat? 
janek pisze:Jestem ciekaw w jakim celu podpisują kontrakty z zawodnikami bez sprzętu?
To proste.... kupią im ten.
hehehehe dobre 
Mamy odjechać sezon a wy chcecie jeszcze 2 armaty ?? przecież o awans nie jedziemy wyluzujcie się 
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

A dlaczego nie o awans? Sezon to odjechać można było Klimkiem, Mistygaczem, Michalukiem i Ukraińcami...
Do Łodzi czy Krosna pojedźmy 3 Polakami i reszta zawodnicy z Ukrainy
ciekawe ile punktów byśmy wtedy tam zrobili 
- tezetomaniak
- Trener
Borsuk pisze:A dlaczego nie o awans?
bo nie mamy kasy na awans ?
Przyjedzie Łódź i wszyscy napaleni na awans zostana szybko wyleczeni.
Trzeba się cieszyć, że jest skład na ciekawe widowisko na własnym torze, skład-zagadka.
A o awansie to można mówić, jak się budowanie drużyny zaczyna dokładnie z końcem poprzedniego sezonu, a nie czeka na 65% promocje
tezetomaniak pisze:bo nie mamy kasy na awans ?
Przyjedzie Łódź i wszyscy napaleni na awans zostana szybko wyleczeni.
znasz szczegóły finansowe? jak tak to podziel się, chętnie poczytam. A pieniądze na żużlu nie jeżdżą, bo pewnie Ostrów już 5 lat temu byłby w e-lidze, a Łódź też od jakiegoś czasu startowałaby ligę wyżej
Gawrzyk pisze:ja tak wypalilem z tym awansem bo taka wypowiedz Sprawki czytalem. Ze awans, ze sklad lepszy niz w zeszlym roku. Ale moze sezon transferowy zweryfikowal plany dzialaczy?
Mamy skład na jaki nas stać , jak znajdą się sponsorzy jak w Łodzi itp to będziemy walczyć o awans. Wygrajmy 3/4 meczów u siebie i każdy będzie zadowolony a na wyjazdy Ukraina i niech inni się martwią, ja jestem bardzo zadowolony ze składu jaki został zbudowany, a na pewno jeszcze kilku zawodników dojdzie. Ci co chcieli dorobić na koniec kariery poszli tam gdzie więcej dali, w klubie w końcu ktoś wyciągnął odpowiednie wnioski.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

- niespokojny
- Trener
Do opola oprocz podstawowej trojki brac zielinskiego i hauzingera. Do krosna ruska i hadka. No i moze bedzie cos ciekawego i na wyjazdach
.
Tomka P sie nie wymienia. Fajnie by bylo go zobaczyc na czwartkowej konferencji w Lublinie
.Krystian Klecha, Zbigniew Czerwiński, Mariusz Staszewski, Daniel Davidsson, Adam Roynon i Piotr Świdziński - to najpoważniejsi kandydaci do startów w ŻKS Ostrovii Ostrów Wielkopolski
Z informacji naszego portalu wynika, że Krystian Klecha jest już "po słowie" z ostrowskimi działaczami i na pewno założy plastrony Ostrovii.
Tomka P sie nie wymienia. Fajnie by bylo go zobaczyc na czwartkowej konferencji w Lublinie
- tezetomaniak
- Trener
papi pisze:A pieniądze na żużlu nie jeżdżą
nie jezdza, ale sprzęt juz jezdzi, a jego klasa zalezy od kasy.
W razie ewentualnej konfrontacji taka Łódź przebija nas wszystkim: sprzętem (nie tylko jakość, ale również ilość = jest z czego wybierać), składem i organizacją.
Niespodzianki sie zdarzają i cudem moglibyśmy awansować. Ale jak sie chce byc branym na powaznie to trzeba myslec logicznie, a nie jak zapatrzony slepo kibic.
Awansu nie wykluczam, bo sa przypadki rozne. Wybrzeze w poprzednim sezonie tez moglo zdobyc DMP, tylko ze reszta skladow musialaby byc w szpitalu nie ?
Sprzętu to ja jeszcze nie widziałem jak jeździ
myślałem że to człowiek zasuwa 
- niespokojny
- Trener
Czlowiek zasuwa jak sprzet nie jedzie
. Pastrz tomek rempala z miskolcem.
Niespokojny,o jakiej konferencji piszesz? Były jakies zapowiedzi?
Mogliby zrobic cos takiego jak rok temu w Johnysie. Chetnie poszedlbym.