Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
"(...)w każdej drużynie musi być minimum trzech młodzieżowców z polską licencją(...)"
skupilbym sie na powyzszym przepisie przy podpisywaniu kolejnych kontraktow...
skupilbym sie na powyzszym przepisie przy podpisywaniu kolejnych kontraktow...
carpe diem!
miedziany pisze: A co do Piszcza to kontrakt moze i bylby dobrym posunieciem, tylko znowu cala zuzlowa Polska by sie z nas smiala....
Gwarnatuje ci ze jesli bedzie na wyjazdach robil regularnie po 10 pkt to sie nikomu z "calej zuzlowej Polski" nawet kaciki ust ku gorze nie odchyla.
Gelo pisze:ps. błagam - żadnych Anglików!!!
Gelo pisze:Przepraszam - ale nie od dziś jestem w polskiej lidze fanem Australijczyków i Szwedów. Mam na swoje teorie merytoryczne dowody. Anglicy nie liczą się we współczesnym żużlu,
Gelo pisze:janek pisze:po jakiego grzyba komu Screen?![]()
Bo jest w bardzo dobrej formie i byłby największą gwiazdą w lidze?
To jak to w koncu jest z tymi Angolami?:D Ehh, Gelu, jak mogles zapomniec o Screenie:P
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- niespokojny
- Trener
miedziany pisze:nie poprostu nie chce mi sie wierzyc zeby zawodnik takiej klasy chcial jezdzic w 2 lidze, no chyba ze za Bog wie jakie pieniadze, ale my takich to raczej nie mamy
chociarz moze na sam play off....
Jak Henka mogl jezdzic to dlaczego nie Screen? I watpie zeby w miskolcu podpisal po to zeby nie jezdzic
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
napisalem ze jest jeden wyjatek i to dlatego ze to zawodnik starej daty - kiedy Anglicy jeszcze jezdzili
- tezetomaniak
- Trener
Screen z każdym rokiem jest szerszy niż wyższy, jak rowniez starszy niz mlodszy, w wywiadach podczas meczów BEL czasami ciężko mu złapać oddech, a wielu dalej uwaza ze na drugoligowych polskich torach robilby kazdego jak chcial, jedna reką itp
Do tego "troche" sie ceni.
Jakos to nie bardzo pasuje do obecnej sytuacji w klubie i zapowiedzi przejechania tego sezonu bez szastania pieniędzmi na prawo i lewo.
Louis tez miał być gwiazda.
Jakos to nie bardzo pasuje do obecnej sytuacji w klubie i zapowiedzi przejechania tego sezonu bez szastania pieniędzmi na prawo i lewo.
Louis tez miał być gwiazda.
Moim zdaniem Fat Joe nawet jakby podpisal to powtorzy sie historia z Miszkolca a jesli juz ma byc jakis englander to D.King jest chyba warty uwagi.
- niespokojny
- Trener
Nichollsa by zakontraktowac i bedzie wszystkim zle
.
Ale w tej Elite League mimo zadyszki ma zblizona srednia do bjarne pedersena.. zreszta a Jacek to nie mial??
tezetomaniak pisze:Screen z każdym rokiem jest szerszy niż wyższy, jak rowniez starszy niz mlodszy, w wywiadach podczas meczów BEL czasami ciężko mu złapać oddech, a wielu dalej uwaza ze na drugoligowych polskich torach robilby kazdego jak chcial, jedna reką itpDo tego "troche" sie ceni.
Ale w tej Elite League mimo zadyszki ma zblizona srednia do bjarne pedersena.. zreszta a Jacek to nie mial??
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja o skladzie mam do powiedzenia tyle ze jestem zadowolony z tego iz zostal oparty na zawodnikach polskich. Sukcesem jest ze zostal z nami Karol i ja w nim widze naszego lidera. Jesli bedzie w takiej formie jak w ubieglym sezonie moze byc w pierwszej 5tce ligi. Zostawienie Tomka Rempaly to tez dobre posuniecie. Tomek nie jest wcale gorszy od Jacka, ostatnie mecze w tamtym sezonie byly slabsze spowodowane jednak klopotami z motocyklami.
A o nowych zawodnikach ciezko sie wypowiedziec, Puszakowski moze byc mocny jesli bedzie w formie, Zielinski to raczej bedzie walczy o sklad ale moim zdaniem nie jest zlym zawodnikiem, a juz zapewne bedzie lepszy niz zawodnicy z Ukrainy. Nasz Austriak Hauzinger to niewiadoma, lecz raczej druga linia, wolalbym Hynka, ale coz. Junior z Czech powinien byc dla nas pozyteczny.
Podsumowujac jak na ta chwile najmocniejsi to Baran, Rempala i Puszakowski. Brakuje nam jeszcze kogos kto by ich dzielnie wspieral, widzialbym tu mimo wszystko Piszcza. A Screen? Na pewno bylby bardzo mocny ale nie jechalby wszystkich meczy. Bylbym za tym aby w skladzie jednak byl na te ciezkie mecze z silnymi druzynami.
I najwazniejsze poscy juniorzy, gdzie sa?
A o nowych zawodnikach ciezko sie wypowiedziec, Puszakowski moze byc mocny jesli bedzie w formie, Zielinski to raczej bedzie walczy o sklad ale moim zdaniem nie jest zlym zawodnikiem, a juz zapewne bedzie lepszy niz zawodnicy z Ukrainy. Nasz Austriak Hauzinger to niewiadoma, lecz raczej druga linia, wolalbym Hynka, ale coz. Junior z Czech powinien byc dla nas pozyteczny.
Podsumowujac jak na ta chwile najmocniejsi to Baran, Rempala i Puszakowski. Brakuje nam jeszcze kogos kto by ich dzielnie wspieral, widzialbym tu mimo wszystko Piszcza. A Screen? Na pewno bylby bardzo mocny ale nie jechalby wszystkich meczy. Bylbym za tym aby w skladzie jednak byl na te ciezkie mecze z silnymi druzynami.
I najwazniejsze poscy juniorzy, gdzie sa?
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Brac Screena (mimo, ze jestem przeciwnikiem kontraktowania podstarzalych pulpetow) i to od razu na pierwszy mecz - nazwisko nosne, no i od razu bedzie wszystko jasne co do tego czy on cos wart czy nie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- kmzlublinfan
- Senior
A wiecie może czy Kai Laukkanen zakończył karierę? Może jego do składu?
Mam nadzieje, że tak.
Gawrzyk pisze:to po co rozmawiac z innymi skoro moga byc na papierze? Gdyby tak myslec to lepiej nie gadac z nikim.
Troche odwracasz "kota ogonem". Mi chodzilo tylko o Screena i to sa moje tylko przypuszenia szczegolnie patrzac bo jego wystepach w polskich klubach i myszkolcu.
dlaczego nie przyjechal? moze go nie zapraszali? Wiesz to? Czesto tak jest ze sie kontraktuje zawodnikow a potem ich nie zaprasza. tak na wszelki wypadek sa w skladzie.
Przypuszczam ze chociazby na najwazniejsze mecze sezonu go zapraszali.
powiedz wszystkim ile, chetnie sie dowiemy.
A czy ja napisałem ze wiem? tak mi sie poprostu wydaje.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gawrzyk pisze:andreas pewnie by podpisal. mimo tej calej lipy z kradzieza przez osoby o korych zarzad wiedzial i nic nie zrobil a tylko przemilczal sprawe. ale klub nie jest nim zainteresowany. moze podpisze w innym klubie z 2 ligi.
Szkoda,wolałbym jego w odwodzie od tych ukraińców(chociaż jedno drugiego nie wyklucza).
Jesli nie trzeba mu płacić za podpis to nie powinni go w klubie skreslać...
Gawrzyk pisze:andreas pewnie by podpisal. mimo tej calej lipy z kradzieza przez osoby o korych zarzad wiedzial i nic nie zrobil a tylko przemilczal sprawe. ale klub nie jest nim zainteresowany. moze podpisze w innym klubie z 2 ligi..
liczylem, ze ktos napisze 'no to teraz tylko czekac az andreas przyjedzie do lublina i walnie komplet w barwach xxx'
METHANOL ADVENTURE TEAM
Co do juniorów to myślę że tutaj trzeba podejść do sprawy perspektywicznie
czyli zakontraktować Bąka i Bubela. Ten drugi całkiem nieźle sobie radzi dzisiaj na Lodowej Gali Drabika
nawet 3 jedną przywiózł ;pp
Tadek Kostro ciśnie ostro!!
Cooper pisze:Brac Screena (mimo, ze jestem przeciwnikiem kontraktowania podstarzalych pulpetow) i to od razu na pierwszy mecz - nazwisko nosne, no i od razu bedzie wszystko jasne co do tego czy on cos wart czy nie.
To czy jest cos wart jest jasne juz dzis. W Anglii jest lepszy od najlepszego zawodnika naszej 2 ligi czy znacznie lepszy od takiego Kylmakorpiego, ktorego zapewne wielu lubelskich kibicow z rozkoszą widziałoby w naszym skladzie. Anglia nie ma przełożenia na Polskę ale to bardzo doswiadczony żużlowiec, ktory polskie warunki zna bardzo dobrze i nie od wczoraj. Z dopasowaniem sie do naszego toru tez nie powinno byc problemu bo Wolves wiekszosc meczow powinni jezdzic w poniedzialki. Jezeli udałoby sie z nim podpisac jestem spokojny, ze bedzie jezdzil przynajmniej na poziomie Jacka. Nominalnie to na 2 lige megagwiazda z materialem na pierwszą średnią - nawet jakby o połowe obnizyl loty, przytył kolejne 10 kilo i nie trafił z silnikami.
Marcin Bubel.Zawsze chwaliłem tego chłopaka i byłem pod wrażeniem jego jazdy na naszym dziurawym torze.Parokrotnie pisałem,że widzę go u nas i będzie z niego pociecha.On jeszcze nie ma 17lat pierwszy raz dzisiaj jechał na gali lodowej i objechał Jacka R
.Jeszcze raz apeluje aby brać tego chłopaka do nas !!
Nie no bez jaj - nie porownujcie tych imprez z cyklu "gwiazdy jezdza po lodzie" z zuzlem. Jedno z drugim ma tyle wspolnego co kregle z curlingiem 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- tezetomaniak
- Trener
Gelo pisze:To czy jest cos wart jest jasne juz dzis. W Anglii jest lepszy od najlepszego zawodnika naszej 2 ligi czy znacznie lepszy od takiego Kylmakorpiego, ktorego zapewne wielu lubelskich kibicow z rozkoszą widziałoby w naszym skladzie.
Gelo pisze:Anglia nie ma przełożenia na Polskę
btw:
syfy pisze:Prezes nie krył rozgoryczenia faktem, iż gdy młodzi zawodnicy dowiedzieli się o przepisie, że w każdej drużynie musi być minimum trzech młodzieżowców z polską licencją, zaczęli podbijać cenę. - Co niektórym młodym ludziom to w główkach się trochę poprzewracało. My nie zamierzamy płacić jednak Bóg wie jakich pieniędzy
. W najbliższym czasie do drużyny dołączą polscy juniorzy, proszę być cierpliwym i spokojnym.
Jeżeli Joe Screen podpisze u nas kontrakt i będzie kasa , aby zjawiał się na meczach to raczej nas nie zawiedzie 10pkt w 2 lidze dla niego nie powinno być problemem, do tego Piszcz plus junior i mamy szanse aby w tej lidze namieszać
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

meesha pisze:Nie no bez jaj - nie porownujcie tych imprez z cyklu "gwiazdy jezdza po lodzie" z zuzlem. Jedno z drugim ma tyle wspolnego co kregle z curlingiem
Z szacunkiem do twojej wypowiedzi ale musisz przyznać, że chłopaczyna nie siedzi na du..e tylko stara się brać udział w każdych zawodach nawet takich.Zapewniam cię ,że to się mu kiedyś zrekompesuję.Warto przypomnieć naszego juniora R.K który potrafił tylko wymyślać i siedzieć w domu.
Mimo, że jestem jak najbardziej za Screenem to jakoś nie bardzo wierze żeby go ściągneli nasi działacze. A co z Henką Gustafssonem podpisał już gdzieś czy nie??
meesha pisze:Nie no bez jaj - nie porownujcie tych imprez z cyklu "gwiazdy jezdza po lodzie" z zuzlem. Jedno z drugim ma tyle wspolnego co kregle z curlingiem
Może za dużo nie, ale zawsze to jakieś nowe doświadczenie dla tego chłopaka. Widać że młody idzie w żużel na maxa
Tadek Kostro ciśnie ostro!!
Klub rozgląda się za kandydatem na lidera, juniorem i rozmawia z Joe Screenem...
http://www.kurierlubelski.pl/sport/2128 ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/sport/2128 ... ,id,t.html