Mozesz to jasno wytłumaczyć czy nie potrafisz?
Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
A Ty coś rozumiesz z tego co piszesz? Bo ja nie rozumiem. Dlaczego mam być zadowolony z kontraktu 4 Ukraińców i dlaczego mam się cieszyć z naszych przegranych?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Poza tym, ze istnieje lubelski żużel to póki co, chyba nie ma być z czego zadowolonym.
Z tego zdania można wywnioskować jedno. Nie zależy ci na lubelskim klubie. iI puki nie zmienią władz bedziesz ich mieszał z błotem.
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
soniak pisze:harry pisze:Poza tym, ze istnieje lubelski żużel to póki co, chyba nie ma być z czego zadowolonym.
Z tego zdania można wywnioskować jedno. Nie zależy ci na lubelskim klubie. iI puki nie zmienią władz bedziesz ich mieszał z błotem.
a ty co się tak czepiles i skąd wiesz na czym komu zależy! To jest forum i każdy może wyrazić swoje zdanie a ze Harry wie coś wiecej o tym sporcie i jest wymagający w stosunku do zarządu to chyba nic złego. A jeśli Ciebie cieszą ci czterem Ukraińcy to masz niskie wymagania ;] pozdrawiam
Sipma Lublin

rAdEk23 pisze:soniak pisze:harry pisze:Poza tym, ze istnieje lubelski żużel to póki co, chyba nie ma być z czego zadowolonym.
a ty co się tak czepiles i skąd wiesz na czym komu zależy! To jest forum i każdy może wyrazić swoje zdanie a ze Harry wie coś wiecej o tym sporcie i jest wymagający w stosunku do zarządu to chyba nic złego. A jeśli Ciebie cieszą ci czterem Ukraińcy to masz niskie wymagania ;] pozdrawiam
Nie cieszą ale domyślam się ze sobie u nas nie pojeżdżą. No chyba że na treningach.
soniak pisze:harry pisze:Poza tym, ze istnieje lubelski żużel to póki co, chyba nie ma być z czego zadowolonym.
No Sherlockiem Holsem to Ty chłopie nie zostaniesz, ani nawet doktorem Watsonem
Z logiki jesteś czysty jak najczystsza kropla Nałęczowianki ale to już Twój problem. Spróbuj trochę krzyżówek porozwiązywać albo innych kalamburów. Moze się trochę podciagniesz. No i trochę polskiego też poćwicz bo czarna rozpacz. Żegnam poruczniku Borewiczu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:soniak pisze:harry pisze:Poza tym, ze istnieje lubelski żużel to póki co, chyba nie ma być z czego zadowolonym.
No Sherlockiem Holsem to Ty chłopie nie zostaniesz, ani nawet doktorem Watsonem![]()
![]()
.
Z logiki jesteś czysty jak najczystsza kropla Nałęczowianki ale to już Twój problem. Spróbuj trochę krzyżówek porozwiązywać albo innych kalamburów. Moze się trochę podciagniesz. No i trochę polskiego też poćwicz bo czarna rozpacz. Żegnam poruczniku Borewiczu.
Nie wiedziałem że to forum służy do obrażania ludzi.
- tezetomaniak
- Trener
soniak pisze:Nie wiedziałem że to forum służy do obrażania ludzi.
to juz wiesz
btw: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /262296962
według Ciebie - kontrakt ten wart jest czekania?
Akurat Polakow w druzynie (nawet przecietnych) nigdy nie za wiele. Sa "pod reka", bardziej dyspozycyjni, no a poza tym w zuzlu II-ligowym zdarzaja sie tez kontuzje, spadki formy i fochy i trzeba byc przygotowanym na rozne sytuacje, tak by nie jechac na mecz w szesciu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Gawrzyk pisze:Gelu, pisalem ze nie mam pojecia zielonego, wiec ciezko ocenic.
nawet nie wiem czy to prawda czy mnie nie wpuscili w maliny. ale zazwyczaj sie sprawdzalo
No wiec co Ci powiedzieli wpuszczając w maliny?
Gawrzyk pisze:Gelu piles cos dzis?![]()
To co w pierwszym poscie. Ze dzis jakis kontrakt podpisano a info jutro.
Powiedzieli Ci ze podpisali, a nie powiedzieli z kim - dziwne.
Jestem jednym z ostrzej krytykujących zarząd, ale uważam, że przesadzasz Harry.
Z czego masz się cieszyć?
Nie tak dawno jeszcze pisałeś, że szanse na to, że w ogóle wystartujemy oceniasz na 25%.
Wszystko wskazuje na to, że jednak wystartujemy, wobec tego już masz pierwszy powód do zadowolenia.
Okazuje się, że nawet nie będziemy mieli takiego złego składu, więc masz kolejny.
Chyba pierwszy raz napiszę coś pozytywnego o zarządzie - strategia jaką obrali przy kontraktowaniu zawodników ma swoje zalety. Nie wiem jak sytuacja wygląda w praktyce, ale można z dużym prawdopodobieństwem sobie wyobrazić.
Grudzień był miesiącem, kiedy drużyny na siłę starały się skompletować składy, dlatego zawodnicy mogli windować w górę ceny. My to przeczekaliśmy i teraz, gdy bez składów zostaliśmy my, Ostrów i Kraków to zawodnicy zabiegają o to żeby podpisać kontrakt i godzą się na niższe stawki. A wśród tych drużyn chyba mimo wszystko jesteśmy klubem dość wiarygodnym.
Piszesz Harry, że trzeba było płacić więcej, bo dobrzy zawodnicy się cenią?
Zawodników, których innym możemy zazdrościć jest w II lidze kilku - Jankowski, Jędrzejewski, Kowalczyk i Rempała w Łodzi, oraz na upartego Staszek w Krośnie... no i według mnie Piekarski (to będzie drugi Kowalczyk). Łodzi byśmy pewnie nie przebili, więc zostaje Staszek. My za to mamy Barana i Puszakowskiego, których inni mogą nam zazdrościć i jeszcze na rynku jest kilku dobrych zawodników, którzy mogą nas wzmocnić. Dojdzie Piszcz, może Klecha i mamy skład dużo lepszy niż w zeszłym roku.
Pozostaje jeszcze kwestia finansowa. Jeśli prawdą jest, że dla obecnego zarządu zadaniem numerem jeden na najbliższy sezon jest ustabilizowanie finansów klubu, to trzeba się tylko cieszyć. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu i ja póki co wciąż jestem sceptyczny...
Ale przypomnę, że za Twoich czasów praktycznie po każdym sezonie mieliśmy kłopoty i co roku było ryzyko, że w ogóle nie wystartujemy.
A, odnośnie tego że mamy nieprzewidywalny skład? Kto w II lidze (oprócz Łodzi) ma przewidywalny? Kto ma pewniaków?
To jest druga liga, zawodnicy którzy "gwarantują" cokolwiek tu nie jeżdżą, albo jeździ ich bardzo mało.
Choć ja uważam, że póki co mamy jeden z bardziej "pewnych" składów wśród wszystkich zespołów II ligi.
Z czego masz się cieszyć?
Nie tak dawno jeszcze pisałeś, że szanse na to, że w ogóle wystartujemy oceniasz na 25%.
Wszystko wskazuje na to, że jednak wystartujemy, wobec tego już masz pierwszy powód do zadowolenia.
Okazuje się, że nawet nie będziemy mieli takiego złego składu, więc masz kolejny.
Chyba pierwszy raz napiszę coś pozytywnego o zarządzie - strategia jaką obrali przy kontraktowaniu zawodników ma swoje zalety. Nie wiem jak sytuacja wygląda w praktyce, ale można z dużym prawdopodobieństwem sobie wyobrazić.
Grudzień był miesiącem, kiedy drużyny na siłę starały się skompletować składy, dlatego zawodnicy mogli windować w górę ceny. My to przeczekaliśmy i teraz, gdy bez składów zostaliśmy my, Ostrów i Kraków to zawodnicy zabiegają o to żeby podpisać kontrakt i godzą się na niższe stawki. A wśród tych drużyn chyba mimo wszystko jesteśmy klubem dość wiarygodnym.
Piszesz Harry, że trzeba było płacić więcej, bo dobrzy zawodnicy się cenią?
Zawodników, których innym możemy zazdrościć jest w II lidze kilku - Jankowski, Jędrzejewski, Kowalczyk i Rempała w Łodzi, oraz na upartego Staszek w Krośnie... no i według mnie Piekarski (to będzie drugi Kowalczyk). Łodzi byśmy pewnie nie przebili, więc zostaje Staszek. My za to mamy Barana i Puszakowskiego, których inni mogą nam zazdrościć i jeszcze na rynku jest kilku dobrych zawodników, którzy mogą nas wzmocnić. Dojdzie Piszcz, może Klecha i mamy skład dużo lepszy niż w zeszłym roku.
Pozostaje jeszcze kwestia finansowa. Jeśli prawdą jest, że dla obecnego zarządu zadaniem numerem jeden na najbliższy sezon jest ustabilizowanie finansów klubu, to trzeba się tylko cieszyć. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu i ja póki co wciąż jestem sceptyczny...
Ale przypomnę, że za Twoich czasów praktycznie po każdym sezonie mieliśmy kłopoty i co roku było ryzyko, że w ogóle nie wystartujemy.
A, odnośnie tego że mamy nieprzewidywalny skład? Kto w II lidze (oprócz Łodzi) ma przewidywalny? Kto ma pewniaków?
To jest druga liga, zawodnicy którzy "gwarantują" cokolwiek tu nie jeżdżą, albo jeździ ich bardzo mało.
Choć ja uważam, że póki co mamy jeden z bardziej "pewnych" składów wśród wszystkich zespołów II ligi.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2010, o 20:43 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Niczego nie zakladam - zdarzylem sie juz do czegos takiego przyzwyczaic przez lata 2003-2007
- niespokojny
- Trener
Jesli to nastepny zielinski albo tego typu to ja dziekuje. Tak jak Gelo mowil, sprawa ze skladem zalatwiana jest od d... strony. Skoro nie Klecha a sklad ma sie opierac na polakach to chyba nie ma innego wyjscia jak isc na kolankach i prosic piszcza zeby jezdzil u nas. Swoja droga ciekawe co to za nazwiska.. 20 jezdzcow branych pod uwage o tej porze.. nic mi nie przychodzi do glowy jacy to moga byc rajderzy ale przewidujac fundusze kmztu to glownie albo same wynalazki.
Harry mimo szacunku do ciebie, twojej wiedzy o zuzlu i znajomosci spraw od srodka to mimo to stwierdzam ze troche za duzo arognacji jest w twoich postach. Tu sie zgodze z niektorymi. Poki co chlopaki ciagna ten wozek. Nienajlepiej im idzie ale tez nie tak tragicznie znowu. A na tym forum sa sami nauczyciele ktorzy by kazdego pokolei chcieli uczyc co i jak robic. To dlaczego skoro kazdy taki madry nie bylo zuzla w 2008 roku? Radze co niektorym nabrac troche wiecej pokory. Mi osobiscie tez sie nie podoba co sie dzieje w tym klubie, ale przynajmniej ludzie maja checi. A to tez sie liczy. Jesli nie najbardziej.
Harry mimo szacunku do ciebie, twojej wiedzy o zuzlu i znajomosci spraw od srodka to mimo to stwierdzam ze troche za duzo arognacji jest w twoich postach. Tu sie zgodze z niektorymi. Poki co chlopaki ciagna ten wozek. Nienajlepiej im idzie ale tez nie tak tragicznie znowu. A na tym forum sa sami nauczyciele ktorzy by kazdego pokolei chcieli uczyc co i jak robic. To dlaczego skoro kazdy taki madry nie bylo zuzla w 2008 roku? Radze co niektorym nabrac troche wiecej pokory. Mi osobiscie tez sie nie podoba co sie dzieje w tym klubie, ale przynajmniej ludzie maja checi. A to tez sie liczy. Jesli nie najbardziej.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Zostawcie harrego. Przeciez widac po avatarze i po podpisie, ze nie za bardzo sympatyzuje z obecnym lubelskim klubem zuzlowym i go boli, ze cos sie jednak udaje klecic i posmiewiskiem nie jestesmy.
Zachowuje sie jakby zjadl wszystkie rozumy. Szkoda, ze nie byl taki madry pod koniec dzialalnosci TZu.
Zachowuje sie jakby zjadl wszystkie rozumy. Szkoda, ze nie byl taki madry pod koniec dzialalnosci TZu.
Gawrzyk pisze:Jednak chyba cos dzis chlapnales![]()
No nic. Zobaczymy jutro kogo oglosza
Dopiero zaczynam chlapanko wiec na to bym nie zganiał. Mam tylko alergie na wpisy typu "wiem ale nie powiem" albo "napiszę półprawdę, a niech się pieklą".
Mógłbyś coś więcej zdradzić?przewidujac fundusze kmztu
niespokojny pisze:Jesli to nastepny zielinski albo tego typu to ja dziekuje.
Ludzie, to jest II liga. poza 2-3 "pewniakami" kazdy z pozostalych to jedna wielka niewiadoma. w zeszlym roku nielapany byl w tej lidze taki Czechowicz na przyklad i kto to wczesniej obstawial? To jest liga, w ktorej potrafia rzadzic jakies Erikssony czy inne Dymy, ktorzy w I lidze nie mieliby juz za bardzo czego szukac. Lepszy taki mlody Zielinski, ktory ma checi i ambicje (przynajmniej tak to w zeszlym sezonie wygladalo), niz jakis wyrzuty okolo czterdziestolatek czy jakis angielski lub skandynawski wynalazek.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- niespokojny
- Trener
– Nie jest sztuką podpisać umowę na wyrost, ale przecież nie o to chodzi – dodał trener Wilk. – Musimy mierzyć siły na zamiary.

Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:dzis podobno jakis kontrakt podpisano. jutro ma byc ogloszony.
ale kto co jak i gdzie to nie mam pojecia.
Ciekawe
Może się wydawać, że ten dzisiejszy kontrakt jest z Tomaszem Piszczem (oby), a być może jest to tylko moje życzenie. Mam nadzieję, że jutro w prasie przeczytamy Tomasz Piszcz kolejnym zawodnikiem KMŻ Lublin.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Witam!
Tak sobie czytam to nasze forum i zauważam, że dla niektórych każdy kolejny kontrakt to jeszcze jedna szansa do ponarzekania...
Jak w grudniu nie mieliśmy nikogo zakontraktowanego to źle, bo przecież inne drużyny się zbroją, a my nie mamy nikogo. Jak podpisano kontrakt z Tomkiem Rempałą, to... no może być ale to tylko Tomek nie Jacek (na którego większość forumowiczów wylewała kubły pomyj przez cały sezon 2009), jak podpisał Karol to też źle, bo przecież sam Karol meczu nie wygra, Hauzinger to znowu jakiś austriacki leszcz, który przecież nic nie potrafi, a Puzon to jedna wielka niewiadoma, nie mówiąc już o Zielińskim, który jest tak kiepski, że już do niczego się nie przyda...
Ludzie opamiętajcie się! To tylko 2 liga, tu nie ma pewniaków (może poza dwoma, trzema wyjątkami), tu każdy może wygrać z każdym. Kto by się spodziewał przed sezonem 2009, że Czechowicz będzie jednym z najskuteczniejszych drugoligowców? Przestańcie już w końcu narzekać! Już teraz skład zapowiada się nie gorzej niż w roku ubiegłym, a władze klubu zamierzają podpisać jeszcze kilka kontraktów...
Tak sobie czytam to nasze forum i zauważam, że dla niektórych każdy kolejny kontrakt to jeszcze jedna szansa do ponarzekania...
Jak w grudniu nie mieliśmy nikogo zakontraktowanego to źle, bo przecież inne drużyny się zbroją, a my nie mamy nikogo. Jak podpisano kontrakt z Tomkiem Rempałą, to... no może być ale to tylko Tomek nie Jacek (na którego większość forumowiczów wylewała kubły pomyj przez cały sezon 2009), jak podpisał Karol to też źle, bo przecież sam Karol meczu nie wygra, Hauzinger to znowu jakiś austriacki leszcz, który przecież nic nie potrafi, a Puzon to jedna wielka niewiadoma, nie mówiąc już o Zielińskim, który jest tak kiepski, że już do niczego się nie przyda...
Ludzie opamiętajcie się! To tylko 2 liga, tu nie ma pewniaków (może poza dwoma, trzema wyjątkami), tu każdy może wygrać z każdym. Kto by się spodziewał przed sezonem 2009, że Czechowicz będzie jednym z najskuteczniejszych drugoligowców? Przestańcie już w końcu narzekać! Już teraz skład zapowiada się nie gorzej niż w roku ubiegłym, a władze klubu zamierzają podpisać jeszcze kilka kontraktów...
Krychs pisze:Tak sobie czytam to nasze forum i zauważam, że dla niektórych każdy kolejny kontrakt to jeszcze jedna szansa do ponarzekania...
Jak juz to wiele razy pisano: to jest forum, mozna sie cieszyc, mozna legalnie ponarzekac. Jedni robia to na kontrakty natomiast ty Krycha wystosowalas zale na pol strony na forumowych malkontentow. Ludzie nie narzekajcie na forumowiczow!!
Forum jest do dyskusji, a nie narzekania. Naprawdę ciężko się czyta ciągłe żale bez względu na sytuację.
go! pisze:Krychs pisze:Tak sobie czytam to nasze forum i zauważam, że dla niektórych każdy kolejny kontrakt to jeszcze jedna szansa do ponarzekania...
Jak juz to wiele razy pisano: to jest forum, mozna sie cieszyc, mozna legalnie ponarzekac. Jedni robia to na kontrakty natomiast ty Krycha wystosowalas zale na pol strony na forumowych malkontentow. Ludzie nie narzekajcie na forumowiczow!!![]()
Wystosowałeś Panie Kolego
A wracając do tematu chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że cały czas znajdujemy się w 2 lidze (niestety) i kogo byśmy nie zakontraktowali, to nie ma żadnej pewności, że będzie trzaskał komplety i plasował się w TOP 3 ligi. Wydaje mi się, że takie nazwiska jak Baran, Puszakowski, czy T. Rempała to całkiem dobrze na tle drugoligowej szarzyzny... A do końca stycznia jeszcze 10 dni.