Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#2451 Postautor: kilar » 20 stycznia 2010, o 22:51

A niech sobie walczy. Podejtrzewam, ze bedzie odrazu do wypozyczenia jak z Tarnowa Rempala mlodszy.

emvoo

#2452 Postautor: emvoo » 20 stycznia 2010, o 23:07

RadeKas pisze:Co do polskiego juniora to nie ma sie co goraczkowac, bo i tak bedzie pewnie wypozyczony z ekstra albo 1 ligi, wiec mozemy to zrobic i w lutym. Byle tylko inne kluby nie pozabieraly co lepszych.

Nie chcę was straszyć drodzy koledzy, ale zgodnie z regulaminem drużyny bez zespołu na MDMP nie wystartują w lidze. Zespół to czterech juniorów.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2453 Postautor: papi » 20 stycznia 2010, o 23:09

to wypożyczą 1 na ligę i 3 na sztukę. Odnośnie Sucheckiego to chce walczyć z Ruudem, przynajmniej tak mówił w wywiadzie

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#2454 Postautor: Flint » 21 stycznia 2010, o 01:18

kilar pisze:Swoja opinie opieram na tym co pokazal w Opolu.

Noo to rzeczywiście. Wszystkie fakty, które tu przytoczyłem bledną wobec opinii kilara! Że też miałem czelność podważyć Twoje wielogodzinne obserwacje jazdy Zielińskiego w Opolu.. Biada mi!

Ale na poważnie. Ty czytasz w ogóle to co ja piszę? Ty weź wbij sobie w końcu w dynię, że Zieliński sezon 2009 zakończył 2 lipca na torze w Rzeszowie. Zaliczył poważnego dzwona w Lidze Juniorów i sezon mu się skończył (zwichnięty staw biodrowy). Sezon 2010 zaczął na torze w Lublinie 12 lipca. Pomogę policzyć i powiem, że minął dokładnie rok. Oczywiście to nic, że reszta zawodników z II ligi była już w pełni sezonu. To nic, że Zieliński wrócił po jednym z najgroźniejszych urazów w swojej karierze. To nic, że po jednym treningu na torze w Lublinie zaraz potem pojechał tam w lidze i pierdyknął od razu 13 punktów. Wszystko to nie ma znaczenia, bowiem kilarowi wystarczyło 5 spojrzeń w wynik Opola i jest! On wie. To dar! Nie! To chocapic!

Podsumowując. Wg mnie Zieliński powinien godnie zastąpić Stichauera. 8)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2455 Postautor: Sledzio » 21 stycznia 2010, o 01:25

I to mi się podoba. Skład składający się z naszych a nie obcokrajowców gdzie sprawdzać co mecz czy pojedzie w tym czy w tamtym.
Zieliński ?? Lepszy rydz niż nic. Przynajmniej coś się będzie działo na treningu.

meesha
Trener
Kontakt:

#2456 Postautor: meesha » 21 stycznia 2010, o 01:26

Flint pisze:Sezon 2010 zaczął na torze w Lublinie 12 lipca.

Ludzie! Jasnowidz!! :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2457 Postautor: truskawa » 21 stycznia 2010, o 01:27

Flint a jak sobie radził Zielinski w sezonie 2011? :lol:
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

go!
Trener

#2458 Postautor: go! » 21 stycznia 2010, o 01:30

Flint pisze:Ale na poważnie. Ty czytasz w ogóle to co ja piszę? Ty weź wbij sobie w końcu w dynię, że Zieliński [...] Sezon 2010 zaczął na torze w Lublinie 12 lipca. Pomogę policzyć i powiem, że minął dokładnie rok.

Na powaznie
Lepiej nie pomagaj, nie antycypuj..
Wez ty idz juz spac

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2459 Postautor: Sledzio » 21 stycznia 2010, o 01:33

Hehe czepiliście się chłopaka. Pewnie za dużo wypił i literki mu skaczą :D

go!
Trener

#2460 Postautor: go! » 21 stycznia 2010, o 01:37

he he.. wiekszy ruch sie zrobil w swiatlowodach niz o 18ej ;)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2461 Postautor: niespokojny » 21 stycznia 2010, o 02:04

Ludzie dajcie sobie spokoj z tym zielinskim bo zaden wymiatacz ani dobra druga linia nie bedzie. Po pierwsze primo zielinski w tarnowie to byl tak jak michaluk u nas. Po drugie zobaczcie na kim on ta magiczna srednia wykrecil. Na Kononovie(kononowiczu? 8) ) ze swojej pary albo na trupach. I tak u nas: Pierwszy bieg- punkt na upadku czechowicza, drugi- 2 punkty na messingu ktoremu zasapal sie osiolek i oczywiscie na kononowie, 3- na klimku ktory ogladal laski siedzace na trybunach(w dodatku juz 3 bieg chlopaka wiec widoczny brak sily..) i kononowie, 4- jaca spi zamiast startowac i ucieka mu zielinski a nawet ago i jest pol okrazenia i 3 rzuty beretem za para opolan i nic juz w tym momencie nie moze zrobic; messing w tym czasie robi wycieczke krajoznawcza po naszym torze, . 5 - wiezie stichauera, 6- punkt na baranie ktory ma defekt. Wnioski:4 punkty na trupach + klimek(polzawodowiec)+stichauer+jaca spioch+3 gratisowe za jokera+2 razy zawodnik z pary kononow+ 1*2 na ago. Reasumujac: pomijajac amatorow i czynniki losowe pokonal tylko z naszych jacka(duzy fart, jak trojka w lotka) i stichauera. Na 2 zawodnikach 13 punktow sie zazwyczaj nie kreci. Podobnie sytuacja ma sie w pozniejszych meczach. Glowny dostarczyciel punktow Kononow i amatorzy, wiec sie chlopak w skladzie opola na play offy nie miescil...

Co do wypowiedzi Sprawki to mowi ze 2 zawodnikow do pierwszej lini potrzebuje... mam nadzieje ze w zuzlowym sensie a nie pilki recznej, albo hokeju(prosciej pierwszy sklad) :wink:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#2462 Postautor: Flint » 21 stycznia 2010, o 02:12

meesha pisze:
Flint pisze:Sezon 2010 zaczął na torze w Lublinie 12 lipca.

Ludzie! Jasnowidz!! :D

Aaa bo ja korzystam z kalendarza starożytnych Rastamanów z północnej Jamajki. Wg niego 2009 to 2010, i tego się trzymam.^^

niespokojny pisze:Ludzie dajcie sobie spokoj z tym zielinskim bo zaden wymiatacz ani dobra druga linia nie bedzie.

Ja Ci te słowa wkleję w październiku. Zobaczymy wtedy kto jest kozak. :mrgreen:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2463 Postautor: kilar » 21 stycznia 2010, o 09:52

Flint pisze:Noo to rzeczywiście. Wszystkie fakty, które tu przytoczyłem bledną wobec opinii kilara! Że też miałem czelność podważyć Twoje wielogodzinne obserwacje jazdy Zielińskiego w Opolu.. Biada mi!

Co Ty tu za glupawe monologi wypisujesz.

Flint pisze:Ale na poważnie. Ty czytasz w ogóle to co ja piszę? Ty weź wbij sobie w końcu w dynię, że Zieliński sezon 2009 zakończył 2 lipca na torze w Rzeszowie. Zaliczył poważnego dzwona w Lidze Juniorów i sezon mu się skończył (zwichnięty staw biodrowy). Sezon 2010 zaczął na torze w Lublinie 12 lipca. Pomogę policzyć i powiem, że minął dokładnie rok. Oczywiście to nic, że reszta zawodników z II ligi była już w pełni sezonu. To nic, że Zieliński wrócił po jednym z najgroźniejszych urazów w swojej karierze. To nic, że po jednym treningu na torze w Lublinie zaraz potem pojechał tam w lidze i pierdyknął od razu 13 punktów.

Chlopie o co Ty walczysz ? Chcesz na sile wmowic, ze Zielinski bedzie niewiadomo jakim asem ? Ja Ci mowie, ze takich asow lepszych od niego w calej lidze bedzie ze 30 chlopa najmniej.
Po co przytaczasz ciagle te 13 pt ? Pisalem wczesniej, ze Rymel zrobil 14, to wg Ciebie sa oni na podobnym poziomie ? Przeanalizuj przykladowo te dwa wystepy, a moze dostrzezesz roznice w tym kto kogo pokonal i jak jezdzil. Bo w tej chwili, to masz z tym problem, a najglosniesz sie drzesz.
I dlaczego nie odpowiadasz na pytania, tylko bez sensu cytujesz wybrane fragmenty ?

Flint pisze:Wszystko to nie ma znaczenia, bowiem kilarowi wystarczyło 5 spojrzeń w wynik Opola i jest! On wie. To dar! Nie! To chocapic!

No pewnie, ze to wystarczy. Liga zweryfikowala jego forme w najlepszy mozliwy sposob. Nie wiem na czym Ty opierasz swoje domysly, moze na tym ze SGP 2 pokonal Crumpa na najtrudnijeszym poziomie. Hardkor normalnie.

asid
Senior

#2464 Postautor: asid » 21 stycznia 2010, o 10:37

Zielinski w Tarnowie nie byl jak Michaluk w Lublinie!!!! On mial przeblyski i robil punkty!!!!! Nie ma sie co martwic o Zielinskiego bo on sam najlepiej wie, ze miejsce w skladzie bedzie musial sobie wywalczyc i to jest w tym kontrakcie NAJLEPSZE!!!
Martwilbym sie bardziej tym, ze jest chyba cos na rzeczy z tym Klecha i piatkiem w Rawiczu :( , obym sie mylil.
Ogolnie to i tak jest bardzo dobrze! Mielismy przeciez wszytko do 28 przegrywac i ludzi na trybunach mialo nie byc! Mialo nie byc Karola o Puzonie nawet nikt nie marzyl, ba nawet Hauzinger bylby w 1 linii a tu sytuacja sie zmienila i jest nadzieja na wiecej.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#2465 Postautor: Bozena » 21 stycznia 2010, o 11:55

Nazwisko Zielińskego tylko, że Krzysztofa kojarzę z występami w Sparcie Wrocław i naszym LKŻ cie, zdaje się w 2000 roku. Często synowie idą w ślady ojców- żużlowców.Przeliczyłam sobie wiek obydwu i wygląda na to, że to tylko zbieżność nazwisk, co najwyżej rodzina :wink:

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#2466 Postautor: sting126 » 21 stycznia 2010, o 12:17

To raczej musialby dosc wczesnie zaczac ;) Przeciez tamten Krzysztof ma dzis ze 37 lat, a Kamil w tym roku konczy 23 :)

Wazna sprawe poruszyl kolega emvoo, a z komentarzem papiego:

papi pisze:to wypożyczą 1 na ligę i 3 na sztukę.

Nie do konca sie zgadzam. Tych 3 na sztuke musialoby smigac w tym MDMP, a z tego co widze to nie jest latwo wypozyczyc zawodnika w ten sposob zeby nie startowal w MDMP w barwach macierzystego klubu. Duza mizeria z juniorami wiec kazdy sie chce zabezpieczyc...
Czas na zmiany :]

harry
Trener

#2467 Postautor: harry » 21 stycznia 2010, o 13:30

A gdzie są zapiski w regulaminie o tym przepisie bo jakoś nie mogę znaleźć.
To jednak bardzo ważna sprawa i nie wiadomo czy w klubie zdają sobie z tego sprawę.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Cysu

#2468 Postautor: Cysu » 21 stycznia 2010, o 13:52

harry pisze:A gdzie są zapiski w regulaminie o tym przepisie bo jakoś nie mogę znaleźć.
To jednak bardzo ważna sprawa i nie wiadomo czy w klubie zdają sobie z tego sprawę.

W warunkach licencyjnych ;-)

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#2469 Postautor: sting126 » 21 stycznia 2010, o 13:59

W tym artykule:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/01/10/gksz-zaproponuje-nowy-system-rozgrywek-mdmp/

Jest nastepujacy fragment wypowiedzi Bazeli:

Na tą chwilę nie wiadomo, ile drużyn zgłosi się do MDMP. Może dojść do sytuacji, że będziemy mieli sześć a nie siedem drużyn. Wtedy dwaj zawodnicy będą mieli po 3 starty a jeden 4. I i II liga musi jechać, bo to wynika z wymogu regulaminowego. Mamy zatem dwanaście drużyn, bo trudno liczyć, że pojadą zespoły z Daugavpils i Miskolca. Jeżeli będzie Kraków to trzynaście.

Ale w samym regulaminie i ja nie znalazlem informacji na ten temat. Tylko,ze chyba ten regulamin ktory jest na stronie PZM jest na 2009 rok wiec i tak nie ma gdzie sprawdzic, ew. moze to byc okreslone w wymogach licencyjnych, a do takowych tez dostepu ogolnego nie ma.
Czas na zmiany :]

koniuszko
Szkółkowicz

#2470 Postautor: koniuszko » 21 stycznia 2010, o 14:11

sting126 pisze:To raczej musialby dosc wczesnie zaczac ;) Przeciez tamten Krzysztof ma dzis ze 37 lat, a Kamil w tym roku konczy 23 :)

"bywają przypadki że syn był starszy od matki"

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2471 Postautor: Mars » 21 stycznia 2010, o 15:53

harry pisze:
Mars pisze:9. Baran
10.Hauzinger ---- K.Zielinski
11.Puszakowski
12.T.Rempała
13.
14.
15.Hadek

a wy dalej nie zadowoleni? a gdzie Harry??? ;) Jak widzisz można poczekac i nie przepłacić.

Ale czym a raczej kim Ty się podniecasz? :o :o :o
1. Na razie ten skład jest na wygranie ( przy dużym szczęściu) 2-3 meczów u nas na torze. Teraz potrzeba jeszcze dwóch liderów, którzy dopiero będą kosztować. Tego się nie da uniknąć. Chcesz mieć wyniki - musisz płacić.
2. Byłeś przy podpisaniu tych kontraktów, ze wiesz coś o nieprzepłacaniu?
3. O przepłaceniu lub nie, można mówić w październiku. Dopiero wtedy można mówić o sukcesie finansowym lub klapie. To że się zakontraktuje tanich gości i zaoszczędzi pieniądze na kontraktach nie oznacza od razu sukcesu finansowego. Jak się dzięki takim kontraktom będzie przegrywać mecze to drastycznie spadną wpływy z biletów a wtedy finansowy sukces z kontraktowania taniochy przerodzi się w totalną klapę finansową. Ale jak zawodnicy trafią z formą to wtedy jest szansa na podwójny sukces. Ale o tym dopiero w październiku można pomówić żeby się nie kompromitować zawczasu.
4. W minionym sezonie to nie zawodnicy byli przepłaceni tylko zarząd tragicznie pozyskiwał środki, które leżały przed nim na ulicy. Gdyby nie robili kardynalnych błędów to sezon spokojnie wyszedłby na zero. A tak teraz trzeba kombinować jak koń pod górę. Ale może chociaż nauka nie pójdzie w las.

Troszkę mnie rozmieszyłes tą ilością wygranych meczów u siebie kolejny jasnowidz?? :)
Wystarczy teraz podpisać kontrakt z Piszczem + Klecha (przy dobrych wiatrach) i mamy skład nie gorszy od innych na papierze. I cieszy mnie że działacze w końcu poszli po rozum do głowy . Jestem przekonany że jeśli dojdzie ktoś z dwójki którą wymieniłem powyżej , będzie lepszy wynik niż w ubiegłym sezonie. A co do juniora to zapewne pójdzie wypożyczenie.
Jedno mi się u ciebie Harry nie podobało, że tak piałeś że nasi działacze nic nie robią, a jak widać kontraktują ciekawych zawodników, którzy przede wszystkim dobrze spisują się na naszym torze , zapewne Zieliński jeszcze nie jednego napinacza z forum zaskoczy.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Paweł

#2472 Postautor: Paweł » 21 stycznia 2010, o 16:01

Tylko jest jedna mała różnica Mars, Harry opiera swoje przemyślenia na składzie obecnym, a Ty na:

Mars pisze:Wystarczy teraz podpisać kontrakt z Piszczem + Klecha (przy dobrych wiatrach) i mamy skład nie gorszy od innych na papierze.

A do tego pewnie bardzo daleka droga...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2473 Postautor: Gelo » 21 stycznia 2010, o 16:09

jest jeszcze kwestia odbioru zawodników - dla jednego bedzie to zawodnik "ciekawy" dla innego obiecujący, a dla kogoś innego słaby. Ja osobiście w kontrakcie z Kamilem nie widzę nic ciekawego. Z kontraktem z Puzonem mozna miec pewne podstawy do robienia sobie nadziei ale racjonalnie na dziś nic nie przemawia za tym, ze bedzie robił po 10 punktów w meczu. Podobnie sprawa wyglada z Klechą.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2474 Postautor: Mars » 21 stycznia 2010, o 16:12

Paweł pisze:Tylko jest jedna mała różnica Mars, Harry opiera swoje przemyślenia na składzie obecnym, a Ty na:

Mars pisze:Wystarczy teraz podpisać kontrakt z Piszczem + Klecha (przy dobrych wiatrach) i mamy skład nie gorszy od innych na papierze.

A do tego pewnie bardzo daleka droga...

Piszcz jest w zasięgu naszego klubu jak najbardziej(wystarczy zapomnieć o zatargach + gwarantuje dobry wynik) wystarczy się dogadać i nie jest drogi ( Baran-Puszakowski mają więcej) i jedziemy. A Klecha to jak mówisz jeszcze daleka droga.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2475 Postautor: tezetomaniak » 21 stycznia 2010, o 16:15

Mars pisze:Piszcz jest w zasięgu naszego klubu jak najbardziej

marsie, ile razy ktos musi napisac/powiedziec ze TEMATU PISZCZA W KMZ NIE MA, zebys uwierzyl ? :wink: