Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#2401 Postautor: mustafa » 20 stycznia 2010, o 12:47

Nazir pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100120/SPORTS/838621064

Zieliński wzmocnieniem może nie jest, ale zawsze jako rezerwa i do walki o skład się przyda. Mam nadzieję, że jednak z Klechą się uda...

bartexs1
Senior

#2402 Postautor: bartexs1 » 20 stycznia 2010, o 12:54

no to mamy Kamila Zielińskiego ;) lepsze to niż nic ;)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2403 Postautor: kilar » 20 stycznia 2010, o 13:28

Lepszy niz nic, to i Michaluk jest. W sumie, to nie wiem po co kontraktowac zawodnikow na rezerwe, skoro jest tylu Ukraincow. Do zamkniecia skladu brakuje 1-2 porzadnych seniorow i juniorow. A Zielinski, to chyba taka bardziej na doczepke.

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#2404 Postautor: rAdEk23 » 20 stycznia 2010, o 13:30

Z kamila przy dobrych wiatrach spokojnie może być druga linia xD wie ktoś jaka on średnia miał rok temu ?
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2405 Postautor: niespokojny » 20 stycznia 2010, o 13:33

rAdEk23 pisze:Z kamila przy dobrych wiatrach spokojnie może być druga linia xD wie ktoś jaka on średnia miał rok temu ?

Przeciez pisalo ze 1,526. U siebie to cos moze pojedzie, ale na wyjezdzie... mam nadzieje ze podpisza z jakims porzadnym polakiem jeszcze typu puszakowski. No i gdzie jest dobry obco? :?

Edit: I tak sobie mysle ze jesli to koniec kontraktow to nasz optymizm zostal szybko ugaszony, z drugiej strony jesli by bylo 5-6 polakow w skladzie to zielinski nadal by sie na straszaka. Wiadomo ze by byla rywalizacja i kazdy by dawal z siebie wiecej. Jednak ciagle brakuje lydera 3 pary :?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2406 Postautor: mustafa » 20 stycznia 2010, o 13:41

kilar pisze:Lepszy niz nic, to i Michaluk jest. W sumie, to nie wiem po co kontraktowac zawodnikow na rezerwe, skoro jest tylu Ukraincow. Do zamkniecia skladu brakuje 1-2 porzadnych seniorow i juniorow. A Zielinski, to chyba taka bardziej na doczepke.

Nie porównywałbym jednak jakiś Ukraińców którzy nie mają pojęcia o polskiej lidze do Zielińskiego, który np. w meczu z Krosnem zdobywa 10 puntków i objeżdża praktycznie po kolei ich wszystkich zawodników. Wolę takiego na rezerwę niż jak było rok temu, Tomiczków i Filinovów, którzy od początku do końca zawodzili. Ale również mam nadzieję, że jeszcze ze dwa mocniejsze kontrakty będą.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2407 Postautor: kilar » 20 stycznia 2010, o 14:12

Ja ich nie porownuje, tylko pisze, ze po co nam rezerwa skoro w skladzie sa jeszcze luki. Poza tym Zielinskiemu wyszedl jeden mecz z Krosnem, u nas te 13 pt nalezy traktowac z dystansem. Udalo mu sie wygrac jokera to dostal druga 3 z wejscia. Tak to mialby 10 i to w 6 startach.
No a ja wole Filinova na rezerwe 8) A Tomicek to od 3 lat stacza sie w dol i wcale sie nie dziwie, ze nikt nie chce go.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2408 Postautor: tezetomaniak » 20 stycznia 2010, o 14:16

a kto Wam powiedzial ze Zielinski to rezerwa ?

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#2409 Postautor: Flint » 20 stycznia 2010, o 14:23

kilar pisze:Poza tym Zielinskiemu wyszedl jeden mecz z Krosnem, u nas te 13 pt nalezy traktowac z dystansem.

Bzdury. Można byłoby te punkty traktować z dystansem, gdyby Zieliński od początku sezonu miał kontrakt z Opolem. Prawda jest taka, że sezon 2009 rozpoczął bardzo późno i średnia jaką wykręcił pokazuje, że z typka może być dużo pociechy.

tezetomaniak pisze:a kto Wam powiedzial ze Zielinski to rezerwa ?

Dokładnie. Jestem prawie pewien, że Zieliński po normalnym przygotowaniu się do sezonu, jest w stanie być w trójce najlepszych zawodników Lublina.;] Nie zdziwię się też jeśli po sezonie na wyluzce będziemy mogli napisać "Zieliński > Rempała", albo "Zieliński > Puszakowski". 8)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2410 Postautor: kilar » 20 stycznia 2010, o 14:43

A kto to ? Prowadzacy pare ? No bez przesady.

Flint pisze:Bzdury. Można byłoby te punkty traktować z dystansem, gdyby Zieliński od początku sezonu miał kontrakt z Opolem. Prawda jest taka, że sezon 2009 rozpoczął bardzo późno i średnia jaką wykręcił pokazuje, że z typka może być dużo pociechy.

Jak z 1,5 ma byc duzo pociechy, to bzdury Ty piszesz.
Nie napalaj sie tak jak lysy na grzebien :lol: ;)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2411 Postautor: Cz@rek » 20 stycznia 2010, o 14:53

J.Messing jest jeszcze brany pod uwage na pozycje juniora? Bo gdzies obiło mi sie o uszy że chciałby nadal u nas śmigać
A chyba mozna było by dac mu szanse.Chyba gorszy od Hadka nie bedzie i ciągle jeszcze moze byc z niego dobry ścigant.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2412 Postautor: niespokojny » 20 stycznia 2010, o 14:56

Cz@rek pisze:Chyba gorszy od Hadka nie bedzie i ciągle jeszcze moze byc z niego dobry ścigant.

:shock: zebys sie nie zdziwil.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#2413 Postautor: Flint » 20 stycznia 2010, o 16:14

kilar pisze:

A kto to ? Prowadzacy pare ? No bez przesady.

Przed poprzednim sezonem podobnie pisało się o Baranie. Karolem to Zieliński nie jest, ale swoje będzie woził na bank.

kilar pisze:
Flint pisze:Bzdury. Można byłoby te punkty traktować z dystansem, gdyby Zieliński od początku sezonu miał kontrakt z Opolem. Prawda jest taka, że sezon 2009 rozpoczął bardzo późno i średnia jaką wykręcił pokazuje, że z typka może być dużo pociechy.

Jak z 1,5 ma byc duzo pociechy, to bzdury Ty piszesz.

A czy ja gdzieś napisałem, że Zieliński wykręci w Lublinie średnią 1.5? Napisałem, że skoro po prawie półrocznej przerwie w Opolu wykręcił taką średnią, to w 2010 (chodziło mi o przyszłość stąd zwrot "może być" - prościej już Ci nie wytłumaczę^^) będzie jeździł jeszcze lepiej. Uważaj co się pisze.8)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#2414 Postautor: MikeMistrz » 20 stycznia 2010, o 16:22

Wg. mnie Zieliński powinien jeździć na poziomie podobnym do Hauzingera. Jeśli teraz zakontraktują Klechę do tego, to wg. mnie skład może być porównywalny z tym, z zeszłego sezonu.

miedziany
Senior

#2415 Postautor: miedziany » 20 stycznia 2010, o 16:37

Cz@rek pisze:J.Messing jest jeszcze brany pod uwage na pozycje juniora? Bo gdzies obiło mi sie o uszy że chciałby nadal u nas śmigać
A chyba mozna było by dac mu szanse.Chyba gorszy od Hadka nie bedzie i ciągle jeszcze moze byc z niego dobry ścigant.

Daj spokój to już Klimek byłby od niego dużo lepszy...zakontraktowanie go mijalo by sie z celem

A co do Zielinskiego to bylbo dobrym uzupełnieniem pary(Baran, Puszak, Rempała), wole juz go niz jakiegos obco co będzie jezdzil co 2-3 mecz

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#2416 Postautor: Kubbas » 20 stycznia 2010, o 16:39

Ciekawy sklad moga miec rowniez w krakowie :
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... jak-nigdy/

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2417 Postautor: kilar » 20 stycznia 2010, o 16:40

Flint pisze:A czy ja gdzieś napisałem, że Zieliński wykręci w Lublinie średnią 1.5? Napisałem, że skoro po prawie półrocznej przerwie w Opolu wykręcił taką średnią, to w 2010 (chodziło mi o przyszłość stąd zwrot "może być" - prościej już Ci nie wytłumaczę^^) będzie jeździł jeszcze lepiej. Uważaj co się pisze.8)

To Ty nie zrozumiales mnie. Mi nie chodzi o to, ze w Lublinie wykreci srednia 1,5. Tylko o to, ze Ty na podstawie tej tegorocznej sredniej, mowisz, ze bedzie z niego duzo pociechy w nowym sezonie. A ja Ci mowie, ze opieranie swoich wnioskow, na takich faktach jest malo racjonalne.

Ge(L)o
Trener

#2418 Postautor: Ge(L)o » 20 stycznia 2010, o 16:59

Jesli ten Hadek ma byc na poziomie J. Messinga to dalej jestesmy daleko w tyle, jesli chodzi o juniorow. Myslalem, ze jest conajmniej ze 2 razy lepszy, a ktos tu sugeruje, ze Jonas gorszy od Hadka nie bedzie...
Zielinski wedlug mnie dobry nabytek. Nie mam przekonania, ze tak oczekiwany Klecha bylby od niego w tym momencie lepszy.
Zarys druzyny jak na realia drugoligowe mamy fajny. Gdyby jeszcze tak Hynek i Piszczyk to pelen entuzjazmu i nadziei stawie sie na wiosne na Zygmuntowskich. Jesli nie to trudno, bede ogladal to, co bedzie.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2419 Postautor: grzesieck » 20 stycznia 2010, o 17:10

Kubbas pisze:Ciekawy sklad moga miec rowniez w krakowie :
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... jak-nigdy/

no czyli jednak to co Jacek Ziolkowski mowil juz w grudniu okazalo sie prawda - Wlasow, Sajfutdinow, Chromik, Pawlaszczyk, Strozyk...

tych pierwszych dwoch mozna im zazdroscic
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2420 Postautor: Gelo » 20 stycznia 2010, o 17:38

kompletnie nie rozumiem tego kontraktu z Kamilem. Ani to zadne wzmocnienie ani ryzyko. Kazdy widzial na treningach jak odstawal od naszych chłopakow a mecz jak mecz - jeden przespany joker Jacy i sie zrobiło Kamilowi 13 punktów. Takich zawodnikow sie kontraktuje jak sie ma gotowy trzon druzyny. A tu wyglada mi na zalatwianie sprawy od d... strony. Najpierw zapchajdziury, potem druga linia a na koniec trzon. Jak sie zabierzemy za szukanie liderow to wszyscy kandydaci sie juz poupychają po Krakowach i Ostrowach.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#2421 Postautor: Flint » 20 stycznia 2010, o 17:42

kilar pisze:Tylko o to, ze Ty na podstawie tej tegorocznej sredniej, mowisz, ze bedzie z niego duzo pociechy w nowym sezonie.

Nom.
Dla porównania:
1. Baran w 2007 w lidze zadebiutował dopiero w czerwcu. Wykręcił średnią 0.6 (ok, to I liga, ale Baran w 07 miał 26 lat, a dla Zielińskiego 09 był pierwszym w gronie seniorów).
2. Po kolejnej długiej przerwie Karola, czyli mowa tu o 2008, kiedy to zaczął jeździć w Rybniku, Baran robi średnią 1.136.
Mimo tych średnich nigdy w Karola nie zwątpiłem i nierzadko toczyłem bitwy z innymi ludźmi, że Karol to mimo wszystko kozak i jeśli tylko przygotowałby się normalnie do sezonu, i gdyby jeszcze miał niezły sprzęt to spokojnie kroiłby ogórków w I lidze.
Po sezonie 2009 wyszło na moje. 8)
Triumfowałem, gdy na Nazimku Karol wydupczył Maxa, bo przed 2009 pisałem, że z dobrym sprzętem Baran robiłby Szweda na torze w Rzeszowie śmigając przez 3 okrążenia na jednym kole. 8)
Z Zielińskim będzie podobnie. Oczywiście nie mam co do niego takiej pewności jak do Karola, ale jestem pewien, że w październiku będzie można stwierdzić, że Zieliński był pewnym punktem Lublina w II lidze.

kilar pisze:A ja Ci mowie, ze opieranie swoich wnioskow, na takich faktach jest malo racjonalne.

Tyle, że ja nie opieram swojej opinii co do Zielińskiego tylko i wyłącznie przez pryzmat średniej, którą wykręcił w Opolu. Kilkanaście razy miałem okazję go widzieć na torze i właśnie to ma decydujący wpływ na to, co teraz piszę. Ogarnięcie 1.500 po półrocznej przerwie tylko utwierdziło mnie w tej opinii.
No ale ok. Jeśli i to będzie dla Ciebie mało racjonalne, to powiedz mi Ty na czym opierasz swoją opinię, że Zieliński to cieciu?

Ge(L)o
Trener

#2422 Postautor: Ge(L)o » 20 stycznia 2010, o 17:50

Gelo pisze:kompletnie nie rozumiem tego kontraktu z Kamilem. Ani to zadne wzmocnienie ani ryzyko. Kazdy widzial na treningach jak odstawal od naszych chłopakow a mecz jak mecz - jeden przespany joker Jacy i sie zrobiło Kamilowi 13 punktów.

Czyli generalnie trening wazniejszy i bardziej maiarodajny od meczu ?

soniak
Szkółkowicz

#2423 Postautor: soniak » 20 stycznia 2010, o 17:52

Widze że ostatni tranfer wzbudził dużo kontrowersji. Moim zadniem jest to dobry transfer. Patrząc na poprzedni sezon może on zastąpić słabego Tomicka z powodzeniem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2424 Postautor: Gelo » 20 stycznia 2010, o 17:56

Ge(L)o pisze:
Gelo pisze:kompletnie nie rozumiem tego kontraktu z Kamilem. Ani to zadne wzmocnienie ani ryzyko. Kazdy widzial na treningach jak odstawal od naszych chłopakow a mecz jak mecz - jeden przespany joker Jacy i sie zrobiło Kamilowi 13 punktów.

Czyli generalnie trening wazniejszy i bardziej maiarodajny od meczu ?

O tyle, że latwiej wyciagnac wnioski z obserwacji kilkunastu wyscigów niz na podstawie szesciu. A jak sobie przeanalizujesz jak pojechał u nas Kamil w meczu sam dostrzeżesz (no chyba, ze nie) ze poza dość przypadkowym jokerem nie pokazał nic rewelacyjnego. Nie mam nic do Kamila - po prostu wychodzi na to, że na razie mamy ośmiu zawodników (z Rempałą i Puszakowskim włącznie), którzy w każdej chwili mogą nie zrobić żadnego punktu w meczu. Można ich zakontraktować i trzydziestu ale to w drugiej kolejności
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2010, o 18:14 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2425 Postautor: kilar » 20 stycznia 2010, o 18:00

Do Flinta
No, ale co widziales ? Jak objezdzal innych juniorow ? Bo rok temu sobie za wiele nie pojezdzil. Swoja opinie opieram na tym co pokazal w Opolu. A tam niewiele pokazal.

Zielinski u nas robi 13 pt, Rymel robi w playoffach 14. To co, zawodnicy o podobnym potencjale ? Wychodzi na to, ze tak :lol: