Lubelski klub w sezonie 2010
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Gdyby Klecha dolaczyl to by bylo miodzio. Wkoncu jacys waleczni zawodnicy. I naprawde moglibysmy miec co najmniej 3 baranow karolow wtedy
. przedewszyskim wyrownany sklad to podstawa. Bo jak bylo w tamtym sezonie to kazdy widzial. Dwoch liderow i dlug dlugo nic. Karol sie odbudowal to moze i reszta pokaze. przed poprzednim sezonem napewno nikt nie widzial w Karolu lidera. A prosze. Sami z jackiem praktycznie ciagneli ten wozek... Jeszcze dobry obco i naprwde Lublin czarny kon rozgrywek

Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
i gdzie tu jest jakikolwiek sens?
wygrywamy z Miskolcem (I liga) co do transferów (Hadek, Puszakowski)
a przegrywamy z drugą ligą z Krosnem (Knapp, Staszek, Szostek)...
wygrywamy z Miskolcem (I liga) co do transferów (Hadek, Puszakowski)
a przegrywamy z drugą ligą z Krosnem (Knapp, Staszek, Szostek)...
Krosno bogatsze niz Miskolc, a my pomiedzy nimi
Z reszta jak u wegrow podpisze dwoch Drymlow, Rymel, Wlasov, to po co im Puszakowski ?
Klecha+młode wilki ze Skandynawii o których się mówi(właśnie,wiadomo co z nimi?) i mamy na prawdę fajną pakę. A już myślałem, że w tym roku nie pojeżdzę na wyjazdy bo nie będzie na co patrzeć 
"Życie to jazda"
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Boobi jeszcze jakiś sensowny Polski junior o wtedy jak ktoś już wcześniej napisał Czarny Koń gwarantowany 
Sipma Lublin

Podpisanie kontraktu z Puzonem uważam za bardzo dobrą decyzję. Skład robi się coraz ciekawszy a jak Klecha/M.Rempała podpiszą oraz co WAŻNE jakiś polski junior co może coś tam namieszać (Bubel/Kostro/Szymura) to skład będzie nawet na awans. Do tego zespół uzupełnić Tomickiem i A.Messingiem o ile ten drugi po tym sezonie wyobrażałby sobie w ogóle występy w naszym klubie.
A ja bym sie jednak nie jaral za bardzo. Ten sklad (zakladajac, ze dojdze jeszcze jeden solidny senior i utalentowany junior) moze rownie dobrze wygrac lige, jak i zajac np. 5-te miejsce... Ja w kazdym razie wole sie umiarkowanie optymistycznie nastawiac, zamiast sobie za duzo obiecywac przed sezonem, a pozniej sie frustrowac 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Widzę że euforia zapanowała - dobrze. Chcę tylko skromnie zwrocic uwage, że oprócz Karola (ktoremu też zdarzają sie wpadki) mamy samych zawodników gwarantujących przedział punktowy 0-8. Taki model w Lublinie nigdy sie nie sprawdził. Jak na razie sklad jest na powalczenie z Piłą i Opolem, czyli oparty na typowych zawodnikach drugiej linii w drugiej lidze. Brakuje jednej gwiazdy. A że to kosztuje - no cóż - tanie mięso to psy jedzą.
popieram (i Meeshe i Gela). Jeśli można tak nazywać to wspomniani w artykule Rymel i Piszcz to na 2 ligę "pewniaki", Klecha choć miał przerwę to jednak przez jakiś czas się bardzo ciekawie zapowiadał i w 2 lidze może (tak wiem - nie musi) wystrzelić. Jeśli przyszedłby Klecha to byłoby to dla mnie większe wzmocnienie niż Puzon. A liga faktycznie się wyrównuje, jest kilka drużyn o wysokich aspiracjach i papierowi faworyci mogą znowu na koniec sezonu płakać i kończyć z finansowaniem żużla
Gawrzyk pisze:To juz lepiej napisz, jak cenowo "stoja" Screen, Barker i McGowan.
jeden z Twoich faworytow juniorskich do jazdy w Lublinie chce okolo 650 euro za dojazd. i od 100 do 200 za punkt. Ci wymienieni, jako ze lepsi cenia sie troche wyzej.
Hmmm, za "fatyge" (Linus?) moglby spuscic z tonu, ale punktowka chyba nie jest jakas wygorowana. W kazdym razie myslalem, ze i on i w/w maja duuuzo wieksze oczekiwania, a na takie pieniadze, o jakich piszesz - to nas stac.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- niespokojny
- Trener
Filip pisze:Do tego zespół uzupełnić Tomickiem i A.Messingiem o ile ten drugi po tym sezonie wyobrażałby sobie w ogóle występy w naszym klubie.
Tomicek? Juz mamy przeciez 3 takich z Ukrainy. Messing na rezerwe nadawalby sie. Ciagle mam nadzieje ze uda sie zakontraktowac obco na poziomie KB przynajmniej.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
w miejsce Tomicka i A.Messinga zdecydowanie wolałbym jednego a konkretnego np. Rymel, M.Rempałę czy Klingberga...
Po ukrainskich wynalazkach i obawach, w ktorym kierunku zmierzamy - z Puzona jestem, a z Klechy bede zadowolony
Z krakowych seniorow - oprocz M.Rempaly, Sucheckiego i Piszcza - to najlepsi, jacy zostali.
A jak moge sobie pozwolic na mala mieszanke miedzynarodowa, to widzialbym u nas jeszcze takich riderow jak Rymel (Czechy - "pewniak"), Hefenbrock (Niemcy - objezdzony na naszych torach), D.Iwanow (Rosja - w lidze rosyjskiej lepszy od Wlasowa), McGowan (Australia - doswiadczenie - no i "niezawodna nacja"), Barker (Wielka Brytania - brytyjski talenciak - w Anglii lepsza srednia niz Gjedde, Kylmaekorpi czy Allen), Linus Ekloef (juniorsko najlepsze co mozemy miec). I walczymy z Lodzia!
A jak moge sobie pozwolic na mala mieszanke miedzynarodowa, to widzialbym u nas jeszcze takich riderow jak Rymel (Czechy - "pewniak"), Hefenbrock (Niemcy - objezdzony na naszych torach), D.Iwanow (Rosja - w lidze rosyjskiej lepszy od Wlasowa), McGowan (Australia - doswiadczenie - no i "niezawodna nacja"), Barker (Wielka Brytania - brytyjski talenciak - w Anglii lepsza srednia niz Gjedde, Kylmaekorpi czy Allen), Linus Ekloef (juniorsko najlepsze co mozemy miec). I walczymy z Lodzia!
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Ja nie widzę nic dziwnego w huraoptymizmie, który zapanował na forum. Przecież jeszcze miesiąc temu dyskusja była o tym, czy pojedziemy składem złożonym z Michaluka i Polaka... Nie widziałem tutaj postów, że "jedziemy o awans".
Ale wobec tego na co się zapowiadało (nie byliśmy w stanie zakontraktować Staszka czy Knappa) powinniśmy być chyba zadowoleni.
A jeśli dojdzie jeszcze Klecha i kilku zawodników na drugą linię, do tego trafimy z juniorem, to chyba nikt nie zaprzeczy, że będziemy silną ekipą?
Ale wobec tego na co się zapowiadało (nie byliśmy w stanie zakontraktować Staszka czy Knappa) powinniśmy być chyba zadowoleni.
A jeśli dojdzie jeszcze Klecha i kilku zawodników na drugą linię, do tego trafimy z juniorem, to chyba nikt nie zaprzeczy, że będziemy silną ekipą?
Wczoraj nie zagladalem do kompa a tu jest potwierdzenie Puzona tak wiec dzisiaj przerywam abstynencje
Bardzo, bardzo,bardzo dobre wzmocnienie
A Daniel King to gdzies podpisal?
A Daniel King to gdzies podpisal?
jak narazie King nigdzie nie podpisał
A co z polskimi (i nie tylko) juniorami? Przeciez nie od dzis kazdy wie ze w duzej ilosci przypadkow wynik meczu zalezal wlasnie od ich postawy w zawodach. Wiec chyba nalezaloby sie sprezyc rowniez w tej kwestii.
Puszakowski w gazie jest w stanie wygrac w II lidze z kazdym i wszedzie. No ale wlasnie, w formie.. a co do niej mam pewne watpliwosci. W tym momencie mamy sklad ciekawy, ktory moze, ale nie musi postraszyc kazdego. Nie bede sie nawet rozpisywal, dobrze opisal to wyzej bodajze Mikas. Mozemy z tym skladem bic sie o czolowe lokaty(przyjmujac, ze dojdzie jeszcze ktos na poziomie Karola i Puzona) jak i walczyc z Krakowem o miano prawie najgorszej druzyny w Polsce. Az sie prosi, zeby do tej ukladanki wsadzic Rymla
Bo ja osobiscie wole jego, niz np Kleche w pakiecie z Piszczem. Na temat pierwszego, poza "glosnym" jak na II lige nazwiskiem nie wiemy nic. Mam na prawde bardzo duze obawy, co do jego ewentualnej formy. Wiadomo, jak stoi ze sprzetem i jak jest wogole z jego podejsciem do Speedwaya ? Gawrzyk
? Piszcz natomiast rzeczywiscie bylby w tym momencie fajna alternatywa, ale czy jest sens znowu wchodzic do tej samej rzeki ? Ktora, co najgorsze, nigdy nam jakichs wiekszych korzysci nie przyniosla ?
bartexs1 pisze:jak narazie King nigdzie nie podpisał
Czyzby czekal na Ostrovie? Moze by na facebooku go poszukac
boxing pisze:jeden z Twoich faworytow juniorskich do jazdy w Lublinie chce okolo 650 euro za dojazd. i od 100 do 200 za punkt. Ci wymienieni, jako ze lepsi cenia sie troche wyzej.
Chyba wielkiej tajemnicy nie zdradze jak napisze,ze w poprzednim sezonie Jonas Messing jezdzil za ciut wiecej niz polowe tej nizszej stawki punktowej, a za przyjazd mial ok. 1/3. Wiec roznica jest dosc znaczna w wymaganiach finansowych.
korzen pisze:Na temat pierwszego, poza "glosnym" jak na II lige nazwiskiem nie wiemy nic. Mam na prawde bardzo duze obawy, co do jego ewentualnej formy. Wiadomo, jak stoi ze sprzetem i jak jest wogole z jego podejsciem do Speedwaya ?
No o podejsciu do speedwaya pojecia nie mam, ale chyba harry gdzies wczesniej pisal,ze sytuacja sprzetowa Klechy wyglada tak,ze zatarl w tamtym roku dwa silniki i juz potem nic nie kupil, takze na dzien dzisiejszy jego sytuacja sprzetowa nie przedstawia sie w ogole... Ja bym go mimo wszystko bardzo chetnie widzial w zespole, ale problem z motocyklami sprawia, ze jednak nabieram pewnych watpliwosci do tego pomyslu.
Czas na zmiany :]
Z dużej chmury mały deszcz. Miał być Klecha... 
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- stefanzdzialek
- Senior
harry pisze:Z dużej chmury mały deszcz. Miał być Klecha...
a jest kto???
harry pisze:Z dużej chmury mały deszcz. Miał być Klecha...
Nie ma i nie będzie ?
Harry albo napisz dokładnie, albo nic, bo takimi półsłówkami tylko denerwujesz