Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
na szybko znalazlem wyniki
The Lakeside:
1. Lee Richardson 9+1 (0,3,1*,3,2)
2. Kauko Nieminen 5 (2,0,1,2)
3. Adam Shields 10 (3,1,3,3,0)
4. Jonas Davidsson 9+1 (2*,3,1,3)
5. Joonas Kylmaekorpi 4 (1,3,d,u)
6. Phil Morris 4 (2,0,1,1)
7. Stuart Robson 1+1 (1*,0,0,0)
Wolverhampton:
1. Fredrik Lindgren 12+1 (3,2,3,1*,3)
2. Nicolai Klindt 4+2 (w,0,2*,2*)
3. Tai Woffinden 7+1 (1,1*,3,2)
4. Adam Skórnicki 4 (0,2,0,2)
5. Peter Karlsson 9+1 (3,1*,2,2,1)
6. Jesper Kristiansen 0 (0,u/-,-,-)
7. Tyron Proctor 12+2 (1,3,2*,2,3,1*,0)
Wolverhampton:
1. Fredrik Lindgren 14+1 (3,2*,3,3,3)
2. Nicolai Klindt 6+1 (1,3,w,2*)
3. Tai Woffinden 6+2 (1,1*,1*,3)
4. Adam Skórnicki 5 (0,2,2,1)
5. Peter Karlsson 11+1 (3,3,2,2*,1)
6. Hynek Stichauer 2 (2,0,0,-)
7. Tyron Proctor 10+2 (1*,1,3,2*,3)
Belle Vue:
1. Hans Andersen 14 (2,3,3,3,1,2)
2. Daniel Davidsson 3 (0,u,2,1,0)
3. Joe Screen 6+1 (2*,1,2,0,1)
4. Bjarne Pedersen 11+1 (3,2,1*,1,4,0)
5. Chris Holder - ZZ
6. Paul Fry 4+1 (3,1*,0,0,0)
7. Luke Priest 0 (0,0,0,-)
The Lakeside:
1. Lee Richardson 9+1 (0,3,1*,3,2)
2. Kauko Nieminen 5 (2,0,1,2)
3. Adam Shields 10 (3,1,3,3,0)
4. Jonas Davidsson 9+1 (2*,3,1,3)
5. Joonas Kylmaekorpi 4 (1,3,d,u)
6. Phil Morris 4 (2,0,1,1)
7. Stuart Robson 1+1 (1*,0,0,0)
Wolverhampton:
1. Fredrik Lindgren 12+1 (3,2,3,1*,3)
2. Nicolai Klindt 4+2 (w,0,2*,2*)
3. Tai Woffinden 7+1 (1,1*,3,2)
4. Adam Skórnicki 4 (0,2,0,2)
5. Peter Karlsson 9+1 (3,1*,2,2,1)
6. Jesper Kristiansen 0 (0,u/-,-,-)
7. Tyron Proctor 12+2 (1,3,2*,2,3,1*,0)
Wolverhampton:
1. Fredrik Lindgren 14+1 (3,2*,3,3,3)
2. Nicolai Klindt 6+1 (1,3,w,2*)
3. Tai Woffinden 6+2 (1,1*,1*,3)
4. Adam Skórnicki 5 (0,2,2,1)
5. Peter Karlsson 11+1 (3,3,2,2*,1)
6. Hynek Stichauer 2 (2,0,0,-)
7. Tyron Proctor 10+2 (1*,1,3,2*,3)
Belle Vue:
1. Hans Andersen 14 (2,3,3,3,1,2)
2. Daniel Davidsson 3 (0,u,2,1,0)
3. Joe Screen 6+1 (2*,1,2,0,1)
4. Bjarne Pedersen 11+1 (3,2,1*,1,4,0)
5. Chris Holder - ZZ
6. Paul Fry 4+1 (3,1*,0,0,0)
7. Luke Priest 0 (0,0,0,-)
- niespokojny
- Trener
No tak ale w statystykach Elit league jest na szarym koncu daleko za hansenem czy korneliusenem. Moze specjalnie cieniowal zeby sobie obizyc ksm, ale watpie. Za to ladnie jezdzil w premier league. No i jest obecnie 5 w IM australii. Wiadomo ze nie ma crumpa, sullivana, shieldsa i adamsa.. ale i tak ladnie biorac pod uwage ze australia to druga ekipa na swiecie 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- MikeMistrz
- Senior
Za granicą ogólnie śmiga dobrze, pytanie czy przeniesie całkiem niezłe wyniki na polskie tory. Jest jednak jeszcze taki mały problem, że nic z nim nie podpisaliśmy i dopóki nie będzie kontraktu, to Proctor może podpisać równie dobrze gdzie indziej. Z innej beczki odrobinę, Karol miał podpisać w poniedziałek, albo wtorek i widzimy co z tego wyszło jak dotąd... Nie rozumiem, po co zarząd ogłasza, z kim rozmawia, z kim jest dogadany, a później i tak ktoś nam sprząta tych zawodników sprzed nosa (vide Szostek,Staszek). Mogą rozmawiać i z Gollobem, ale jeżeli nie ma podpisanego kontraktu, to nie ma nic. Nie ma czegoś takiego jak kontrakt na 90%, kontrakt albo jest podpisany, albo nie.
To o tym przecież pisał Harry, tylko nie ma kto powiedzieć tego Działaczom KMŻ, a może oni mają czyjeś uwagi gdzieś ... .
A i po tym widać, że nikt z nich na forum nie zagląda.
A i po tym widać, że nikt z nich na forum nie zagląda.
na spotkaniu opłatkowym jak spytałem Sprawkę czy czyta opinie i komentarze kibiców na forum strony KMŻ to powiedział że mało kiedy siedzi na internecie a forum nie czyta wcale.
Ale kto Wam mówił o Staszku? Z tego co kojarzę to Harry pisał, że Wojciechowski ze Staszkiem nie miał zamiaru rozmawiać po zeszłym roku, u obecnego prezesa był spalony.
Szczerze powiedziawszy nie przypominam sobie żebym mówił coś takiego, ale ostatnio dużo pisuję więc może zapomniałem.
Wiem, ze rozmowy ze Staszkiem były prowadzone i to zaawansowane.
Wiem, ze rozmowy ze Staszkiem były prowadzone i to zaawansowane.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
mi się wydaje, że to było po zeszłorocznych negocjacjach, ale ani mi się szukać nie chcę, ani reki sobie uciąć nie dam 
I a pro po nowych kontraktów. Przy okazji zapewnień o kontrakcie Karola w komentarzach doczytałem się, że Proctor bardzo poważnie rozmawia z Rawiczem a Szymura z Krosnem.
Oczywiście Szymura zrobiłby duzy błąd podpisując z Krosnem. Tam ma rywalizację o każdy bieg z Szostkiem i ciężko będzie mu ją wygrać. Przeważnie będzie jeździł pierwszy bieg i coś od czasu do czasu. W KMŻ ma szansę na bardzo dużo startów bo nie ma konkurencji. Z punktu widzenia rozwoju kariery to jest najistotniejsze. I to powinno go najbardziej interesować.
Oczywiście Szymura zrobiłby duzy błąd podpisując z Krosnem. Tam ma rywalizację o każdy bieg z Szostkiem i ciężko będzie mu ją wygrać. Przeważnie będzie jeździł pierwszy bieg i coś od czasu do czasu. W KMŻ ma szansę na bardzo dużo startów bo nie ma konkurencji. Z punktu widzenia rozwoju kariery to jest najistotniejsze. I to powinno go najbardziej interesować.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
To samo tyczy sie kangura bo w Rawiczu masa zolto niebieskich wikingow a 2 polskich seniorow jechac musi. W dodatku u nas chyba jednak lepsze zarobki 
jesli chodzi o Skippa w Lublinie to temat jest nieaktualny, co do pozostalych "kangurow" teraz jest dobry czas do "ataku", bo w "zuzlowej" czesci Australii wlasnie minela 9, pozdrawiam!
carpe diem!
no to brać Sh. Parkera 
harry pisze:doczytałem się, że Proctor bardzo poważnie rozmawia z Rawiczem
Spokojnie, spokojnie. To nie tak. To komentarze na SF
asid pisze:To samo tyczy sie kangura bo w Rawiczu masa zolto niebieskich wikingow a 2 polskich seniorow jechac musi. W dodatku u nas chyba jednak lepsze zarobki
Trzech Polaków jest(seniorów). Do tego na juniorce będzie pewnie dwóch dobrych młodzieżowców, więc w seniorce wystarczy tylko jeden. Czy lepsze zarobki w Lublinie? Pewnie tak, ale tak bez napinki ani czegoś w tym stylu, spójrz na skład Rawicza i na Lublina na dzień dzisiejszy. Co widzisz? Tutaj nie chodzi tylko o zarobki...
W Rawiczu skład poznany będzie w najbliższych dniach, a może nawet godzinach. Dołączy Sekula oficjalnie i dwóch obcokrajowców najprawdopodobniej(nie mówię, że nie będzie to Tyron, ale tak nieoficjalnie mówi się o kimś trochu lepszym), no i trzech polskich młodziaków...
RKS!
- niespokojny
- Trener
Maciej pisze:W Rawiczu skład poznany będzie w najbliższych dniach, a może nawet godzinach. Dołączy Sekula oficjalnie i dwóch obcokrajowców najprawdopodobniej(nie mówię, że nie będzie to Tyron, ale tak nieoficjalnie mówi się o kimś trochu lepszym), no i trzech polskich młodziaków...
Trzech Polaków jest(seniorów). Do tego na juniorce będzie pewnie dwóch dobrych młodzieżowców, więc w seniorce wystarczy tylko jeden. Czy lepsze zarobki w Lublinie? Pewnie tak, ale tak bez napinki ani czegoś w tym stylu, spójrz na skład Rawicza i na Lublina na dzień dzisiejszy. Co widzisz? Tutaj nie chodzi tylko o zarobki...
W Rawiczu skład poznany będzie w najbliższych dniach, a może nawet godzinach. Dołączy Sekula oficjalnie i dwóch obcokrajowców najprawdopodobniej(nie mówię, że nie będzie to Tyron, ale tak nieoficjalnie mówi się o kimś trochu lepszym), no i trzech polskich młodziaków...
Poki co ten 'wasz' sklad to jedna wielka niewiadoma. Z drugiej strony jestem ciekaw skad wezmiecie kase na tych obco. Chyba nie z biletow?
Sezon ogorkowy sie jeszcze nie skonczyl wiec bezsensu sa porownania kto ma w tej chwili lepszy sklad. Wszystko sie okaze 31 stycznia. Jednak faktyczie, niepokojaca jest ta cisza.... moze to cisza przed burza?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Jedyne czego mozna pogratulowac Rawiczowi, to Aldena i nic wiecej. W sumie u nas skladu nie ma jeszcze, ale wszystko przed nami. Kilku ciekawych zawodnikow jest do wziecia i trzeba liczyc, ze trafia do nas. W Rawiczu sklad juz prawie jest, jednak na mnie nie robi zbyt wielkiego wrazenia.
Ostrów nie dostał licencji na jazdę w II lidze
.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... -licencji/
Nie wiem czy czasem Karol nie czekał na tę informację? I nie wykluczone, ze Hynek.
Może negocjacje teraz pójdą szybciej i "problemy rodzinne"
znikną?
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... -licencji/
Nie wiem czy czasem Karol nie czekał na tę informację? I nie wykluczone, ze Hynek.
Może negocjacje teraz pójdą szybciej i "problemy rodzinne"
harry pisze:Ostrów nie dostał licencji na jazdę w II lidze![]()
![]()
.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... z-licencji
informacja jak szybko sie pojawila tak i szybko znikla, a swoja droga ciekawe kto glosowal przeciw...
carpe diem!
Na razie to zniknęła niestety tylko ta strona, której link podałeś, więc to pewnie kaczka dziennikarska.
Pewnie przewodniczący zarządził przerwę na dojście do porozumienia
.
W sumie nieładnie źle życzyć przeciwnikom, szczególnie, że żużel kisi się we własnym, skromnym sosie od zawsze, ale mam nadzieję, że Ostrów nie dostanie licencji. Dwa lata temu bodaj też coś mocno poprzekręcali i uszło im na sucho. Należy im się mocny kopniak i to nie na samo dno, czyli do drugiej ligi, ale nawet dalej.
Swoją drogą, do kiedy można się zgłaszać do rozgrywek? Bo jeśli nadal można, to i tak wystartują.
Swoją drogą, do kiedy można się zgłaszać do rozgrywek? Bo jeśli nadal można, to i tak wystartują.
- MikeMistrz
- Senior
Z jednej strony nie chciałbym raczej, żeby dostali licencję, z drugiej zawsze 2 mecze więcej do obejrzenia, no i w 2 lidze byłoby tyle drużyn co w 1 i e-lidze
.
w sumie dobrze, więcej zawodników zostanie do zakontraktowania
A tak na poważnie to troche szkoda mi Ostrowskich kibiców, to nie ich wina że tak się stało .... kiedyś przeżyliśmy to samo jak Lublin zniknoł z żużlowej mapy Polski
A tak na poważnie to troche szkoda mi Ostrowskich kibiców, to nie ich wina że tak się stało .... kiedyś przeżyliśmy to samo jak Lublin zniknoł z żużlowej mapy Polski
Ale nie za przekręty. Nie pamiętasz, jak handlowali dwa lata temu? Gdyby ich wywalono wtedy z ligi, jak należało, to byśmy nie spadli.
A nowy klub licencji już nie dostanie, bo to właśnie nowemu klubowi odmówiono, o czym nie wiedziałem.
Zatem gorące ostrowskie głowy sobie rok od żużla odpoczną.
A nowy klub licencji już nie dostanie, bo to właśnie nowemu klubowi odmówiono, o czym nie wiedziałem.
Zatem gorące ostrowskie głowy sobie rok od żużla odpoczną.
Chodzi mi o kibiców