Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Ja jeszcze nawiąże do tych, co twierdzą, że oglądanie niskiego poziomu to masochizm.
Nikt przecież nikogo siłą nie ciągnie w niedziele na Zygmuntowskie, nikt nikogo nie zmusza do czytania informacji w prasie czy forum. Jeśli uważacie, że to masochizm, to przerzućcie się na cokolwiek innego, albo kibicujcie innym klubom.
Ja chodziłem na żużel przez wszystkie lata LKŻtu i ogromnie cieszę się, że będę w przyszłym roku mógł pójść na żużel w niedzielne popołudnie, popatrzeć nawet jakby jeden czy dwóch naszych zawodników miało nawiązywać walkę z przeciwnikami (a pewnie nawet w najgorszych scenariuszach w II lidze tak nie będzie).
A, że na stadion będzie przychodziło 500 czy 600 osób? Przecież to nie wasz problem.
Na piłkarzy tyle przychodzi, na piłkarki ręczne też i jakoś nie przeszkadza tym co chodzą cieszyć się z oglądania.
Nikt przecież nikogo siłą nie ciągnie w niedziele na Zygmuntowskie, nikt nikogo nie zmusza do czytania informacji w prasie czy forum. Jeśli uważacie, że to masochizm, to przerzućcie się na cokolwiek innego, albo kibicujcie innym klubom.
Ja chodziłem na żużel przez wszystkie lata LKŻtu i ogromnie cieszę się, że będę w przyszłym roku mógł pójść na żużel w niedzielne popołudnie, popatrzeć nawet jakby jeden czy dwóch naszych zawodników miało nawiązywać walkę z przeciwnikami (a pewnie nawet w najgorszych scenariuszach w II lidze tak nie będzie).
A, że na stadion będzie przychodziło 500 czy 600 osób? Przecież to nie wasz problem.
Na piłkarzy tyle przychodzi, na piłkarki ręczne też i jakoś nie przeszkadza tym co chodzą cieszyć się z oglądania.
Szczerze powiem że tyle tylko udało mi się znaleźc:p
jeszcze tutaj
jeszcze tutaj
Szachtar Czerwonograd 45:
1. Andriej Karpow (2,2,2,1,2,u) 9
2. Zbigniew Suchecki (1*,2,3,3,2,3) 14+1
3. Władimir Teigel (2,0) 2
4. Aleksandr Loktajew (t,1*,2,2,3) 8+1
5. Tomasz Chrzanowski (1,1,2,1*,1*,2*) 8+2
6. Andriej Kobrin (1*,2*,1*) 4+3
Kaskad Równe 39:
7. Rafał Okoniewski (3,3,3,3,3,2) 17
8. Aleksandr Borodaj (0,d,2,1,0,1) 4
9. Michaił Oneszko (1,1,0,0) 2
10. Władimir Kołodij (d,0,0,0,t) 0
11. Daniel Jeleniewski (3,3,3,3,3,1) 16
12. Władimir Kołodij jr. (0) 0
Kaskad Równe 49:
1. Rafał Okoniewski (2,3,1,3,3,2) 14
2. Aleksandr Borodaj (d,1,2,2,1,3) 9
3. Michaił Oneszko (1,1,d) 2
4. Władimir Kołodij st. (1,3,d,d) 4
5. Daniel Jeleniewski (3,3,3,2,1,3) 15
6. Władimir Kołodij jr. (3,0,2) 5
Huragan Równe 38:
7. Paweł Miesiąc (3,2,2,3,3,2,0) 15
8. Jarosław Paluchowicz (1,0,01) 2
9. Władimir Konoplastnyj ns
10. Władimir Trofimow (2,1,d,0,0) 3
11. Andriej Korolew (2,2,6,1,2,2,1) 16
12. Stanisław Ogorodnik (0,1,0,0,1) 2
Kaskad Równe 49:
1. Rafał Okoniewski (2,3,1,3,3,2) 14
2. Aleksandr Borodaj (d,1,2,2,1,3) 9
3. Michaił Oneszko (1,1,d) 2
4. Władimir Kołodij st. (1,3,d,d) 4
5. Daniel Jeleniewski (3,3,3,2,1,3) 15
6. Władimir Kołodij jr. (3,0,2) 5
Huragan Równe 38:
7. Paweł Miesiąc (3,2,2,3,3,2,0) 15
8. Jarosław Paluchowicz (1,0,01) 2
9. Władimir Konoplastnyj ns
10. Władimir Trofimow (2,1,d,0,0) 3
11. Andriej Korolew (2,2,6,1,2,2,1) 16
12. Stanisław Ogorodnik (0,1,0,0,1) 2
Szachtar Czerwonograd 55:
1. Andriej Karpow (3,3,2,0,3,2*) 13+1
2. Aleksandr Loktajew (1,0,2*,1,3) 7+1
3. Władimir Teigel (2*,3,1) 6+1
4. Kjastas Puodżuks (2*,2,1*,2*,2*) 9+4
5. Tomasz Chrzanowski (2*,3,2,3,3,3) 16+1
6. Andriej Kobrin (3,0,1) 4
Kaskad Równe 32:
7. Jacek Rempała (0,1,0,d,2,0) 3
8. Władimir Kołodij (0,u/w) 0
9. Michaił Oneszko (0,0,0) 0
10. Aleksandr Borodaj (1,1,3,0,2*,1) 8+1
11. Daniel Jeleniewski (1,2,6,3,1,3,0) 16
12. Władimir Kołodij jr. (1,1,1,2) 5
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2009, o 13:23 przez miedziany, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze możemy miec bardzo ciekawy skład , jest jeszcze sporo zawodników.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Bez przesady, Borodaj nie jest nawet przyzwoitym zawodnikiem i miejmy nadzieję, że spełni rolę w naszym zespole taką jak Lahti w poprzednim czy kiedyś Nagmatzianow.
Jest jeszcze sporo zawodników - w naszym zasięgu (bo przecież jeśli chcemy startować to jakiś budżet musimy mieć) - którzy mecze u siebie mogą wygrywać.
Przecież w tamtym sezonie też była Piła, było Opole i Rawicz, które wynalazkami takimi jak nasz Borodaj wygrywali mecze.
Jest jeszcze sporo zawodników - w naszym zasięgu (bo przecież jeśli chcemy startować to jakiś budżet musimy mieć) - którzy mecze u siebie mogą wygrywać.
Przecież w tamtym sezonie też była Piła, było Opole i Rawicz, które wynalazkami takimi jak nasz Borodaj wygrywali mecze.
jasne - i w sierpniu już jechali o pietruchę.
No i co z tego?
Już w marcu było wiadomo, że te zespoły nie mają szans na awans. Więc w zasadzie cały sezon jechały o pietruchę.
Już w marcu było wiadomo, że te zespoły nie mają szans na awans. Więc w zasadzie cały sezon jechały o pietruchę.
Poniewaz trafili w cwiercfinale na Miszkolc, ktory jeszcze wiekszymi "dziadami" wygral cala lige...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- Łoptymista
- Trener
ja wiem, ze nadzieja jest piekna i umiera ostatnia, ale na Borodaj to bym nie liczyl
gdyby to byl naprawde dobry zawodnik to juz dawno smigalby gdzies indziej
wezcie pod uwage taki detal, ze to KMZ ma przygotowac kolesiowi sprzet. juz w tym roku widzialem jednego kamikaze na klubowej jawce, ktora przez iles tam meczow dzialala nie tak jak trzeba i nie bylo sily, zeby cos z tym zrobic. kontraktujac Borodaja, powtarzamy blad z poprzedniego. jedyna roznica polega na wymianie narodowoci. nie wyszlo z Rosjaninem to wzieli Ukrainca
genialne
gdyby to byl naprawde dobry zawodnik to juz dawno smigalby gdzies indziej
wezcie pod uwage taki detal, ze to KMZ ma przygotowac kolesiowi sprzet. juz w tym roku widzialem jednego kamikaze na klubowej jawce, ktora przez iles tam meczow dzialala nie tak jak trzeba i nie bylo sily, zeby cos z tym zrobic. kontraktujac Borodaja, powtarzamy blad z poprzedniego. jedyna roznica polega na wymianie narodowoci. nie wyszlo z Rosjaninem to wzieli Ukrainca
genialne
istred pisze:No i co z tego?
To z tego, że sa kibice ktorzy tolerują sytuację, że klub pluje im w gębę, a oni mowią że deszcz pada, bo przeciez najwazniejsze zeby tylko jezdzili w kółko. A jak to juz nieistotne. Mozna i tak. Ja osobiscie nie lubie jak ktos ze mnie kpi i jeszcze trzeba za to placić.
- Łoptymista
- Trener
o co kaman
przeciez powiedzial, ponoc, ze odchodzi
ten news pozytywny jest tez umiarkowanie...
jedyne co z niego wynika, ze nasi zaczeli probowac kontaktowac sie z zawodnikami/ menadzerami, biorac pod uwage pore roku mozna powiedziec jedno wielkie ŁAUŁ
przeciez powiedzial, ponoc, ze odchodzi
ten news pozytywny jest tez umiarkowanie...
jedyne co z niego wynika, ze nasi zaczeli probowac kontaktowac sie z zawodnikami/ menadzerami, biorac pod uwage pore roku mozna powiedziec jedno wielkie ŁAUŁ
- Łoptymista
- Trener
tez bym chcial, wczesniej tez chcialem
tyle tylko ze Hynek byl uzuplenieniem par np z JR lub KB
a teraz wyrasta na potencjalnego lidera

tyle tylko ze Hynek byl uzuplenieniem par np z JR lub KB
a teraz wyrasta na potencjalnego lidera
Jakby klub był wiarygodny to by dawno podpisał
Ale jeśli klub wypłacił mu co do złotówki, to jaki Stichauer ma problem?
Dokladnie - Hynek tak - ale to kolejny typowy zawodnik drugiej linii. Jako uzupełnienie pary do lidera - super.
To się wypnij na klub. Nikt Ci na mecz chodzić nie każe.Ja osobiscie nie lubie jak ktos ze mnie kpi i jeszcze trzeba za to placić.
taki wlasnie mam plan - poczekam jeszcze na koniec okresu transferowego
- tezetomaniak
- Trener
a kogo to obchodzi ze nie bedziesz chodzil na mecze ?
to jest tak wazna informacja dla "lubelskiego klubu w sezonie 2010" ze ja tutaj musisz zamieszczac ?
to jest tak wazna informacja dla "lubelskiego klubu w sezonie 2010" ze ja tutaj musisz zamieszczac ?
A jakie to ma znaczenie czy ktos bedzie chodzil czy nie? Ja patrze ze swojego punktu widzenia jako kibica i calkowicie mi to wisi, czy ktos poza mna bedzie na stadionie:) To tak jak z wnikaniem w to jaki klub ma budzet - nie jest to naszym problemem, ani budzet, ani frekwencja.
A ja wciaz nie moge sie nadziwic Gelu, co Ty robiles w tym roku ogladajac II-ligowe dziadostwo, zamiast Gollobow i Pedersenow, przeciez masochista nie jestes
A ja wciaz nie moge sie nadziwic Gelu, co Ty robiles w tym roku ogladajac II-ligowe dziadostwo, zamiast Gollobow i Pedersenow, przeciez masochista nie jestes
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
tezetomaniak pisze:a kogo to obchodzi ze nie bedziesz chodzil na mecze ?![]()
skoro to nieważne to nie zadawaj glupich pytan nie na temat w tym watku
- Łoptymista
- Trener
Torsen pisze:Ale jeśli klub wypłacił mu co do złotówki, to jaki Stichauer ma problem?
na pewno nie mam racji...
ale przypomnialy mi sie negocjacje TZ z innym Czechem. Wtedy tez ow zawodnik w mediach gadal jak bardzo mu zalezy na Lublinie i takie tam blablabla, a od kilku tgodni mial podpisany kontrakt z Ostrowem
bajania o milosci do Lublina wynikaly jedynie z checi wyciagniecia zaleglej kasy.
Pamiętam. Ale w tym przypadku zawodnik sam oświadcza, że nie ma w stosunku do niego zaległości. Jakie ma więc zastrzeżenia do Lublina, poszukując wiarygodnego klubu?
Wiem jak to brzmi i sam się dziwię, jak to mogło wyjść spod moich palców
Ale z drugiej strony, co dla zawodnika oznacza wiarygodność klubu? Chyba właśnie wypłaty zgodne z podpisaną umową. Skoro więc w tej mierze wszystko jest ok, to poszukiwania chyba zakończone?
Wiem jak to brzmi i sam się dziwię, jak to mogło wyjść spod moich palców
Sadze, ze Hynek chce kase odrazu po kazdym meczu, a nie tak jak w minionym sezonie, gdzie kase dostal chyba w pazdzierniku czy nawet listopadzie
A gdzieś w Polsce, w II lidze, się tak wypłaca?