Dofinansowanie klubu przez miasto

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Dofinansowanie klubu przez miasto

#176 Postautor: Cooper » 28 listopada 2009, o 16:14

boxing pisze:Zostaje kandydatura naszego prezesa to przynajmniej zuzel poszedlby w gore :D

Obawiam sie, ze i to mogloby mu znowu w zyciu nie wyjsc. Stawialbym raczej, ze w 5 lat by powstaly ze dwa pomniki Pilsudskiego, w porywach kopiec.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#177 Postautor: istred » 28 listopada 2009, o 16:23

Może ten od deptaka?
Nie orientowałem się w tamtych czasach miejskiej polityce, nie wiem jak się sprawował, ale i w wypowiedziach i ogólnie sprawia wrażenie człowieka ogarniętego - i rodzinę ma chyba też ogarniętą ;) - został chyba szefem PO w regionie, w sondażach też się pojawia, więc może?
Oprócz tego, może Sobczak? Wiem, że kandydat w każdych wyborach i rzadko udaje mu się coś wygrać, ale z lotniskiem idzie mu chyba bardzo dobrze. Ostatnio chyba przy wykupie gruntów na potrzebę obwodnicy też sobie poradził.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#178 Postautor: Cooper » 28 listopada 2009, o 16:53

Najlepszy bylby Zuk, ale jego zaraz zagryzlyby te polityczne miernoty. Tak to juz w polityce jest, ze jak ktokolwiek wybija sie IQ wyzszym od 80 to od razu pozostali mieszaja go z blotem. (Troche tak jest np. z Palikotem).

Czarek
Trener

#179 Postautor: Czarek » 28 listopada 2009, o 17:09

Szanowni Państwo,
Widzę, że mało tego, iż bezwstydnie przyznajecie się Państwo do głosowania na nieudaczników i ludzi złej woli (bardzo delikatnie mówiąc), którzy zrobili nam z Lublina największą wiochę w Polsce to jeszcze zapowiadacie poparcie dla nich w następnych wyborach.
Cudownie! Jesteście Państwo odpowiedzialni za kiepską sytuację w mieście, za brak inwestycji, złe zarządzanie budżetem, fatalne warunki dla inwestorów, biurokrację, prywatę i inne grzechy obecnej władzy, bo sami ją wybraliście i dalej ją promujecie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#180 Postautor: RadeKas » 28 listopada 2009, o 17:37

To moze Szanowny Pan zaproponuje alternatywe zamiast zachowywac sie jak jedyny oswiecony?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Czarek
Trener

#181 Postautor: Czarek » 28 listopada 2009, o 17:53

Alternatywy są dwie. Po pierwsze - można nie głosować wcale, a wtedy nie jest się współodpowiedzialnym za działania wybranej władzy. Po drugie - można zagłosować na kogoś spoza skompromitowanej koalicji PO-PSL-PiS-SLD-PD-UP-LPR-Samoobrona, najlepiej ludzi nastawionych na walkę z fiskalizmem i biurokracją, takich, którzy przyciągną nam inwestorów do miasta, sprywatyzują wszelkie nierentowne pozycje budżetu typu kamienice, stadiony, komunikacja, domy kultury itd., a ponieważ mówimy o wyborach samorządowych nie muszą to być koniecznie partyjniacy, ale dobrzy menadżerowie, działacze z autorytetem czy tacy, którzy uczciwie odnieśli sukces w interesujących nas dziedzinach czyli głównie w gospodarce.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#182 Postautor: papi » 28 listopada 2009, o 17:55

takie rzeczy to tylko w Erze

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#183 Postautor: luCas » 28 listopada 2009, o 18:04

Cooper pisze:
luCas pisze:
Brakuje takiego pozytywnego wizjonerstwa. To skonczylo sie chyba na budowie deptaka przez Brylowskiego.

Zabiles mnie tym tekstem, serio. 500 metrow kostki w 400 tysiecznym miescie to faktycznie przyszlosciowa i wizjonerska inwestycja. :shock:

Nie blaznuj, bo powinienes doskonale wiedziec, ze to byla szeroko zakrojona inwestycja i tej swiadomosci nie powinno ograniczac Ci to, ze powstala w czasach, gdy uczyles sie plynnie skladac literki. Prawda taka, ze od tamtej pory nie powstalo nic spektakularnego i z czasem deptak urosl do miana niedoscignionego wzorca jesli chodzi o inwestycje miejskie.

Takie pseudointelektualne odzywki to sobie zachowaj dla kolegow z piaskownicy. Twoje specyficzne postrzeganie rzeczywistosci powoduje u mnie jedynie usmiech politowania, ale co tam, idz poonanizuj sie umyslowo wymiocinami o Palikocie. Prezentujecie podobny poziom, calkiem inteligentni i wyksztalceni, ale zupelnie bez klasy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#184 Postautor: Cooper » 28 listopada 2009, o 18:13

Cooper pisze:Tak to juz w polityce jest, ze jak ktokolwiek wybija sie IQ wyzszym od 80 to od razu pozostali mieszaja go z blotem.

Okazuje sie, ze w polityce jak w zyciu:)

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#185 Postautor: zycho » 28 listopada 2009, o 18:41

Czarek pisze:Alternatywy są dwie. Po pierwsze - można nie głosować wcale, a wtedy nie jest się współodpowiedzialnym za działania wybranej władzy. Po drugie - można zagłosować na kogoś spoza skompromitowanej koalicji PO-PSL-PiS-SLD-PD-UP-LPR-Samoobrona, najlepiej ludzi nastawionych na walkę z fiskalizmem i biurokracją, takich, którzy przyciągną nam inwestorów do miasta, sprywatyzują wszelkie nierentowne pozycje budżetu typu kamienice, stadiony, komunikacja, domy kultury itd., a ponieważ mówimy o wyborach samorządowych nie muszą to być koniecznie partyjniacy, ale dobrzy menadżerowie, działacze z autorytetem czy tacy, którzy uczciwie odnieśli sukces w interesujących nas dziedzinach czyli głównie w gospodarce.

Pozwole sie nie zgodzic
A propos pierwszej alternatywy - wiem ze to zabrzmi populistycznie, ale jak wiemy, wybory obowiązkiem kazdego obywatela. Wedlug mnie wlasnie ten, kto nie zaglosuje na nikogo, w pewien sposob popiera cala reszte. I nie chodzi wcale o idee, tylko o glosy. Jezeli czlowiek chce cos zmienic, powinien pojsc do wyborow i zaglosowac na czlowieka ktory wiadomo ze wyborow nie wygra, nie dajac poparcia rowniez faworytom.
Co do drugiej opcji - w tym temacie dyskusja nawiazuje do realnych typow, naszych faworytow, ludzi ktorzy byliby najlepszymi z mozliwych kandydatow. Jak zreszta wszyscy widza, idealnego kandydata nie ma, bardzo dobrze gdyby znalazlem sie chocby ten jeden czlowiek ktory mialby chociaz polowe cech ktore wymieniles. Ale spojrzmy prawdzie w oczy - Czy tacy ludzie w ogole istnieja? A jezeli tak, to czy jeden z nich bedzie kandydowal na prezydenta naszego miasta?

harry
Trener

#186 Postautor: harry » 28 listopada 2009, o 18:52

Czarek pisze:Alternatywy są dwie. Po pierwsze - można nie głosować wcale, a wtedy nie jest się współodpowiedzialnym za działania wybranej władzy. Po drugie - można zagłosować na kogoś spoza skompromitowanej koalicji PO-PSL-PiS-SLD-PD-UP-LPR-Samoobrona, najlepiej ludzi nastawionych na walkę z fiskalizmem i biurokracją, takich, którzy przyciągną nam inwestorów do miasta, sprywatyzują wszelkie nierentowne pozycje budżetu typu kamienice, stadiony, komunikacja, domy kultury itd., a ponieważ mówimy o wyborach samorządowych nie muszą to być koniecznie partyjniacy, ale dobrzy menadżerowie, działacze z autorytetem czy tacy, którzy uczciwie odnieśli sukces w interesujących nas dziedzinach czyli głównie w gospodarce.

Nie kręć i nie kombinuj tylko pisz o kogo chodzi bo ja jakoś nie widzę tego super mena.
Jeżeli nie masz na myśli kogoś konkretnego to delikatnie dałeś ciała. Bo takie prawdy objawione to my znamy.
Od jakiegoś czasu przyglądam się Żukowi ale bez poparcia konkretnej partii nie ma on szans.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#187 Postautor: sadychor » 28 listopada 2009, o 19:06

Cooper pisze:
Cooper pisze:Tak to juz w polityce jest, ze jak ktokolwiek wybija sie IQ wyzszym od 80 to od razu pozostali mieszaja go z blotem.

Okazuje sie, ze w polityce jak w zyciu:)

Cooper, oczadziales :?: :D :lol:

luCas pisze:(...)Takie pseudointelektualne odzywki to sobie zachowaj dla kolegow z piaskownicy. Twoje specyficzne postrzeganie rzeczywistosci powoduje u mnie jedynie usmiech politowania, ale co tam, idz poonanizuj sie umyslowo wymiocinami o Palikocie. Prezentujecie podobny poziom, calkiem inteligentni i wyksztalceni, ale zupelnie bez klasy.

Moze da ktos chusteczke koledze, bo ciut sie zaplul?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Czarek
Trener

#188 Postautor: Czarek » 29 listopada 2009, o 11:42

harry pisze:

Nie kręć i nie kombinuj tylko pisz o kogo chodzi bo ja jakoś nie widzę tego super mena.
Jeżeli nie masz na myśli kogoś konkretnego to delikatnie dałeś ciała. Bo takie prawdy objawione to my znamy.
Od jakiegoś czasu przyglądam się Żukowi ale bez poparcia konkretnej partii nie ma on szans.

Przyglądaj się dalej żukom, bąkom, a nawet chrabąszczom tylko nawet jeśli te zwierzątka są najuczciwsze na świecie to startując z jednej z wymienionych powyżej partii socjalistycznych (czyli zakładających grabież naszych pieniędzy i biurokratyzację) przejmą cały bagaż ich najgorszych cech. Zatem ja nie zagłosuję chyba, że wystartują ludzie ze środowisk okołoUPRowskich (takich jest w Lublinie dużo), z Centrum im. Adama Smitha czy kół monarchistycznych i jasno zapowiedzą obniżkę podatków miejskich, ograniczenie i redukcje biurokracji, cięcie kosztów (np. zerwanie skandalicznej praktyki miast partnerskich i zagranicznych delegacji lubelskich urzędników) oraz szeroką prywatyzację miejskich nieruchomości i ziemi.
Wtedy takim mogę zaufać, bo wiem, że wierzą w to co głoszą.

harry
Trener

#189 Postautor: harry » 29 listopada 2009, o 12:45

Czyli lipa.
Bajki to i ja umiem opowiadać.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#190 Postautor: sting126 » 29 listopada 2009, o 13:23

Czarek pisze:Zatem ja nie zagłosuję chyba, że wystartują ludzie ze środowisk okołoUPRowskich (takich jest w Lublinie dużo), z Centrum im. Adama Smitha czy kół monarchistycznych i jasno zapowiedzą obniżkę podatków miejskich, ograniczenie i redukcje biurokracji, cięcie kosztów (np. zerwanie skandalicznej praktyki miast partnerskich i zagranicznych delegacji lubelskich urzędników) oraz szeroką prywatyzację miejskich nieruchomości i ziemi.
Wtedy takim mogę zaufać, bo wiem, że wierzą w to co głoszą.

Jak ktos pokroju "Swojego chlopa" Mariana Kowalskiego bedzie rzadzil w tym miescie to bede pierwszym, ktory je opusci...
Czas na zmiany :]

Czarek
Trener

#191 Postautor: Czarek » 29 listopada 2009, o 13:47

sting126 pisze:Jak ktos pokroju "Swojego chlopa" Mariana Kowalskiego bedzie rzadzil w tym miescie to bede pierwszym, ktory je opusci...

A co takiego proponuje "Swój chłop", że skłania Cię to do powyższej deklaracji? Z tego co wiem to chce zerwać z taktyką nachapania się i drenowania naszych kieszeni, którą stosują obecne władze. Jesteś beneficjentem obecnej polityki władz Lublina, że stąd jeszcze nie uciekłeś, a zrobisz to dopiero po zapowiadanym zaniechaniu tych haniebnych działań?

Czarek
Trener

#192 Postautor: Czarek » 29 listopada 2009, o 13:49

harry pisze:Czyli lipa.
Bajki to i ja umiem opowiadać.

Twoja bajka skończy się na zagłosowaniu na tzw. mniejsze zło z partii, która ma wygrać, a następnie na pieprzeniu przez kolejne 4 lata jaki to się błąd zrobiło.

harry
Trener

#193 Postautor: harry » 29 listopada 2009, o 15:38

Ok. Czyli kandydat został zdekonspirowany. Niejaki Marian Kowalski. Szczerze przyznam, że nie znam.
Jakbyś mógł przybliżyć jego sylwetkę i dotychczasowe osiągnięcia życiowe to byłbym wdzięczny.
Kto wie? Może to nasz oczekiwany zbawca?
Chociaż "rekomendacja" Stinga nie jest zachęcająca :?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#194 Postautor: kilar » 29 listopada 2009, o 15:44

Ja nie wiem co jest bardziej dziwniejsze - kadydatura niejakiego Mariana Kowalskiego, czy to http://gry.wp.pl/galeria/poslubil-wirtu ... eq4unKg%3D

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#195 Postautor: sting126 » 29 listopada 2009, o 15:46

harry pisze:Ok. Czyli kandydat został zdekonspirowany. Niejaki Marian Kowalski. Szczerze przyznam, że nie znam.

http://img21.imageshack.us/i/59f135d8eb.jpg/

http://www.youtube.com/watch?v=SWvPWQoigJI
Czas na zmiany :]

Czarek
Trener

#196 Postautor: Czarek » 29 listopada 2009, o 17:29

Proszę mi tu nie wmawiać, że promuję p. Kowalskiego, bo tak nie jest. Z pewnością jednak wolałbym by stał na czele miasta on - ideowy gospodarczy liberał niż którykolwiek z niszczących to miasto dogmatycznych socjalistów.
PS. A wy jesteście współodpowiedzialni za beznadziejną sytuację w mieście, więc chrzanicie bzdury, bez posługiwania się argumentami. Co macie do p. Kowalskiego?

meesha
Trener
Kontakt:

#197 Postautor: meesha » 29 listopada 2009, o 17:31

ideowy

Tak, to jest slowo kluczowe. A pozniej dopada taki do korytka i idee ida w pi.... :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Czarek
Trener

#198 Postautor: Czarek » 29 listopada 2009, o 18:21

meesha pisze:
ideowy

Tak, to jest slowo kluczowe. A pozniej dopada taki do korytka i idee ida w pi.... :lol:

Rozumiem, że Ty głosujesz na oportunistów, którzy z zasady zrobią Cię w ch... gdy już znajda się przy korycie. Zdrowe podejście. Ja mam większe zaufanie do ludzi, którzy wierzą w to co mówią - daje mi to jakieś gwarancje, że po dojściu do władzy nie zmienia poglądów. Poza tym skąd Ty masz jakieś dane na temat ideowców u władzy?! Przecież takich w Polsce nie ma od czasów II RP?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#199 Postautor: sadychor » 29 listopada 2009, o 20:19

Czarek pisze:(...)Rozumiem, że Ty głosujesz na oportunistów, którzy z zasady zrobią Cię w ch... gdy już znajda się przy korycie. Zdrowe podejście. Ja mam większe zaufanie do ludzi, którzy wierzą w to co mówią - daje mi to jakieś gwarancje, że po dojściu do władzy nie zmienia poglądów. Poza tym skąd Ty masz jakieś dane na temat ideowców u władzy?! Przecież takich w Polsce nie ma od czasów II RP?

Czarek pisze:(...)Zatem ja nie zagłosuję chyba, że wystartują ludzie ze środowisk okołoUPRowskich (takich jest w Lublinie dużo), z Centrum im. Adama Smitha czy kół monarchistycznych(...)Wtedy takim mogę zaufać, bo wiem, że wierzą w to co głoszą.

Kola monarchistyczne z zasady zawsze liczyly sie z narodem, ekonomisci, dla ktorych czlowiek jest wykresem tez, o sektorze prywatnym nie wspomne.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

janek
Kadrowicz

#200 Postautor: janek » 29 listopada 2009, o 20:24

Więckowski się doigrał, to może będzie większa dotacja w 2010 na żużel?
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /108772974