KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
Przykro mi ze nie przewidzialem takiej sytuacji przed sezonem. Myslalem ze chociaz jakis tani pepik bedzie jezdzil na okraglo ;d
Ale juz na poczatku sierpnia wyczułem pismo nosem i dodalem aneks: viewtopic.php?p=189563#p189563
Tak wiec Messing wygrywa. W czołówce kalsyfikacji nic to nie zmienia
Edit: Ewentualną dalszą dyskusje prosze prowadzic w dziale Nasza Liga ;d Hans dzięki za staty
Ale juz na poczatku sierpnia wyczułem pismo nosem i dodalem aneks: viewtopic.php?p=189563#p189563
Tak wiec Messing wygrywa. W czołówce kalsyfikacji nic to nie zmienia
Edit: Ewentualną dalszą dyskusje prosze prowadzic w dziale Nasza Liga ;d Hans dzięki za staty
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Messing nie zgadza się z karą i składa wyjaśnienia
Ciekawy jestem jak ta sprawa się zakończy. Wydaje mi się, że Andreas tej kary nie zapłaci bo nie będzie musiał a GKSŻ uchyli tą decyzję.
Troche z innej beczki Lokomotiv Daugavpils wycofał się z baraży o Ekstraligę. Niezły cyrk, powinni wypierdzielić ten Lokomotiv i Miszkolc z ligi polskiej. Zajmują miejsce, żeby tylko sezon odjechać, nie walczą o ekstraligę. Jak nie stać ich na ekstraligę to po co walczą o finał, skoro i tak wiedzą, że w barażu nie pojadą. Paranoja
Pozdrawiam
Ciekawy jestem jak ta sprawa się zakończy. Wydaje mi się, że Andreas tej kary nie zapłaci bo nie będzie musiał a GKSŻ uchyli tą decyzję.
Troche z innej beczki Lokomotiv Daugavpils wycofał się z baraży o Ekstraligę. Niezły cyrk, powinni wypierdzielić ten Lokomotiv i Miszkolc z ligi polskiej. Zajmują miejsce, żeby tylko sezon odjechać, nie walczą o ekstraligę. Jak nie stać ich na ekstraligę to po co walczą o finał, skoro i tak wiedzą, że w barażu nie pojadą. Paranoja
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
pewny nie jestem ale czy nie jest tak, ze Lotysze tak czy siak nie moga jechac w e-lidze? 
A to niby czemu?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Chocby temu, ze trzeba byc spolka aby startowac w E-lidze. A gdy dopuszczano zagraniczne druzyny (w 2004?) do polskiej ligi to w regulaminie byl zapis o tym, ze nie moga awansowac z II ligi. Ale pozniej zostal zniesiony...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Chocby temu, ze trzeba byc spolka aby startowac w E-lidze. A gdy dopuszczano zagraniczne druzyny (w 2004?) do polskiej ligi to w regulaminie byl zapis o tym, ze nie moga awansowac z II ligi. Ale pozniej zostal zniesiony...
Czyli 1:0 dla mnie
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Nie bardzo rozumiem co takiego w tekscie, ktory zalinkowales zaprzecza temu co ja napisalem 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Nie wie ktoś czy już przysłali do klubu pieniadze ukarani zawodnicy?

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Nie wie ktoś czy już przysłali do klubu pieniadze ukarani zawodnicy?![]()
![]()
![]()
dzisiaj wracam... patrzę, a tu Piszczo ostro biega w tą deszczową pogodę po Lubartowskich ulicach... czyżby chciał jeszcze teraz pojeździć? może się dogadali i go odwieszą
harry pisze:Nie wie ktoś czy już przysłali do klubu pieniadze ukarani zawodnicy?![]()
![]()
![]()
A czy ktoś został ukarany finansowo ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... jasnienia/
"Działacze KMŻ Lublin nałożyli na zawodników, którzy nie dotarli na mecz Speedway Miskolc - KMŻ Lublin, kary finansowe. "
"Jak udało nam się nieoficjalnie ustalić, KMŻ Lublin nałożył na Szweda karę w wysokości 10 tysięcy złotych."
Podobno Howe dostał tyle samo a Piszcz trzy razy wiecej.
"Działacze KMŻ Lublin nałożyli na zawodników, którzy nie dotarli na mecz Speedway Miskolc - KMŻ Lublin, kary finansowe. "
"Jak udało nam się nieoficjalnie ustalić, KMŻ Lublin nałożył na Szweda karę w wysokości 10 tysięcy złotych."
Podobno Howe dostał tyle samo a Piszcz trzy razy wiecej.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Wychodzi na to, ze Piszcz oddda to co dostal ?

harry pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/10/08/messing-nie-zgadza-sie-z-kara-i-sklada-wyjasnienia/
Podobno Howe dostał tyle samo a Piszcz trzy razy więcej.
Klub wystąpił z wnioskiem o ukaranie ale żadnych oficjalnych informacji nie ma o ukaraniu zawodników.Dla tego wybitnego dziennikarza który to napisał wniosek o ukaranie a ukaranie to widocznie to samo.
Piszcz dostał 3 razy tyle bo ma 3 razy wyższą średnią biegową.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Ale do kogo wystąpił z wnioskiem? Do nikogo nie musi wystepować z wnioskiem. Klub albo karze, albo nie zawodnika i co najwyżej moze poinformować o tym GKSZ lub PZM.
Wszystkie rozbieżności rozstrzyga ewentualnie sąd a nie inne ciała.
Wszystkie rozbieżności rozstrzyga ewentualnie sąd a nie inne ciała.
Gawrzyk pisze:tutaj to tlumacza
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... -lublinie/
W takim razie harry udaj się do klubu i tam się dowiesz kogo ukarali, a kogo nie i kto z ukaranych wpłacił należne pieniądze z tytułu tych kar.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
No właśnie udawania sie do klubu chciałem uniknąć i liczyłem na takich co coś wiedzą. Trudno, poczekamy.
Może coś niezawodni dziennikarze sie dowiedzą.
Ciekawe czy znalezli tłumacza szwedzkiego? A nuż się uda i Messinga udupić

Może coś niezawodni dziennikarze sie dowiedzą.
Ciekawe czy znalezli tłumacza szwedzkiego? A nuż się uda i Messinga udupić
harry pisze:Ciekawe czy znalezli tłumacza szwedzkiego? A nuż się uda i Messinga udupić![]()
![]()
Po której stronie stajesz ? Po szwedzkiej czy lubelskiej ?
A Twoja wizyta w klubie może by się przydała,bo niektóre osoby w tym klubie nie znają procedur w sporcie żużlowym.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal pisze:Po której stronie stajesz ? Po szwedzkiej czy lubelskiej ?
A Twoja wizyta w klubie może by się przydała,bo niektóre osoby w tym klubie nie znają procedur w sporcie żużlowym.
1. Wiesz co to są emotikonki? To te buźki przy zdaniach. One wyrazają podtekst piszącego. Przyjrzyj się im i będziesz wiedział.
2. Moja wizyta w klubie bardzo by zdenerwowała niektóre osoby
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... awodnikow/
Wypowiedź prawnika Głównej Komisji Sportu Żużlowego - Łukasza Szmita - wyżej link do artykułu w całości a poniżej cycyt odnoszący się do kar nakładanych na zawodników.
Moim zdaniem klub prowadząc postępowanie dyscyplinarne jest związany przepisami dyscyplinarnymi sportu żużlowego. Spotkałem się wprawdzie z poglądem przeciwnym tj., że klub nie jest związany w tym postępowaniu przepisami RSŻ, ale nie mogę się z tym zgodzić. Wedle mnie nie ma podstaw w RSŻ, aby klub jako jedyny organ dyscyplinarny nie podlegał żadnym regulacjom i w konsekwencji aby była stosowana przysłowiowa "wolna -amerykanka". Godziło by to w prawa zawodników i ustanawiało standardy karania właściwe raczej dla Białorusi, a nie dla kraju członkowskiego Unii Europejskiej - powiedział dla SportoweFakty.pl Łukasz Szmit.
Wypowiedź prawnika Głównej Komisji Sportu Żużlowego - Łukasza Szmita - wyżej link do artykułu w całości a poniżej cycyt odnoszący się do kar nakładanych na zawodników.
Moim zdaniem klub prowadząc postępowanie dyscyplinarne jest związany przepisami dyscyplinarnymi sportu żużlowego. Spotkałem się wprawdzie z poglądem przeciwnym tj., że klub nie jest związany w tym postępowaniu przepisami RSŻ, ale nie mogę się z tym zgodzić. Wedle mnie nie ma podstaw w RSŻ, aby klub jako jedyny organ dyscyplinarny nie podlegał żadnym regulacjom i w konsekwencji aby była stosowana przysłowiowa "wolna -amerykanka". Godziło by to w prawa zawodników i ustanawiało standardy karania właściwe raczej dla Białorusi, a nie dla kraju członkowskiego Unii Europejskiej - powiedział dla SportoweFakty.pl Łukasz Szmit.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Zapomniałeś o ważnym w tym kontekście zapisie w kontrakcie KMŻ - Tomasz Piszcz - PRIORYTET LIGA ANGIELSKA.
Jak można wyznaczyć na zawody zawodnika,który ma w tym samym terminie zawody w Anglii,które są dla niego priorytetem ?
Czym wobec tego jest kontrakt klub - zawodnik ? nic nie znaczącym świstkiem papieru ?
Jak można wyznaczyć na zawody zawodnika,który ma w tym samym terminie zawody w Anglii,które są dla niego priorytetem ?
Czym wobec tego jest kontrakt klub - zawodnik ? nic nie znaczącym świstkiem papieru ?
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
- Łoptymista
- Trener
ludzie slyszeliscie ze TVN ma robic 68 odcinkowy fabularyzowany dokument pt "TAJEMNICZY PRIORYTET. Piszcz i sprawa angielska, kulisy kontraktu"
Regdal z Gawrzykiem napisali juz scenariusz. Troche ich ponioslo, bo nabuchali materialu na 248261 odcinkow i trzeba bylo mocno przyciac. Teraz wrzucaja scinki na forum.
mdli mnie jak czytam kolejne teksty na ten temat
Regdal z Gawrzykiem napisali juz scenariusz. Troche ich ponioslo, bo nabuchali materialu na 248261 odcinkow i trzeba bylo mocno przyciac. Teraz wrzucaja scinki na forum.
mdli mnie jak czytam kolejne teksty na ten temat
to daj skana tego kontraktu i rozwiejesz watpliwosci. A jak nie to zamilcz bo juz wszyscy maja dosyc
Święte słowa. Ja jak czytam te wywody o Piszczu to mam ochotę zarzygać monitor. Sprawa już tak męczy jak mało co...
Sprawa i tak wyjaśni się sama a my akurat na to nie mamy najmniejszego wpływu.
Sprawa i tak wyjaśni się sama a my akurat na to nie mamy najmniejszego wpływu.

- Egon
- Zawodowiec
Fakt..huknalem sie dzis dwa razy porzadnie w glowe i do tej pory mi gwiazdy lataja, moze nie wiem co pisze, ale:
Lex superior derogat legi inferiori
Czy ta zasada nie bedzie miala tu znaczenia? Mi tez mdlo juz od tej "afery priorytetowej" Piszcza.
Lex superior derogat legi inferiori
Czy ta zasada nie bedzie miala tu znaczenia? Mi tez mdlo juz od tej "afery priorytetowej" Piszcza.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Tylko że jakiś tam regulamin to żaden "lex" - skoro nie jest uznany za integralną część umowy, to sąd cywilny na pewno nie będzie czegoś takiego stosował. Za to umowa klubu z zawodnikiem to umowa cywilna zawarta w ramach swobody umów - tak też można na to spojrzeć. I co?