Żużlowe różności
Re: Różności
Czas na zmiany :]
Marek teraz to typowy biznesmen. Wie co robi i widać że wychodzi to Jemu bardzo dobrze.

Moglby uratowac nasz biedny Kaemzecik, a nie jakies dzialki kupuje

Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jak kazdy inny rozsadny czlowiek;]
http://www.speedwaypoloniapila.pl/?fn_m ... 0&fn_id=69
Bardzo ciekawe zawody. az caly JEDEN raz do mety dojechalo 4 zawodnikow... a tak to po 2-3...
Nie jest to nowoscia wiec nie wiem, po co organizuje sie takie zawody. taki sam efekt da zwykly trening. Ciekawe czemu zabraklo na zawodach Karola Polaka z TZ-u Lublin?
Bardzo ciekawe zawody. az caly JEDEN raz do mety dojechalo 4 zawodnikow... a tak to po 2-3...
Nie jest to nowoscia wiec nie wiem, po co organizuje sie takie zawody. taki sam efekt da zwykly trening. Ciekawe czemu zabraklo na zawodach Karola Polaka z TZ-u Lublin?
Trudno zorganizowac trening w gronie 12-16 juniorow;] Poza tym zawody, jakie by nie byly to jednak zdecydowanie co innego niz trening. A ze zawody juniorskie rzadza sie "swoimi prawami"... 
Czy ja wiem? To tylko prawo powszechnego ciążenia 
No i ta nieszczesna sila odsrodkowa przyciagajaca do bandy 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
To Stachyra powinien dostać miliard kary, za to, że taki tor przyczepny przed meczem zrobił 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Koordynatorem.
- MikeMistrz
- Senior
Nie ma się co śmiać, a nuż się sprawdzi
. Chomski też wybitnym żużlowcem zdecydowanie nie był, a trenejro z niego jeden z lepszych w Polsce.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jakiś czas temu pojawiły sie wzmianki o planach aby w Wałbrzychu powstała drużyna ktora wystartowałaby w rozgrywkach ligowych:-
http://www.walbrzyszek.com/news,single, ... ticle,2602
tak więc jeszcze w bieżącym miesiacu w Wałbrzychu odbedzie się impreza ktora nawiązuje zarowno do motocrossu jak i speedwaya: speedcross.

Zawodnicy speedcrossu w akcji:

http://wsm.org.pl/index.php?option=com_ ... 3&Itemid=1
Pierwsza i jedyna w kraju sekcja żużlowa dla 6–latków powstała w Wałbrzychu. Wyścigowa Sekcja Motocyklowa remontuje teraz dawany stadion Victorii w dzielnicy Sobięcin. Poza tym wałbrzyszanom udało nawiązać się współpracę z Atlasem Wrocław.
W Wałbrzychu już jest, a we współpracy z WSM-em ma powstać także we Wrocławiu. Dzieci od najmłodszych lat będą miały okazję próbować swoich sił na torze do mini-żużla. Stadion Victorii przez wszystkich zapomniany, teraz lata świetności będzie miał przed sobą i to za sprawą żużla, o którym parę miesięcy temu w Wałbrzychu, poza zapaleńcami, chyba nikt by nie pomyślał.
- Budujemy od podstaw klub żużlowy oraz motocrossowy. To proces podobny do tworzenia zespołu piłkarskiego. Planujemy w okresie 3 lat powołać wałbrzyska drużynę, która wystartuje w rozgrywkach ligowych - powiedział Paweł Isański, jeden z współtwórców szkółki żużlowej.
- W okresie zimowym rozpoczniemy nabór do szkółki żużlowej i motocrossowej dzieci w wieku od 6 do 9 lat, w klasie motocykli o pojemności 50 ccm oraz w wieku od 9 do 13 lat, w klasie motocykli o pojemności 125 ccm. Planujemy rozpocząć zajęcia z grupą 20 dzieciaków - dodał Paweł Isański.
Od 11 listopada przy ul. Sportowej w dzielnicy Sobięcin trwają prace budowlane dzięki, którym 2,5-metrowy pas powiększy się dwukrotnie. 28 listopada wałbrzyska ekipa zaplanowała rozegranie zawodów typu Speedcross, a już jutro WSM zorganizuje pierwszą, oficjalną konferencję prasową, na której opowie o przyszłości tego sportu w Wałbrzychu.
http://www.walbrzyszek.com/news,single, ... ticle,2602
tak więc jeszcze w bieżącym miesiacu w Wałbrzychu odbedzie się impreza ktora nawiązuje zarowno do motocrossu jak i speedwaya: speedcross.

Zawodnicy speedcrossu w akcji:

Wałbrzyskie Stowarzyszenie Motocyklowe zaprasza posiadaczy motocykli crossowych i enduro do Wałbrzycha na SPEEDCROSS i Trening Enduro. Zapewniamy mnóstwo atrakcji a dla najlepszych ciekawe nagrody i upominki ufundowane przez firmę BLASCAR.
SPEED COUNTRY 2009 jest imprezą integrującą środowiska motocyklowe, jak również dającą szansę na podnosienie umiejętności kierowania motocyklem.
Na przygotowanej bieżni stadionu zostanie rozegrany SPEEDCROSS czyli wyścigi motocykli cross/enduro. W naszym kraju mało znana dyscyplina podobna do speedway’a, przez niektórych uważana za bardziej widowiskową. Sześciu zawodników podczas trzech okrążeń na torze nie tylko walczy z przeciwnikami, ale też z szykanami rozstawionymi na prostych.
Specjalnie przygotowany odcinek Cross Country Enduro w pobliżu stadionu umożliwi bezpieczny trening, pozwoli sprawdzić swoje umiejętności oraz pomoże w doskonaleniu techniki jazdy w trudnym terenie.
Atrakcją imprezy będzie występ 6-ścio letnich żużlowców na maszynach 50cc, którzy będą walczyli o Puchar SpeedTube.pl.
Gościem specjalnym będzie zawodnik Mistrzostw Polski w Motocrossie i były Mistrz Polski Juniorów – Łukasz Bembenik.
Wszystkim, którzy jeszcze nie mieli do czynienia ze speedwayem, zaprezentujemy motocykl żużlowy oraz zostanie pokazana jazda ślizgiem w wykonaniu juniora KMO Ostrów - Karola Srokę.
SPEED COUNTRY 2009 odbędzie się na terenie stadionu „Victoria” oraz w okolicach przylegających do niego w wałbrzyskiej dzielnicy Sobięcin.
Impreza organizowana jest dla wszystkich posiadaczy motocykli terenowych, a jej celem jest propagowanie bezpiecznego uprawiania sportów motocyklowych, motocross i enduro w miejscach przystosowanych i dedykowanych do tego typu sportów oraz tworzenie podwalin sportu żużlowego i off-roadowego w Wałbrzychu.
Serdecznie zapraszamy chętnych do wzięcia udziału w imprezie oraz kibiców z całego kraju!!!
http://wsm.org.pl/index.php?option=com_ ... 3&Itemid=1
No to fatalnie,ciekawe dlaczego zrobili wyjatek dla GP?
Może zdają sobie sprawe ze głośność silnika ma jednak duze znaczenie w odpowiednim "sprzedaniu" zawodów i ich odbiorze przez widza.
Bo o oszczędność chyba im nie chodzi. A wręcz przeciwnie, zawodnicy tylko na GP bedą potrzebowali zupełnie inaczej dopasowanych silników,więc o co kaman??
Może zdają sobie sprawe ze głośność silnika ma jednak duze znaczenie w odpowiednim "sprzedaniu" zawodów i ich odbiorze przez widza.
Bo o oszczędność chyba im nie chodzi. A wręcz przeciwnie, zawodnicy tylko na GP bedą potrzebowali zupełnie inaczej dopasowanych silników,więc o co kaman??
- stefanzdzialek
- Senior
A ja śledząc działalność naszego klubu uważam, że Dariusz S. nadaje się na swoją funkcję jak Teatr w Budowie i modernizacja/budowa lubelskiego stadionu na inwestycję tysiąclecia. Niestety mam rację. 
A według Ciebie kto był by lepszy? Nie zapominaj że nie było żużla w Lublinie a Ci ludzie i między innymi ten Pan Darek S. Jest jednym z założycieli tego klubu. Gdyby nie Ci ludzie to teraz pisalibyśmy - "jak fajnie by było mieć żużel w Lublinie" - "czy naprawdę w tym mieście nie ma ludzi którzy by reaktywowali ten czarny sport?" Takie były by dyskusje na tym forum.Więc takie osądy zostaw raczej sam dla siebie, bo naprawdę nie są na miejscu.
Ja dla tej grupy ludzi jestem pełen podziwu. Za odwagę i chęci. Wiemy nie od dziś że Lublin jest dziurą w której żaden sport nie ma przyszłości. A Oni mimo to odważyli się i dzięki temu mamy gdzie pójść i popatrzeć na naszych jacy by nie byli żużlowców i po ekscytować się choć troszkę smakiem tego pięknego sportu.
Ja dla tej grupy ludzi jestem pełen podziwu. Za odwagę i chęci. Wiemy nie od dziś że Lublin jest dziurą w której żaden sport nie ma przyszłości. A Oni mimo to odważyli się i dzięki temu mamy gdzie pójść i popatrzeć na naszych jacy by nie byli żużlowców i po ekscytować się choć troszkę smakiem tego pięknego sportu.

Zaczyna się głosowanie na Sportowca Roku 2009. Wśród kandydatów Jacek Rempała :
http://www.kurierlubelski.pl/sport/1887 ... ,id,t.html
glos od janka ma jak w banku
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Zaczyna się głosowanie na Sportowca Roku 2009
Dodajmy - Sportowca Roku Lubelszczyzny, bo w pierwszym momencie pomyslalem, ze chodzi o plebiscyt Przegladu Sportowego i troche mnie zdziwilo czemu Jacek Rempala zastapil w nim Tomasza Golloba
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Plebiscyt Przeglądu Sportowego chyba jeszcze się nie zaczął, ale zapewne będziemy mogli głosować na Golloba
W Kurierze Lubelskim, do którego link podałam raczej trudno o głosowanie na kandydatów z poza Lubelszczyzny
. W każdym bądź razie nadeszła pora plebiscytów. Szkoda, że nie mamy takiego wyboru jak to kiedyś bywało, kiedy w Tygodniku Żużlowym mogłam głosować na naszych, lubelskich zawodników. Nie będę skromna i pochwalę się, że moje typowania ukazały się dwukrotnie i niewiele różniły się od tych końcowych 
W Kurierze Lubelskim, do którego link podałam raczej trudno o głosowanie na kandydatów z poza Lubelszczyzny
Dokładnie. Szkoda tylko, że pewnych zdarzeń nie można w innymi łączyć, także nie można solidnego kuponu zmontować ;]
Kto nie znalazł wcześniej tobet-u niech żałuje. Jeszcze tydzień temu za rejestracje na twoje konto bukmacherskie przelewali 5 zł, o tak o, za darmo
Kto nie znalazł wcześniej tobet-u niech żałuje. Jeszcze tydzień temu za rejestracje na twoje konto bukmacherskie przelewali 5 zł, o tak o, za darmo
No i co Ci po takich 5zł, i tak musisz własnej wpłaty dokonać jak chcesz coś wyjąć. W tego typu zakładach normą są bonusy w postaci 40, 100 a czasami i 200zł (przy większych wpłatach ofc). Moja pamięć jest zawodna ale w sportingbet bodajże dawali kiedyś 200 zł za wpłatę 400. W Bwinie zazwyczaj gorzej to nie wygląda.