i dla nich buduje się stadion - ostatnie miejsce w tabeli (przegrana z ŁKS 5:2) a im się szykuje dwie ligi w dół czyli trzecia.
Żużlowe różności
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Re: Różności
http://www.motorlublin.com/index_news.php?nid=831
i dla nich buduje się stadion - ostatnie miejsce w tabeli (przegrana z ŁKS 5:2) a im się szykuje dwie ligi w dół czyli trzecia.
a napewno jedna w dół. A np. taki Gorzów (150 tys. mieszk.) remoncik stadionu żużlowego i zakusy na organizacje imprez miedzynarodowych - to się nazywa prmocja miasta po przez sport. Odnosze coraz większe wrażenie że włodarczykom Naszego Miasta - Taki rozdział jak SPORT jest praktycznie nie znany. Przepraszam zapomniałem - przecież będą budować tor krosowy w okolicach globusa.
arturek nie wiem dlaczego tak Cię to boli, nie rozumiem też niektórych komentarzy krytykujących lubelską piłkę. Każdy z nas kocha żużel i niech to się liczy. Piłkarski Motor jest klubem z tradycją, osobiście nie chodzę na mecze piłkarzy, ale żal patrzec na to co teraz się z nimi dzieje. Wszyscy myślą że jak Motor (piłkarski) spadnie to więcej kasy dostaną żużlowcy, moim zdaniem dostaną ale o nie wiele więcej !
A to że kibice piłkarscy wypowiadaja się o naszym ukochanym sporcie jak się wypowiadaja to świdczy tylko i wyłącznie o nich !
A to że kibice piłkarscy wypowiadaja się o naszym ukochanym sporcie jak się wypowiadaja to świdczy tylko i wyłącznie o nich !
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ten apel przywołuje mi na myśl apele prezesa klubu żużlowego Pana Wojciechowskiego do władz miasta o pomoc w ratowaniu żużla. Okazuje sie że piłkarski Motor rownież przede wszystkim liczy na pomoc miasta a nie na sponsorów...czyli taki lubelski standard.
Co do stadionu, mnie nie boli ten nowy wypasiony stadion przy Krochmalnej ktory ma powstac, ale jednoczesnie mam nadzieje ze stadion z którego korzystają żużlowcy w Lublinie nie bedzie traktowany po macoszemu i że zostanie w końcu doprowadzony do cywilizowanych standardów, bo w tej chwili jest to ruina i zdaje sie w ratuszu tego nie dostrzegają...
Co do stadionu, mnie nie boli ten nowy wypasiony stadion przy Krochmalnej ktory ma powstac, ale jednoczesnie mam nadzieje ze stadion z którego korzystają żużlowcy w Lublinie nie bedzie traktowany po macoszemu i że zostanie w końcu doprowadzony do cywilizowanych standardów, bo w tej chwili jest to ruina i zdaje sie w ratuszu tego nie dostrzegają...
Jak będzie nowy stadion dla piłkarzy to nie sądzę by miasto pozwoliło by taki stadion marnował się w 2 lidze czy 3. Także niedługo przyjdą dobre czasy dla piłkarzy i oby na dobre.
cały rok płakali jakie to miast złe i jak mało daje, ale jak są problemy to tylko we władzach widzą pomoc. Kibicuje Motorowi i staram się jak najczęściej chodzić na mecze, ale jak czytam takie bzdury to nie wiem czego ten zarząd ośmiesza się zamiast złożyć dymisję. Jak się nie umie zrobić nic konstruktywnego to szkoda narażać własne nazwisko na śmiech i obelgi
Potrzebuje pomocy :]
nie moge znalezc w domu programu z meczu Motor Lublin - Coventry Bees, tego co sie odbyl w 1993 roku, wiec bylbym wdzieczny gdyby ktos poratowal mnie punktacja z tego spotkania
nie moge znalezc w domu programu z meczu Motor Lublin - Coventry Bees, tego co sie odbyl w 1993 roku, wiec bylbym wdzieczny gdyby ktos poratowal mnie punktacja z tego spotkania
METHANOL ADVENTURE TEAM
A to nie w 1994 bylo?
Jak wroce do domu to napisze...
Jak wroce do domu to napisze...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
To jak masz programy poukladane latami tak jak ja to juz wiesz dlaczego nie mozesz znalezc 
Czas na zmiany :]
Poszukuje zdjecia lubelskiej ekipy z tego roku z prezentacji, w przyzwoitym rozmiarze.
Byloby tez milo gdyby byl to jakis lepszy sklad, np, z Anglikami
Byloby tez milo gdyby byl to jakis lepszy sklad, np, z Anglikami
meesha pisze:Jak wroce do domu to napisze...
Zatem pisze
Motor Lublin - Coventry Bees 43: 35 (08.05.94)
Motor Lublin 43:
9. Marek Kepa 9 (0,3,3,3)
10. Janusz Stachyra 6 (1,1,2,2)
11. Leigh Adams 10 (3,3,2,2)
12. Martin Willis (or whoever
13. Jerzy Mordel 7 (3,1,2,1)
14. Jerzy Glogowski 5 (2,0,3,0)
15. Dariusz Stenka 4 (2,2,)
16. Robert Szewczyk ns
17. Robert Dados ns
18. Pawel Staszek ns
Coventry Bees 35:
1. Hans Nielsen 12 (3,3,3,3)
2. Brian Andersen 8 (2,3,2,1)
3. Alun Rossiter 5 (2,1,1,1)
4. Glen Taylor 0 (0,0,0,0)
5. Shaun Tacey 3 (1,1,0,1)
6. Cris? (chyba Chris) Clarence 3 (0,2,1,0)
7. Special Guest Star
Turniej 13-biegowy wedlug jakiejs dziwnej tabeli. Mam ndzieje, ze oszczedzisz mi wklejania "bieg po biegu"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Zatem pisze
Motor Lublin - Coventry Bees 43: 35 (08.05.94)
17. Robert Dados ns
Według moich zapisków Dados startował w 10 biegu, tyle że 0 przywiózł
Z nr 1 do prezentacji przystąpił symbolicznie Marek Muszyński. Coś tak mi świta, że z nogą w gipsie.
Według Twojej punktacji Coventry zdobyło 34 pkt. Chyba Tacey zdobył 4 , a nie 3 pkt.
Mimo że do 2 klasy podstawówki chodziłem to pamiętam te zawody jakby wczoraj były ehhh aż łezka w oku się kręci 
Chyba nikt się nie spodziewał takich tłumów.Zawodnicy z Coventry byli zachwyceni. Pamiętam, że przypadła mi wyjątkowo miejscówka na samym dole.
ja mialem wtedy 8 lat, wiec chyba 1 klasa podstawowki, ale pamietam, ze na zawodach bylem z ojcem ponad 2h przed rozpoczeciem, a w kasach nie bylo juz programow i tuz po przekroczeniu bramy stadionu ktos krzyknal, ze sa programy na stoisku kolo kibli i bieglem jak debil razem z 50 innymi debilami zeby zdobyc program :]
a na meczu siedzialem tez jakos wyjatkowo nisko, 3-4 rzad od dolu
i jakas orkiestra grala przed zawodami, a komentator mowil, ze druzyna Coventry jezdzi w specjalnych fluorescencyjnych plastronach, ktore swieca gdy jest ciemno : D
a na meczu siedzialem tez jakos wyjatkowo nisko, 3-4 rzad od dolu
i jakas orkiestra grala przed zawodami, a komentator mowil, ze druzyna Coventry jezdzi w specjalnych fluorescencyjnych plastronach, ktore swieca gdy jest ciemno : D
METHANOL ADVENTURE TEAM
Według moich zapisków Dados startował w 10 biegu, tyle że 0 przywiózł![]()
Ja mam identycznie jak meesha :d
Dados pojechal w 10 biegu i zrobil zero ale w turnieju indywidualnym
Mam gdzieś na kasecie nagrany cały turniej to sprawdzę. Ja podobnie jak grzesieck nie załapałam się na program, więc wszystkie tabele mam wyrysowane na plakacie, więc trochę te 2 części pomieszane
Faktycznie były 2 turnieje jak pisze Speedway i w tym z Coventry Dados nie pojechał
Na meczu grała Helikopter Brass Orchestra ze Świdnika, ale hitem było to sztuczne oświetlenie. Nie wiem jak zawodnicy mogli przy nim jechać i jeszcze wykręcić całkiem przyzwoite czasy.
Bozena pisze:Mam gdzieś na kasecie nagrany cały turniej to sprawdzę. Ja podobnie jak grzesieck nie załapałam się na program, więc wszystkie tabele mam wyrysowane na plakacie, więc trochę te 2 części pomieszaneFaktycznie były 2 turnieje jak pisze Speedway i w tym z Coventry Dados nie pojechał
Na meczu grała Helikopter Brass Orchestra ze Świdnika, ale hitem było to sztuczne oświetlenie. Nie wiem jak zawodnicy mogli przy nim jechać i jeszcze wykręcić całkiem przyzwoite czasy.
hola hola, nigdzie nie napisalem, ze nie zalapalem sie na program
METHANOL ADVENTURE TEAM
Napiszę więc inaczej :miałeś szczęście dobiec do stoiska i jeszcze program kupić co niestety mnie się nie udało 
Według Twojej punktacji Coventry zdobyło 34 pkt. Chyba Tacey zdobył 4 , a nie 3 pkt.
Faktycznie jest pomylka, ale w punktacji Aluna Rossitera. Powinno byc 6 (2,1,1,2), w XII biegu zdobyl 2 punkty, a nie 1.
Dados raz wystapil, ale nie w meczu tylko w pozniejszym turnieju indywidualnym.
Muszynski na zdjeciu z prezentacji stoi z noga w gipsie.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ministerstwo nie uznało Mistrzostwa Świata polskich żużlowców
Ciekawe czy w ministerstwie zdają sobie sprawę że Mistrzostwa Świata w piłce nożnej maja oficjalna nazwę FIFA World Cup ???
http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Cup
Oto artykuł z Gazety Wyborczej/WP:
http://sport.wp.pl/kat,1781,title,Skand ... omosc.html
Ciekawe czy w ministerstwie zdają sobie sprawę że Mistrzostwa Świata w piłce nożnej maja oficjalna nazwę FIFA World Cup ???
http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Cup
Oto artykuł z Gazety Wyborczej/WP:
Skandaliczne zachowanie wobec mistrzów
W lipcu tego roku reprezentanci Polski zdobyli Drużynowy Puchar Świata na żużlu. Za ten sukces powinni dostać od Ministerstwa Sportu po 14 tysięcy złotych. Ale nie dostali. Dlaczego? Ponieważ ministerstwo uznało, że puchar to nie mistrzostwo.
Tomasz Gollob, najbardziej znany, najbardziej utytułowany i w powszechnej opinii najlepszy polski żużlowiec, w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" nie potrafił ukryć wściekłości. - Nonsens! To były mistrzostwa! Oto cały mój komentarz. Nic więcej nie powiem, nie będę się kopał z koniem - powiedział bardzo zdenerwowany.
Polscy żużlowcy nie dostali pieniędzy tylko z powodu nazwy zawodów, które wygrali. A przecież nie jest tajemnicą, że Drużynowy Puchar Świata to po prostu mistrzostwa świata. Dla miłośników "czarnego sportu" jest tym, czym mundial dla fanów futbolu. Ale dla Ministerstwa Sportu nazwa jest problemem uniemożliwiającym wypłacenie reprezentantom naszego kraju ich honorariów.
Kilka dni po sukcesie zawodnicy, którzy na złotych medalach mieli napisanie "mistrzostwa świata" otrzymali gratulacje od prezydenta Lecha Kaczyńskiego. A prezydent gratuluje przecież zazwyczaj tylko medalistom mistrzostw świata, Europy lub Igrzysk Olimpijskich. Urzędników z ministerstwa to nie przekonało. Ich zdaniem Jarosław Hampel, Krzysztof Kasprzak, Adrian Miedziński, Piotr Protasiewicz i wspomniany Gollob do wypłaty nagród się nie kwalifikują.
- Przedziwna decyzja, naprawdę przedziwna - ocenia doktor Wiktor Cajsel, radca prawny specjalizujący się w prawie sportowym, dla którego sprawa jest kuriozalna. Sami zawodnicy są wściekli. - Nie chodzi już o te 14 tysięcy - mówi Gollob. Żużlowcy do biednych przecież nie należą, zarabiają dość dobrze, by nie musieć walczyć o te pieniądze. - Ale pytam: Co zostanie po tym sukcesie w historii? Czy za kilkanaście lat ktoś powie, że nie zostaliśmy mistrzami świata? Zostaliśmy - złości się w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" Gollob.
WP.PL/Gazeta Wyborcza
http://sport.wp.pl/kat,1781,title,Skand ... omosc.html

Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.