Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
E tam,w Lodzi wrecz owacje sa dla Skrzydlewskiej.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
W programie Orla Lodz mozna poczytac tez, o ile mnie pamiec nie myli, o Prezydencie (?) i kims jeszcze. I wcale nikt nie palil ani nie wycieral sobie niczego tym programem.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
ta "promocja" odbije sie w druga strone. czlowieka prywatnie nawet lubie ale zabladzil i teraz ciezko z tego wybrnac.
carpe diem!
O vice prezydencie i marszalku, aczkolwiek jesli mnie pamiec nie myli, to jednak troche gwizdow w Lodzi bylo.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Gelo pisze:go! pisze:bartosch pisze:lubelscy dzialacze [...]
Lubelscy dzialacze odeszli razem z Jackiem Ziolkowskim
i dzieki Bogu - przynajmniej mielismy Rempałe i Barana a nie Inter Polan
Akurat umowe do umowy z Inter Polanem dazyly i podpisywaly zupelnie inne osoby - jedna z nich znasz bardzo dobrze z racji wspolnej pracy, druga to czlowiek, ktory zdazyl byc w przeciagu kilku lat menadzerem (dyrektorem) wszystkich lubelskich (ale nie tylko) druzyn.
A jesli chodzi o sezon 2010 ze wzgledu na rok wyborczy jest szansa ze Wojciechowski cos wiecej wyzebrze od wladz miasta, ale generalnie jest to kiepski pomysl na dlugofalowe funkcjonowanie klubu. O "powaznych" "strategicznych" sponsorach duzo sie slyszy, ale jak na razie czyli od ponad kilku miesiecy konczy sie na slowach.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

Czasami mam wrazenie, ze dopoki jakis fan zuzla z Lublina nie dorobi sie fortuny, mozemy sobie pomarzyc o silnym, strategicznym sponsorze.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
RadeKas pisze:Czasami mam wrazenie, ze dopoki jakis fan zuzla z Lublina nie dorobi sie fortuny, mozemy sobie pomarzyc o silnym, strategicznym sponsorze.
grajmy w lotka!
carpe diem!
Gra w totka to nie przelewki 3zł za zakład to rozbuj w biały dzień. I jeszcze te naciągane kumulacje ... .
Czy Nasz prezes wybiera się na http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... onie-2010/
Czy Nasz prezes wybiera się na http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... onie-2010/
bartosch pisze:RadeKas pisze:Czasami mam wrazenie, ze dopoki jakis fan zuzla z Lublina nie dorobi sie fortuny, mozemy sobie pomarzyc o silnym, strategicznym sponsorze.
grajmy w lotka!
Bartosch, musisz zaczac grac na wyzszych stawkach:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Do tego musi sie śpieszyć
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,title ... caid=1900e
Projekt ustawy ma być gotowy najpóźniej w połowie listopada. Jednym z jego założeń jest zakaz bukmacherki w internecie. Nie będzie można organizować zakładów w sieci, ani brać w nich udziału.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,title ... caid=1900e
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Baran czeka na operacje, Polacy ponoc splaceni:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /242348850
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /242348850
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Słyszałem, że krajowi zawodnicy zostali spłaceni, co może ułatwić pertraktacje. Każdy z żużlowców, na których mi zależy, wstępnie wyraził zainteresowanie dalszą jazdą w barwach KMŻ, ale to tylko ustne ustalenia - powiedział trener Rafał Wilk
Trener mija się niestety z prawdą.Nie wszyscy krajowi zawodnicy są spłaceni.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
skoro klub nalozyl na Piszcza kare to chyba logiczne ze odjal ja od tego co byl winny. A chyba wiecej niz 30k Tomek nie zarobil
papi pisze:skoro klub nalozyl na Piszcza kare to chyba logiczne ze odjal ja od tego co byl winny. A chyba wiecej niz 30k Tomek nie zarobil
W przypadku Piszcza nie może być mowy o karze finansowej,gdyż nie pozwalają na nią postanowienia kontraktu pod którym widnieją podpisy obu zainteresowanych stron,więc nie wypisuj informacji wyssanych z palca.
Dla tych do których jeszcze to nie dotarło przypomnę fragment zapisu zawartego w kontrakcie Tomasza Piszcza "priorytet liga angielska".
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal ja już pisałem, że w sporze klub - Piszcz jestem po stronie zawodnika. Ale skoro klub postanowił nałożyć na niego karę (nawet nieuzasadnioną) to będąc konsekwentnym prawdopodobnie odjął ją od zadlużenia wobec zawodnika. Na licencje pewnie wystarczy, a później będą targać się po sądach
Kara albo jest albo jej nie ma.Żadnej kary finansowej na Tomasza Piszcza klub nie nałożył,więc o czym ty piszesz ? Czy można ukarać finansowo zawodnika wbrew postanowieniom kontraktu ?
Jeśli chodzi o licencję dla klubu to tutaj o ile mi wiadomo decydują odpowiednie dokumenty,skoro zawodnicy (lub choćby jeden z nich) nie są spłaceni to i nie ma ich podpisów pod odpowiednimi dokumentami,które są m.in. przesyłane do GKSŻ w ubieganiu się o przyznanie licencji.
Jeśli chodzi o licencję dla klubu to tutaj o ile mi wiadomo decydują odpowiednie dokumenty,skoro zawodnicy (lub choćby jeden z nich) nie są spłaceni to i nie ma ich podpisów pod odpowiednimi dokumentami,które są m.in. przesyłane do GKSŻ w ubieganiu się o przyznanie licencji.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Karol Baran pisze:Szkoda, że udało się awansować.
No szkoda
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
nie ja nakładałem kare i nie ja o tym pisałem, opieram się na informacjach z gazet.
A z ugodami to chyba też są wyjątki, bo jeśli się nie mylę to kilka lat temu Świst takowej nie podpisał, a klub mimo to wystartował. I sytuacja wyglądała podobnie - też kara nałożona przez klub (czy zwrot kosztów na przygotowanie do sezonu?) była większa niż długi wobec zawodnika.
Także nie dyskutuje tu o sensie i podstawie do ukarania zawodnika, a Ty ciągle do tego wracasz. Będzie czas kiedy wszystko zostanie ujawnione, może będą sprawy sądowe. Jednak z tego co można było wyczytać w gazetach to kara jest nałożona i jeśli klub nie spłacił Piszcza to należy to zapewne traktować jako potrącenie od nałożonej kary
A z ugodami to chyba też są wyjątki, bo jeśli się nie mylę to kilka lat temu Świst takowej nie podpisał, a klub mimo to wystartował. I sytuacja wyglądała podobnie - też kara nałożona przez klub (czy zwrot kosztów na przygotowanie do sezonu?) była większa niż długi wobec zawodnika.
Także nie dyskutuje tu o sensie i podstawie do ukarania zawodnika, a Ty ciągle do tego wracasz. Będzie czas kiedy wszystko zostanie ujawnione, może będą sprawy sądowe. Jednak z tego co można było wyczytać w gazetach to kara jest nałożona i jeśli klub nie spłacił Piszcza to należy to zapewne traktować jako potrącenie od nałożonej kary
- Łoptymista
- Trener
Regdal pisze:Kara albo jest albo jej nie ma.Żadnej kary finansowej na Tomasza Piszcza klub nie nałożył,więc o czym ty piszesz ?
Czy zawodnik Piszcz nie zostal powiadomiony o nalozeniu kary przez KMZ?
Czy można ukarać finansowo zawodnika wbrew postanowieniom kontraktu ?
.
Wszystko mozna
Papier znosil nie takie rzeczy
Czy sa ku temu podstawy, czy nie ma to juz insza inszosc
Ktos tu nie wie o czym pisze. Czy karą ( nawet finansową) nie jest zakaz startów w lidze angielskiej???
Została nałożona i jakaś podstawa musiała być skoro PZM ją przesłał Angolom. Jeżeli udało się ukarać i zakazać startów w Anglii to i nałożenie kar finansowych też pewnie jest możliwe. Czy jest to prawne czy nie to teraz akurat mało ważne.
A wtedy GKSZ nie bedzie się wtrącał przy licencji do rozstrzygnięcia sądowego. A to może trwać i trwać. Nawet rok. A ponieważ prezesem jest człowiek związany z prawem to moze byc ciężko.
Została nałożona i jakaś podstawa musiała być skoro PZM ją przesłał Angolom. Jeżeli udało się ukarać i zakazać startów w Anglii to i nałożenie kar finansowych też pewnie jest możliwe. Czy jest to prawne czy nie to teraz akurat mało ważne.
A wtedy GKSZ nie bedzie się wtrącał przy licencji do rozstrzygnięcia sądowego. A to może trwać i trwać. Nawet rok. A ponieważ prezesem jest człowiek związany z prawem to moze byc ciężko.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... awodnikow/
Ciekawy komentaż do tego artykułu : (3 x Rempała) + Baran + Wilk = Rzeszowsko-Tarnowska ssssawka do wyssysania kasy
Wg w/w artykułu spłacili "Rzeszowsko-Tarnowska ssssawkę" i co dalej ... ?
Dalej będą stawiać na klan Rempałów, jak za Kasińskiego?
Ciekawy komentaż do tego artykułu : (3 x Rempała) + Baran + Wilk = Rzeszowsko-Tarnowska ssssawka do wyssysania kasy
Wg w/w artykułu spłacili "Rzeszowsko-Tarnowska ssssawkę" i co dalej ... ?
Dalej będą stawiać na klan Rempałów, jak za Kasińskiego?
Łoptymista pisze:Czy zawodnik Piszcz nie zostal powiadomiony o nalozeniu kary przez KMZ?
Odpowiedź jest prosta - kary finansowej KMŻ na Piszcza nie nałożył,dlaczego ? napisałem już to wyżej,ale jeszcze raz powtórzę,- postanowienia kontraktu na to nie pozwalają.Skoro nie nałożył to jak mógł o tym poinformować zawodnika.
harry pisze:Ktos tu nie wie o czym pisze. Czy karą ( nawet finansową) nie jest zakaz startów w lidze angielskiej???
Ktoś czegoś nie rozumie,albo czyta bez zrozumienia.Przeczytaj sobie kilka postów wyżej jaki jest kontekst moich wypowiedzi,a jaki wypowiedzi papi,który utrzymuje,że klub nałożył karę finansową na Piszcza a tym samym "zneutralizował" zaległości finansowe wobec niego.Jest to nieprawdą.Ja utrzymuję,że kara w postaci cofnięcia zgody na starty w Anglii nie jest bezpośrednio karą finansową i nie dotyczy zaległości wobec Tomasza Piszcza które nie są do dnia dzisiejszego spłacone.Mnie nie obchodzi Twoja interpretacja tego zakazu,że jest to kara Twoim zdaniem finansowa.Mnie nie interesuje to czy będzie jakieś postępowanie sądowe czy nie i czyje racje zwyciężą w kwestii cofnięcia zgody na starty w Anglii.
Mogę jedynie wyrazić swój pogląd na ten temat,a jest on taki,że ta decyzja jest niezwykle absurdalna,tak jak absurdalne są przepisy PZMot-u,wciąż daleko odbiegające od rzeczywistości.Od kilku lat jesteśmy krajem Unii Europejskiej,nasz rząd podpisał szereg konwencji m.in. tę o swobodnym przepływie pracowników i podejmowaniu pracy w dowolnym kraju Unii,ale do centrali motorowej to jeszcze nie dotarło.
Napisałem sprostowanie w odniesieniu do artykułu który ukazał się w dzienniku wschodnim,a dzisiaj kolejny mądry redaktorek zerżnął ten tekst żywcem i zamieścił w sportowych faktach,a który utrzymuje w domyśle trenera że podobno wszyscy krajowi zawodnicy KMŻ są spłaceni.Jeszcze raz powtarzam,że jest to nieprawdą.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Trochę nie zrozumiałeś. To napisze teraz bez skrótów myślowych.
Klub zawiesił Piszcza w sezonie i tym samym zabronił mu startów w Anglii - to fakt.
Zrobił to, jeżeli nie na podstawie kontraktu to na podstawie przepisów PZM bo inaczej PZM nie zawiesił by Piszcza w Anglii.
Z tego co piszesz kontrakt nie pozwala na ukaranie finansowe.
Ale z kolei te przepisy PZM, które uniemożliwiły jazdę Piszcza w Anglii dopuszczaja w takim wypadku i do ukarania zawodnika finansowo i to dosyć wysoko. Według mnie znaczy to, że jednak Piszcz może dostać, lub już dostał i karę finansową, która będzie rekompensowała zaległości finansowe.
I właśnie ta kwestia moze być przedmiotem zaskarżenia przez zawodnika w sądzie a co za tym idzie będzie on ze swoimi roszczeniami do klubu wyłączony z procesu licencyjnego do momentu rozstrzygnięcia sądowego.
Przynajmniej tak mi się wydaje.
Klub zawiesił Piszcza w sezonie i tym samym zabronił mu startów w Anglii - to fakt.
Zrobił to, jeżeli nie na podstawie kontraktu to na podstawie przepisów PZM bo inaczej PZM nie zawiesił by Piszcza w Anglii.
Z tego co piszesz kontrakt nie pozwala na ukaranie finansowe.
Ale z kolei te przepisy PZM, które uniemożliwiły jazdę Piszcza w Anglii dopuszczaja w takim wypadku i do ukarania zawodnika finansowo i to dosyć wysoko. Według mnie znaczy to, że jednak Piszcz może dostać, lub już dostał i karę finansową, która będzie rekompensowała zaległości finansowe.
I właśnie ta kwestia moze być przedmiotem zaskarżenia przez zawodnika w sądzie a co za tym idzie będzie on ze swoimi roszczeniami do klubu wyłączony z procesu licencyjnego do momentu rozstrzygnięcia sądowego.
Przynajmniej tak mi się wydaje.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Od kilku lat jesteśmy krajem Unii Europejskiej,nasz rząd podpisał szereg konwencji m.in. tę o swobodnym przepływie pracowników i podejmowaniu pracy w dowolnym kraju Unii,ale do centrali motorowej to jeszcze nie dotarło.
Przestance te bzure powtarzac. Swoboda zatrudnienia nie ma nic wspolnego z regulacjami zwiazku sportowego danego kraju. Jakos nie slyszalem o tysiacach procesow, bo ktos pilkarzowi grajacemu w Arsenalu zabronil jednoczesnie dorobic sobie pare euro w Motorze na przyklad...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Zupełnie nie rozumiem na jakie przepisy się powołujesz,piszesz bo wydaje się Tobie że...,ale spokojnie,wiem,że i tak niebawem dowiemy się po czyjej stronie są racje oraz jakie będą ostateczne rozstrzygnięcia w sprawie KMŻ - Piszcz.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl