Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#301 Postautor: luCas » 14 października 2009, o 10:28

Kwit czy rachunek zawsze da sie zalatwic
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

harry
Trener

#302 Postautor: harry » 14 października 2009, o 12:23

Sztyvny pisze:Swoja droga troche nie rozumiem kwestii sprzetu - skoro klub musi zaplacic zawodnikowi na przygotowania przed sezonem, to czy nie jest wygodniej kupic sprzet i za przygotowania nie placic, jesli jest zawodnik ktory cos takiego preferuje?
Problem jest zawsze taki sam - pieniadze. Dwie fury jadące w drugiej lidze bez fajerwerków to minimum, absolutne minimum 50 tys zł. Nie ma w drugiej lidze takiego klubu, którego by było na to stać. Nawet Łódź płaciła mniej. Dlatego zawodnik jak chce jeździć w drugiej lidze to już musi "coś" mieć. Chociażby podwozia, zeby z pieniędzy kontraktowych silnik dobry kupić u dobrego tunera. Albo extra wyremontować i dokupić "parę" pierdół np sprzegło, gażnik i takie tam minimum z 10 tys zł.
A dla takich jak Kirył to, żeby sie opłacalo to jeszcze takich kilku i wtedy zatrudnić dobrego mechanika i wyposażyć warsztat ale to długa i ciężka historia i nie ma gwarancji, ze się uda. Mimo wszystko uważam, że w drugiej lidze nie ma klubów, które by to udźwignęły. Z drugiej strony tak jak pisze LuCas kwity na wszystko się znajdą i wymaganie ich też juz przerabialiśmy i dało to mierne efekty. Powoli trzeba wychodzić z takich pomysłów a coraz bardziej wpajać do głowy zawodników profesjonalizm. Od najmłodszych lat. Czyli najpierw długofalowe inwestycje a potem zyski. Wydaje mi się, ze innej drogi nie ma na dłuższą metę co zresztą widać po wynikach polskich juniorów a właściwie po ich wynikach po przejściu do seniorów. Pielęgnowani i chuchani w klubach juniorzy potem stają się kompletnie zagubieni jak dziecko we mgle. I szybko kończą kariery.
Dlatego problemem największym II ligi jest znalezienie odpowiednich zawodników. Ci najbardziej odpowiedzialni i profesjonalni jeżdżą półkę albo dwie wyżej i nie ma siły, która by ich przeniosła o piętro niżej. W drugiej lidze do wyboru są zawodnicy, którzy kończą powoli kariery, zaczynają lub którym z róznych powodów ta kariera po drodze gdzieś źle skręciła i muszą się odbudowywać. Do tego nie sprawdzeni zagraniczni. A jeżeli sprawdzeni to od razu kolejka się do nich ustawia i podbija niemiłosiernie ceną. Wszyscy oni to zawsze ryzyko i metoda na dwa uda.
Taka to jest druga liga...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#303 Postautor: harry » 14 października 2009, o 12:29

Remus pisze:Niech najpierw wystartują z licencją - bo coś mi się wydaje że mają problemy.

Mimo wszystko bardzo im współczuję. Nareszcie dowiedzą się co to jest praca w klubie żużlowym. Zdobywanie licencji po nieciekawym sezonie to najbardziej hardcorowa robota w całym roku :? :(
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#304 Postautor: bartosch » 14 października 2009, o 12:59

wazne sa checi, starania... wtedy to zostaje zauwazone i docenione. mozna bylo powiedziec na przyklad, ze planowalo sie zrobic turniej z zawodnikami ze swiatowej czolowki na zakonczenie sezonu jako podziekowanie dla lubelskich kibicow za wsparcie w sezonie 2009, jednak na przeszkodzie stanela pogoda :)
carpe diem!

straho
Junior

#305 Postautor: straho » 14 października 2009, o 15:13

dobre :lol:

karpov+m.rempala i będzie dobrze.
Z niczego może być tylko nic.

go!
Trener

#306 Postautor: go! » 14 października 2009, o 15:50

harry pisze:Taka to jest druga liga...

Z tego wychodzi, ze 2 liga to jedynie ciezar dla dzialaczy, marne widowisko dla kibicow i hospicjum dla zawodnikow konczacych kariery. Wypadalo by zlikwidowac, tylko co zrobic z ludzmi i miastami aspirujacymi jednak do posiadania klubu zuzlowego?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#307 Postautor: grzesieck » 14 października 2009, o 17:03

go! pisze:marne widowisko dla kibicow

ciekawiej bylo niz np. 3 lata temu w I lidze
METHANOL ADVENTURE TEAM

harry
Trener

#308 Postautor: harry » 14 października 2009, o 17:29

go! pisze:
harry pisze:Taka to jest druga liga...

Z tego wychodzi, ze 2 liga to jedynie ciezar dla dzialaczy, marne widowisko dla kibicow. Wypadalo by zlikwidowac, tylko co zrobic z ludzmi i miastami aspirujacymi jednak do posiadania klubu zuzlowego?

Absolutnie błędne wnioski i nawet nie wiem na podstawie czego napisane. Napisałem jaka jest druga liga. Ale trzeba być niezłym wizjonerem, zeby z tego wyciagnąć wnioski że to cieżar i marne widowisko. Poczatki są zawsze trudne ale trzeba je pokonać i tyle.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#309 Postautor: Regdal » 14 października 2009, o 18:54

harry pisze:Powoli trzeba wychodzić z takich pomysłów a coraz bardziej wpajać do głowy zawodników profesjonalizm. Od najmłodszych lat. Czyli najpierw długofalowe inwestycje a potem zyski. Wydaje mi się, ze innej drogi nie ma na dłuższą metę co zresztą widać po wynikach polskich juniorów a właściwie po ich wynikach po przejściu do seniorów. Pielęgnowani i chuchani w klubach juniorzy potem stają się kompletnie zagubieni jak dziecko we mgle. I szybko kończą kariery.
Dlatego problemem największym II ligi jest znalezienie odpowiednich zawodników. Ci najbardziej odpowiedzialni i profesjonalni jeżdżą półkę albo dwie wyżej i nie ma siły, która by ich przeniosła o piętro niżej. W drugiej lidze do wyboru są zawodnicy, którzy kończą powoli kariery, zaczynają lub którym z róznych powodów ta kariera po drodze gdzieś źle skręciła i muszą się odbudowywać. Do tego nie sprawdzeni zagraniczni. A jeżeli sprawdzeni to od razu kolejka się do nich ustawia i podbija niemiłosiernie ceną. Wszyscy oni to zawsze ryzyko i metoda na dwa uda.
Taka to jest druga liga...

Twoja wypowiedź jest niepełna.
Piszesz tu o wpajaniu profesjonalizmu zawodnikom,napisz coś może o profesjonaliźmie w klubach,o realizacji zobowiązań wobec zawodników,itd.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#310 Postautor: harry » 14 października 2009, o 21:37

Sam napisz. Może masz jakieś odkrywcze myśli?

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#311 Postautor: Regdal » 14 października 2009, o 23:18

harry pisze:Sam napisz. Może masz jakieś odkrywcze myśli?

Uzupełnij swoją wypowiedź,zapewne masz bogatą wiedzę,a moje myśli przy tym to pikuś.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

hermioli

#312 Postautor: hermioli » 14 października 2009, o 23:23

go!
Trener

#313 Postautor: go! » 15 października 2009, o 10:34

harry pisze:Absolutnie błędne wnioski i nawet nie wiem na podstawie czego napisane. .

No jak to na podstawie czego? Twojego podsumowania 2 ligi.

Kod: Zaznacz cały

"Problem jest zawsze taki sam - pieniadze. [...] Mimo wszystko uważam, że w drugiej lidze nie ma klubów, które by to udźwignęły.[..]Dlatego problemem największym II ligi jest znalezienie odpowiednich zawodników"
Z tego wniosek ze to ciezar dla dzialaczy.

"Dwie fury jadące w drugiej lidze bez fajerwerków to minimum [...]Ci najbardziej odpowiedzialni i profesjonalni jeżdżą półkę albo dwie wyżej i nie ma siły, która by ich przeniosła o piętro niżej."
Tanie fury "bez fajerwerkow" i brak klasowych zawodnikow to z kolei marna gwarancja dobrego widowiska.

"W drugiej lidze do wyboru są zawodnicy, którzy kończą powoli kariery, zaczynają lub którym z róznych powodów ta kariera po drodze gdzieś źle skręciła i muszą się odbudowywać"

A w zdaniu powyzej doczytalem sie ze 2 liga to przechowalnia dla nieudacznikow i emerytow.

harry
Trener

#314 Postautor: harry » 15 października 2009, o 15:58

go! pisze:

"Problem jest zawsze taki sam - pieniadze. [...] Mimo wszystko uważam, że w drugiej lidze nie ma klubów, które by to udźwignęły.[..]Dlatego problemem największym II ligi jest znalezienie odpowiednich zawodników"
Z tego wniosek ze to ciezar dla dzialaczy.

A czy to w ogóle jakieś dziwne dla Ciebie :shock: :shock: :shock:
A kto powiedział że w jakiejkolwiek lidze i jakimkolwiek klubie działacze mają miód? Od tego są zeby ciężko harować. A im wyzsza liga tym trudniej. To że im jest ciężko nie oznacza w żaden sposób, ze trzeba od razu likwidować. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Tanie fury "bez fajerwerkow" i brak klasowych zawodnikow to z kolei marna gwarancja dobrego widowiska.

Bez zadnego związku. Przykładem chociazby Premier League. Zawodnicy tacy sobie fury też a widowiska robią że hej. Kto widział ten wie.

"W drugiej lidze do wyboru są zawodnicy, którzy kończą powoli kariery, zaczynają lub którym z róznych powodów ta kariera po drodze gdzieś źle skręciła i muszą się odbudowywać"

A w zdaniu powyzej doczytalem sie ze 2 liga to przechowalnia dla nieudacznikow i emerytow.

No i co w tym złego? Jeżeli sa chetni na ich zatrudnianie to widocznie są do czegoś potrzebni. Innych nie ma.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#315 Postautor: Regdal » 15 października 2009, o 17:34

Harry,fajnie to wszystko piszesz,ale żużel to nie tylko kluby,harujący działacze i inne osoby w klubach.Zawodnicy to też integralna część tego sportu,kto wie czy nie najważniejsza.Napisz o ich problemach,czy oni harują i kiedy,czy tylko podczas sezonu, podczas treningów i zawodów sportowych.Jakie mają problemy,jakie mają wydatki,koszty,czy kluby wypłacają im na czas należne pieniądze,jak mają funkcjonować w tym sporcie jeśli trafią na niewypłacalne kluby,itd.

www.wolinski.com.pl

go!
Trener

#316 Postautor: go! » 15 października 2009, o 17:48

harry pisze:A im wyzsza liga tym trudniej. To że im jest ciężko nie oznacza w żaden sposób, ze trzeba od razu likwidować.

No to tez wlasnie ja nie jestem za tym zeby likwidowac, bo dla takiego Lublina pewnie by sie juz miejsce nie znalazlo posrod tej calej zuzlowej extra i pierwszoligowej cizby. Ale tak przedstawiles ta nasza druga lige, ze mi sie jej sens istnienia troche naciagany wydal.

harry
Trener

#317 Postautor: harry » 15 października 2009, o 18:29

Regdal pisze:Zawodnicy to też integralna część tego sportu,kto wie czy nie najważniejsza.Napisz o ich problemach,

Tyle razy już o tym pisałeś że szkoda Ciebie powielać.

luckylbn
Szkółkowicz

#318 Postautor: luckylbn » 21 października 2009, o 07:32

harry
Trener

#319 Postautor: harry » 21 października 2009, o 10:03

O sponsorach takie same opowieści słyszałem już w styczniu,potem lutym i w marcu. Do wyboru do koloru miało byc...
Oby teraz to inaczej wygladało.

No chyba, ze tymi sponsorami mają być Howe, Messing i Piszcz :wink: :roll: :mrgreen:

harry
Trener

#320 Postautor: harry » 21 października 2009, o 11:33

Ze swoimi można

straho
Junior

#321 Postautor: straho » 21 października 2009, o 14:25

Tymczasem w środę przedstawiciele ostrowskiego klubu goszczą w Rybniku, gdzie na zaproszenie RKM ROW odbywa się spotkanie działaczy klubów I i II ligi. Głównym tematem rozmów jest połączenie obu rozgrywek. W nowym sezonie na zapleczu ekstraligi miałoby wystąpić 13 zespołów wyłącznie z Polski.

sportowefakty
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#322 Postautor: Cz@rek » 21 października 2009, o 14:51

Ciekawe czy ktos bedzie nas reprezentował?,ale moje zdanie jest takie ze nas klub w aktualnej sytułacji powinien byc przeciwny połączeniu lig.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#323 Postautor: boxing » 21 października 2009, o 18:39

Moze komus zrobilo sie zal, ze w pierwszej lidze jezdzi Daugavpils i Miskolc, a nie Ostrow i Lodz. Juz widze to szalone zainteresowanie meczami Rzeszow - Rawicz czy Gdansk - Pila.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Koper
Trener
Kontakt:

#324 Postautor: Koper » 21 października 2009, o 18:55

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#325 Postautor: Boobi » 21 października 2009, o 21:34

nie wiem jak wam ale mi się nie otwiera strona klubowa ;>
"Życie to jazda"