Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Tomek Piszcz

#876 Postautor: istred » 13 września 2009, o 14:13

jest tylko kwestia okreslenia ligi podstawowej dla obcokrajowca. W takiej sytuacji jako domniemane przyjmuje sie ze dla Polaka podstawowa jest liga polska. Tak mi sie przynajmniej wydaje i nie chce mi sie w to zaglebiac bo mnie znudzil temat bo za duzo nie wiemy. wiec odpuszczam.
Wszystko to co napisałeś to prawda.
Tylko, że domniemanie polega na tym, że można je obalić.
Więc skoro została wpisana liga angielska - a tak pisał Regdal -, co nie jest niedozwolone, to owego "domniemania" nie ma, tylko obowiązuje to co zostało wpisane do umowy.

A o zawieszeniu nie decyduje trybunał przy PZMot? :shock:
Do tej pory rozumiałem, że to taki skrót poprostu, że "zawiesił ich klub". Chyba chodziło o to, że klub złożył wniosek do PZMotu o zawieszenie zawodnika...

harry
Trener

#877 Postautor: harry » 13 września 2009, o 14:21

istred pisze:
gdyby Piszcz powiedział, ze jak mu sie przytrafi awaryjny mecz w Anglii na nasz drugi półfinał, to Lublin oleje ciepłym moczem
Wpisując do kontraktu priorytet ligi angielskiego "powiedział" o tym.

Nie. Nie byłem przy tym ale myślę, ze jednak nie powiedział, że w najwazniejszych meczach bedzie nas olewał, tylko wpisał to do kontraktu. A to dla ludzi, ktorzy nie mieli pojęcia o takich niuansach okazało sie zabójcze. Gdyby im ktos naswietlił co to znaczy, że priorytetem jest liga angielska to tego kontraktu by nie było.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#878 Postautor: istred » 13 września 2009, o 14:28

Gdyby im ktos naswietlił co to znaczy, że priorytetem jest liga angielska to tego kontraktu by nie było.

Ja tych ludzi nie znam, w przeciwieństwie do Ciebie, więc może i masz rację.
Ale naprawdę to są aż tacy kretyni, żeby nie rozumieć znaczenia słowa "priorytet"?

harry
Trener

#879 Postautor: harry » 13 września 2009, o 14:31

Ja myślę, ze bardziej zastanawiali się nad problemem przekładanych NASZYCH meczów w kontekscie "priorytet".
Nikt nie pomyslał, ze moze być problem odwrotny.

15.05.2009
harry pisze:Z zawodnikami z Premier League jest jednak kłopot. Mają dużo meczów w niedzielę i to powoduje duże utrudnienia.
Nawet taki Piszcz to nie wystąpiłby w czterech waznych meczach, co najmniej.
:shock: 8) :roll:
Ostatnio zmieniony 13 września 2009, o 14:33 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#880 Postautor: Cooper » 13 września 2009, o 14:33

harry pisze:Ja myślę, ze bardziej zastanawiali się nad problemem przekładanych NASZYCH meczów w kontekscie "priorytet".

No to o co cala ta afera?:)

Ktos nie pomyslal, pozniej sie zesralo, a teraz zale do calego swiata;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#881 Postautor: istred » 13 września 2009, o 14:35

Ja myślę, ze bardziej zastanawiali się nad problemem przekładanych NASZYCH meczów w kontekscie "priorytet".
To trzeba było pomyśleć, a nie zrzucać winę na drugą stronę. Myślenie przecież nie boli i trudne też nie jest. A jest tam ich kilku, powinni się podzielić :P

harry
Trener

#882 Postautor: harry » 13 września 2009, o 14:38

W tym to się zgadzam. Zabrakło myslenia i doswiadczenia.
Miał rację Zdzicho, ze nie chciał jechać sezonu bez Jacka...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#883 Postautor: Hans » 13 września 2009, o 14:43

Ge(L)o pisze:
Gawrzyk pisze:Dostalem tez wiadomosc od Messinga ze dostal pismo o zawieszeniu i karze (po polsku z ktorego nic nie rozumie ).

Wiec skad wie, ze to pismo o zawieszeniu i karze skoro nic z niego nie rozumie ?

No Messing zobaczył 10000 zł to od razu się domyślił :wink:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#884 Postautor: sadychor » 13 września 2009, o 14:49

istred pisze:(...)Ale naprawdę to są aż tacy kretyni(...)

Gawrzyk pisze:(...)Dostalem tez wiadomosc od Messinga ze dostal pismo o zawieszeniu i karze (po polsku z ktorego nic nie rozumie :lol: )(...)

Jeszcze jakies pytania?

5. Art. 17. Przepisów ogólnych (cośtam,cośtam)
1. Zawodnik, który zgłosił się do zawodów i nie przybył na nie, powinien
usprawiedliwić swoją nieobecność; w przeciwnym przypadku może być ukarany.

No to teraz niech ktos kompetentny powie, czy trojka zdrajcow potwierdzila swoj przyjazd na zawody, tym samym zglaszajac sie do nich :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#885 Postautor: KosaRKS » 13 września 2009, o 15:14

Gawrzyk pisze:Dostalem tez wiadomosc od Messinga ze dostal pismo o zawieszeniu i karze (po polsku z ktorego nic nie rozumie :lol: ).

Nie mam pytań :D :o
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#886 Postautor: Cooper » 13 września 2009, o 15:27

Gawrzyk pisze:(...)Dostalem tez wiadomosc od Messinga ze dostal pismo o zawieszeniu i karze (po polsku z ktorego nic nie rozumie :lol: )(...)

Skoro pismo jest po polsku i Messing nic z niego nie rozumie, to skad wie, ze jest ono o zawieszeniu i karze? 8)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#887 Postautor: sadychor » 13 września 2009, o 15:29

Juz bylo skad.... :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#888 Postautor: Cooper » 13 września 2009, o 15:31

Soorry, ale tego tematu nie da sie przeczytac inaczej niz wybiorczo:)

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#889 Postautor: Manitou » 13 września 2009, o 15:37

Cooper da sie, tylko trzeba byc w miare blisko lazienki.... dziewanna 8)

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#890 Postautor: Egon » 13 września 2009, o 19:04

Ooo.. widze, ze pojawily sie glosy ze to klub oszukal/wprowadzil w blad Tomka :D coraz ciekawiej sie tu robi :) Prawda jest taka ze i Piszcz i zarzad maja swoje racje i swoje argumenty. Stare chinskie przyslowie mowi: "ignorantia iuris nocet" :) Komus ta ignorantia zaszkodzi brdziej ale o tym rozstrzygnie juz Wsechmocna Najwyzsza Komisja.. 8)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#891 Postautor: boxing » 13 września 2009, o 20:48

Gawrzyk pisze:Dostalem tez wiadomosc od Messinga ze dostal pismo o zawieszeniu i karze (po polsku z ktorego nic nie rozumie :lol: ). Dokladnie na podstawie tych paragrafow ktorych sie spodziewalem i ktore przywolywalem. Nie zgadza sie z tym i bedzie sie odwolywal. Oj bedzie pranie brudow...

Nasz klub tez chyba nie byl krysztalowy wobec zawodnikow. A jak sie beda bronic - to wyjdzie na zuzlowa Europe o tym, ze nie placimy na czas, ze trzeba dluuugo czekac na kase, ze kradna. Jezeli mamy startowac w sezonie 2010 - to obawiam sie, ze z tych kar i zawieszen bedzie wiecej szkody niz pozytku.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#892 Postautor: sadychor » 13 września 2009, o 22:16

Egon pisze:(...)Stare chinskie przyslowie mowi: "ignorantia iuris nocet" :) Komus ta ignorantia zaszkodzi brdziej ale o tym rozstrzygnie juz Wsechmocna Najwyzsza Komisja.. 8)

To z prawa rzymskiego, to raz, dwa nie zjadamy literek, bo to deprecjonuje autora w oczach czytajacych, trzy ja nie widzialem glosow mowiacych o wpuszczaniu w maliny TP przez klub.
Obrazek

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#893 Postautor: Egon » 13 września 2009, o 22:34

sadychor pisze:To z prawa rzymskiego, to raz
to akurat wiemy :)
sadychor pisze:dwa nie zjadamy literek, bo to deprecjonuje autora w oczach czytajacych
przepraszam, chyba zdarzylo mi sie pierwszy raz..postaram sie poprawic..Twoje "TP" za to wymiata ;)
sadychor pisze:trzy ja nie widzialem glosow mowiacych o wpuszczaniu w maliny TP przez klub.
No to wyszło kto jest cwaniak i kto kogo chciał oszukać.
Klub wiedział jakie są przepisy regulaminu, a mimo to podpisał sprzeczną z nim umowę mając świadomość, że niektóre postanowienia są nieważne - to jest szczyt bezczelności i cwaniactwa.

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

go!
Trener

#894 Postautor: go! » 14 września 2009, o 12:25

Łoptymista pisze:mozna zamknac ten temat?

A takich glosow to ja nie rozumiem..
Czy ten temat ci sie nachalnie sam otwiera rownoczesnie z wlaczeniem komputera?
Irytuje Cie? To nie zagladaj tu, nie czytaj, nie otwieraj.. Dyskusja jest na temat, kulturalnie, to nie bardzo widze powod zeby ja zamykac.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#895 Postautor: Egon » 14 września 2009, o 12:30

Łopty ma ten temat w Autostarcie :lol: ;) tez jestem tego zdania ze nie ma co tematu zamykac..w koncu od tego jest forum zeby dyskutowac..

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#896 Postautor: Łoptymista » 14 września 2009, o 14:00

go! pisze:
Łoptymista pisze:mozna zamknac ten temat?

A takich glosow to ja nie rozumiem..

I naprawde nie ma takiej koniecznosci, zebys rozumial.

Czy ten temat ci sie nachalnie sam otwiera rownoczesnie z wlaczeniem komputera?

Nie

To nie zagladaj tu, nie czytaj, nie otwieraj.. Dyskusja jest na temat, kulturalnie, to nie bardzo widze powod zeby ja zamykac.

Pozwolisz, albo i nie, ale bede zagladal tam gdzie mam ochote. Owszem to morze postow jest na temat, ale od ilus stron nie napisano tu nic nowego. Wszyscy klepia ciagle te same argumenty. Glowne strony sporu okopaly sie na swoich pozycjach i jedyne co moga to powtrzac to samo, lub orbitowac w strone coraz bardziej absurdalnych tez, koncepcji.
Chyba, ze kreci Cie taki netowy magiel.

Najciekawsza rzecz na temat Piszcza moze powiedziec teraz GKSZ, ewentualnie sami zainteresowani. Reszta to domysly, spekulacje, gluchy telefon i spam.

go!
Trener

#897 Postautor: go! » 14 września 2009, o 15:03

Łoptymista pisze:Pozwolisz, albo i nie, ale bede zagladal tam gdzie mam ochote.

Wszystko sie prawie zgadza, tyle ze ja Ci nic nie zakazuje, nie nakazuje, nie zabraniam..
Jak sam piszesz temat Cie irytuje, nie radzisz sobie z nim, chcesz go zamknac, to dobrodusznie Ci podpowiadam jak wyjsc z tej trudnej niewatpliwie dla Ciebie sytuacji bez koniecznosci stosowania apodyktycznych posuniec.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#898 Postautor: Łoptymista » 14 września 2009, o 16:18

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... -lublinie/

jak karac zeby nie ukarac... surowosc po lubelsku?

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#899 Postautor: Regdal » 14 września 2009, o 16:42

Sprawka utrzymuje jednak, że klub czeka na opinię GKSŻ w tej sprawie. Takim stanowiskiem jest zdziwione Biuro Sportu, które pismo z lubelskiego klubu potraktowało jako informację o nałożonych karach. Powstaje zatem problem proceduralny. W Lublinie oczekują na stanowisko, którego nie będzie, bo nie takie są procedury. Nałożenie kary na zawodników wynika z podpisanych umów i leży w gestii klubu.

Jak się okazuje sprawa nie jest aż oczywista jak teorie wypisywane w tym temacie przez niektórych znawców.Ponadto wydaje się, że władze lubelskiego KMŻ trochę się zagalopowały w swoich zapędach.Nie zawsze jest tak,że jak się chce ukarać to można to zrobić,tym bardziej że nie pozwalają na to postanowienia podpisanych wcześniej przez strony kontraktów.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#900 Postautor: Regdal » 14 września 2009, o 17:06

Ale nie można tego zrobić skoro postanowieniem kontraktu zawodnik ma ligę angielską jako priorytet.Zapis jest zapisem i nie można jego obejść w żaden sposób.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl