Dofinansowanie klubu przez miasto

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

Re: Dofinansowanie klubu przez miasto

#126 Postautor: Egon » 11 września 2009, o 16:38

Ja w sumie nie liczylem na wiecej..przeciez jak to powiedzial jeden z radnych tamtym razem "ok.. ale skad te pieniadze?" Poza tym jest zbyt silna opozycja wobec naszych postulatow :? Piatek dopial swego i bedzie mial tor..ciekawe czy bedzie chcial drugi bo przeciez jeden tor na kilka tysiecy motocyklow crossowych i quadow zarejestrowanych w Lublinie to prawie ze nic..wrecz mozna powiedziec ze smiech na sali 8) ;) ale bardziej ciekawi mnie czy ta koszykowka dostala wiecej niz bylo w planie..jesli tak to i my mielibysmy szanse gdyby wniosek przeszedl..
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#127 Postautor: Cooper » 11 września 2009, o 17:13

Remus pisze:Prezes klubu Wojciechowski oraz Dyrektor Sprawka byli na spotkaniu o 11 z prezydentem Wasilewskim. Wiadomo chyba w jakim celu 8)

No wiadomo - na zebrach. Latwiej skamlec u Wasila, niz sie umowic prezesem jakiejs porzadnej firmy i przedstawic w miare racjonalna zachete wylozenia kasy na zuzel.

Wiem, ze czesc mnie zlinczuje, ale ja sie ciesze, ze miasto nie podnioslo dotacji. Moze to otworzy umysly dzialaczom na troche inne tory myslenia. Bo gdyby teraz dostali dotacje rzedu 500 tysiecy zl, to wytworzyloby niezla patologie na kilka nastepnych sezonow.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#128 Postautor: istred » 11 września 2009, o 17:23

Drugi wniosek ktory przeszedl, to przesuniecie kasy w ramach dotacji na MOSiR z przeznaczeniem budowy toru motocrossowego na Globusie, tam gdzie jest stok, ktory nadal mialby byc wykorzystywany w zimie, zas w lecie mialby tam powstac tor motocrossowy (nie wiem czy mozna to tak polaczyc funkcje). Wniosek byl oprotestowany przez radnego Drozda ze tor bedzie uciazliwy dla mieszkancow przez zawody ktore mialby sie tam odbywac a miedzy zawodami treningi. Na co radny Piątek odpowiedzial ze treningi tam nie beda sie odbywaly tylko zawody 2 razy w roku,
Ciekawe.
Tor za kilkaset tysięcy (600.000?) pod zawody, które będą się odbywać 2 razy do roku? Bez możliwości używania przez mieszkańców...
Całe szczęście Globus jest wśród dużych osiedli, gdzie mieszka wielu starszych ludzi, którzy z pewnością skutecznie zablokują ten kretyński pomysł :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#129 Postautor: Cooper » 11 września 2009, o 17:26

Nie wiem czy widziales w tym roku ten tor, ale byl swietnie wkomponowany w ten teren, a dodatkowo dzieki bliskosci centrum, oraz hali Globus, daje to niesamowite mozliwosci organizacyjne. Tazke sama hala stanowi dobre zaplecze i dla zawodnikow i dla kibicow. Nie ejstem fanem crossu, ale akurat tutaj nie rozumiem co to komu przeszkadza, ze dwa razy do roku w centrum miasta odbeda sie zawody.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#130 Postautor: istred » 11 września 2009, o 17:34

OK. Ale uważam, że wystarczy dostosowywać jedynie w miarę potrzeb ten teren do zawodów - właśnie tak jak zrobiono w tym roku.
Tor powinien powstać na obrzeżach miasta lub w jednej z podlubelskich wsi i być powszechnie dostępny dla KM Cross, amatorów, quadowców itp.
Wyłożenie kilkaset tysięcy złotych, na tor na którym zawody mają się odbywać 2 razy do roku jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto i praktycznie zerową korzyścią dla miasta i jego mieszkańców.

harry
Trener

#131 Postautor: harry » 11 września 2009, o 18:24

Tu sie zgadzam i Istredem w 100%. Taka kasa na zawody 2 x w roku? Pieniadze wyrzucone w błoto. Nie mozna zrobić tak jak w Szwecji gdzie sa za miastem całe zespoły terenów zrobionych dla sportów motorowych i tam wszyscy zainteresowani mogą z nich korzystać do woli??? To taki kłopot? Trochę pomysleć?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#132 Postautor: Cooper » 11 września 2009, o 18:29

No ja mialem bardziej na mysli sama organizacje zawodow przy Globusie. Oczywiscie 600 tys. to przesada, skoro w tym roku udalo sie to fajnie zorganizowac bez takiego wsparcia z miasta na budowe toru.

Oczywiscie swego rodzaju cross-park gdzies pod miastem to byloby swietne rozwiazanie.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#133 Postautor: Hans » 11 września 2009, o 18:37

Cooper pisze:Nie wiem czy widziales w tym roku ten tor, ale byl swietnie wkomponowany w ten teren, a dodatkowo dzieki bliskosci centrum, oraz hali Globus, daje to niesamowite mozliwosci organizacyjne. Tazke sama hala stanowi dobre zaplecze i dla zawodnikow i dla kibicow. Nie ejstem fanem crossu, ale akurat tutaj nie rozumiem co to komu przeszkadza, ze dwa razy do roku w centrum miasta odbeda sie zawody.

Mieszkasz obok? Ja dziękuję bardzo za takie zawody, dwa dni jakbym miał zawody żużlowe cały dzień. Gdyby nie interwencja Proboszcza parafii św. Józefa to dzieci by miały komunię święta w ryku motocykli :lol:

Tym bardziej, że jest to sport niszowy, a w lublinie koniecznie lansowany na coś kunsztownego. Przynajmniej ja to tak odbieram.

Nie ma mowy, aby to przeszło na LSM. Prezes LSM, Jan Gąbka, który już przed tegorocznymi zawodami mówił:

- To na pewno wzbudzi niezadowolenie mieszkańców. Ale tak naprawdę problem leży w tym, że miasto w dalszym ciągu nie pomogło znaleźć stałego miejsca dla toru. Uważam to za skandal.

Ja wam mówię, gdyby się paliło i waliło. Buldożery wjeżdżały, to starszyzna :wink: osiedli nie pozwoliła by skutecznie na budowę.

Ciekawe też co by na to odpowiedziała policja, której komisariat leży vis a vis hali Globus.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#134 Postautor: Cooper » 11 września 2009, o 18:42

Nigdy w tym miescie nie bedzie dobrze, jezeli komus bedzie przeszkadzala jakas impreza dwa razy w roku. Nie mieszkam tam, ale na mojej dzielnicy jeszcze pare lat temu byly organizowane regularnie coroczne Kozienalia. Tydzien lojenia glosnej muzyki. Jak dla mnie to dalo rade wytrzymac.A dwa weekendy w roku to naprawde niewielkie poswiecenie, zwlaszcza, ze impreza jest w dzien.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#135 Postautor: RadeKas » 11 września 2009, o 19:00

Niestety ale zasciankowe myslenie i patrzenie na czubek wlasnego nosa to chyba specjalnosc mieszkancow tego miasta. Tak jak bylo z festiwalem na Starym Miescie. Zawsze znajdzie sie ktos komu bedzie przeszkadzalo... az w koncu wszystkim znudzi sie proba organizacji czegokolwiek w Lublinie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#136 Postautor: sting126 » 11 września 2009, o 19:30

Hans pisze:Mieszkasz obok? Ja dziękuję bardzo za takie zawody, dwa dni jakbym miał zawody żużlowe cały dzień. Gdyby nie interwencja Proboszcza parafii św. Józefa to dzieci by miały komunię święta w ryku motocykli :lol:

Kwestia zgrania terminow. W dniu np. 5.05 sa zawody, to komunie robi sie 12.05. Nic prostszego...

Hans pisze:Tym bardziej, że jest to sport niszowy, a w lublinie koniecznie lansowany na coś kunsztownego. Przynajmniej ja to tak odbieram.

Pisze kibic zuzla, ktory uprawia w Polsce jakichs 200-300 zawodnikow, podczas gdy motocross lekko liczac 10-15 razy wiecej... I pisze tu tylko o zawodnikach zrzeszonych w klubach, nie liczac amatorow trytajacych w wolnych chwilach.

Co do tego,ze prezes LSM sie nie zgodzi... Przykro to stwierdzic, ale ma gowno do powiedzenia. Teren jest miejski - wiec miasto ma dowolnosc decydowania o tym co tam organizowac.

Reszte dobrze ujeli Cooper i RadeKas.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#137 Postautor: kilar » 11 września 2009, o 19:44

O ile mi wiadomo, to komunie sa caly maj :twisted: Albo przynajmniej tak bylo za moich czasow :lol:

A wracajac do tematu, jak komus jest za glosno, to niech sprzedaje mieszkanie i sie przeprowadza na obrzeza miasta ;) Niedawno tez byl podobny problem, mieszkancy starego miasta protestowali przeciwko czemus tam - nie Jarmarkowi Jagielonskiemu, tylko czemus innemu. Nie pamietam, moze cos z Noca Kultury zwiazane.

Koper
Trener
Kontakt:

#138 Postautor: Koper » 11 września 2009, o 19:45

kilar pisze:O ile mi wiadomo, to komunie sa caly maj :twisted: Albo przynajmniej tak bylo za moich czasow :lol:

Ale nie w jednej parafii, w tym wypadku pod wezwaniem św. Józefa :)

kilar pisze:A wracajac do tematu, jak komus jest za glosno, to niech sprzedaje mieszkanie i sie przeprowadza na obrzeza miasta ;) Niedawno tez byl podobny problem, mieszkancy starego miasta protestowali przeciwko czemus tam - nie Jarmarkowi Jagielonskiemu, tylko czemus innemu. Nie pamietam, moze cos z Noca Kultury zwiazane.

Przeciwko koncertom w ramach festiwalu Inne Brzmienia.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#139 Postautor: sting126 » 11 września 2009, o 19:46

kilar pisze:Niedawno tez byl podobny problem, mieszkancy starego miasta protestowali przeciwko czemus tam - nie Jarmarkowi Jagielonskiemu, tylko czemus innemu. Nie pamietam, moze cos z Noca Kultury zwiazane.

Starego Miasta - bo to nazwa dzielnicy ;) a problem dotyczyl festiwalu Inne Brzmienia.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#140 Postautor: Torsen » 11 września 2009, o 20:45

Ja do crossu nic nie mam, ale zraża mnie do tego sportu walący w Lublinie po oczach konflikt interesów jak stąd na Księżyc szanownych panów Piątka, Więckowskiego itd. To skandal w biały dzień. Jak oni mogą mieć cokolwiek do powiedzenia w kwestii dotacji, skoro korzystają na tym podmioty, z którymi oni bez żenady się identyfikują? I nikomu to nie przeszkadza?

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#141 Postautor: keram » 11 września 2009, o 20:58

Luzdi o czym wy piszecie dla dwu panow radnych wydaje sie z kasy miasta pieniadze na ich pomysl. Zawody dwa razy w roku, zadnego wykorzystania przez innych jedno slowo dziadostwo. Jest przeciez teren po poligonie wojskowym na Majdanku tam mozna cos takiego zrobic i bedzie wykorzystane przez caly rok. I niech nikt nie mowi mi ze nie jest to uciazliwa dla mieszkancow. Mieli trenigi na boskach na rusalce ja mieszkam na Benardynskiej i dziekuje za takie cos przez caly tydzien. Telewizora nie slychac a powim ze jak sa treningi na torze to nie jest to takie uciazliwe.

straho
Junior

#142 Postautor: straho » 11 września 2009, o 21:45

:shock: Ogólnie chłopie to nie bardzo rozumiem co napisałes, ale czepiac sie nie bede. Co do kasiory od miasta to na prawde juz szkoda gadac, bo tutaj musiałaby nastapic konkretna burza aby coś sie zmieniło.
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#143 Postautor: boxing » 11 września 2009, o 23:29

istred pisze:Tor powinien powstać na obrzeżach miasta lub w jednej z podlubelskich wsi i być powszechnie dostępny dla KM Cross, amatorów, quadowców itp.

Tor motocrossowy na wsi pod Lublinem? Toz miasto nie daloby ani zlotowki na taki tor na obcym terenie. A juz to widze, jak jakas podlubelska gmina daje pol banki Piatkowi i Wieckowskiemu na ich zabawe. Wiec dla nich jedyna szansa to teren miasta - bo moga wyrwac miejska kase - po to przeciez poszli na radnych.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#144 Postautor: ravajas » 12 września 2009, o 00:19

Koper pisze: (...) radny Piątek odpowiedzial ze treningi tam nie beda sie odbywaly tylko zawody 2 razy w roku, i w takiej formie wniosek zostal pozytywnie przeglosowany.

Dobrze się dzieje w mieście naszym przepychem i mądrością włodarzy słynącym. Jeśli kto uważa, że dla 2 imprez w roku warto budować tor crossowy, to niechybnie w poniedziałek dowiemy się o zamiarach budowy 5 stadionów żużlowych!! I dlatego warto było głosować na Wasilewskiego i ogólnie na PO.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
drt

#145 Postautor: drt » 12 września 2009, o 12:08

Torsen pisze:Ja do crossu nic nie mam, ale zraża mnie do tego sportu walący w Lublinie po oczach konflikt interesów jak stąd na Księżyc szanownych panów Piątka, Więckowskiego itd. To skandal w biały dzień. Jak oni mogą mieć cokolwiek do powiedzenia w kwestii dotacji, skoro korzystają na tym podmioty, z którymi oni bez żenady się identyfikują? I nikomu to nie przeszkadza?

Ja tez ich nie darze sympatia i uwazam, ze najlepsze w piatku jest to, ze po nim jest sobota. Jednak nie po to pan P. i pan W. pchali sie do politykowania, aby teraz nic z tego nie miec, na tym wlasnie polega silne lobby. Szkoda, ze wsrod kibicow zuzla nie ma takich pseudo spolecznikow, bo wybory juz za rok i mozna by bylo kase jakas wyrwac od miasta.

Kibice
Szkółkowicz

#146 Postautor: Kibice » 26 września 2009, o 19:06

Podam taką ciekawostkę a'propos radnych. Dzisiaj na Pucharze Polski w koszykówce kobiet pojawił się Wasilewski i Sadowski. Oczywiście obaj siedzieli na VIP-ach, nie było więc możliwości słownej konfrontacji (a szkoda).

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#147 Postautor: Bozena » 27 września 2009, o 01:49

Kibice pisze:Podam taką ciekawostkę a'propos radnych. Dzisiaj na Pucharze Polski w koszykówce kobiet pojawił się Wasilewski i Sadowski. Oczywiście obaj siedzieli na VIP-ach, nie było więc możliwości słownej konfrontacji (a szkoda).

Prezydent musiał zostać do końca, ponieważ wręczał puchar koszykarkom Wisły. Na Starcie kiedyś wytrzymał tylko do przerwy :lol:

asid
Senior

#148 Postautor: asid » 8 października 2009, o 10:49

Ogladalem na Canal + transmisje z meczu na rzecz Adama Piekutowskiego który odbyl sie wczoraj na naszym wspanialym stadionie.
Cel tego meczu i organizacja to najwyzszy poziom. Sceneria i frekwencja to najnizszy poziom.
Wisla Krakow w składzie nieco rezerwowym kontra przyjaciele Piekutowskiego zarowno grajacy pilkarze jak Frankowski oraz Ci ktorzy juz zakonczyli kariery jak chocby Szymkowiak.
Zaangazowanie Canal +, transmisja na zywo, banery reklamowe z ekstraklasy itd..itp.
Na trybunach pusto!!! choc byl nawet nasz prezydent miasta i mam nadzieje, ze bylo mu wstyd, a powinno!!!(nie tylko za frekwencje)
Komentatorzy Canal + ocenili to zgodnie: skoro taki mecz nie wzbudzil zainteresowania to znaczy, ze Lublin NIE CHCE PILKI NOZNEJ!!!!
Mysle, ze wnioski co do popularnosci dwoch dyscyplin uprawianych na tym stadionie sa jednoznaczne.

baranek
Junior

#149 Postautor: baranek » 8 października 2009, o 18:46

a na "II memorial Dadosa" przyszly tlumy? na ten polfinal(chyba) IMP w ktorym startowal Gollob i sporo zawodnikow z czolowki tez nie bylo nawet "srednio" z frekwencja. Pogoda kiepska, chociaz akurat na mecz sie rozpogodzilo. Rozreklamowanie meczu tez chyba bylo kiepskie, bo jak sie pytalem czy ida na mecz to odpowiadali ze pierwsze slysza.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#150 Postautor: sting126 » 9 października 2009, o 09:45

Brak reklamy, slaba pogoda, kiepski termin - srodek tygodnia, godz. 16, to ludzie prace koncza a nie na mecze chodza... To 3 zasadnicze powody.