Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Niestety, tak sie sklada, ze na II lige jest zaledwie 3, moze 4 pewniakow. Reszta to zwykla egzotyka, z reszta po co ja to mowie, sami w tym sezonie doskonale sie o tym przekonalismy. Jezeli celem w przyszlorocznych rozgrywkach bedzie awans poparty budzetem ktory rzeczywiscie na takowa rywalizacje pozwoli, to ja widze tylko ponizsze opcje:
1. Allen
2. Rymel
3. Alden
4. Stichauer
Reszta szkoda sobie fujare zawracac.
1. Allen
2. Rymel
3. Alden
4. Stichauer
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Witam - widzę że wybieramy skład AD 2010 w sensie propozycji. A ja mam pytanie (niestety czasami tylko zaglądam na treningi a w zasadzie wcale). Chodzi mi o młodego Jędreja. Podobno ma zdawać na licencje jesienią. A z tego co mi mówiono to dość w miare dobrze sobie radzi. Przynajmniej w amatorach. Może klub by tak się nad nim tak zastanowił. Chyba że już o tym pomyślał.
To jest dobry temat czy bedzie żużel nad Bystrzycą
http://kmzlublin.pl/
$korzen$ pisze: Jezeli celem w przyszlorocznych rozgrywkach bedzie awans poparty budzetem ktory rzeczywiscie na takowa rywalizacje pozwoli, to ja widze tylko ponizsze opcje:
1. Allen
2. Rymel
3. Alden
4. Stichauer
Biorąc pod uwagę, że Alden już podpisał w Rawiczu, Rymel jest jak przyspawany do Miskolca, Allen też pewnie zostanie w Grudziądzu albo wybierze I ligę, to mało zostaje...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Stichauer? Bez żartów. Średnia w tym roku 1.714 - coś między Romanem Chromikiem, a Mariuszem Frankowem.
Srednia to nie wszystko... Poczatek chlopak mial kiepski ale wyraznie sie rozkrecal do momentu dzwona w Miszkolcu 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
OK. ale mowa jest o tych najlepszych - "resztą nie ma co sobie głowy zawracać", a Stichauer, owszem rozkręcał się, ale mimo wszystko do najlepszych zawodników ligi nawet nie pretendował. Ot poprostu mógł być solidną drugą linią, a przecież szukamy obcokrajowców "pewniaków". Takich jak Stichauer jest wielu.
harry pisze:Biorąc pod uwagę, że Alden już podpisał w Rawiczu, Rymel jest jak przyspawany do Miskolca, Allen też pewnie zostanie w Grudziądzu albo wybierze I ligę, to mało zostaje...
To wypieprzyc ten Miskolc z polskiej ligi, to sie odspawa
harry pisze:Biorąc pod uwagę, że Alden już podpisał w Rawiczu, Rymel jest jak przyspawany do Miskolca, Allen też pewnie zostanie w Grudziądzu albo wybierze I ligę, to mało zostaje...
Jezeli rzeczywiscie sa nie do wyjecia, to wyjscie jest w zasadzie tylko jedno, trzeba jechac Polakami. No ale tutaj rodza sie kolejne, oczywiste problemy..
Takich jak Stichauer jest wielu.
Nie no, nie przesadzajmy. Osobiscie stawiam Hynka wyzej, anizeli Franca, Jacobsena czy tez innych Bagerow. Stichauer na II lige moze byc dobry napieracz, obecny sezon jest w sumie w jego przypadku srednim odnosnikiem. Sprzet poparty solidnym treningiem i jestem wiecej niz przekonany ze top 8 II ligi gwarantowane. No ale jak widac powyzej, to jest "dopiero" moj numer 4.
Ostatnio zmieniony 8 września 2009, o 21:56 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.
istred pisze:OK. ale mowa jest o tych najlepszych - "resztą nie ma co sobie głowy zawracać", a Stichauer, owszem rozkręcał się, ale mimo wszystko do najlepszych zawodników ligi nawet nie pretendował. Ot poprostu mógł być solidną drugą linią, a przecież szukamy obcokrajowców "pewniaków". Takich jak Stichauer jest wielu.
Ale pewniaków to mamy teraz. Stichauer jest tym czwartym. Potrzeba nam nowych, dwóch solidnych obco lub jeżeli nie załapia się do I ligi Dyma lub Burzę. I juniora.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
$korzen$ pisze:Jezeli rzeczywiscie sa nie do wyjecia, to wyjscie jest w zasadzie tylko jedno, trzeba jechac Polakami. No ale tutaj rodza sie kolejne, oczywiste problemy..
Spokojnie. Jest jeszcze kilku napieraczy. Chociażby ze Szwecji. Jak będzie kasa to spokojnie zrobią wynik nie gorszy od Aldena: Tornqvist, M. Karlsson, H. Gustafsson,R. Aspergren, Daniel Jonasson, Niklas Klingberg czy Kauko, który zrobił potężny progres czy chociażby Martim Smoliński.
"Pewniaków" mamy dwóch - Jacek Rempała i Karol Baran; był jeszcze trzeci Tomek Piszcz, ale domyślam się, że nasz "oszukany" klub nie jest nim zainteresowany.
Trochę mało.
Przydałby się przynajmniej trzeci.
A tych solidnych, o których piszesz jest conajmniej kilkunastu, wśród nich jest np. Hynek, ale i Tomicek, Howe, Messing z obecnego składu.
Trochę mało.
Przydałby się przynajmniej trzeci.
A tych solidnych, o których piszesz jest conajmniej kilkunastu, wśród nich jest np. Hynek, ale i Tomicek, Howe, Messing z obecnego składu.
istred pisze:Stichauer? Bez żartów. Średnia w tym roku 1.714 - coś między Romanem Chromikiem, a Mariuszem Frankowem.
To kto później będzie za punkty płacił ? jak nasi będą wygrywać 30 punktami ! Skoro Stichauer nie pasuje ?? bo chyba nie chcesz w jego miejsce jakiegoś cieniasa, tylko kogoś lepszego. A sezon ten pokazał że kiepsko idzie z wypłatami. Uważam że Stichauer jest w sam raz. Młody, waleczny i nie sądzę by był jako tako drogi.
Dym
Jaca
Baran
M.Karlsson
Smolinski lub M.Rempała
Bąk
Sundstoem
rezerwa: T.Rempała,Stichauer,Messing i jakiś junior ( brak pomysłu)
Dla mnie taki skład to byłaby "bomba".
Pozdrowiona
Jaca
Baran
M.Karlsson
Smolinski lub M.Rempała
Bąk
Sundstoem
rezerwa: T.Rempała,Stichauer,Messing i jakiś junior ( brak pomysłu)
Dla mnie taki skład to byłaby "bomba".
Pozdrowiona
Z niczego może być tylko nic.
harry pisze:Spokojnie. Jest jeszcze kilku napieraczy. Chociażby ze Szwecji. Jak będzie kasa to spokojnie zrobią wynik nie gorszy od Aldena: Tornqvist, M. Karlsson, H. Gustafsson,R. Aspergren, Daniel Jonasson, Niklas Klingberg czy Kauko, który zrobił potężny progres czy chociażby Martim Smoliński.
z calej tej zbieraniny osobiscie w naszym zespole widze tylko dwoch. Karlsson oraz Klingberg. Reszta to loteria, zwlaszcza Tornqvist oraz Aspergren. Ja juz takiej loterii w przyszlym sezonie nie chce. Mysle, ze trzeba obraz koncepcje z 2004, tyle, ze dostosowana do standardow II ligi. 1 ew 2 zajebistych obco + polacy. Na dzis widze to tak:
Jacu (pod wiadomym warunkiem
Stichauer
Baran
Klingberg
T. Rempala
Klimek
Dilger
Karlsson
Pakieta ktora poparta budzetem, a co za tym idzie terminowymi wyplatami powinna awans do I ligi zrobic bez wiekszego problemu. Na wypadek kontuzji zostawic Messinga i powinno byc ok.
$korzen$ pisze:z calej tej zbieraniny osobiscie w naszym zespole widze tylko dwoch. Karlsson oraz Klingberg. Reszta to loteria, zwlaszcza Tornqvist oraz Aspergren.
Ech lenistwo!!!
Nie chce się poszukać kto zacz?
Tornqvista wymieniłem jako pobożne życzenie. Akurat o niego bedzie się bić I liga. Jest lepszy od Nermarka czy Aldena.
Nawet na wyjazdach ma srednia dużo lepszą jak w domu. Zatrudnienie takiego gościa od razu przybliżyło by nas do I ligi o lata świetlne.
- tezetomaniak
- Trener
korzen,..........Klimek ? Nie żartuj niesmacznie
Po tym co pokazal w tym sezonie...
harry: Tornqvist moze i ma minimalnie lepsza srednia w Allsvenskan, ale taki Nermark z powodzeniem sciga sie w Elitserien. Nermark na nasza 2 lige jest stanowczo za mocny.
harry: Tornqvist moze i ma minimalnie lepsza srednia w Allsvenskan, ale taki Nermark z powodzeniem sciga sie w Elitserien. Nermark na nasza 2 lige jest stanowczo za mocny.
Dokladnie, to tylko Allsvenskan. Tam nawet Hlib zrobil 2,246 a Kauko 2,436.
Klingberg... jeszcze 4 lata temu sam go tu wypisywalem przed sezonem jako pobozne zyczenie. Teraz to niestety cien tamtego zawodnika. Ja bym go sobie odpuscil. Karlsson bylby niezly ale tak naprawde teraz mial pierwszy rowny dobry sezon w karierze. Konia z rzedem temu kto przewidzi co bedzie w przyszlym roku. To nie jest jeszcze na tyle uznana firma, zeby byl ustabilizowany. Ja jako stary pierdziel mam sentyment do starych pierdzieli. Dlatego nie pomijałbym Henki. Jego jazda w Łodzi byla bardzo przyzwoita.
- tezetomaniak
- Trener
Jazda Józefa Jarmuly w Poznaniu tez byla bardzo przyzwoita.
Jeden czterdziestolatek w druzynie wystarczy. Mieliśmy już dom starców i sie jakos dziwnie nie sprawdził. Moze czas zbudowac perspektywiczny team ?
Jeden czterdziestolatek w druzynie wystarczy. Mieliśmy już dom starców i sie jakos dziwnie nie sprawdził. Moze czas zbudowac perspektywiczny team ?
$korzen$ pisze:Dokladnie, to tylko Allsvenskan. Tam nawet Hlib zrobil 2,246 a Kauko 2,436.
Tylko, tylko. A Andreas Messing ma tam srednią 1,00
tezetomaniak pisze:Jazda Józefa Jarmuly w Poznaniu tez byla bardzo przyzwoita.![]()
w dzisiejszym zuzlu nie ma czegos takiego jak perspektywiczny team. cokolwiek ktos sie wyrozni od razu łapia go zamozniejsi. A bez zagladania w metryki - Henka ma lepsze wyniki od... niejakiego Piszcza wiec ja bym sie nie smial.
Ostatnio zmieniony 9 września 2009, o 14:05 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Shane Parker jest do wzięcia. Mimo że ma 40 lat na karku to chętny jest startować w Polskiej lidze, ba nawet na torach 2 ligi. Podkreślił że jak będzie trzeba to i na treningi będzie przyjeżdżać, więc można myśleć i o nim do szerokiej kadry w razie czego.
- tezetomaniak
- Trener
Howe tez mowil ze bedzie mial swoje fury tutaj ... ; /
Sledzio pisze:Shane Parker jest do wzięcia. Mimo że ma 40 lat na karku to chętny jest startować w Polskiej lidze, ba nawet na torach 2 ligi. Podkreślił że jak będzie trzeba to i na treningi będzie przyjeżdżać, więc można myśleć i o nim do szerokiej kadry w razie czego.
tylko, ze tak jak pisal bartosh - Parker jezdzi w Glasgow a jego druzyna rozgrywa swoje mecze w niedziele. Mysle, ze akurat my powinnismy doskonale wiedziec co to znaczy.