Plakaty

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Plakaty

#426 Postautor: istred » 11 sierpnia 2009, o 21:26

Pewnie koszt wynajecia ludzi, ktorzy "oczyszczaja" przystanki z plakatow.

Tak, ale po pierwsze - na przystankach nie wisza tylko plakaty zuzlowe, ale cala masa innego badziewia
po drugie, nie wydaje mi sie zeby ktos byl wynajmowany do sprzatniecia tylko tych przystankow, na ktorych wisza plakaty reklamujace mecz zuzlowy (a jest ich dosc malo),
po trzecie, jesli w ogole ci "ludzie" byli wynajeci to zapewne nie tylko do zdjecia plakatu tylko do wyczyszczenia calego przystanku, takze w miejscach gdzie plakat nie wisial,
i jeszcze pare "po" by sie znalazlo.

A tak poza tym wszystkim, to z tego co kojarze (a jestem prawie pewny) to przystanki sa wlasnoscia miasta, a nie MPK.
Wobec tego wszystkiego,
nie wieszajcie ich na przystankach - klub ma juz zalozonych przez MPK kilka spraw sadowych za to.
wydaje sie baaardzo watpliwe ;)

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#427 Postautor: Egon » 11 sierpnia 2009, o 21:53

Juz kiedys wczesniej pisalem ze choc wieszane na przystankach plakaty sa dobrze widoczne i w ogole to suma sumarum nie powinno ich sie tam wieszac. Trzeba dbac o to nasze i tak zaniedbane miasto..cel nie zawsze uswieca srodki. A jesli chodzi o sprzatanie to nieraz jak zobacze jakis plakat juz po meczu i zrywam to ludzie sie dziwnie patrza :D Co do MPK to w sumie nie wiadomo..mogli zalozyc sprawe choc korzysci beda mieli z tego znikome. Ale z drugiej strony tez specjalnie bym sie nie dziwil bo jesli ludzie zobacza ze takie cos jest bezkarne to szybko przystanki wygladalyby jak plac po gieldzie na Kresowej:] Trzeba kombinowac gdzie wieszac..sam po sobie wiem ze jak biore 100 plakatow to po polowie juz brak pomyslow gdzie by to zawiesic ;)

A barek bedzie zamkniety z takiego prozaicznego powodu ze...barku juz nie ma :D
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

harry
Trener

#428 Postautor: harry » 11 sierpnia 2009, o 22:09

To znaczy barek zmienia właściciela. Teraz ma zajmować się tym osobnik o pseudo "Groszek". Zresztą kiosk przy wejściu też przechodzi w jego dzierzawę. I pewnie zasiedlanie troche potrwa.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#429 Postautor: Egon » 11 sierpnia 2009, o 22:15

osobnik :D a to nie wiedzialem..po prostu bylem sobie dzis przy okazji na stadionie w ramach spaceru patrze a tam zamiast barku puste pomieszczenie..a ze Grocho bedzie tam teraz rzadzil to mnie zaskoczyles.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#430 Postautor: tezetomaniak » 11 sierpnia 2009, o 22:37

no to same pozytywy ...

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#431 Postautor: KosaRKS » 11 sierpnia 2009, o 22:39

To teraz serio pojawia sie problem gdzie te plakaty zostawic... Moze w TQ ?
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#433 Postautor: Cooper » 12 sierpnia 2009, o 15:33

KosaRKS pisze:To teraz serio pojawia sie problem gdzie te plakaty zostawic... Moze w TQ ?

No wlasnie, ten problem spotkal mnie dzisiaj. Barek zamkniety, klub zamkniety (mam nadzieje ze chwilowo 8) ), wiec zostawilem plakaty u portiera. Ale zachwycony tym pomyslem nie byl, wiec dobrze by bylo gdyby ktos jutro przewiozl je do redakcji Mojego Miasta Lublin na Staszica, aby stamtad odbierac. Ja tego nie zrobilem bo wyniknelo male zamieszanie informacyjne. Znajdzie sie ktos?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#434 Postautor: Cooper » 12 sierpnia 2009, o 15:55

Dzwonil do mnie Koper i zrobimy tak, ze na razie mozna odbierac plakaty na portierni w budynku klubowym. Gdyby byly jakies problemy dajcie znac. Dobrze jakby sie dzis ktos wybral na probe:)

I mimo wszystko, po raz kolejny prosba by nie kleic na przystankach.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#435 Postautor: gizmo » 12 sierpnia 2009, o 16:18

postaram sie dzis zajechac i wziac troche plakatów. Tylko pytanie portiernia to te drzwi na terenie parkingu maszyn którymi wchodzi sie na parter tego budynku co byl barek?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#436 Postautor: Cooper » 12 sierpnia 2009, o 16:22

Tak, od razu po lewej, po wejsciu do srodka.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#437 Postautor: gizmo » 12 sierpnia 2009, o 19:10

plakaty wziąłem, zaskoczył mnie rozmiar na + pare juz powiesiłem (probostwo, os. widok, i na slupie na miasteczku). Facet w kanciapie jak zapytalem czy mozna je wziac powiedzial ze zostawil jakis facet i ze on nie wie i ze w sumie jak chce to niech biore. W tej paczce jest wspominane 1000szt? pozdro.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#438 Postautor: KosaRKS » 13 sierpnia 2009, o 18:55

W/g mnie zawalili te plakaty... Co z tego, że jest A2, jak są czarno-białe :shock: Jak taki plakat wisi na słupie to wygląda, jakby wisiał tam już ponad miesiąc :? Zaletą tych plakatów normalnych było to, że kolory były dosyć jaskrawe, plakat rzucał się w oczy, a teraz widząc taki plakat nawet nie podszedłbym do niego, żeby przeczytać co na nim pisze... Pewnie chcieli, żeby było taniej, ale zniszczyli tym cały plakat, buu :(

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#439 Postautor: gizmo » 13 sierpnia 2009, o 19:03

a nie jest to sepia? juz ich nie mam to nawet nie moge sprawdzic. :) Ale fakt mniej sie wyrózniają ale za to wielkość przyciaga, szczegolnie jak nie wiszą na słupie ogloszeniowym tylko w innych miejscach.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#440 Postautor: KosaRKS » 13 sierpnia 2009, o 19:05

To jest sepia,ale ja widząc takie coś myśle, ze to jakis stary plakat sprzed kilku miesięcy, który poprzez opady deszczu juz się zniszczył.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#441 Postautor: Cooper » 14 sierpnia 2009, o 15:45

No i powinno byc wielkimi wolami, ze to play-offy, walka o awans itd.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#442 Postautor: KosaRKS » 17 sierpnia 2009, o 18:23

Zrezygnowałem z projektowania plakatów na kolejne mecze żużlowe w Lublinie. Jeszcze dziś zrobiłem na szybko plakat na mecz z Miszkolcem,ale czy zarząd go użyje, czy zrobi swoj, to juz mnie nie obchodzi. Loga sponsorów są w kiepskiej jakości z uwagi na to, że musiałem je znalezc w googlach... Proszę o nie kojarzenie mojej osoby z następnymi plakatami, a i z tym na ostatni mecz z Krosnem (nie rozumiem,az takiego cięcia kosztów na mase, żeby zamiast normalnych kolorowych plakatów drukować to w sepii, przez co jest nieczytelne. Jeszcze, gdyby to był jakiś duży koszt...). Tak więc jeśli będą jakieś uwagi co do kolejnych plakatów, nie do mnie z nimi ;)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#443 Postautor: InDorka » 17 sierpnia 2009, o 19:59

Mysle, ze bede wyrazicielka ogolu kibicow zuzlowych i podziekuje Ci KosaRKS za plakaty dotychczasowe.
Moze nadejda kiedys lepsze czasy i znow bedziesz robil to co Ci tak dobrze wychodzi.
DZIEKUJEMY.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

madzialena

#444 Postautor: madzialena » 17 sierpnia 2009, o 20:05

Ja również powiem dziękuje..
Te plakaty naprawdę były fajne i mam nadzieję że zarząd jak będzie robil to zrobi podobne :)

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#445 Postautor: Bozena » 17 sierpnia 2009, o 22:06

KosaRKS pisze:Zrezygnowałem z projektowania plakatów na kolejne mecze żużlowe w Lublinie. Jeszcze dziś zrobiłem na szybko plakat na mecz z Miszkolcem,ale czy zarząd go użyje, czy zrobi swoj, to juz mnie nie obchodzi. Loga sponsorów są w kiepskiej jakości z uwagi na to, że musiałem je znalezc w googlach... Proszę o nie kojarzenie mojej osoby z następnymi plakatami, a i z tym na ostatni mecz z Krosnem (nie rozumiem,az takiego cięcia kosztów na mase, żeby zamiast normalnych kolorowych plakatów drukować to w sepii, przez co jest nieczytelne. Jeszcze, gdyby to był jakiś duży koszt...). Tak więc jeśli będą jakieś uwagi co do kolejnych plakatów, nie do mnie z nimi ;)

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale plakaty nawet te drukowane w sepii są lepsze niż żadne. :!:
Oczywiscie, że czytelniejsze i bardziej zachęcające są te kolorowe, ale przecież to nie Twoja wina :wink:
Dzięki za dotychczasowe plakaty . Sądzę, że inni też są Ci wdzięczni za włożoną w nie pracę.

Koper
Trener
Kontakt:

#446 Postautor: Koper » 17 sierpnia 2009, o 23:19

A to "zrobione na szybko" dzieło Kosy na mecz z Miszkolcem:
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#447 Postautor: wojtek_78 » 18 sierpnia 2009, o 00:08

Koper pisze:A to "zrobione na szybko" dzieło Kosy na mecz z Miszkolcem:
Obrazek

Nowe ładne zdjęcie mogę podesłać. Tylko obawiam się, że znowu plakat wydrukują w barwach przypominających wyblakniętą klepsydrę. Czyżby to był zwiastun końca żużla??

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#448 Postautor: KosaRKS » 18 sierpnia 2009, o 08:22

Plakat zostanie wydrukowany tak samo jak na mecz z Krosnem, więc nie ma sensu dawać nowego zdjęcia, bo i tak przy takich kolorach nic na nim nie widać.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#449 Postautor: bartosch » 18 sierpnia 2009, o 08:30

KosaRKS pisze:Plakat zostanie wydrukowany tak samo jak na mecz z Krosnem, więc nie ma sensu dawać nowego zdjęcia, bo i tak przy takich kolorach nic na nim nie widać.

tyle dobrego, ze Rysiek z przodu.
carpe diem!