KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

#1326 Postautor: Lublin_Fan » 17 sierpnia 2009, o 10:40

Pytanie zatem ile beda kosztowac bilety na nastepne zawody? 30 zl? Polfinal a tam emocje juz siegaja zenitu a kibic glowny sponsor ;)

Wczoraj na oko wyszlo mi, ze 2000-2500 ludzi bylo. Ciekawe czy klub na tej podwyzce faktycznie zarobil.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1327 Postautor: mustafa » 17 sierpnia 2009, o 10:42

na sportowych faktach pisali że 3 tyś. Na moje oko było gdzieś tyle samo co z Opolem i wcześniej, więc frekwencja przez podwyżkę cen raczej się nie zmieniła.

owen1989
Senior

#1328 Postautor: owen1989 » 17 sierpnia 2009, o 10:46

Nie zmienila sie bo duzo ludzi, ktorzy przyszli na mecz dowiedzieli sie o podwyzce pod kasami ;]

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1329 Postautor: mustafa » 17 sierpnia 2009, o 10:48

Ludzie to i tak mają cierpliwość na ten nasz klubik :) Głód żużla - niczym narkotyk - każdą cenę się zapłaci ;)

harry
Trener

#1330 Postautor: harry » 17 sierpnia 2009, o 10:50

Lublin Fan pisze:Ciekawe czy klub na tej podwyzce faktycznie zarobil.

Coś moze i zarobił ale jednak duzo ludzi odeszło od kas z prostego powodu, ze nie mieli przy sobie tyle gotówki. Dotyczy to szczególnie młodzieży, która przychodzi na mecz z wyliczoną kwotą. No i programy schodziły bardzo kiepsko. Ale to nie dziwne. Sam słyszałem jak chłopaki mówili po wejsciu na stadion, że mieli przygotowane dwie dychy na mecz ( miało starczyć na bilet i program) a i tak trzeba było pożyczać.
Jedyny plus to nareszcie zrobiono bilety na trubunę :shock: :shock: :shock: i cieszyły się one olbrzymim powodzeniem. Ludzie wychodzili z założenia, że jak za 22 zł mają siedzieć na patelni to za 28zł posiedzą w cieniu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#1331 Postautor: harry » 17 sierpnia 2009, o 10:56

Lublin_Fan pisze:Wczoraj na oko wyszlo mi, ze 2000-2500 ludzi bylo.

Mi też tak mniej więcej wyszło. Trzeba pamiętać, że na prostej startowej pozamykali trybuny i ludzie przenieśli się na drugą prostą.
Swoją drogą jak nie było karnetów to klub już by mógł podać jakieś bardzo przybliżone dane o frekwencji na podstawie sprzedanych biletów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Ge(L)o
Trener

#1332 Postautor: Ge(L)o » 17 sierpnia 2009, o 10:59

Bylo to juz pisane, ale moze jak wiecej ludzi napisze to sie cos zmieni (choc watpie w to bardzo).
Sprzedawanie ludziom takich "programow" po 5 zl to spluniecie im w twarz i totalna kompromitacja. Gdyby ludzie za to odpowiedzialni mieli odrobine honoru to by zaproponowali zwrot pieniedzy.
Na szczescie ze wzgledu na dobra atmosfere na meczu i w miare ciekawe zawody w porownaniu do wczesniejszych, irytacja zeszla na dalszy plan.

harry
Trener

#1333 Postautor: harry » 17 sierpnia 2009, o 11:23

I pomyśleć, ze na Wojtka leciały gromy jak zrobił jeden mały błąd.
To bez wątpienia najgorszy program w historii polskiego żużla w pierwszej wersji. Czasami zdarzały się takie historie ale jak był mecz przekładany.
I moze w końcu ktoś poprawi "sponsor tutularny" bo od poczatku sezonu jest.
I wyjaśniam bo już się pojawiły błędne interpretacje, że tego programu nie robił A. Zwierzchowski. On tylko na poczatku sezonu przygotował sztance projektu a klub na każde zawody to wypełnia. Nie wiem kto z klubu ten program przygotował ale chyba nie za bardzo znał się na tej robocie.

madzialena

#1334 Postautor: madzialena » 17 sierpnia 2009, o 11:44

Ge(L)o pisze:Bylo to juz pisane, ale moze jak wiecej ludzi napisze to sie cos zmieni (choc watpie w to bardzo).
Sprzedawanie ludziom takich "programow" po 5 zl to spluniecie im w twarz i totalna kompromitacja. Gdyby ludzie za to odpowiedzialni mieli odrobine honoru to by zaproponowali zwrot pieniedzy.
Na szczescie ze wzgledu na dobra atmosfere na meczu i w miare ciekawe zawody w porownaniu do wczesniejszych, irytacja zeszla na dalszy plan.

Jeśli chodzi o programy..
To w tym sezonie to jakieś niewypały... :lol:
Te programy z sezonu 2007 były chyba w takiej samej cenie co teraz te na play off i były lepsze...
Przynajmniej coś było w nich więcej napisane niż tylko sam program zawodów... :?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1336 Postautor: Mars » 17 sierpnia 2009, o 15:29

Istny kabaret w tym klubie. Czyli postaremu będzie ale niema ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Lubelskie programy żużlowe

#1337 Postautor: istred » 17 sierpnia 2009, o 23:11

Nie no bez jaj, wystarczy ze wszelkie gadzety robimy we wlasnym zakresie i klub nie ma z tego zlamanego grosza.
No, troche "nierzetelnie przedstawiasz sytuacje".
Raz, klub nie wyszedl z zadna inicjatywa zeby takie pamietki byly dlatego byl wybor albo zrobimy sami albo ich nie bedzie.
Dwa, jesli klub mialby uczestniczyc w robieniu takich rzeczy to na szalikach mielibysmy "KMŻ Redstar" co nie wchodzilo w gre.
Takze sugerowanie, ze klub cokolwiek traci na tym ze robimy gadzety we wlasnym zakresie, to delikatne naduzycie.

Co do tego wszystkiego. Ja - osobiscie - uwazam, ze obecny klub traktuje kibicow jak smieci, co nie jest w porzadku skoro jestesmy jego glownym sponsorem. Normalny sponsor by sie od klubu odwrocil, kibice tego nie zrobia, przynajmniej wiekszosc.
Dlatego zal mi jest kazdej dodatkowej zlotowki wydanej na ta amatorke.

meesha
Trener
Kontakt:

#1338 Postautor: meesha » 17 sierpnia 2009, o 23:31

Z tego co mi się wydaje to klub ma umowe z Ruszkiewiczem na sprzedaz przez niego oficjalnych gadzetow i sa one dostepne. Z tym, ze po pierwsze sakramencko drogie, po drugie "Redstarowe". Pare osob w tym chodzi na mecze, ale nie sadze, zeby szalikow czy koszulek "oficjalnych" sprzedalo sie choc polowe tego co z "akcji Maruna" na przyklad.
To nie tak, ze klub na tym traci. Klub na tym nie zyskuje choc moglby ,gdyby chcial. Wystarczyloby zrobic jakies sensowne gadzety w sensownych cenach i bez nazw sponsorow. Redstar jak chce sie lansowac zuzlowo to nic nie stoi na przeszkodzie, aby stworzyl kolekcje odziezy zuzlowej. Kibice beda zadowoleni mogac sobie kupic taka koszulke np. polo z malym koziolkiem na sercu, a i logo Redstara tez przecie na niej bedzie. Ale to pomyslec trzeba troche...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1339 Postautor: istred » 17 sierpnia 2009, o 23:55

Wydaje mi sie, ze owa umowa jest podpisywana na wylacznosc sprzedazy pamiatek klubu na stadionie podczas meczow, tak jak to chyba ma miejsce juz od paru dobrych lat - choc nie wiem czy z tym samym czlowiekiem. Klub pewnie ma z tego pare groszy.
Co do
Klub na tym nie zyskuje choc moglby ,gdyby chcial.
to sie nie zgodze.
Klub dostal 100.000 lub wiecej za to zeby w jego nazwie bylo "Redstar". Mysle, ze sponsor odpowiednio sie zabezpieczyl i klub nie moglby produkowac pamiatek z jego pominieciem. Ale nawet jakby formalnie sie nie zabezpieczyl i dalo sie cos takiego zrobic powiedzmy pod nazwa KMŻ Lublin (albo KMŻ "Lublin", ale o tym niżej), to przeciez sponsorzy nie wala do klubu drzwiami i oknami i robiac taki numer na boku klub moglby miec klopot ze znalezieniem sponsora tytularnego na nastepny rok.
Ogolnie chodzi mi o to, ze klub dostal niemale pieniadze za to zeby w nazwie byl Redstar i wyrzucajac ten czlon z nazwy moglby sobie strzelic w kolano, chocby posrednio.

PS. Dzis przegladalem KRS i, co moze smiesznie zabrzmiec, dowiedzialem sie jak naprawde nazywa sie nasz klub...
STOWARZYSZENIE KLUB MOTOROWO-ŻUŻLOWY "LUBLIN"
co ma oznaczac "LUBLIN"? Mi to wyglada nie na wskazanie miasta, tylko nazwe. Wiec moze poprawnie byloby uzywac KMŻ Lublin Lublin, albo dokladnie KMŻ Lublin Redstar Lublin? ;)

meesha
Trener
Kontakt:

#1341 Postautor: meesha » 18 sierpnia 2009, o 00:08

istred pisze:PS. Dzis przegladalem KRS i, co moze smiesznie zabrzmiec, dowiedzialem sie jak naprawde nazywa sie nasz klub...
STOWARZYSZENIE KLUB MOTOROWO-ŻUŻLOWY "LUBLIN"
co ma oznaczac "LUBLIN"? Mi to wyglada nie na wskazanie miasta, tylko nazwe. Wiec moze poprawnie byloby uzywac KMŻ Lublin Lublin, albo dokladnie KMŻ Lublin Redstar Lublin?
W PZM-ocie nasz klub figuruje wlasnie jako SKMZ Lublin tak a'propos Twojego PS. :D

Jako ciekawostke moge podac, ze taka sama "glowna" nazwe (czyli "Lublin") ma SPR, ktorego oficjalna nazwa w KRS brzmi: Stowarzyszenie Pilki Recznej "Lublin" :lol: Czyli jak widac moga byc w naszym miescie dwa kluby o nazwie "Lublin", a juz dwoch o nazwie "Motor" ponoc byc nie moglo :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

meesha
Trener
Kontakt:

#1342 Postautor: meesha » 18 sierpnia 2009, o 03:31

pav pisze:Szkoda, ze nie mam 'miotly' bo tez bym posprzatal. Panie Michalku to jest temat o programach a nie o gadżetach ;p

Panie Pawelku, melduje wykonanie zadania :D Posty o gadzetach poszly do tematu "klubowego", o gotowych programach do przepisania do tematu "Statystyki", a o "aferze opolskiej" do tematu o naszych rywalach.

Jeszcze coś pozamiatac? :)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1343 Postautor: Speedway » 18 sierpnia 2009, o 12:52

Moze aferę tortową? :lol:
Obrazek

bslub

#1344 Postautor: bslub » 20 sierpnia 2009, o 12:16

... pytanie do zorientowanych, czy przed półfinałami
możliwe jet kontraktowanie nowych zawodników?
jeśli tak to czemu nikt nie mówi nic o Tomasie Topince?
było nie było druga średnia w Premier League,
jezeli się chce awansować to kasa nie ma znaczenia :))

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1345 Postautor: RadeKas » 20 sierpnia 2009, o 12:19

Ale brak kasy moze miec znaczenie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

harry
Trener

#1347 Postautor: harry » 20 sierpnia 2009, o 13:07

bslub pisze:... pytanie do zorientowanych, czy przed półfinałami
możliwe jet kontraktowanie nowych zawodników?

Okienko transferowe zamyka się 31.08.2009.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1349 Postautor: bartosch » 20 sierpnia 2009, o 13:39

Gawrzyk pisze:podobno o 13 zaczela sie konferencja prasowa KMZ. moze przedstawiaja nowych sponsorow?
Wie ktos cos czy to plotka?

mysle, ze to moze byc cos zwiazanego dodatkowo z miejska kasa, bo Motor Lublin zaczyna swoja konferencje o 14.
carpe diem!

harry
Trener

#1350 Postautor: harry » 20 sierpnia 2009, o 13:43

O :shock: ! To może będzie połaczenie w jeden klub i wielki sponsor na kopaczy i ścigantów??? 8) :lol: :wink: :idea: