Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Stadion

#2601 Postautor: go! » 10 lipca 2009, o 14:41

meesha pisze:To jest slowo nieznane w polskiej polityce :P i dotyczy to wszystkich opcji...

Z pewnoscia masz racje :P

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2602 Postautor: truskawa » 10 lipca 2009, o 14:42

jkm to nadpobudliwy ekscentryk ale przy tym niesamowicie inteligentny i konkretny. ten facet ma mnostwo gotowych rozwiazan. jest calkowicie pewny siebie. szkoda, że nie ma szans na przejęcie wladzy, mielibyśmy chociaz jakis powiew swiezosci
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

dobek
Senior

#2603 Postautor: dobek » 11 lipca 2009, o 19:06

Byłem godzine temu na stadionie i był cały zaorany Grześ traktorzysta brał się za równanie i pewnie dzisiaj bedzie przygotowany na 100% a jutro tylko lekka kosmetyka chyba,że znowu bedzie zabierał głos "wujek dobra rada" i każe bronować za 5 12 :?

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2604 Postautor: gizmo » 11 lipca 2009, o 19:15

oby wszystko sie udalo bo mam jutro wolne i chetnie bym poogladal zuzel i piwka sie napił ale niestety od strony starego lasu nadciągają ciemne burzowe chmury no ale moze bokiem jakos przejdą. Co za lato porażka... dobrze ze urlop mialem w kwietniu przynajmniej cieplo i slonecznie bylo.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2605 Postautor: Egon » 11 lipca 2009, o 23:32

A co Ty pleciesz :P Właśnie wróciłem z nad zalewu niebo piękne i gwieździste :) znów nam się robi wątek pogodowy ale to chyba przez to nasze szczęście do zawodów ;)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Aganesu

#2606 Postautor: Aganesu » 12 lipca 2009, o 02:35

Widziałam ostatnio raport techniczyny ad stanu stadionu, przyznam, ze dosc ciekawy :)
\m/

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2607 Postautor: gizmo » 12 lipca 2009, o 06:41

A co Ty pleciesz Właśnie wróciłem z nad zalewu niebo piękne i gwieździste

zwroc uwage na roznice czasu miedzy naszymi postami, te chmury były nad lasem do którego mam kilkaset metrów ale na szczescie powedrowały sobie gdzie indziej.
Pozdrawiam

harry
Trener

#2608 Postautor: harry » 13 sierpnia 2009, o 07:46

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#2609 Postautor: meesha » 13 sierpnia 2009, o 08:44

Ja juz przestalem czytac te pojawiajace sie co kilka tygodni coraz to nowe rewelacje stadionowe. Polecam wszystkim :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Czarek
Trener

#2610 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2009, o 10:39

Mam nadzieję, że KMŻ zaraz po rozpoczęciu budowy stadionu piłkarskiego podejmie kroki w celu przejęcia na własność stadionu przy Zygmuntowskich.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

harry
Trener

#2611 Postautor: harry » 13 sierpnia 2009, o 11:55

Oj! Nie jestem taki pewien czy to na pewno dobry pomysł.
Oczywiście diabeł tkwi w szczególach i umowach ale ja bym wolał, zeby wzorem innych miast stadion był dalej miejski za to wynajmowany za symboliczną złotówkę.
Gdyby KMZ przejał stadion to kto by go wyremontował??? No chyba nie KMŻ. Chyba nie ma jeszcze w Polsce klubu, który sam byłby w stanie zrobić remont kapitalny takiej ruiny.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Czarek
Trener

#2612 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2009, o 12:54

Krok po kroku. Najpierw organizowanie imprez, także pozasportowych, wynajmowanie, a później np. budowa jednej trybuny z restauracją i klubem bilardowym pod nią, po jakimś czasie drugiej z jakimiś sklepami, a jeszcze później trzeciej z np. siłownią pod spodem.

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#2613 Postautor: Boobi » 13 sierpnia 2009, o 13:36

gdzie ten klub bilardowy chcesz postawic?? od strony bystrzycy, zeby po wiekszych opadach plywal?? :lol: ten stadion wymaga jak napisal harry kapitalnego remontu a postawienie nowej trybuny nic nie pomoze
"Życie to jazda"

BR
Senior

#2614 Postautor: BR » 13 sierpnia 2009, o 13:42

idąc tym tropem od razu można przekształcić stadion w targowisko i pobierać czynsz od handlarzy :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2615 Postautor: $korzen$ » 13 sierpnia 2009, o 13:49

Czarek pisze:Krok po kroku. Najpierw organizowanie imprez, także pozasportowych, wynajmowanie, a później np. budowa jednej trybuny z restauracją i klubem bilardowym pod nią, po jakimś czasie drugiej z jakimiś sklepami, a jeszcze później trzeciej z np. siłownią pod spodem.

Czarek, ty to na serio piszesz :shock: ? Jakie ty chcesz imprezy organizowac na takiej ruinie ? Nikt normalny, poza schadzka meneli 8) nie wyda na to zlamanego grosza. Klub bilardowy, silownia.. no prosze was 8)

Czarek
Trener

#2616 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2009, o 14:05

1) Może Panowie tkwią jeszcze w głębokiej komunie, ale wierzcie mi - pod trybunami buduje się obecnie takie rzeczy.
2) Rzeka jest problemem, ale przecież stadion zalewała wyłącznie przez studzienki czyli wystarczy remont przepustnicy (czy jak tam się nazywa to zdewastowane urządzenie).
3) Imprezy można organizować różne, od zjazdów jehowych przez jarmarki (murawa już nie będzie przeszkodą) do koncertów, wystaw psów itp.
4) Poza tym sprawiacie wrażenie zdemoralizowanych przez socjalizm przeciwników prywatnej własności.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2617 Postautor: Manitou » 13 sierpnia 2009, o 14:09

Nie jestem zdemoralizowany przez socjalizm, ale informuje Cie ze ZADEN, ale to ZADEN klub zuzlowy w tym kraju nie jest w stanie sam utrzymac stadionu. Biorac jeszcze pod uwage ogrom prac jaki czeka na Zygmuntowskich to juz w ogole przejecie stadionu przez klub jest totalna abstrakcja. Ja rozumiem, ze mozna byc kapitalista do szpiku kosci, ale przy tym trzeba pozostac tez realista.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2618 Postautor: istred » 13 sierpnia 2009, o 14:14

Chyba przede wszystkim stadion pomoglby znalezc inwestora, ktory by zainwestowal w druzyne, w zamian dostal stadion, ktory po przebudowie moglby przynosic zysk - w sposob jaki opisal Czarek.

Ale i ja nie jestem pewien czy jest to mozliwe.
Przebudowa rowna sie w zasadzie zburzeniu obecnego i zbudowanie od nowa - zeby pod trybunami mozna cos zorganizowac. Czyli koszty bardzo duze, a galerii handlowej mimo wszystko taki stadion nie zmiesci.

owen1989
Senior

#2619 Postautor: owen1989 » 13 sierpnia 2009, o 14:17

istred pisze: Czyli koszty bardzo duze, a galerii handlowej mimo wszystko taki stadion nie zmiesci.

Chyba malo widziales :P

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2620 Postautor: gizmo » 13 sierpnia 2009, o 16:04

nie wiem skad w Was taki optymizm... Jak juz w ogole wybudują stadion piłkarski na krochmalnej czy gdziekolwiek to jakikolwiek remont zygmuntowskich nie przyjdzie nikomu do glowy przez 20 lat. Nie bedzie na to raczej pieniedzy i kazdemu szkoda bedzie w to po komunistyczne zjawisko pakować kasy... Ja sie modle tylko o to aby ktos wtedy z naszych przyszłych wlodarzy nie pomyslał o tym ze ten obiekt nalezy wyburzyc i wybudowac coś innego. Szczególnie bałbym sie takiego pomysłu który byłby jeszcze bardziej realny jak żuzel znowu by zniknal. I stadion stał by parę lat nie używany. Proponuje nastawić się na takie rozwiązanie bo raczej watpliwe jest ze miasto majac nowy stadion bedzie wynajmowalo ten na zygmuntowskich na imprezy masowe, wystawy psów, zjazdy jechowych, pole namiotowe czy cokolwiek innego. Ja bym był szczesliwy jak ktos by sie zlitowal nad tym obiektem i po ewentualnym wybudowaniu stadionu wyłożył kilka milionów może z 2-5 (nie wiem ile to może kosztowac) i zbudował nowe WC, zdjął ogrodzenie przy torze, postawił krzesełka tam gdzie ich nie ma, pomalował tą sciane za tablicą na jakiś jednolity kolor [może jakieś grafitti z zuzlokami? ;) ] badz duża reklama sponsora strategicznego, ułatwil dostęp osobom niepełnosprawnym na korone stadionu, pomalował budki kasowe przynajmniej z zewnatrz i delikatnie odswiezyl parking maszyn. Jak dla mnie to byłby sukces a jakieś takie gruntowne remonty... IMO nie realne, miasto chce zaoszczedzić i mowiac o tym ze na zygmuntoswkich nie oplaca się nic robić można wywnioskować jedno... Jak już wybudują stadion poczują ze problem stadionu w lublinie zniknal i długo nikomu nie przyjdzie do glowy zeby na zygmuntowskich cos robic.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#2621 Postautor: Masi » 13 sierpnia 2009, o 16:29

Masz rację ale nie do końca. Jesli ten stadion NAPRAWDĘ będzie trzeba solidnie wyremontowqac to dopiero wtedy jak żuzlowcy z Lublina wejdą do ekstaligi i klub będzie stabilny finansowo. Wtedy bedzie mozna podac argument o gwiazdach jeżdzących na naszym torze i o mozliwosci organizacji wielkich imprez ( nie GP ale takie IMEJ czy IMŚJ). Wtedy media i opinia publiczna zmusiłyby miasto do remontu stadionu. Bo jak na razie to po przeniesienu piłkarzy na Krochmalna nie ma dla kogo remontowac Zygmuntowskich. Sorry, brutalna prawda: są stadiony takie jaka jest liga czyli najniższa.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2622 Postautor: gizmo » 13 sierpnia 2009, o 16:35

Bo jak na razie to po przeniesienu piłkarzy na Krochmalna nie ma dla kogo remontowac Zygmuntowskich. Sorry, brutalna prawda: są stadiony takie jaka jest liga czyli najniższa.

Jesli ten stadion NAPRAWDĘ będzie trzeba solidnie wyremontowqac to dopiero wtedy jak żuzlowcy z Lublina wejdą do ekstaligi

w 100% sie zgodzę tylko ze łatwiej powiedziec wejsc do ekstraligi niz to zrealizować... Jak by udało sie teraz wejsc do pierwszej ligi najpierw trzeba pojezdzic tam pare lat, zdobyc nowych kibicow i dopiero atakowac ekstralige. Zeby wyremnotowali dobrze stadion na zygmuntowskich potrzebny jest awans i jedynie on jest w stanie przekonac miasto aby zainwestował pieniadze w ten obiekt.
Pozdrawiam

meesha
Trener
Kontakt:

#2623 Postautor: meesha » 13 sierpnia 2009, o 16:36

Zauwaz tylko, ze Gizmo nie pisal nic o jakims na mase wielkim remoncie, instalacji oswietlenia, telebimach itd. tylko o poprawieniu funkcjonalnosci na poziomie wrecz podstawowym...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2624 Postautor: istred » 13 sierpnia 2009, o 17:13

Tylko, ze stadiony nie sa budowane dla zuzlowcow, pilkarzy czy klubow, tylko dla kibicow, dla mieszkancow Lublina i okolic.
I troche wstyd - bez wzgledu na lige w ktorej startuja sportowcy - zeby miejski stadion straszyl w samym centrum miasta.
Miasto, jako gospodarz, musi poczynic pewne, minimalne inwestycje, zeby komfort kibicow byl chociaz minimalny. Mowa tutaj jest wlasnie o toaletach, krzeselkach, remoncie parku maszyn. Powoli, co roku cos powinno byc robione, nawet gdyby rownolegle byl budowany nowy stadion.

Choc, w koncu ten stadion zakonczy swoj zywot, zostanie zupelnie wyburzony i albo na jego terenie powstanie zupelnie nowy stadion... albo zuzel zniknie z Lublina na stale.

Czarek
Trener

#2625 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2009, o 17:35

... i dlatego klub powinien znaleźć inwestora/sponsora, dla którego centrum rekreacyjno-sportowo-handlowe (czyli stadion po zmianach) będzie atrakcyjną propozycją, a następnie dogadać się z miastem co do przekazania terenu. To ostatnie będzie najtrudniejsze, bo rządzi nami grupka dogmatycznych socjalistów, ale argument jest mocny: teraz miasto dokłada do tego zdewastowanego terenu, później otrzyma pieniążki od właściciela zadbanego obiektu.