KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

#1052 Postautor: Cooper » 24 lipca 2009, o 15:50

Gelo pisze:
meesha pisze:Zasadniczo maja racje. Przeciez dotychczas bonusa nie zdobylismy tylko w dwumeczu z Opolem (chyba nawet najmniej punktow u nich zrobilismy sposrod wszystkich druzyn w tym sezonie :? ).

mają mają - dla nich jestesmy najlepszym kąskiem... niestety. A nam to w sumie chyba rybka czy jedziemy z Opolem czy Krosnem.

Ja bym sie jednak bardziej obawial Opola, chyba jednak Krosno bardziej "podchodzi" naszym rajderom.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Birkart

#1053 Postautor: Birkart » 24 lipca 2009, o 15:58

Mnie też się wydaje, że w Krośnie lepiej im się jeździ. :)
Lublin Moim Miastem, Speedway - Motor Lublin Moim Życiem.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1054 Postautor: RadeKas » 24 lipca 2009, o 16:17

tezetomaniak pisze:jak trafimy na Opole to damy jeszcze troche potrenowac Zielinskiemu ? Czechowicz tez sie za duzo nie najezdzil, szkoda zeby marnowal czas na spasowanie z torem ; )

Pisalem juz po meczu z Opolem ale napisze jeszcze raz.

Jak to jest ze zmiany przeprowadzane na torze w dniu meczu (rano) sprawiaja ze ustawienia naszych zawodnikow z treningow ida do smieci (tak jak twierdzilo 90% forum po owym meczu), a Zielinski ktory trenowal przy Zygmuntowskich kilka tygodni przed meczem, wykorzystal to i pojechal jak pojechal (jak twierdzi te same 90% forumowiczow).

Widze tu pewna niekonsekwencje.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Davv
Kadrowicz

#1055 Postautor: Davv » 24 lipca 2009, o 16:34

Po prostu tor z czasu kiedy trenował Zieliń�i był �dobny do tego z meczu.

harry
Trener

#1056 Postautor: harry » 24 lipca 2009, o 16:58

Cooper pisze:
Gelo pisze:
meesha pisze:Zasadniczo maja racje. Przeciez dotychczas bonusa nie zdobylismy tylko w dwumeczu z Opolem (chyba nawet najmniej punktow u nich zrobilismy sposrod wszystkich druzyn w tym sezonie :? ).

mają mają - dla nich jestesmy najlepszym kąskiem... niestety. A nam to w sumie chyba rybka czy jedziemy z Opolem czy Krosnem.

Ja bym sie jednak bardziej obawial Opola, chyba jednak Krosno bardziej "podchodzi" naszym rajderom.

Tu nie chodzi o to czy ten czy tamten podchodzi tylko o to czy kasa bedzie.
Pierwszy mecz PO, raczej na wyjezdzie, bedzie trzecim z rzedu meczem wyjazdowym. Jeżeli prawdą jest to co sie słyszy to mogą być problemy z motywacją i ze ściagnięciem zagranicznych. Obym się mylił.
Jeżeli trafimy na Opole to trzeba zabierać Tomicka bo widać że mu lepiej się juz jezdzi. Dojdzie Piszcz i powinno być duzo lepiej niz za pierwszym razem.
Jezeli Krosno to trzeba brac Halla a tutaj niech się Bartosz wypowiada czy sa takie mozliwosci.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

#1058 Postautor: Davv » 24 lipca 2009, o 17:09

harry pisze:Jeżeli trafimy na Opole to trzeba zabierać Tomicka bo widać że mu lepiej się juz jezdzi. Dojdzie Piszcz i powinno być duzo lepiej niz za pierwszym razem.
Jezeli Krosno to trzeba brac Halla a tutaj niech się Bartosz wypowiada czy sa takie mozliwosci.

Możliwości są zawsze, ale nie wierzę, że nasz skład będzie wybierany w oparciu o to kto i gdzie. Prawdopodobnie będzie to na zasadzie kto zechce... a możliwości są przy odpowiedniej motywacji.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1059 Postautor: Regdal » 24 lipca 2009, o 17:34

harry pisze:Jeżeli trafimy na Opole to trzeba zabierać Tomicka bo widać że mu lepiej się juz jezdzi.

Tomicek sprzedał całość swojego sprzętu wraz z busem,w Miskolcu jechał na pożyczonym silniku marki jawa w wersji standardowej czyli fabrycznej,na tamtym twardym torze to wystarczyło,ale czy na inne tory wystarczy ? Na przyjazd na Węgry pożyczył busa od bodajże Zdenka Schneiderwinda.Wygląda na to że teraz nosi się z zamiarem podjęcia pracy jako mechanik samochodowy,bo po nieudanym sezonie z czegoś żyć trzeba,a co potem ? Nie wiadomo.W obliczu tego nie wiem czy ten zawodnik będzie dla nas wartościowy na play - off.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1060 Postautor: Gelo » 24 lipca 2009, o 17:36

lepszy Tomicek na pozyczonym niz jakikolwiek Angol... tez na pozyczonym :)

harry
Trener

#1061 Postautor: harry » 24 lipca 2009, o 18:02

No właśnie Regdalu! A jakie mamy inne możliwości??? Tomicek akurat bardzo dobrze się prezentował na tym twardym torze. A jaki jest w Opolu? No właśnie też taki beton. Na nasz tor się nie nada dlatego postuluję tutaj wybór między Messingiem a Hallem. A o Krośnie już pisałem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1062 Postautor: Gelo » 24 lipca 2009, o 18:10

harry pisze:No właśnie Regdalu! A jakie mamy inne możliwości??? Tomicek akurat bardzo dobrze się prezentował na tym twardym torze. A jaki jest w Opolu? No właśnie też taki beton. Na nasz tor się nie nada dlatego postuluję tutaj wybór między Messingiem a Hallem. A o Krośnie już pisałem.

dodam, ze jezdzil tam w ubieglym roku. kwestia czy pozbyl sie gratow zeby skonczyc z żużlem czy po prostu pozbyl sie złomu ktory mu nie jechal i chce zaczac od zera

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1063 Postautor: Cooper » 24 lipca 2009, o 18:16

Hmm, busa tez sie pozbyl. No chyba, ze bus tez byl zlom:)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1064 Postautor: Gelo » 25 lipca 2009, o 03:05

Najwazniejszym zawodnikiem w playoffach bedzie Karol. Nie mam watpliwosci ze ma talent na dwucyfrowki w pierwszej lidze. Nasz tor juz rozgryzl, poza tym zawsze mu pasowal. Teraz kwestia zeby to pokazal na wyjazdach. 5-6 oczek to za mało.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1066 Postautor: luCas » 25 lipca 2009, o 09:57

I jakby papieroskow nie palil, to moze z kondycja bylo by lepiej
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

harry
Trener

#1067 Postautor: harry » 25 lipca 2009, o 11:06

Spoko. Pokazał kilka takich biegów, gdzie widać, że mógłby robić za palacza w kotłowni ( Miś: " pani kierowniczko! czy ja palę? ja ciagle palę :lol: :lol: :lol: ) a i tak by mu to nie przeszkadzało.
Niestety boję się, ze jak szybko nie znajdzie sponsora to mogą być problemy. Jak się łancuszek sprzegłowy zrywa to znaczy, ze robi się już duuuże oszczędnosci na sprzecie. A to zły znak.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1068 Postautor: Cooper » 25 lipca 2009, o 23:59

Ciekawe jak bardzo sytuacja Barana jest analogiczna do sytuacji Swista:

Lider Speedway Polonii Piła podczas półfinału Indywidualnych Mistrzostw Polski w Rawiczu stracił swój najlepszy motocykl. - Jest ciężko. Został mi jeden motocykl, na którym muszę dokończyć ten sezon. Nie chcę za bardzo tego komentować - powiedział "Twisty" o swojej sytuacji sprzętowej.

go!
Trener

#1069 Postautor: go! » 26 lipca 2009, o 05:37

Cooper pisze:Ciekawe jak bardzo sytuacja Barana jest analogiczna do sytuacji Swista:

Myslisz ze jest w jakimkolwiek stopniu? Ze Karol tez sie bedzie publicznie uzalal na wlasna nieudolnosc?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1070 Postautor: Cooper » 26 lipca 2009, o 13:20

Bardziej mialem na mysli nieudolnosc klubowa niz zawodnicza. Przeciez Swist jasno w tym wywiadzie daje do zrozumienia, ze z kasa w Pile robi sie slabo.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1071 Postautor: mustafa » 26 lipca 2009, o 14:20

a że tak się zapytam, bo za bardzo nie wiem. Kiedy ma być podział tych pieniędzy z miasta na sport. gdzieś w sierpniu ?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1072 Postautor: tezetomaniak » 26 lipca 2009, o 16:08

od momentu gdy przy stole Motor wlazł znowu do 1 ligi Wojciechowski moze calkiem zapomniec o kwocie jaka sobie wymarzyl... :?
Oni dostana kase od Unibetu i miasta, a KMZ dostanie 100 tys i jest fajnie.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

Re: Play-off Krosno-Lublin

#1073 Postautor: mikas » 5 sierpnia 2009, o 15:23

Zastanawialem sie czy wybrac mecz czy jezioro i juz mam problem z glowy. Juz w tym sezonie kupilem dwa normalne karnety i wykorzystalem z kazdego tylko dwa mecze. Wystarczajaco te dziady "kierujace" klubem juz na mnie zarobily, zebym teraz dodatkowo placil im tyle kasy za bilet na zawody zawodnikow połamatorow i działaczy amatorow calkowitych. Nie sadzilem ze taki moment kiedykolwiek nastąpi, ale na chwile obecna mam dosyc zuzla w lubelskim wydaniu conajmniej do nastepnego sezonu. Moze uda mi sie zaliczyc wszystkie pozostale wyjazdy (mam nadzieje ze Krosno jednak przejdziemy), ale na Zygmuntowskich w tym sezonie juz moja noga nie postanie. Tak zniesmaczony dzialaniami ludzi kierujacymi lubelskim zuzlem nie bylem jeszcze nigdy :? :? :?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1074 Postautor: meesha » 5 sierpnia 2009, o 15:26

Juz w tym sezonie kupilem dwa normalne karnety i wykorzystalem z kazdego tylko dwa mecze

Ale czyja to wina, ze miales wazniejsze sprawy? Przeciez nie prezesa ani dyrektora :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1075 Postautor: Łoptymista » 5 sierpnia 2009, o 15:26

mikas zniesmaczenie zniesmaczeniem, ale na mecze u siebie tzreba chodzic

i basta