KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Shack
Administrator

Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

#1001 Postautor: Shack » 19 lipca 2009, o 20:25

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /270796701

Z przykrością muszę powtórzyć, jeżeli na drugie półrocze nie dostaniemy z miasta większych środków, nie dokończymy sezonu – powiedział Zbigniew Wojciechowski, prezes KMŻ.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#1002 Postautor: Bozena » 19 lipca 2009, o 20:44

Shack pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090719/SPORTS/270796701

Z przykrością muszę powtórzyć, jeżeli na drugie półrocze nie dostaniemy z miasta większych środków, nie dokończymy sezonu – powiedział Zbigniew Wojciechowski, prezes KMŻ.

Zaczyna sie ...:(
Rozumiem, ze mamy plakac z powodu wysokiej wygranej z Rawiczem, a cieszyc w sytuacji,jezeli pojedziemy w ogole do konca ?

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1003 Postautor: mustafa » 19 lipca 2009, o 21:18

Z drugiej strony dobrze, że Wojciechowski publicznie ogłasza takie informacje. Niech ludzie wiedzą, że te sk....ny z miasta też są odpowiedzialni za sport w tym mieście.

Davv
Kadrowicz

#1004 Postautor: Davv » 19 lipca 2009, o 22:44

Pewnie, że dobrze. Przynajmniej wiadomo, że nasz prezes nie ma zielonego pojecia o prowadzeniu klubu. Jeszcze by tylko brakowalo zeby oglosil ile jest komu winien itd. Paranoja.

No i moze prezes nam bedzie mowil jak tam u niego w sprawach lozkowych sie uklada. Sa rzeczy, ktorych nie powinno sie mowic publicznie.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1005 Postautor: mustafa » 19 lipca 2009, o 22:49

Davv pisze:No i moze prezes nam bedzie mowil jak tam u niego w sprawach lozkowych sie uklada. Sa rzeczy, ktorych nie powinno sie mowic publicznie.

Sorry chłopie, Wojciechowski jest jaki jest, ale o polityce chyba ma trochę większe pojęcie niż Ty :) Więc pewnie wie dobrze, co wypada mówić a co nie i jakie będzie to miało konsekwencje. Jakoś nie wierze aby Redstar miał się przez to odwrócić. Każdy sponsor chyba wie dobrze że bez pomocy miasta ten sport nie ma szans funkcjonować.

Davv
Kadrowicz

#1006 Postautor: Davv » 19 lipca 2009, o 23:11

mustafa pisze:
Davv pisze:No i moze prezes nam bedzie mowil jak tam u niego w sprawach lozkowych sie uklada. Sa rzeczy, ktorych nie powinno sie mowic publicznie.

Sorry chłopie, Wojciechowski jest jaki jest, ale o polityce chyba ma trochę większe pojęcie niż Ty :) Więc pewnie wie dobrze, co wypada mówić a co nie i jakie będzie to miało konsekwencje. Jakoś nie wierze aby Redstar miał się przez to odwrócić. Każdy sponsor chyba wie dobrze że bez pomocy miasta ten sport nie ma szans funkcjonować.

Szkoda, ze tylko troche wieksze. Polityk z niego taki jak ze mnie zuzlowiec. Nie mowiac o prezesie i jak sie na tym stolku sprawdza.

Ja bym sie wstydzil tak mowic. Jesli bierzesz sie za cos to zrob to konkretnie. Kazdy moze sobie zalozyc klub, sciagnac paru emerytow i malolatow i powiedziec, ze jedziemy o awans. Najwazniejsze jest jednak to, zeby jechac, nie odjechac pol sezonu i "sorry, ale koniec kasy" Zastanow sie co mysla sobie zawodnicy, pewnie sa juz jakies zaleglosci, a tu prezes mowi, ze nie ma kasy. Ja na miejscu takiego Barana czy innego Rempala nie dolozylbym zlotowki do tego interesu nie majac zadnej gwarancji ze przyniesie to jakikolwiek zysk...

go!
Trener

#1007 Postautor: go! » 19 lipca 2009, o 23:11

mustafa pisze:Sorry chłopie, Wojciechowski jest jaki jest, ale o polityce chyba ma trochę większe pojęcie niż Ty :) .

A Ty "chlopie " jaki jestes? I o czym masz pojecie?
Polityka to bardzo wzgledne pojecie..
Myslisz ze wieksze pojecie o polityce ma Kwasniewski czy Lepper?
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2009, o 23:14 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1008 Postautor: mustafa » 19 lipca 2009, o 23:14

go! pisze:A Ty "chlopie " jaki jestes? I o czym masz pojecie?
Polityka to bardzo wzgledne pojecie..

Spoko spoko, politykiem nie jestem. Skoro powtórzył to w mediach drugi raz to wie dobrze, jakie są tego konsekwencje. A jaki ma wpływ to na sponsorów też pewnie wie lepiej niż ja, Ty czy Davv, w końcu jest prezesem.

go!
Trener

#1009 Postautor: go! » 19 lipca 2009, o 23:17

mustafa pisze:A jaki ma wpływ to na sponsorów też pewnie wie lepiej niż ja, Ty czy Davv, w końcu jest prezesem.

No, to pewnie racja
Tylko wiesz co nas rozni od niego poza jakoscia poczynan politycznych?
MY KOCHAMY TEN CHORY SPORT!
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2009, o 23:19 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1010 Postautor: tezetomaniak » 19 lipca 2009, o 23:17

moze chce uniknac sytuacji, ze klub z dnia na dzien oglosi upadlosc i nagle wszyscy beda wielce zdziwieni.
Jestesmy w bardzo zlej sytuacji, po cholere to ukrywac ? Przynajmniej wiecej ludzi sie dowie ze miasto spierdzielilo caly misterny plan.
Widocznie jest tak zle, ze milczec juz nie wypada.

Davv
Kadrowicz

#1011 Postautor: Davv » 19 lipca 2009, o 23:25

Jakie miasto? Co spierdzieliło? Miasto obiecywało awans i lidera Rempałę? Miasto krzyczało przed okienkiem o wzmocnieniach składu? Miasto zapomniało kupić wapna i otworzyć WC?

To, że miasto dało mniej niż Wojciechowski by chciał to nie znaczy, że jest winne "tfu tfu" upadku KMŻ-u. Wojciechowski naobiecywał nam złote góry i awansy, nie miasto. Jeżeli podejmował się odbudowy klubu powinien się zabezpieczyć na taki wypadek. Spytaj Skrzydlewskiego ile mu dało miasto.

Ja absolutnie nie bronie naszego ratusza, ale wqrwia mnie takie pieprzenie, że to wszystko wina miasta. Miasto może dać, nie musi. Jeśli Wojciechowski wcześniej nie dowiedział się na ile może liczyć to tylko i wyłącznie jego wina. Fajnie by było gdyby sypnęli z 2,5 baniaka, ale po co wtedy prezes i dyrektor...

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1012 Postautor: mustafa » 19 lipca 2009, o 23:37

Davv pisze:Jakie miasto? Co spierdzieliło? Miasto obiecywało awans i lidera Rempałę? Miasto krzyczało przed okienkiem o wzmocnieniach składu? Miasto zapomniało kupić wapna i otworzyć WC?

No ale jak się stawia jakiś cel to można go osiągnąć albo można go nie osiągnąć. Nie bronię oczywiście Wojciechowskiego, ale na razie robił wszystko aby ten cel osiągnąć w takich warunkach jakie mamy. Mamy drugie miejsce w tabeli więc ten cel jest realizowany. Normalne też że przy ustalaniu budżetu wpisywał środki z miasta i całkiem normalne jest że te środki chce wyrwać i ja to popieram. A jak cel awansu nie będzie zrealizowany to trzeba się z tym pogodzić, nie każdemu zawsze się udaje. Skąd w Was tyle złośliwości.

Davv pisze:Ja absolutnie nie bronie naszego ratusza, ale wqrwia mnie takie pieprzenie, że to wszystko wina miasta. Miasto może dać, nie musi. Jeśli Wojciechowski wcześniej nie dowiedział się na ile może liczyć to tylko i wyłącznie jego wina. Fajnie by było gdyby sypnęli z 2,5 baniaka, ale po co wtedy prezes i dyrektor...

A ja właśnie uważam że sport powinien być wizytówką miasta i miasto powinno jak najbardziej się do niego dokładać, tym bardziej że na żużel w lublinie przychodzi sporo ludzi w porównaniu do innych dyscyplin i że ten sport ma ogromną tradycję.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#1013 Postautor: Masi » 19 lipca 2009, o 23:46

mustafa pisze:
Davv pisze:Jakie miasto? Co spierdzieliło? Miasto obiecywało awans i lidera Rempałę? Miasto krzyczało przed okienkiem o wzmocnieniach składu? Miasto zapomniało kupić wapna i otworzyć WC?

No ale jak się stawia jakiś cel to można go osiągnąć albo można go nie osiągnąć. Nie bronię oczywiście Wojciechowskiego, ale na razie robił wszystko aby ten cel osiągnąć w takich warunkach jakie mamy. Mamy drugie miejsce w tabeli więc ten cel jest realizowany. Normalne też że przy ustalaniu budżetu wpisywał środki z miasta i całkiem normalne jest że te środki chce wyrwać i ja to popieram. A jak cel awansu nie będzie zrealizowany to trzeba się z tym pogodzić, nie każdemu zawsze się udaje. Skąd w Was tyle złośliwości.

Tylko, że jak sie mysli o awansie to nie za wirtualne pieniadze. Pana Wojciechowskiego poniosła kowbojska fantazja i teraz sie nie wypłaci. Taka jest prawda. Ja tez chce KMZ w ekstralidze! Ale to trzeba robic z głową!
Davv pisze:
A ja właśnie uważam że sport powinien być wizytówką miasta i miasto powinno jak najbardziej się do niego dokładać, tym bardziej że na żużel w lublinie przychodzi sporo ludzi w porównaniu do innych dyscyplin i że ten sport ma ogromną tradycję.

Tak, tak, tak! Miasto powinno sie promowac przez sport. Ale przez klub, który oprócz miasta potrafi znalezc tez innych sponsorów, przez klub, ktory ma zaradne władze, przez klub, który, krótko mówiąc ma rece i nogi!
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1014 Postautor: mustafa » 19 lipca 2009, o 23:55

Masi pisze:Tylko, że jak sie mysli o awansie to nie za wirtualne pieniadze. Pana Wojciechowskiego poniosła kowbojska fantazja i teraz sie nie wypłaci. Taka jest prawda. Ja tez chce KMZ w ekstralidze! Ale to trzeba robic z głową!

Widocznie w tym mieście można tylko albo z kowbojską fantazją, albo wcale - czyli bez żużla. To jest smutne, że było już tyle ekip, a zawsze był problem z kasą więc nie wiem czy jest sens obwiniać akurat Wojciechowskiego, który miał ochotę zabrać się za to badziewie. Zresztą sam Harry pisał, że od miasta zależy bardzo dużo. W takim Lesznie czy Zielonce ten sport jest częścią tych miast.

go!
Trener

#1015 Postautor: go! » 19 lipca 2009, o 23:59

mustafa pisze:
Davv pisze:A ja właśnie uważam że sport powinien być wizytówką miasta i miasto powinno jak najbardziej się do niego dokładać

O czym Ty bredzisz? Mialem Cie zawsze za myslacego goscia, specjalnie nie dawales mi powodow do sporow.. ale teraz to troche przesadziles.
Wizytowka miasta tez sa pijaki spod sklepow.. to pytanie powstaje czy dotowac pijakow czy sklepy..? Zuzel to jest pier**lony interes i jak jeden umie to i drugi sie nauczy.. a jak nie ma nikogo z Lublina to przyjedzie ktos "ze" Warszawy i zrobi. A jak nie to z Australii gdzie nie ma zainteresowania zuzlem, ale maja mistrza swiata ktos przyjedzie i zrobi!! A miasto? Ulatwic powinno, tyle ile mozna ale grosza dac nie musi i nie powinno..

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1016 Postautor: Mars » 20 lipca 2009, o 00:02

To, że miasto dało mniej niż Wojciechowski by chciał to nie znaczy, że jest winne "tfu tfu" upadku KMŻ-u. Wojciechowski naobiecywał nam złote góry i awansy, nie miasto. Jeżeli podejmował się odbudowy klubu powinien się zabezpieczyć na taki wypadek. Spytaj Skrzydlewskiego ile mu dało miasto.

Ja absolutnie nie bronie naszego ratusza, ale wqrwia mnie takie pieprzenie, że to wszystko wina miasta. Miasto może dać, nie musi. Jeśli Wojciechowski wcześniej nie dowiedział się na ile może liczyć to tylko i wyłącznie jego wina. Fajnie by było gdyby sypnęli z 2,5 baniaka, ale po co wtedy prezes i dyrektor...

Popieram w 100% w końcu ktoś napisał z jajem, nasz prezes zostaje na placu boju sam, coraz więcej ludzi się od niego odwraca , powstaje coraz większe zamieszanie, najwidoczniej wybrał sobie złych doradców. 1 błąd to było kompletowanie składu - na co nam były Rempały i armia zaciężna z Anglii skoro dostaje się od sponsora strategicznego dokładnie nie pamiętam 250tys??? i od miasta 100tys(niech nikt nie oczekuje że miasto będzie sponsorem KMŻ ) plus wpływy z biletów liczyć nie umieją w klubie ??? wystarczyło wystartować (np.Piła), zakontraktować zawodników na jakich nas stać plus coś wypożyczyć i odjechać sezon pokazać miastu że klub prowadzony jest solidnie bez długów przedstawić wizje powałania spółki S.A ( wtedy niech nasz Prezes wymaga od miasta 500tys coś za coś) , co zapewne by podziałało na sponsorów którzy by mieli przejrzystą sytuacje na co idą ich pieniądze!!! w tej chwili jest po staremu jak za czasów TŻ brak spółki = brak sponsorów i na hu... jedziemy o awans znowu ktoś liczy na cud,że w 1 lidze znajdzie się zbawiciel to jest strasznie obłudne.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1017 Postautor: mustafa » 20 lipca 2009, o 00:09

go! pisze:
O czym Ty bredzisz? Mialem Cie zawsze za myslacego goscia, specjalnie nie dawales mi powodow do sporow.. ale teraz to troche przesadziles.
Wizytowka miasta tez sa pijaki spod sklepow.. to pytanie powstaje czy dotowac pijakow czy sklepy..? Zuzel to jest pier**lony interes i jak jeden umie to i drugi sie nauczy.. a jak nie ma nikogo z Lublina to przyjedzie ktos "ze" Warszawy i zrobi. A jak nie to z Australii gdzie nie ma zainteresowania zuzlem, ale maja mistrza swiata ktos przyjedzie i zrobi!! A miasto? Ulatwic powinno, tyle ile mozna ale grosza dac nie musi i nie powinno..

Harry już to tłumaczył kilka razy, jaki wpływ na żużel ma miasto i co można bez wparcia miasta osiągnąć, ale mi się nie chce szukać jego postów. Wystarczy popatrzeć na ośrodki żużlowe w Polsce i widać jakie miasta żyją żużlem. W takim razie odpowiedz mi na proste pytanie. Skoro Warszawa to największe w Polsce miasto pier..nego interesu dlaczego nie ma klubu żużlowego ? A przecież tam to dopiero byliby sponsorzy.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1018 Postautor: bkapusta » 20 lipca 2009, o 00:16

mustafa pisze:
go! pisze:

Harry już to tłumaczył kilka razy, jaki wpływ na żużel ma miasto i co można bez wparcia miasta osiągnąć, ale mi się nie chce szukać jego postów. Wystarczy popatrzeć na ośrodki żużlowe w Polsce i widać jakie miasta żyją żużlem. W takim razie odpowiedz mi na proste pytanie. Skoro Warszawa to największe w Polsce miasto pier..nego interesu dlaczego nie ma klubu żużlowego ? A przecież tam to dopiero byliby sponsorzy.

Brak zuzla w Warszawie nie jest efektem braku zainteresowania wladz miasta.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

go!
Trener

#1019 Postautor: go! » 20 lipca 2009, o 00:22

mustafa pisze:
go! pisze:Harry już to tłumaczył kilka razy, jaki wpływ na żużel ma miasto i co można bez wparcia miasta osiągnąć, ale mi się nie chce szukać jego postów. Wystarczy popatrzeć na ośrodki żużlowe w Polsce i widać jakie miasta żyją żużlem. W takim razie odpowiedz mi na proste pytanie. Skoro Warszawa to największe w Polsce miasto pier..nego interesu dlaczego nie ma klubu żużlowego ? A przecież tam to dopiero byliby sponsorzy.

Dlatego ze nie maja sienitu czy granitu pozyskiwanego w sposob naturalny?? Czyli z pobliskiej kopalni? My tez nie mamy, ale mamy tradycje.. pewne tradycje.. nie mozemy sie porownywac z wiochami w stylu zielonki, leszna czy rybnika, gdzie zuzel jest jedynym sportem jaki istnieje w tych wesolych miastach :) U nas sie to troche rozmydlilo, bo i reczna (zaszczepiona w sumie sztucznie z Wisly Pulawy) i noga (gdzie juz po Motorku tyko wspomnienia) i Koszykowka (AZS i Start to szkoda troche slow).. Ostatnio jeszcze sukcesy motokrosowcow.. Wiadomo ze w Lublinie zuzel nie jest "sportem narodowym"...... Ale jesli da sie spedzic 7 tys ludzi na stadon, to jest na tym interes - i nikt mi nie wytlumaczy ze nie. I wspieranie sie forumowymi kibicami w celu rozklejenia plakatow to jest czysty smiech na sali i amatorka a Prezes Wojciechowski ma was tam zapewne gdzie i mnie..

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#1020 Postautor: gizmo » 20 lipca 2009, o 00:39

ale mamy tradycje.. pewne tradycje..

jak tak dalej pojdzie i bedziemy w drugiej lidze albo lepiej jak zuzel bedzie mial systematyczne przerwy to i o tradycjach bedzie mozna zapomniec... Zreszta widac po ludziach jak z nimi rozmawiam o zuzlu ze to juz nie to. Kazdy pamieta o nielsenie a malo kto wie co sie dzialo pozniej.

i noga (gdzie juz po Motorku tyko wspomnienia)

jak chodzi Ci o degradacje po tym sezonie to jeszcze nei stawiaj krzyzyka: http://www.mmlublin.pl/10096/2009/7/19/ ... gory=sport
Pozdrawiam

go!
Trener

#1021 Postautor: go! » 20 lipca 2009, o 00:54

gizmo pisze:
ale mamy tradycje.. pewne tradycje..

jak tak dalej pojdzie i bedziemy w drugiej lidze albo lepiej jak zuzel bedzie mial systematyczne przerwy to i o tradycjach bedzie mozna zapomniec...

gizmo..
To prawda
Nasze dwie setki z forum nie przyniosa zuzlowi lubeskiemu ani nic dobrego ani zlego. Jest bida poprostu i stad sa problemy..

bslub

#1022 Postautor: bslub » 20 lipca 2009, o 08:54

... problem lubelskiego zuzla (piłki nożnej też) jest to ze pewna grupa ludzi nie chce przyjąć do wiadomości że socjalizm w Polsce skończył się w 1990r i że sport dzisiaj to biznes i musi być zarządzany na b.wysokim poziomie a środki pozyskiwane od sponsorów na podstawie przedstawionego biznes planu na minimum trzy lata do przodu.
A u nas bierze się jakiegoś tam sponsora tytularnego który rzuca
kilka zł zakłada stowarzyszenie i... miasto ma dać, pge ma dać, bogdanka ma dać bo kilku panów znalazło sobie sposób na życie na
promocje swojej osoby itd.
Tylko SA ze stosownym kapitałem akcyjnym i przejrzystym biznes-planem działania będzie wiarygodnym partnerem dla instytucji wymienionych wyżej.
Nikt nie chce dzisiaj być "dojną krową" dla jakiś dziwnych stowarzyszeń czy to w żużlu czy to w piłce ...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1023 Postautor: $korzen$ » 20 lipca 2009, o 08:57

Panowie, przeciez wszystko macie podane na tacy. Widac wyraznie, ze komus w klubie prowadzenie calej tej szopki po prostu ciazy. Komu i z jakiego powodu.. tego domysli sie wlasciwie kazdy srednio rozgarniety forumowicz. Brak dotacji z miasta, czy tez jej rozmiar mniejszy niz planowano jest najlepszym pretekstem do tego, zeby rzucic to wszystko w cholere. Ktos niedawno fantastycznie to podsumowal, mianowicie, data waznosci tego klubu po prostu sie konczy. Co do frekwencji o ktorej mowi prezes Wojciechowski.. hmm? to jakiej on sie spodziewal na (dla przypomnienia) II-go ligowych torach :shock: ? Ludzi jest wiecej niz na niejedenym spotkaniu w I lidze. Wiec o co kaman ?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

Re: Dawid Howe

#1024 Postautor: tezetomaniak » 22 lipca 2009, o 20:34

trzeba inaczej postawic pytanie: kto jest u nas splacony ;]
tyle w temacie.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

Re: Dawid Howe

#1025 Postautor: Masi » 22 lipca 2009, o 22:20

Ostatnio gadałem z rafałem klimkiem i on tez nie spłacony jest na razie. Porazka...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D