MessingGate!
Re: MessingGate!
mozemy cos w koncu wybrac i przejsc do nastepnego etapu ?
chyba najwiecej racji ma Czarek...moze wlasnie od kulturalnej motywacji do skuteczniejszego dzialania w wyjasnianiu tej przykrej sprawy trzeba zaczac...
no prosze was, niech starszyzna forum sie wypowie i zdecyduje - Gelo, Loptymista, Kirus ;]
shack chyba bys nie pozwlil zeby ktos decydowal za ciebie;]
ale chetnie poczytam co starszyzna;) forum mysli;)
ale chetnie poczytam co starszyzna;) forum mysli;)
mi sie wszystkie podobają ostatnie.
Proponuje tez zrobic zrzute na oba transparenty, jeden o ktorym pisal meesha i drugi ten. Ktos bedzie mial mniejsze koszty, a przy okazji moze uda sie zrobic dwa ?
Proponuje tez zrobic zrzute na oba transparenty, jeden o ktorym pisal meesha i drugi ten. Ktos bedzie mial mniejsze koszty, a przy okazji moze uda sie zrobic dwa ?
- Egon
- Zawodowiec
[quote="Czarek"]Nie możemy stawiać�lubu i prezesa w bardzo zły�świ�le, bo zaszkodzimy sobie i lubelskiemu żużl�i�Trzeba życzli�e zdopingować preze� do działania: P�zesie, łap złodz�ja i�sadzaj do celi, dobro klubu wymaga pozbycia się cweli.[/q�te]
Ale nikt nie chce stawiac klubu czy prezesa w bardzo zlym swietle..jak to napisala InDorka..niech sie wstydzi winny. Inni nie musza bo niby z jakiego powodu. Ale trzeba nazywac rzeczy po imieniu i wszystko musi zostac wyjasnione nie gdzies tam w kuluarach tylko oficjalnie bo nawet przez glupi szacunek do kibicow bo pamietaj ze to glownie dzieki nam kreci sie ta karuzela
Aha bardzo mi sie podoba Twoj
tylko dluuuugi niemilosiernie 
Ale nikt nie chce stawiac klubu czy prezesa w bardzo zlym swietle..jak to napisala InDorka..niech sie wstydzi winny. Inni nie musza bo niby z jakiego powodu. Ale trzeba nazywac rzeczy po imieniu i wszystko musi zostac wyjasnione nie gdzies tam w kuluarach tylko oficjalnie bo nawet przez glupi szacunek do kibicow bo pamietaj ze to glownie dzieki nam kreci sie ta karuzela
Aha bardzo mi sie podoba Twoj
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Prezesie, źle się�zieje
gdy w parkingu działa� złodz�je.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Prezesie, źle się�zieje
brak rytmu, wyrzuc "dzialaja" a "parkingu" zamien na "klubie" i bedzie ladnie
go! pisze:Czarek pisze:Prezesie, źle się��e
gdy w parkingu działa� �o�je�/qu�]
brak rytmu, wyrzuc "dzialaja" a "parkingu" zamien na "klubie" i bedzie ladnie[/quote][
W klubie nie może być! Dl�dobr�klubu. Ale może by tak: P�zesie, złe to wieści,�e klub s� ze �odziejem �eści.��
Wersja bez znaczkow: Prezesie, zle to wiesci, ze klub sie ze zlodziejem piesci.
Qrwa ... jak mi Was żal ....
Szafot postawcie w parkingu i kto sie nawinie to go kasujcie ktorys sie przyzna ...
A moze haslo :
"Co tak w dupie chrzęści?
amatorzy kradna czesci !!! "
skad wiecie kto to zrobil za 1 razem kto za drugim ???
zlapaliscie kogos ? macie winnego ?.
Latwo pierdolnac transparent przeprosic gorzej ... to co proponujecie to oszczerstwa ktore wala po calosci w klub i w zawodnikow z wyjatkiem M. Zmienicie tym cos ? ... gowno zmienicie, co zyskacie ze cala polska biedzie o tym pisala o tym co zapewne dzieje sie w wielu klubach ... Jakie rozwiazanie. Jedynie prokuratura i to wszystko, zlapac osadzic i pozamiatac.
Rozmawialiscie ze Srawka ze tak jestescie pewni ze nic nie zrobil ???
echh .... szkoda gadac ...
do shacka nie pamietasz sprawy z serwerem gdzie posadzono Ciebie i chyba Gawrona o zajumanie kasy ? Nie bylo Ci wtedy przykro ? a teraz wolna reka chcesz sie pod takimi haslami podpisywac ?
Ja pamietam sprawe "sponsora" i Twoj udzial w niej ... (jak latwo pisac wyroki) i jestem przez to daleki od osadow i dowalaniu wszystkim (w koncu niewinni sie nie obraza ale to ich zaboli) jesli tak to moge pewnie spokojnie napisac ze na forum lubelskim sa zlodzieje , klamcy i przestepcy przeciez sie nie obrazicie ...
na koniec jesze raz powiem ... zal mi Was ...
Ps. wieszajcie sobie to gdzie chcecie oby zdala od "sektora FK" bo bede pierwszy (mam nadzieje ze nie jedyny) ktory to zerwie jesli haslo bedzie obrazalo innych pozadnych ludzi w klubie.
Jesli juz cos chcecie wieszac to pomyslcie o hasle ktore zmobilizuje do szybkiego wyjasnienia sprawy a nie obrazaniu niewinnych.
Szafot postawcie w parkingu i kto sie nawinie to go kasujcie ktorys sie przyzna ...
A moze haslo :
"Co tak w dupie chrzęści?
amatorzy kradna czesci !!! "
skad wiecie kto to zrobil za 1 razem kto za drugim ???
zlapaliscie kogos ? macie winnego ?.
Latwo pierdolnac transparent przeprosic gorzej ... to co proponujecie to oszczerstwa ktore wala po calosci w klub i w zawodnikow z wyjatkiem M. Zmienicie tym cos ? ... gowno zmienicie, co zyskacie ze cala polska biedzie o tym pisala o tym co zapewne dzieje sie w wielu klubach ... Jakie rozwiazanie. Jedynie prokuratura i to wszystko, zlapac osadzic i pozamiatac.
Rozmawialiscie ze Srawka ze tak jestescie pewni ze nic nie zrobil ???
echh .... szkoda gadac ...
do shacka nie pamietasz sprawy z serwerem gdzie posadzono Ciebie i chyba Gawrona o zajumanie kasy ? Nie bylo Ci wtedy przykro ? a teraz wolna reka chcesz sie pod takimi haslami podpisywac ?
Ja pamietam sprawe "sponsora" i Twoj udzial w niej ... (jak latwo pisac wyroki) i jestem przez to daleki od osadow i dowalaniu wszystkim (w koncu niewinni sie nie obraza ale to ich zaboli) jesli tak to moge pewnie spokojnie napisac ze na forum lubelskim sa zlodzieje , klamcy i przestepcy przeciez sie nie obrazicie ...
na koniec jesze raz powiem ... zal mi Was ...
Ps. wieszajcie sobie to gdzie chcecie oby zdala od "sektora FK" bo bede pierwszy (mam nadzieje ze nie jedyny) ktory to zerwie jesli haslo bedzie obrazalo innych pozadnych ludzi w klubie.
Jesli juz cos chcecie wieszac to pomyslcie o hasle ktore zmobilizuje do szybkiego wyjasnienia sprawy a nie obrazaniu niewinnych.
zamiast 500 + program Beryl +
- Egon
- Zawodowiec
Wiec zaproponuj cos! Ja ani pewnie inni nie chcemy nikogo obrazac tylko kazdy chce wyjasnienia sprawy a nie ukrywania sprawcow co rzekomo dzieje sie teraz. Tobie jest to obojetne? Chyba kibicom badz co badz najwiekszym sponsorom klubu nalezy sie jakis szacunek..a to co sie dzieje teraz to jakas totalna farsa i chowanie glowy w piasek. Nie oszukujmy sie! W srodowisku zuzlowym juz pewnie o tym glosno bo niby dlaczego Szwedzi maja ukrywac co ich tutaj spotkalo..z dnia na dzien wie coraz wiecej osob i pewnie nawet nie jestesmy swiadomi tego jaki mamy teraz wizerunek w oczach innych. Takze tez jedna sektorowka zalanie caly wizerunek klubu? Smieszne. Tez uwazam ze nie mozna pisac byle czego ale tez nie wpadal bym w paranoje zeby nie daj Boze nie pojawilo sie cos co moze urazic kogos z klubu.
Pamiętacie w Pubie przed sezonem zapytał� się �y będz� dobra,rodzinna atmoafera. Wilk,Wojciechowski zapewniali,ze to jest podztawa.....GDZIE ONI TERAZ KU..A SĄ...�. 
Ja po pierwszej sprawie z Jonasem postulowałem ciche, ale ostre załatwienie sprawy. Nie zrobiono tego i teraz jest problem, dlatego kibice dla dobra klubu powinni wywierać presję na Prezesa, aby ten wykonał to co w takiej sytuacji jest najwłaściwsze.
Czarek pisze:Ja po pierwszej sprawie z Jonasem postulowałem ciche, ale ostre zał�wienie sprawy. Nie zrobiono tego i teraz jest problem, dlatego kibice dla dobra klubu powinni wywierać �esję n�Prezesa, aby ten wykonał to�o w takiej sytuacji jest najwłaści�z�[/quote][
Chcesz aby Prezes wcielil sie w role sedziego ? a to ciekawe ... skad wiesz ze nie zrobiono nic w tej sprawie podziel sie informacjami ... czy tylko tak pieprzysz glupoty ?
wiem ze prawo dziala w polsce opieszale ale dajmy mu dzialac ...
piotr76 pisze:[Czarek pisze:Ja po pierwszej sprawie z Jonasem postulowałem ciche, ale ostre zał�wienie sprawy. Nie zrobiono tego i teraz jest problem, dlatego kibice dla dobra klubu powinni wywierać �esję n�Prezesa, aby ten wykonał to�o w takiej sytuacji jest najwłaści�z�
Chcesz aby Prezes wcielil sie w role sedziego ? a to ciekawe ... skad wiesz ze nie zrobiono nic w tej sprawie podziel sie informacjami ... czy tylko tak pieprzysz glupoty ?
wiem ze prawo dziala w polsce opieszale ale dajmy mu dzialac ...[/quote]
Dajmy dzialac prawu (3 lata, a moze wiecej), a jakis debil bedzie dalej robil swoje. Bez watpienia krag podejrzanych jest bardzo zawezony i nie trudno znalezc sprawce. No chyba, ze robi to ktos z zewnatrz, ale wtedy trzeba pewnych rzeczy pilnowac.
piotr76 pisze:[Czarek pisze:Ja po pierwszej sprawie z Jonasem postulowałem ciche, ale ostre zał�wienie sprawy. Nie zrobiono tego i teraz jest problem, dlatego kibice dla dobra klubu powinni wywierać �esję n�Prezesa, aby ten wykonał to�o w takiej sytuacji jest najwłaści�z�
wiem ze prawo dziala w polsce opieszale ale dajmy mu dzialac ...
Tak Piotrek mysle, ze wszyscy tego oczekujemy, zeby Prezes zachowal sie jak sedzia.
Zapewne gdyby np. u Ciebie w pracy ktos kradl telefony i portfele to nie czekalibyscie az go policja przeslucha, prokuratura oskarzy, sad wyda wyrok, a w wiezieniu sie zwolni miejsce. Byscie takiego kolesie, ktory kradnie wywalili z roboty dyscyplinarnie - a niech sie pozniej z nim buja wymiar sprawiedliwosci.
To nie jest tak, ze tlum rzuca kamieniami na slepo w kogo popadnie. Zwroc uwage, ze nie ma jakiegos szalu oskarzania kogo popadnie. Wiadomo kto to zrobil - czesc sie przyznala, czesc zostala wskazana przez swiadkow, czesc nakryto na goracym uczynku [bo jak nazwac znalezienie u nich fantow?]. Mimo to my nie rzucamy nazwiskami.
Domagamy sie jedynie od klubu wyciagniecia wobec znanych klubowi "cwaniakow" dyscyplinarnych konsekwencji.
Placimy na ten klub i mamy prawo domagac sie wyjasnien. I tego sie domagamy. Chcemy zeby klub wyjasnil cala sprawe i oczyscil atmosfere.
Jaki problem zeby ktos w koncu nas oficjalnie poinformowal, ze mialo miejsce takie zdarzenie i w taki, a taki sposob to zalatwiono?
Czy to nie dziwne, ze czesc z nas dowiaduje sie o kompromitujacych klub szczegolach zupelnie przypadkiem "gdzies na miescie".
Klub nie powinien dopuszczac do takiej sytuacji, ze takie szambo wylewa sie gdzies bokiem. Nie powinno sie tego tuszowac. Tylko jawnie wrzod przeciac.
Dajemy dzialac prawu - nikt tu tego nie chce blokowac. Ale jakie jaja sie musza dziac skoro tu juz mamy przyklad recydywy?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Bartek ...
Ja nic nie wiem o tym że ktos się przyznal, nie wiem o tym ze to recydywa (czyli jedna osoba) chetnie sie dowiem co na miescie slychac smignij mi PW bo ja jakos ostatnio daleko od klubu jestem.
ale z tego co tu pisza to wynika ze to Klimek za namowa i przyzwoleniem Sprawki to zrobil ... sorki mysle ze sa to tylko plotki ...
u nas w firmie nie wyrzuca sie na podstwie poszlak ... a jedynie na podstawie dowodow, latwo kogos oczernic udowodnic troche trudniej ale sie da ... sam wiesz jak to jest to wymaga czasu ale sie da.
i moze z szafotem poczekajmy na wyrok bez "gryzienia wszystkich dookoła" bo wrogow mozna sobie narobic mozna bardzo szybko ... Mam w tej sprawie spore doswiadczenie po "sprawie sponsora" padly gorzkie slowa, zabolalo a Ci ktorzy sie mylili do dnia dzisiejszego na forum nie przeprosili i nie przyznali sie do bledu ...
ale coz pierdolic jakiegos "prostaczka" to co on mysli i co on czuje ....
Ja nic nie wiem o tym że ktos się przyznal, nie wiem o tym ze to recydywa (czyli jedna osoba) chetnie sie dowiem co na miescie slychac smignij mi PW bo ja jakos ostatnio daleko od klubu jestem.
ale z tego co tu pisza to wynika ze to Klimek za namowa i przyzwoleniem Sprawki to zrobil ... sorki mysle ze sa to tylko plotki ...
u nas w firmie nie wyrzuca sie na podstwie poszlak ... a jedynie na podstawie dowodow, latwo kogos oczernic udowodnic troche trudniej ale sie da ... sam wiesz jak to jest to wymaga czasu ale sie da.
i moze z szafotem poczekajmy na wyrok bez "gryzienia wszystkich dookoła" bo wrogow mozna sobie narobic mozna bardzo szybko ... Mam w tej sprawie spore doswiadczenie po "sprawie sponsora" padly gorzkie slowa, zabolalo a Ci ktorzy sie mylili do dnia dzisiejszego na forum nie przeprosili i nie przyznali sie do bledu ...
- Egon
- Zawodowiec
No wlasnie Piotrze..sporo bylo napisane na forum (m.in przez Gawrzyka) na ten temat i jesli bys sledzil dokladnie to na pewno wiedzial bys duzo wiecej i moze zmienil troche zdanie.. Powtarzam po raz setny ze nie chcemy gryzc wszystkich dookola..i mam wrazenie ze troche za bardzo sie unosisz
Pozdrawiam i ide na rower
Pozdrawiam i ide na rower
piotr76 pisze:Bartek ...
Juz Ci misku puchaty pisze PW
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:piotr76 pisze:Bartek ...
Juz Ci misku puchaty pisze PW
Puchaty rozumiem ale dlaczego misku ?
Skrzywienie zawodowe bo jednym wykladowcy z wydzialu.*
*Pozdrawiam doktora Konieczniaka, ktory skrzywil mi psychike
*Pozdrawiam doktora Konieczniaka, ktory skrzywil mi psychike
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
oczywiscie ze nie wyjasni bo gdyby mial to zrobic juz dawno by zrobil. a jak sie skonczylo? prosilem o przybycie na stadion, rozmowe, interwencje (o zgrozo, klub ma siedzibe na Zygmuntowskich 5 a nigdy tam nikogo nie ma) dyrektora po wykryciu kradziezy i po prowadzeniu roznych dzialan majacych na celu wyjasnienie sprawy i pare raz otrzymalem odpowiedz ze nie ma czasu. Prezes oprocz obietnicy zebrania zarzadu majacego na celu wyjasnienie kradziezy (nie wiem czy sie odbyl ale watpie bo mialem byc tam zaproszony) nic sie w tym temacie nie zrobil. a nie zapomnialem. Jedna rozmowa byla - po artykule w DW zeby tematu nienaglasniac bo bedzie wiecej szkody niz pozytku.
Klub nie zrobil nic w tym kierunku aby sprawe wyjasnic mimo bardzo mocnych argumentow, faktow, odkryc, zeznan osob ktore cos w tej sprawie wiedza, wewnetrznego sledztwa i gotowych informacji podanych na tacy w postaci:
- wiadomo kto uzywal np. opon bo sam sie przyznal (z imienia i nazwiska)
- wiadomo kto uzywal oleju bo podkablowal go ten ktory widzial (z imienia i nazwiska)
- wiadomo kto uzywal narzedzi i pozyczal sobie pewne rzeczy bo znaleziono to u niego w skrzynce z narzedziami i boksie (z imienia i nazwiska)
- wiadomo kto uzywal gaznika bo sie przyznal - podobno po zgodzie dyrektora klubu (dyrektor zaprzeczal) a nastepnie zmiana argmentacji na zgode bylego mechanika Messingow (z imienia i nazwiska)
- wiadomo kto wykrecil pewne czesci z motocykla Andreasa bo znaleziono je w motocyklu nalezacym do niego (z imienia i nazwiska). tutaj jedyna reakcja klubu amatorskiego prowadzacego szkolke - wyrzucono chlopaka ze szkolki.
- no i na koniec hit z ostatnich dni ktory udalo mi sie ustalic. Wiadomo kto oferowal do sprzedazy kradzione rzeczy Messigow - szkolkowicze (znani z imienia i nazwiska) chcieli je wcisnac mechanikowi Lindbecka ktory jest z Lublina i czesto tu bywa. Ba, na jednym z treningow jemu zajebano tez rzeczy, ktore na podstawie analizy nagran z monitoringu udalo sie odzyskac - widac kto je zabral. Nastepnie oddal z nietega mina.
Mimo tego wszystkie klub nie zrobil nic aby sprawe chocby sprobowac wyjasnic. Zero dzialan, zero zainteresowania, zero jakiejkolwiek inicjatywy. Nikt sie tym nie interesuje, nie ma osoby ktora cokolwiek by zrobila aby sprawe wyjasnic, albo chocby wysluchac tego co udalo sie mi ustalic. KOMPLETNE ZERO ZAINTERESOWANIA. Brakuje tutaj osoby ktora bylaby chocby w 5% zainteresowana biezaca dzialalnoscia. Przyklady z brakiem wapna czy sekretarza zawodow z ostatnich dni tylko potwierdzaja to ze nad tym klubem nie ma zadnej kontroli.
Byc moze czekaja na ustalenia policji, ale ta tez predko do tematu sie nie wezmie. Gdy Jonas skladal zawiadomienie poinformowalem ze chce byc jak najszybciej przesluchany bo im podam te wszyskie informacje. Do tej pory jednak czekam na to abym mogl to zrobic.
To napisal Gawrzyk w innym temacie. Polecam przeczytac zanim zacznie sie mowic o nieuzasadnionych atakach.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.