12.07.2009, Lublin - Opole godz. 17.30
Re: 12.07.2009, Lublin - Opole godz. 17.30
Bo to slaby trener, nie ma co ukrywac.
moze ale tylko 3 biegi. Chyba ze kombinujemy..
jak to trzy biegi? Moze 5 plus taktyczna plus zz jak kazdy czyli 7.
trener - fakt słabizna. Nie wymagam takich kombinacji genialnych jakie ma cieslak ale cos moglby wymyslic fajnego albo chociaz nie kaleczyc rzemiosła taktykami w złym momencie bo mnie czasem cos trafia jak on puszcza taktyczne nie wtedy kiedy trzeba i nie tego kogo trzeba.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Na upartego przecież moż�za Mistygacza wstawić �imka. Tylko wtedy musiałby�a rezerwie być Mi�aluk co po jego wczorajszym występie �ażam za�będne. T�ie gadanie, że swój,�e ma�ię �zwijać �p. Kiedyś też uważałe�pod�nie,�l�po jego ostatnich wybrykach troszkę się odmieniło m�e z�nie. Pom�am to, że wg tego co widziałem wczoraj to Mistyg�z jest jednak lepszy na torze niż nasz "wychowane�quot;. Zostawić Mistygacza, za nim dać Klimka i gra gitara.�
Czy ktos kiedys ogarnie te krzaki???

- Łoptymista
- Trener
wiem ze to moze byc dla ciebie wyzwanie ale zauwaz ze wszyscy inni nie uzywaja polskich znakow wiec nie ma klopotu z dziwnymi znakami
tak ciezko to zrozumiec?
tak ciezko to zrozumiec?
Wyzwaniem to dla mnie jest pisanie bez polskich znakow. Nie wiem jak Ty, ale ja lubie pisac poprawnie, z uzyciem ąęśćńźż.���nie prawego Alt'a nie boli, a o wiele przyjemniej sie czyta. Wyzwaniem nie do przejscia jest zapewne naprawienie tego bledu dla Adminow. Niektorzy, tak jak Ty, nie uzywaja tez przecinkow i zyja. Jednak nie po to chodzi sie do szkoly, zeby pozniej nie robic uzytku ze swojej wiedzy. Chyba, ze jej sie nie posiada.
tak ciezko to zrozumiec?
edit:
Tak sting, tak uwazam. Wczoraj utwierdzilem sie w przekonaniu, ze ten sezon jest ostatnim Michaluka jako "zuzlowca". Chlopak w tej dziedzinie nie rozwija sie wcale (za to inne ida mu coraz lepiej). Mistygacz pokazal, ze chce i moze. Ta 50% skutecznosc wynika pewnie z braku sprzetu, a upadek nie byl spowodowany jakas ryzykowna akcja. Na torze Mistygacz gwarantuje co najmniej tyle co Michaluk, ja jednak uwazam, ze sporo wiecej.
tak ciezko to zrozumiec?
edit:
Tak sting, tak uwazam. Wczoraj utwierdzilem sie w przekonaniu, ze ten sezon jest ostatnim Michaluka jako "zuzlowca". Chlopak w tej dziedzinie nie rozwija sie wcale (za to inne ida mu coraz lepiej). Mistygacz pokazal, ze chce i moze. Ta 50% skutecznosc wynika pewnie z braku sprzetu, a upadek nie byl spowodowany jakas ryzykowna akcja. Na torze Mistygacz gwarantuje co najmniej tyle co Michaluk, ja jednak uwazam, ze sporo wiecej.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2009, o 15:03 przez Davv, łącznie zmieniany 1 raz.
Davv pisze:Niektorzy, tak jak Ty, nie uzywaja tez przecinkow i zyja. Jednak nie po to chodzi sie do szkoly, zeby pozniej nie robic uzytku ze swojej wiedzy. Chyba, ze jej sie nie posiada.
tak ciezko to zrozumiec?
Tak zwana netykieta jak najbardziej zezwala na nie uzywanie polskich znakow, a przy klopotach z kodowaniem, lub zasiegu miedzynarodowym dyskusji wrecz zaleca. Wiec udaj sie laskawie ze swoimi dyktandami w bardziej odpowiednie do tego miejsce.
O czym Ty do mnie rozmawiasz? Nie chodzi mo o to, ze piszesz bez polskich znakow. Nie wiem czy zauwazyles, ale jest sporo osob, ktore pisza uzywajac ich. Wtedy naprawde lepiej to sie czyta. Tylko o to mi chodzilo, zeby ktos sprobowal to ogarnac. Nie chce nikogo do niczego przekonywac bo to nie miejsce do tego, a jakas netykieta mnie zupelnie nie przekonuje. Nie chcesz nie pisz, ja jednak wolalbym pisac poprawnie.
- Egon
- Zawodowiec
Davv pojechałeś po bandzie
Trochę z innej beczki..dziś wieszając plakaty zatrzymał się przy mnie starszy pan i na mnie nakrzyczał
Z tego co zrozumiałem chodziło mu o to że w gazecie Moje Miasto przeczytał że niedzielny mecz ma to być mecz z...Krosnem
i że właśnie o tym miał być artykuł
Nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli tak było to fakt że się nie popisali i lekko mówiąc totalna dezinformacja
MM to bodajże ta sama firma co Dziennik Wschodni tyle że bezpłatna więc mogliby takich dziwnych rzeczy jednak nie wypisywać.. 
Trochę z innej beczki..dziś wieszając plakaty zatrzymał się przy mnie starszy pan i na mnie nakrzyczał
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Davv pisze: Nie chce nikogo do niczego przekonywac bo to nie miejsce do tego, a jakas netykieta mnie zupelnie nie przekonuje. Nie chcesz nie pisz, ja jednak wolalbym pisac poprawnie.
Zauwazylem wlasnie, ze malo co i kto Cie przekonuje.. Netykieta to zbior praw obowiazujacych w internecie, wiec moze warto by sie bylo z nia zaznajomic zanim sie na kogos wsiadzie, ze nie uzywa wiedzy nabytej w szkole (o ile ja wogole posiada).
PS. Brak polskich znakow nie przeszkadza w stosowaniu poprawnej pisowni, podobnie jak w robieniu bykow.
Nie wiem ile w tym prawdy
"W ogole prawdy nie ma w tym"...
Bardzo to ciekawe, wlasnie 15 minut temu czytalem MMLublin i nie widzialem tam ani slowa o Krosnie. Jest o meczu w niedziele z Opolem i w nastepny piatek z Rawiczem
Jak juz tak sobie deliberujemy o poprawnosci jezyka:
Z tego wynika, ze wlasnie ten starszy pan rozwieszal plakaty. Nie wiem natomiast czemu na Ciebie nakrzyczalTrochę z innej beczki..dziś wieszając plakaty zatrzymał się przy mnie starszy pan i na mnie nakrzyczał
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Egon pisze:zatrzymał się przy mnie starszy pan i na mnie nakrzyczał![]()
Mam nadzieje, ze nie zamkniesz sie w sobie z tego powodu.
A jesli chodzi o artykul to moze pan mial jakies starsze wydanie. Choc taki blad by mnie wcale nie zdziwil. Generalnie w tym miescie to juz nic co zwiazane z zuzlem mnie nie zdziwi...
PS. znowu musialem poprawiac caly post, zeby nie było krzakow.
go! pisze:Davv pisze: Nie chce nikogo do niczego przekonywac bo to nie miejsce do tego, a jakas netykieta mnie zupelnie nie przekonuje. Nie chcesz nie pisz, ja jednak wolalbym pisac poprawnie.
Zauwazylem wlasnie, ze malo co i kto Cie przekonuje.. Netykieta to zbior praw obowiazujacych w internecie, wiec moze warto by sie bylo z nia zaznajomic zanim sie na kogos wsiadzie, ze nie uzywa wiedzy nabytej w szkole (o ile ja wogole posiada).
PS. Brak polskich znakow nie przeszkadza w stosowaniu poprawnej pisowni, podobnie jak w robieniu bykow.
Wiem co to jest netykieta i wiem co zawiera. Jednak nie netykieta jest tutaj najwazniejsz. Ja odruchowo pisze z polskimi znakami (tak juz sie glupio nauczylem). Jak wysylam post wychodza krzaki, nawet jak poprawiam to i tak mozna nie zauwazyc jakiegos ć albo ś�I ja na nikogo nie wskakuje, niejaki Loptymista wzial sobie za wyzwanie nauczenie mnie jak poslugiwac sie forum, a ze zrobil to w sposob niegrzeczny to zareagowalem.
Z pozdrowieniami D.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2009, o 15:36 przez Davv, łącznie zmieniany 2 razy.
- tezetomaniak
- Trener
konczac off topa: nie trzeba sie bylo porywac na phpbb3 ;] administrowanie forum to cos wiecej niz usuwanie postow albo banowanie userow.
wrocmy do meczu moze.
wrocmy do meczu moze.
tezetomaniak pisze:wrocmy do meczu moze.
Do czego tu wracac? Kazdy wynik ponizej 60:30 to porazka w jakim bysmy skladzie nie pojechali - z Piszczem czy bez.
Davv pisze: Ja odruchowo pisze z polskimi znakami (tak juz sie glupio nauczylem). Jak wysylam post wychodza krzaki, nawet jak poprawiam to i tak mozna nie zauwazyc jakiegos
Niestety wiem o czym mowisz.. Ostatnio zacytowalem Egona (uzywajacego polskich znakow). Caly post sie rozsypal. Musialem go praktycznie przepisac, uwazajac zeby nie zmienic niechcacy tresci cudzego textu
Zeby byla jasnosc, ja nie mam nic przeciwko polskim znakom, pod warunkiem ze sie poprawnie wyswietlaja.
PS. Ja przez lata sie nauczylem pisac w necie bez polskich znakow, a poza nim z. I nie mam zadnych problemow z przestawieniem -
Polecam, rowniez pozdrawiam! go!
Michaluk też nie raz leżał bez powodu. Jak dla mnie Kamil czy jak mu tam jest lepszy...
- tezetomaniak
- Trener
Davv, jedno krótkie pytanie: widziales na treningu Michaluka i Mistygacza jak rywalizowali na dwa kolka ?
Nie wierze, zeby osoba ktora to widziala mogla tak pieprzyc
Nie wierze, zeby osoba ktora to widziala mogla tak pieprzyc
Ja po tym treningu, na którym Michaluk wygrywał na luzie z Mistygaczem, a potem jeszcze Mistygacz przegrywał z Bartkiem Brzozowskim wyrobilem sobie zdanie o Kamilu
To, ze wczoraj Maciek pojechal jak pojechal bylo pewnie spowodowane "dyspozycją dnia" 
Naczelny obrońca Karola Barana.
- Egon
- Zawodowiec
meesha pisze:Bardzo to ciekawe, wlasnie 15 minut temu czytalem MMLublin i nie widzialem tam ani slowa o Krosnie. Jest o meczu w niedziele z Opolem i w nastepny piatek z RawiczemCzy cos sie nie zgadza
![]()
A no widzisz
meesha pisze:Jak juz tak sobie deliberujemy o poprawnosci jezyka:Z tego wynika, ze wlasnie ten starszy pan rozwieszal plakaty. Nie wiem natomiast czemu na Ciebie nakrzyczalTroche z innej beczki..dzis wieszajac plakaty zatrzymal sie przy mnie starszy pan i na mnie nakrzyczal
Fakt..nie udalo mi sie to zdanie. Zaden pan plakatow nie wieszal tylko ja
A krzyczal cos ze dezinformujemy spoleczenstwo
go! pisze:Ostatnio zacytowalem Egona (uzywajacego polskich znakow). Caly post sie rozsypal. Musialem go praktycznie przepisac, uwazajac zeby nie zmienic niechcacy tresci cudzego textu
Przerzucilem sie na pisanie bez polskich znakow. Juz nie powinno byc problemow
Motor! Motor! Tylko Motor!
- Łoptymista
- Trener
Davv pisze: Jednak nie po to chodzi sie do szkoly, zeby pozniej nie robic uzytku ze swojej wiedzy. Chyba, ze jej sie nie posiada.
chodziles do szkoly!?!
wszyscy mowimy teraz: WOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWW
szkoda tylko ze samo chodzenie to czasem zbyt malo
Michal Korybut Wisniowiecki znal tyle jezykow... i w zadnym nie mial nic do powiedzenia
ps dla tych co chorowali na lekcjach historii wyjasniam MKW to taki krol,