Plakaty
- Egon
- Zawodowiec
Re: Plakaty
Ja tak też zrobiłem przy Bibliotece Głównej UMCS na słupie
Zauważyłem że sporo plakatów (ok 50%) znika z płotu tego wokół Teatru w budowie..ale to pewnie ktoś sobie bierze na pamiątkę:] chyba że tym płotem się ktoś "opiekuje".
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- tezetomaniak
- Trener
ravajas pisze:w ten sposób wdajecie(my) sie w niepotrzebną wojnę na plakaty. lepiej wieszać obok.
tak tez bylo w 96% przypadkow
tezetomaniak pisze:
Super, tak wlasnie to powinno wygladac, ta ilosc plakatow rzuca sie w oczy. Gdyby wisial tylko jeden to kazdy by go prawdopodobnie olal. A przystanki sa najlepszym miejscem na naklejanie,wlasnie m.in dlatego ze inni tam rzadko wieszają i nie zaklejaja swoimi plakatami naszych. Ja gdy mialem kiedys czas rozwieszac, zawsze kleilem przystank,a o tym zeby ktokolwiek zaplacil jakas grzywne a rozklejanie jakos nie slyszalem.
- Łoptymista
- Trener
a MPK dalo zgode na obklejanie przystankow??
to zdanie to juz w ogole mnie pocwiartowalo:
bez obrazy ale jest jeszcze masa rzeczy, o ktorych nieslyszales
co nie przeszkadza im byc
to zdanie to juz w ogole mnie pocwiartowalo:
mikas pisze:a o tym zeby ktokolwiek zaplacil jakas grzywne a rozklejanie jakos nie slyszalem.
bez obrazy ale jest jeszcze masa rzeczy, o ktorych nieslyszales
co nie przeszkadza im byc
Oj nieladnie, Mecenasie, nieladnie 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Taa, dopóty dzban wodę nosi dopóki ucho się nie urwie.
Oby pierwszy rachunek nie został wystawiony KMŻowi
Oby pierwszy rachunek nie został wystawiony KMŻowi
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Przesadzacie z tym oburzeniem.
Zaraz wyjdzie ze kazdy z Was (no oprocz meeshy) jezdzac samochodem zawsze przestrzega ograniczen predkosci
Chodzi mi tylko o to, ze w akcji plakatowania chodzi o to aby dotrzec do jak najwiekszej liczby odbiorcow i przystanki MPk spelniaja tu znakomicie role slupow ogloszeniowych, az ze jest to drobne wykroczenie (o mocy podobnej a nawet mniejszej do przekroczenia predkosci) to jest to juz zupelnie inna spawa. Nie popieram w zadnym wypadku lamania przepisow, ale wszyscy wiemy, ze sa takie na ktorych lamanie jest troszke wieksze przyzwolenie i nie sa jakos specjalnie scigane z racji na ich znikoma szkodliwosc.
Zaraz wyjdzie ze kazdy z Was (no oprocz meeshy) jezdzac samochodem zawsze przestrzega ograniczen predkosci
Chodzi mi tylko o to, ze w akcji plakatowania chodzi o to aby dotrzec do jak najwiekszej liczby odbiorcow i przystanki MPk spelniaja tu znakomicie role slupow ogloszeniowych, az ze jest to drobne wykroczenie (o mocy podobnej a nawet mniejszej do przekroczenia predkosci) to jest to juz zupelnie inna spawa. Nie popieram w zadnym wypadku lamania przepisow, ale wszyscy wiemy, ze sa takie na ktorych lamanie jest troszke wieksze przyzwolenie i nie sa jakos specjalnie scigane z racji na ich znikoma szkodliwosc.
Ale tu nie chodzi o wykroczenie mniejsze lub większe. Raczej o kasę jaką mógłby klub ewentualnie zapłacić za niedozwolone naklejanie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Nie chce mi sie szukac, ale za wykroczenie odpowiada chyba osoba naklejajaca a nie ten kto na ulotce/plakacie sie reklamuje. Jeszcze gdyby jakas firma placila za naklejanie na przystankach i wyraznie prosila o naklejanie w tych miejscach to tak, ale jesli plakaty sa rozklejane w czynie spolecznym i nie ma sugestii z klubu zeby klic przystanki, to udowodnienie winy byloby trudne.
mikas pisze:Przesadzacie z tym oburzeniem.
Tylko, że potem biedne koty tracą swój żywot
- tezetomaniak
- Trener
haha przepraszam, ale na jakiej podstawie mozna ukarac KMŻ za plakaty na przystankach ?
jak wydrukuje sobie logo PiSu i zakleje tym caly lublin to im zostanie wystawiony rachunek ? jesli tak to zaraz zaczynam dzialac.

jak wydrukuje sobie logo PiSu i zakleje tym caly lublin to im zostanie wystawiony rachunek ? jesli tak to zaraz zaczynam dzialac.
- Łoptymista
- Trener
to wydrukuj o obklej cale miasto
przynajmniej bedziesz mial co robic zamiast pisac farmazony
przynajmniej bedziesz mial co robic zamiast pisac farmazony
narzekal ktos ze strongmany nam zaklejaja plakaty ;>
oto maly rewanz na ulicy glebokiej, szkoda ze maja wiekszy format
Że jesteś dziwny, to wiedziałem zawsze, ale, że aż tak...
Ostatnio zmieniony 5 lipca 2009, o 23:04 przez Yeste, łącznie zmieniany 1 raz.
No ale ma racje, chwalenie sie zdjeciem zaklejonego tak bezczelnie plakatu strongmanow (bylo miejsce obok) to lekka zenada...
Nastepnym razem moze wklei fotke wybitej szyby z przystanku
A ten link to wlasnie tezetomaniakowi najbardziej by sie przydal.
Nastepnym razem moze wklei fotke wybitej szyby z przystanku
A ten link to wlasnie tezetomaniakowi najbardziej by sie przydal.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Czyli co, można sobie klnąc jak popadnie na forum? Nie popieram zaklejania innych plakatów jak jest miejsce, ale jeszcze bardziej denerwują mnie publiczne bluzgi, toteż odniosłem się do postu wyżej.
OK - bluzgi to przesada - ale przeslanie sluszne jak najbardziej:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Egon
- Zawodowiec
Jak tam sytuacja z plakatami na Opole? Projekt wysłany do druku? Kiedy można się ich spodziewać?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Projekt wysłany w piątek. Nie mam jeszcze informacji kiedy mozna je odbierac. Zastanawiam sie jednak jesli mecz mialby byc w piatek 10 lipca jak sugerowano w Panoramie TVP Lublin to czy wiszace plakaty na miescie o meczu informujace o meczu z 12 lipca nie beda zmyłą? W kazdym badz razie plik do druku zostal wysłany.
- tezetomaniak
- Trener
Cooper pisze:No ale ma racje, chwalenie sie zdjeciem zaklejonego tak bezczelnie plakatu strongmanow (bylo miejsce obok) to lekka zenada...
a co ma fota to dobrych manier ? dyskusja byla o tym ze strongmany zaklejaja nasze plakaty, zdarzyl sie chyba jeden przypadek ze zuzlowy był naklejony na nich to zrobilem zdjecie telefonem. napisane jest chociaz gdzies ze ja to zakleilem ? O ile pamietam o gleboka nie jest na czechowie
Widzialem dzis rano kolejny plakat zuzlowy naklejony na Strongmenow (przystanek OGRÓD SASKI na Raclawickich). Z tym, ze ten zuzlowy przerwany na pol, bo ktos pewnie chcial przeczytac co jest pod spodem. Bardzo "estetycznie" to wyglada. Pogratulowac 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dzis wysylamy nowy plik do druku z nowym projektem na ktorym znajdzie sie informacja od razu o dwoch meczach (12 lipca i 17 lipca). Mam nadzieje ze juz na jutro beda plakaty do odebrania. Ilosc 800 sztuk.
- Egon
- Zawodowiec
A ja mam nadzieję że zapał wieszających będzie większy niż ostatnio i więcej osób się tym zajmie
800 sztuk to jednak dosyć sporo 
A ja mam takie pytanie. Czym kleicie plakaty? Na zwykłą taśmę, jakiś klej specjalny czy jak?