KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Davv
Kadrowicz

Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

#901 Postautor: Davv » 14 czerwca 2009, o 22:03

Ja tam mam nadzieję - może głupią - na Hliba :D 8)

Filip
Junior

#902 Postautor: Filip » 14 czerwca 2009, o 22:05

Nawet jeśli na Jędrzejewskiego byłoby nas stac to na bank nie chciałby jeździć w 2 lidze.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#903 Postautor: Sledzio » 14 czerwca 2009, o 22:14

A niby dlaczego ? Jest środek sezonu nigdzie nie jeździ to dlaczego nawet w 2 lidze miałby nie jechać ? Zawsze pośmigał by kaski by zarobił a siedząc na ławce to nic nie zarobi.

KSM

#904 Postautor: KSM » 14 czerwca 2009, o 22:33

Siopek dziś zadebiutował w Bydzi, niestety. Wcale nie pojechał tak źle, 4 punkty w Lesznie, to niezły wynik w 4 startach.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#905 Postautor: K.A.M.I.L. » 14 czerwca 2009, o 23:14

Już za niecałą godzinę otwiera się okienko transferowe ;) Ciekawi mnie sprawa zakontraktowania Hugh Skidmore, czy nasi działacze podpiszą z tym młodym zawodnikiem kontrakt i jak się będzie miała sprawa z jego motorami na ligę polską. Osobiście nie widziałem go na treningu w Lublinie i jakim jest zawodnikiem, mam nadzieje, że jest waleczny coś jak Kiril, ale z "głową". Mógłby powalczyć o miejsce w składzie z Maćkiem i Jonasem.

Edit: Jeszcze pytanie Hugh Skidmore urodził się w 1990 r. ? Myślałem, że jest młodszy.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#906 Postautor: boxing » 14 czerwca 2009, o 23:54

Hugh - nie widzialem chlopaka na treningu w Lbn, wiec trudno ocenic jego potencjal, ale na razie kangurek odjechal raptem 8(?) biegow ligowych - trudno go nazwac wielkim wzmocnieniem. Sa inni, pewniejsi, bardziej objezdzeni i bardzo dobrze punktujacy juniorzy. Szczegolnie jeden - pytanie tylko, czy klub chce i ma za co sie wzmacniac???
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Filip
Junior

#907 Postautor: Filip » 15 czerwca 2009, o 00:05

Ja natomiast widziałem jego na treningu. Trzeba przyznać prezentował się całkiem pozytywnie, gdybyśmy z nim podpisali byłby solidnym wzmocnieniem na pozycji juniora.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#908 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 czerwca 2009, o 00:08

Tutaj wcześniej wspomniany Hugh Skidmore w meczu Sheffield z Newcastle z 4 czerwca :

Obrazek

Źródło : http://www.chrisspiresphotos.com
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#909 Postautor: Speedway » 17 czerwca 2009, o 12:20

Ostatnio rozgorzała u nas na forum dyskusja o Hallu, Hynku i Kiryle dotycząca tego, który z nich jest najsłabszy i tymczasowo nie zasługuje na miejsce w składzie choćby na rezerwie. Ja mam swoje zdanie, ale jestem ciekaw jak to jest w przypadku ogółu forum. Zapraszam więc do ankiety, która to roztrzygnie ;d
Obrazek

Sztyvny
Szkółkowicz

#910 Postautor: Sztyvny » 17 czerwca 2009, o 12:40

Na obecna chwile zaden z nich nie jest przydatny, gdyz nie gwarantuje jakiegokolwiek pewnego wyniku na wyjezdzie. Przydatnym mozna by nazwac tylko takiego goscia, ktory gwarantowalby minimum 8 - 10 pewnych punktow zdobytych na przeciwnikach.

Co do jazdy u nas - tak naprawde jedyny mecz ktory realnie moglismy przegrac wtopilismy na poczatku. Nie ma co ukrywac, ze obecnie reszta spotkan to pewne wygrane i nie zmieni tego fakt czy pojedzie Hall, Filinov czy Hynek, dlatego tez ich przydatnosc takze jest niemalze identyczna (chociaz wg. mnie plusa ma Kiryl, bo robi niesamowite show i dam glowe, ze jest sporo osob ktore ogladajac takie akcje przyjda na nastepny mecz, a ogladajac nude jak z Miszkolcem kolejne spotkanie oleja).

Do tego kolejna sprawa - tor. Zarowno Kiryl jak i Hall na torze "do scigania" moga okazac sie naprawde rewelacyjnymi zawodnikami. Kiryl pokazal co potrafi z Pila (po niefartownym upadku na poczatku), Hall jechal niestety na skladaku a szkoda, bo pewnie tez pokazalby ciekawy kawalek zuzla.
Hynek to z kolei zagadka. Pojechal 1 mecz na torze ktory pokazal tylko, ze umial wystartowac lepiej niz Krosniacy (i to nie wszyscy bo z tymi szybszymi przegrywal) i dowiezc punkty. Ciezko ocenic jak sprawowalby sie w walce, na torze gdzie np. start podpasowalby mu nieco mniej.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#911 Postautor: KosaRKS » 17 czerwca 2009, o 13:10

Głupia ta ankieta, dla mnie np. każdy z tych zawodników jest przydatny, Kirył i Hall dla widowiska, a Hynek do zdobywania punktów.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#912 Postautor: Speedway » 17 czerwca 2009, o 13:31

Tyle ze jest ich trzech a dodając do tego naszych czterech krajowców wychodzi troszkę za duzo. Widowiskowa jazda? Jeśli nie przynosi ona wymiernych korzyści to na cholere nam takie widowisko? Kirył nie dość że jest cienki to w dodatku jest hardkorem, który nie potrafi dojechać bez upadku nawet w trzyosobowym biegu. (14 bieg w Opolu, 3 bieg z Krosnem). Ja bym stawiał na Hynka i Halla gdyż posiadają większe umiejętności i moim zdaniem przy częstszych startach mogą dołożyć nam trochę punktów w PO
Obrazek

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#913 Postautor: MikeMistrz » 17 czerwca 2009, o 13:49

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... amy-nie-d/

Co to ma być ? :? Klub jest taki biedny, a kontraktuje Piszcza, który mniej niż Baran, czy Rempały nie bierze ? Coś tu nie gra chyba...

Speedway Fan
Senior

#914 Postautor: Speedway Fan » 17 czerwca 2009, o 13:52

to sie obudzil z tym wywiadem :lol:

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#915 Postautor: MikeMistrz » 17 czerwca 2009, o 13:54

Nikt nie wrzucał wcześniej chyba ^^

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#916 Postautor: KosaRKS » 17 czerwca 2009, o 13:59

sting126 pisze:Awans zależy również od kasy. - artykul w Kurierze z wypowiedziami Z. Wojciechowskiego. I jeden fragment:

Z. Wojciechowski w Kurierze pisze:- Mam nadzieję, że władze miasta, radni i prezydent w drugim półroczu wesprą klub zdecydowanie większą kwotą. Bez tej pomocy w kryzysie, jaki mamy, nie dojedziemy do końca sezonu. I mówię to otwarcie, żeby była pełna tego świadomość. To, co mogliśmy, zrobiliśmy, ale potrzebna jest większa pomoc miasta i nowych sponsorów. Niewielu w ogóle wierzyło, że żużel w Lublinie na nowo ruszy, ale teraz wszyscy widzą, że walczymy. Jeżeli ktoś ma możliwości finansowe, niech się zgłosi i zaproponuje swoją pomoc - mówi Wojciechowski.

?? Troche to slabe jesli klub liczy, ze sponsorzy sami beda pukac do drzwi...

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#917 Postautor: mustafa » 17 czerwca 2009, o 14:00

MikeMistrz pisze:Co to ma być ? :? Klub jest taki biedny, a kontraktuje Piszcza, który mniej niż Baran, czy Rempały nie bierze ? Coś tu nie gra chyba...

Jak to biedny? Jak zwykle mydlenie oczu i obiecanki że awans, czas w końcu dać sobie spokój z tym żużlem w naszym mieście :lol:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#918 Postautor: bkapusta » 17 czerwca 2009, o 14:11

Speedway pisze:Ostatnio rozgorzała u nas na forum dyskusja o Hallu, Hynku i Kiryle dotycząca tego, który z nich jest najsłabszy i tymczasowo nie zasługuje na miejsce w składzie choćby na rezerwie. Ja mam swoje zdanie, ale jestem ciekaw jak to jest w przypadku ogółu forum. Zapraszam więc do ankiety, która to roztrzygnie ;d

Dzizas co wy macie z tym wykluczaniem ze skladu? :) To jakas nowa "szkolna" moda na strzelanie focha?

Niech jada krajowcy + obco bedacy aktualnie w najlepszej formie/majacy wolny termin/majacy szanse pojechac cos na danym torze.

Jaki sens ma jakies ankietowe referendum i uchwalanie sobie, ze Hynek czy Hall jest "be" ? A jak nagle sie okaze, ze inni nie moga/nie chca i w ogole koniec swiata i akurat musi jechac Hynek? :)

Co sie tak uparliscie na forum zeby koniecznie kogos sobie powykluczac? :) :) :)

Mamy sklad jaki mamy. Mozemy liczyc na Jacka, Tomka, Karola, Piszcza... Mamy na wsparciu Messinga, Kiryla, Hynka i Halla.

Wiemy juz, ze Tomicek sie nie sprawdzil i pewnie nic z niego w tym sezonie nie bedzie. Wiemy, ze Lawson, Lee czy Howe sa "trudnosprowadzalni".

A tych trzech wymienionych w ankiecie trzeba obserwowac i oceniac, a nie jakas ankieta "na kogo strzelimy focha" :)

Zaden z naszych obco nie jest na pierwsza linie. Sklad musimy opierac na krajowcach. A na te dodatkowe punkty niech sie lapie ten co moze :P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#919 Postautor: KosaRKS » 17 czerwca 2009, o 14:19

bkapusta spokojnie, jeszcze w niedzielny wieczór Speedway chciał zawieszenia Piszcza :D

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#920 Postautor: bkapusta » 17 czerwca 2009, o 15:06

Nie no spokojnie ale przeraza mnie ta "sejmowa" atmosfera ciaglego rozliczania, wyrzucania, zawieszania i jeszcze szukania ukladow, naciskow i przeciekow [nie zapominajmy o przeciekach! :)].

Jesli podejmowac jakies decyzje dot. naszych obco to TYLKO w persepktywie jednego meczu. Tzn. decyzja powinna byc: na mecz z Opolem bierzemy np. Hynka, Kiryl na rezerwe, Hall odpoczywa, Messing odpoczywa [tak rzucam luzno dla przykladu].

Jaki ma sens podejmowanie decyzji na wiecej niz jeden mecz? :) Wszyscy nasi obco to jedna wielka niewiadoma i podobny poziom - jak jest mecz trzeba brac tych co maja aktualnie termin i forme.

Po cholere jakies sady kapturowe i decyzje, ze np. w najblizszym czasie zawieszamy Halla?

Juz sie Jacy chcieli pozbywac i go na taczkach z Lublina wywozic, a bylo nie bylo facet jakies punkty [wazne] dla nas kreci i idzie mu coraz lepiej.

Na czacie podczas meczu z Krosnem to co bieg tlum domagal sie egzekucji jakiegos naszego zawodnika.

Niektorzy widze byli na jakims Kursie Zarzadzania Zasobami Ludzkimi Metoda F.Dzierzynskiego :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Kubator

#921 Postautor: Kubator » 17 czerwca 2009, o 16:01

Jak na razie to uważam że żadnego z nich nie można wykluczać ze skladu .. a na pewno nie powinniśmy robić tego my ( nawet teoretycznie ). Tacy zawodnicy jak Lawson, Lee czy Howe nawet nie zechcieli ruszyć dupy na żaden trening u nas ( wiem mają terminy w Anglii) a Hall Kirył czy inny Hynek są u nas i w pewnym sensie wydaje mi sie ze utożsamiają sie z klubem ( a tyle sie mowi ze zagraniczni zawodnicy .. przyjada .. odjada .. wezmą i wyjada ) Moim skromnym zdaniem powinni dostać szanse objechania cztrech biegów w meczu !

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#922 Postautor: bartosch » 18 czerwca 2009, o 22:35

sting126 pisze:Ekloef, ktorego niektorzy widzieli w naszym skladzie startowal dzis w meczu Gniezna.

nie zdziwie sie jak po dzisiejszym meczu Linus bedzie mial koszmarne sny ze "Skippym" w roli glownej, ktory na torze w Sheffield pokonal go 3 razy zaliczajac kolejny (trzeci w tym sezonie) rewelacyjny wystep w barwach "Tygrysow" zdobywajac 7pkt. + 3 bonusy (1', 2', 2, 2' ).
carpe diem!

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#923 Postautor: Marcinex » 19 czerwca 2009, o 11:33

Ile lat ten Skidmore bedzie jeszcze juniorem? Moze warto by było w niego zainwestowac. 8) Moze nie bedzie z niego drugiego Adamsa, ale mysle ta inwestycja moze przyniesc wiecej kozysci niz Filinov, ktory poki momentami efektownej jazdy i ambicji nie przynosi swoja jazda efektu punktowego :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#924 Postautor: Speedway » 19 czerwca 2009, o 11:50

Obrazek

LubelskiSport

#925 Postautor: LubelskiSport » 19 czerwca 2009, o 14:53

konkurs biletowy na najblizszy mecz:
http://www.lubelski.sport24.pl/news/sho ... arz-opole/