Richard Hall

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hans
Trener

Re: Richard Hall

#76 Postautor: Hans » 15 czerwca 2009, o 20:16

Jak my nie damy pojeździć zawodnikom to zawsze tak będzie. Karlssonów w drugiej lidze nie ma. Trzeba mu dać czas, jak Ryśkowi czy Kirilowi. To są zawodnicy dobrze wyszkoleni technicznie, o pewnym poziomie umiejętności, dla których mimo wszystko polskie tory sprawiają jeszcze problemy. Warto im dawać szansę, w końcu na tym wszyscy zyskamy.

Szkoda Ryśka wczoraj, był szybki, ale Jacek Rempała oczywiście musiał go zablokować, a rękę dałbym sobie uciąć, że wtedy Franc by uległ, tak samo jak Hansena zrobił Tomek. Jak trzeba zmian nie ma, a jak nie trzeba to są. "Takim taktykiem mogę być, ja Ty, a nawet On.." :wink

Koper
Trener
Kontakt:

#77 Postautor: Koper » 15 czerwca 2009, o 20:20

Kirył dobrze wyszkolony technicznie?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#78 Postautor: Cooper » 15 czerwca 2009, o 20:27

No, gdyby nie Jacek... tak blokowal tego biednego Halla. A jeszcze musial z zewnetrznych pol jechac. No dramat.

Czas to my mozemy dac Karolowi Baranowi, zeby sie przebudzil z chwilowego letargu. Ale obco, ktory od poczatku nie zachwyca (choc lubie jego sylwetke na motocyklu i naprawde sympatyczny z niego ziomek), a pozniej jest juz tylko gorzej, jest po prostu do wymiany.
I co, teraz wezmiemy go na Opole u siebie i sieknie 10 punktow i co to daje? W Pile znowu tyly, bo tez tor specyficzny?

Widzialem Ryska we wzsystkich naszych meczach jakich startowal. Poza pierwszym meczem, gdzie mi sie podobal, to w pozostalych nie pokazal nic. Kiril tez mi sie podobal na meczu z Pila. A do Krosna go nawet nie wzieli. Dla mnie to mniej wiecej ta sama polka "efektywnosci" zawodnikow. Tyle ze Kiril mniej obliczalny i bardziej efektowny.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#79 Postautor: harry » 15 czerwca 2009, o 20:41

Ok. Z tego co inni robią i liczą wyglada na to, ze w pierwszej rundzie najszybciej trafimy na Krosno ( my z trzeciego, oni z czwartego). Ciekawe kogo wtedy zabiorą do Krosna? Tak naprawdę to teraz wiemy, że jedzie Piszcz i Jacek a reszta??? Hynek już ma uraz, Tomek szkoda gadać, Karol przetestował trzy silniki i dalej jest w lesie. Można było inaczej to zrobić. Po tym meczu w zasadzie nic nie wiemy. Szkoda.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#80 Postautor: kilar » 15 czerwca 2009, o 20:47

Jest jeszcze Howe. A moze juz zrezygnowano z jego uslug ?

harry
Trener

#81 Postautor: harry » 15 czerwca 2009, o 20:49

Howe=x
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#82 Postautor: Cooper » 15 czerwca 2009, o 20:52

harry pisze:Tak naprawdę to teraz wiemy, że jedzie Piszcz i Jacek a reszta??? Hynek już ma uraz, Tomek szkoda gadać, Karol przetestował trzy silniki i dalej jest w lesie.

Karol ma znizke formy ale pocisnal w nowinowanym az milo bylo patrzec. Mozna paradoksalnie powiedziec, ze przegral nam mecz, ale wygral bonusa.
A czy Hynek ma uraz? Tego nie wiem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#83 Postautor: kilar » 15 czerwca 2009, o 20:55

Howe = niewiadoma ?

Kogo bysmy nie wzieli, to i tak nie wiemy jak pojedzie. Dotyczy to zarowno Messinga, Howe i pozostalych zagranicznych, ktorzy teraz jezdzili. Takich mamy obcokrajowcow niestety. Ale kogos trzeba wziac tam na mecz.

Awatar użytkownika
manq

#84 Postautor: manq » 15 czerwca 2009, o 21:01

Hynek urazu nie ma jedynie moze miec po upadku w 1 biegu w anglii co go Gustafsson wywiozl na ostatnim kółeczku :) a jak zadko bywa szykowala sie dobra druga pozycja hehe :D
Obrazek

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#85 Postautor: MikeMistrz » 15 czerwca 2009, o 21:03

Mecz to nam przegrał bardziej Tomek Rempała. Karol co prawda nie wymiatał, ale w sumie on chociaż te 1 zrobił na przeciwnikach, czyli gdyby jechał np z Klimkiem to zamiast 1 byłyby 2 a wtedy wychodzi nam nawet przyzwoita zdobycz ;).Po prostu miał pecha, że jechał z Piszczem 8) . A Rempała raz objechał Kowalczyka, 2 razy 5;1 w plecy i 2x1 na Klimku, zmiana i 1 punkt na defekcie. Gdyby Rempała jechał chociaż tak jak Karol to moglibyśmy powalczyć o zwycięstwo, bo Karol robił pkt. na przeciwnikach, Tomek głównie na Klimku. A co do Halla, cóż może faktycznie 2 biegi to dla niego za mało. Pierwszy raz widział tor na oczy, a w jednym biegu pojechał praktycznie na poziomie Rempały, więc nie wiem zmienili akurat jego, a nie Tomka.

harry
Trener

#86 Postautor: harry » 15 czerwca 2009, o 21:05

Cooper pisze:
harry pisze:Tak naprawdę to teraz wiemy, że jedzie Piszcz i Jacek a reszta??? Hynek już ma uraz, Tomek szkoda gadać, Karol przetestował trzy silniki i dalej jest w lesie.

Karol ma znizke formy ale pocisnal w nowinowanym az milo bylo patrzec. Mozna paradoksalnie powiedziec, ze przegral nam mecz, ale wygral bonusa. A czy Hynek ma uraz? Tego nie wiem.

manq pisze:Hynek nastawia sie bojowo jak sam twierdzi tor w lublinie mu lezy wiec liczy na dobry wynik co do wystepu z krosnem juz bylo powiedziane a tamtejszego toru to chyba nigdy nie polubi :)

pzdr.

Awatar użytkownika
KMZFAN

#87 Postautor: KMZFAN » 15 czerwca 2009, o 22:49

Hall to pomyłka w ogóle, on się nie nadaje nigdzie bo nawet w lbn. nie jedzie. Nie wiem po co go w ogóle gdziekolwiek brać. niech se na tych wyspach brytyjskich klepie funciaki.. bo u nas to on się do niczego już nie przyda.....

piotr76
Senior
Kontakt:

#88 Postautor: piotr76 » 15 czerwca 2009, o 23:02

KMZFAN pisze:Hall to pomyłka w ogóle, on się nie nadaje nigdzie bo nawet w lbn. nie jedzie. Nie wiem po co go w ogóle gdziekolwiek brać. niech se na tych wyspach brytyjskich klepie funciaki.. bo u nas to on się do niczego już nie przyda.....

Ciekawe hmmm .... po czym tak wnioskujesz ? pewnie po meczu odjechanym na pozyczonym motorze ... do tej pory nie wiadomo od kogo ? a jak od Rempała to którym ? 12 ?
zamiast 500 + program Beryl +

harry
Trener

#89 Postautor: harry » 15 czerwca 2009, o 23:04

Po meczu to prawie każdy wie jak powinien być ustawiony skład. Skład był znany i podany kilka dni przed meczem. Dlaczego wtedy tego nie pisałeś?
Ustalenie składu to wielka loteria. Może pojedzie ten a może tamten. Ważniejsze jest prowadzenie i korekta w czasie meczu.
A Ty byłeś na meczu???

O kolega KMZFAN widzę że przestraszył się swoich odważnych myśli :? 8)

Awatar użytkownika
KMZFAN

#90 Postautor: KMZFAN » 15 czerwca 2009, o 23:10

Właśnie byłem i widziałem co się działo.. i uważam że Hynek powinien jednak jechać w podstawowym składzie.....bo Hall niestety nie pokazał i nie pokazuje nic i obawiam się że nie pokaże... Pary też powinny moim zdaniem być inaczej ustawione... no ale od tego jest trener...

Awatar użytkownika
KMZFAN

#91 Postautor: KMZFAN » 15 czerwca 2009, o 23:12

harry pisze:
O kolega KMZFAN widzę że przestraszył się swoich odważnych myśli :? 8)

Nie przestraszyłem tylko zauważyłem że nie w tym temacie to napisałem i znając życie to mi bana któryś da :) dlatego zmieniłem to co napisałem

Awatar użytkownika
istred
Trener

#92 Postautor: istred » 15 czerwca 2009, o 23:14

Trzeba było to przed meczem napisać.
Ustalenie składu to wielka loteria. Może pojedzie ten a może tamten.
A widzisz Harry jakąś logikę w tym, że chyba nie było dwóch meczów w tym sezonie żeby pary były chociaż podobnie ustawione?
Czy nie jest ważne dla zawodników, żeby mieć partnera na torze, z którym się dobrze rozumie?
Z tego co obserwuje, to nie jest częstą praktyką przemeblowywanie składu po każdym meczu...

PS. Bana to możesz dostać za pisanie posta pod postem :twisted:

harry
Trener

#93 Postautor: harry » 15 czerwca 2009, o 23:20

Kiedyś to było ważne ale teraz każdy jedzie na swoje konto. Sporadycznie komuś zachce się jechać parą. Jak są pieniądze za wygranie meczu lub coś w tym rodzaju...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#94 Postautor: istred » 15 czerwca 2009, o 23:24

A rozgrywanie pierwszego łuku?
Mało razy zejeżdżali nasi zawodnicy sobie nawzajem drogę?
Praktycznie w każdym meczu w ten sposób tracimy kilka punktów :?

harry
Trener

#95 Postautor: harry » 15 czerwca 2009, o 23:28

Odkąd pamietam to zawsze jest z tym problem. To wymaga mnóstwa treningu. A kto teraz ma na to pieniądze?

Awatar użytkownika
ozzyman

#96 Postautor: ozzyman » 15 czerwca 2009, o 23:32

Richard Hall-według statystyk na dzień 14.06 br. po 4 meczach Premier League legitymuje sie średnia biegowa 1,368 co daje mu wsrod sklasyfikowanych zawodnikow wysoka 67 pozycje:). Przed nim nasi pozostali Anglicy Howe, Complin i Lawson. Wiem, ze to tylko statystyki, ale na jakiej podstawie on ma dobrze jechac w naszej lidze???Same dobre checi nie wystarcza, ale czy z tego powodu ma miec miejsce w skladzie??

janek
Kadrowicz

#97 Postautor: janek » 16 czerwca 2009, o 08:56

MikeMistrz pisze:Mecz to nam przegrał bardziej Tomek Rempała. Karol co prawda nie wymiatał, ale w sumie on chociaż te 1 zrobił na przeciwnikach, czyli gdyby jechał np z Klimkiem to zamiast 1 byłyby 2 a wtedy wychodzi nam nawet przyzwoita zdobycz ;).Po prostu miał pecha, że jechał z Piszczem 8) . A Rempała raz objechał Kowalczyka, 2 razy 5;1 w plecy i 2x1 na Klimku, zmiana i 1 punkt na defekcie. Gdyby Rempała jechał chociaż tak jak Karol to moglibyśmy powalczyć o zwycięstwo, bo Karol robił pkt. na przeciwnikach, Tomek głównie na Klimku. A co do Halla, cóż może faktycznie 2 biegi to dla niego za mało. Pierwszy raz widział tor na oczy, a w jednym biegu pojechał praktycznie na poziomie Rempały, więc nie wiem zmienili akurat jego, a nie Tomka.

Nie wiesz dlaczego zmienili jego a nie Rempałę??? odpowiedź jest prosta 8) . Dlaczego Wilk rozdzielił parę Jacek R.-Tomek.R ?? o to jest pytanie :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#98 Postautor: $korzen$ » 16 czerwca 2009, o 09:09

Co do Ryska, na wyjazdach nie bedzie z niego zadnego pozytku, im szybciej nasz trenejro to zrozumie, tym lepiej dla klubu. Jednakze uwazam, ze na naszym torze jest w stanie przysporzyc nam duzo radosci. Podczas meczu z Miszkolcem zrobil na mnie na prawde bardzo pozytywne wrazenie. Natomiast podczas meczu z Pila jechal na jakims "zlepiencu" kolegow z zespolu, takze wyznacznik wlasciwie zaden. Mysle, ze z Opolem warto dac mu na naszym torze szanse. Piszcz, o ile mnie pamiec nie myli, ma zajety termin ?
Jezeli tak, to sklad widze tak:

K. Baran
Hynek
J. Rempala
Rysiek
T. Rempala
Klimek
Messing
Kiryl

Davv
Kadrowicz

#99 Postautor: Davv » 16 czerwca 2009, o 09:23

Hall jest zdecydowanie pierwszy w kolejce do składu z naszych obcokrajowców. Messing może i zrobił na początku sezony dobre wrażenie, ale trochę nie jeździł i nie wiadomo (Gawrzyk może coś w końcu skrobnie w temacie) jak będzie teraz. Także na Opole nie widzę innej ewentualności niż występ Richarda. Oczywiście jeśli myślimy o bonusie.
J Rempała
Hynek
T Rempała
Hall
Baran
J Messing
Klimek
Kirył/Michaluk/Mistygacz - w razie wojny...