Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Treningi

#2227 Postautor: harry » 9 czerwca 2009, o 20:29

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... -tarnowie/
I tyle w temacie Zielińskiego. Nie ma szans na drugie wypożyczenie.
Po treningu jestem spokojny o wynik.Widać, że Rempały idą jak trzeba i kończą rozgryzanie tego toru.
Hynek też już wie o co chodzi no i jeździ bardzo agresywnie co akurat mi się podoba.
Jedyna niewiadoma to Karol Baran bo jeździł jakoś w kratkę. Chyba za dużo coś próbował. Rafał sobie poradzi.
Szkoda, ze Kirył nie jezdził bo on akurat potrzebuje najwięcej jazd, bo jeżeli tor będzie tak zrobiony jak dzisiaj to ciężko będzie wyprzedzać na trasie.
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2009, o 20:33 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2228 Postautor: mustafa » 9 czerwca 2009, o 20:29

Gawrzyk pisze:a do Kaskady jak trafil? Wypozyczony z Tarnowa.
Do Opola jak trafil? Kaskada sie wycofala, kontrakt anulowany i mogl byc wypozyczony znow.

No to kto mu pozwolił u nas trenować ? Przyjedzie z Opolem do nas na mecz, walnie niezły wynik i będzie pozamiatane z bonusa :)

harry
Trener

#2229 Postautor: harry » 9 czerwca 2009, o 20:35

No też się moooocno nad tym zastanawiałem. Mam nadzieję, ze mają jakieś dżentelmeńskie umowy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2230 Postautor: mustafa » 9 czerwca 2009, o 20:43

harry pisze:Jedyna niewiadoma to Karol Baran bo jeździł jakoś w kratkę.

A to z Karola sprzętem coś się stało, czy w czymś innym tkwi problem, że nie może znaleźć dobrej formy z początku sezonu?

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#2231 Postautor: czaszka » 9 czerwca 2009, o 20:47

harry pisze:.Widać, że Rempały idą jak trzeba i kończą rozgryzanie tego toru.

Ufff, juz sie balem ze beda potrzebowali na to kilka sezonow jak Franek :) To w takim razie ja tez jestem juz spokojny o wynik 8)

harry
Trener

#2232 Postautor: harry » 9 czerwca 2009, o 21:00

mustafa pisze:
harry pisze:Jedyna niewiadoma to Karol Baran bo jeździł jakoś w kratkę.

A to z Karola sprzętem coś się stało, czy w czymś innym tkwi problem, że nie może znaleźć dobrej formy z początku sezonu?

Zatarł w Rzeszowie na jakimś turnieju.

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#2233 Postautor: Stereeo » 9 czerwca 2009, o 21:13

trzeba mieć tylko nadzieje że Karol zrobi coś z tym sprzętem bo to źle wygląda lekko mówiąc.
Po za tym na treningu Hynek sie ładnie pokazał i myśle, że wywalczył miejsce w składzie.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2234 Postautor: istred » 9 czerwca 2009, o 21:14

Ufff, juz sie balem ze beda potrzebowali na to kilka sezonow jak Franek :)
Spoko, spoko. Franek też już miał ten tor parę razy rozgryziony ;)

Poza tym Jacek jeździł w Lublinie cały sezon i mamy wielkie szczęście, że po dwóch miesiącach drugiego sezonu tak doświadczony zawodnik "kończy rozgryzanie tego toru".

Mam tylko nadzieję, że nie zostanie zrobiony taki beton jak na początku meczu z Piłą :?

PS. Inna kwestia, czy to nasi byli szybcy (to słyszymy prawie zawsze po treningu) czy wszyscy byli tak samo słabi. Potrzeba kogoś z zewnątrz żeby mieć punkt odniesienia. Dziś był Zieliński, zawodnik nie najwyższej klasy, a radził sobie nieźle - to niestety może świadczyć o tej drugiej ewentualności.
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2009, o 21:15 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2235 Postautor: tezetomaniak » 9 czerwca 2009, o 21:14

harry pisze:Mam nadzieję, ze mają jakieś dżentelmeńskie umowy.

Kamil jadąc przeciwko nam zapewne bedzie zapewne odpuszczal 8) :?

Awatar użytkownika
manq

#2236 Postautor: manq » 9 czerwca 2009, o 21:21

Hynek pojedzie w meczu :) to na pewno a pod jakim numerkiem jezscze zobaczymy
Obrazek

harry
Trener

#2237 Postautor: harry » 9 czerwca 2009, o 21:29

istred pisze:Poza tym Jacek jeździł w Lublinie cały sezon i mamy wielkie szczęście, że po dwóch miesiącach drugiego sezonu tak doświadczony zawodnik "kończy rozgryzanie tego toru".

Wiem, że to ciężko zauważyć ale od 2006 roku ten tor ( nawierzchnia) był w 100% zmieniony.

PS. Inna kwestia, czy to nasi byli szybcy (to słyszymy prawie zawsze po treningu) czy wszyscy byli tak samo słabi. Potrzeba kogoś z zewnątrz żeby mieć punkt odniesienia. Dziś był Zieliński, zawodnik nie najwyższej klasy, a radził sobie nieźle - to niestety może świadczyć o tej drugiej ewentualności.

Moze, ale nie świadczy. Słuchy chodzą, ze ktoś :wink: obeznany z naszym torem zrobił mu na ten trening fajny silnik. Ale moze to tylko plotki 8) :lol: .

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2238 Postautor: istred » 9 czerwca 2009, o 21:52

Wiem, że to ciężko zauważyć ale od 2006 roku ten tor ( nawierzchnia) był w 100% zmieniony.
Jakoś nie przeszkadza to innym zawodnikom przyjechać do Lublina i walnąć komplet po dużo dłuższej przerwie, gdzie nawierzchnia była kilka razy w 100% wymieniona - np. Staszkowi...
Słuchy chodzą, ze ktoś :wink: obeznany z naszym torem zrobił mu na ten trening fajny silnik.
A naszym riderom sprzęt robią osoby, które nadal rozgryzają ten tor?
Wychodzi na to, że nasi zawodnicy mają beznadziejny sprzęt. Bo tylko sprzętem Zieliński jest w stanie zniwelować różnicę umiejętności między Baranem czy Rempałami. - To też błędny wniosek?

harry
Trener

#2239 Postautor: harry » 9 czerwca 2009, o 21:56

manq pisze:Hynek pojedzie w meczu :) to na pewno a pod jakim numerkiem jezscze zobaczymy

Za dużego manewru to nie ma. Na 90% pod nr 10. No chyba, ze jakaś magiczna taktyka i pojedzie pod 16, a 10 będzie wtedy " lubelska taktyka".

Awatar użytkownika
manq

#2240 Postautor: manq » 9 czerwca 2009, o 22:03

ktos tu wspominal ze Hynek w drugiej czesci mial bardzo dobre starty a wrecz super :) co mnie dziwi bo ten element ostatnio mu słabo szedl ale prawda jest taka jezeli spasuje sie ze startami to w czwartek wynik bedize naprawde dobry :D
Obrazek

harry
Trener

#2241 Postautor: harry » 9 czerwca 2009, o 22:09

istred pisze:Jakoś nie przeszkadza to innym zawodnikom przyjechać do Lublina i walnąć komplet po dużo dłuższej przerwie, gdzie nawierzchnia była kilka razy w 100% wymieniona - np. Staszkowi...

Dokładnie tak. Zawodnikowi, który przyjeżdża na dany tor jest czasami łatwiej się wstrzelić w przełożenia niż miejscowemu. Jeżeli jest taki tor jak u nas, czyli bardzo zmienny pod wpływem wody i słońca to zawodnik, który pasował się na treningu na daną nawierzchnie, w momencie kiedy nagle warunki się zmienią ma gorzej bo musi zacząć kombinować już po przejechaniu 1-2 biegów, a przyjezdny może się od razu założyć dobre przełozenia. Zdarza się to u nas. Taki skrajny przypadek to w 2004 roku kiedy Kaczmarek przyjechał i zrobił nam beton na mecz z Rzeszowem, chociaż chłopaki trenowali na przyczepnym. No i już nie mogli sobie poradzić
A naszym riderom sprzęt robią osoby, które nadal rozgryzają ten tor?
Wychodzi na to, że nasi zawodnicy mają beznadziejny sprzęt. Bo tylko sprzętem Zieliński jest w stanie zniwelować różnicę umiejętności między Baranem czy Rempałami. - To też błędny wniosek?

Bardzo błędny bo nie zauważyłem, zeby Zieliński nawiązywał walkę z Rempałami, no chyba że już wtedy jak testowali drugie silniki. Radził sobie na poczatku z Klimkiem ale po korektach Rafała i z nim też przegrywał.

tmaciuszczak

#2242 Postautor: tmaciuszczak » 9 czerwca 2009, o 22:13

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2243 Postautor: Sledzio » 9 czerwca 2009, o 22:22

O tym czy dobrze nasi pojadą zobaczymy w czwartek bo trening to nie zawody ! tam to już inna bajka.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2244 Postautor: mikas » 9 czerwca 2009, o 22:38

harry pisze: Słuchy chodzą, ze ktoś :wink: obeznany z naszym torem zrobił mu na ten trening fajny silnik. Ale moze to tylko plotki 8) :lol: .

Lubosa tam wyslac 8)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#2245 Postautor: harry » 9 czerwca 2009, o 22:51

był wysłany

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#2246 Postautor: Radzio » 9 czerwca 2009, o 22:57

Filinov jak już się popakowali, dostał sprzęt i trochę pojeździł z Klimkiem jeszcze coś tam poprawiając.
Tomkowi coś zaczął szwankować lepszy silnik dla tego jazda była trochę gorsza ale już pracuje nad tym.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2247 Postautor: istred » 9 czerwca 2009, o 23:30

Dokładnie tak. Zawodnikowi, który przyjeżdża na dany tor jest czasami łatwiej się wstrzelić w przełożenia niż miejscowemu. Jeżeli jest taki tor jak u nas, czyli bardzo zmienny pod wpływem wody i słońca to zawodnik, który pasował się na treningu na daną nawierzchnie, w momencie kiedy nagle warunki się zmienią ma gorzej bo musi zacząć kombinować już po przejechaniu 1-2 biegów, a przyjezdny może się od razu założyć dobre przełozenia. Zdarza się to u nas. Taki skrajny przypadek to w 2004 roku kiedy Kaczmarek przyjechał i zrobił nam beton na mecz z Rzeszowem, chociaż chłopaki trenowali na przyczepnym. No i już nie mogli sobie poradzić
W skrajnych przypadkach na pewno tak ale takie zadarzają się rzadko. W normalnych warunkach - kiedy nasi mogą się spokojnie przed meczem spasować z torem - przeciętny Staszek w zasadzie w każdym występie - bez tej możliwości - robi w okolicach kompletu, a przecież regularnie trenował tutaj bardzo, bardzo dawno.
Poza tym, nasi zawodnicy mając możliwość trenowania, jadąc sporą liczbę meczy u siebie powinni doskonale wiedzieć jak zachowuje się tor w trakcie zawodów, po opadach itp.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#2248 Postautor: Regdal » 9 czerwca 2009, o 23:46

harry pisze:Bardzo błędny bo nie zauważyłem, zeby Zieliński nawiązywał walkę z Rempałami, no chyba że już wtedy jak testowali drugie silniki. Radził sobie na poczatku z Klimkiem ale po korektach Rafała i z nim też przegrywał.

Rafał miał problemy z reduktorem sprzęgła podczas pierwszej sesji z Zielińskim i Baranem,potem zmienił motocykl w którym szybko udało się znaleźć odpowiedni w miarę odpowiedni set up.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2249 Postautor: Cooper » 9 czerwca 2009, o 23:50

Fajne jest to, ze Rafal mysli na torze (vide Swist i Sekula),a i coraz szybciej reaguje poza torem na to, co sie dzieje.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#2250 Postautor: dannie » 9 czerwca 2009, o 23:50

Regdal pisze:Rafał miał problemy z reduktorem sprzęgła podczas pierwszej sesji z Zielińskim i Baranem,potem zmienił motocykl w którym szybko udało się znaleźć odpowiedni w miarę odpowiedni set up.

A nie latwiej: "odpowiednie ustawienie"? :roll:
Obrazek