KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

#726 Postautor: Regdal » 22 maja 2009, o 22:04

Manitou pisze:Fajnie ze to zrozumiales, szkoda ze musi Ci to tlumaczyc prawie o polowe mlodszy czlowiek na forum publicznym...

Co zrozumiałem to zrozumiałem,ale ciebie nie rozumiem.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#727 Postautor: Manitou » 22 maja 2009, o 22:05

jakos mi nie zalezy na twoim zrozumieniu

Shack
Administrator

#728 Postautor: Shack » 22 maja 2009, o 22:06

ale co jak będziemy wszyscy cicho to Tomek zapomni o kasie, ktora mu wisi TŻ i o tym jak go rugano na forum ? :)

metoda szeroko stosowana w dzisiejszych czasach, ale raczej mało skuteczna :)

harry
Trener

#730 Postautor: harry » 22 maja 2009, o 22:51

Jasne, niech się dłużej zastanawia. Dzieki temu że KMŻ startuje od zera i ma wypłacalność zaczynają spływać oferty od bardzo poważnych jeźdźców na termin okienka transferowego. Kto pierwszy ten lepszy :lol: .
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Sledzio
Trener
Kontakt:

#731 Postautor: Sledzio » 22 maja 2009, o 22:53

Ciekawy jestem na jak długo będzie wypłacalnym klubem ?

harry
Trener

#732 Postautor: harry » 22 maja 2009, o 23:01

Jeżeli będzie prowadzona rozsądna polityka finansowa to bez problemu wypłacalność powinna być co najmniej do końca sezonu. Trochę martwi brak wielu starych reklam na murawie ale to może jakaś nowa strategia marketingowa.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#733 Postautor: bartosch » 23 maja 2009, o 06:45

harry pisze:to może jakaś nowa strategia marketingowa.

to pewnie jakis nowy "chlyt maketintody":)
carpe diem!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#734 Postautor: Gelo » 23 maja 2009, o 07:19

[quote="harry]Dzieki temu że KMŻ startuje od zera i ma wypłacalność zaczynają spływać oferty od bardzo poważnych jeźdźców na termin okienka transferowego. Kto pierwszy ten lepszy :lol: .[/quote]
chyba sie rozpedziles - Crump chce u nas jezdzic? :D :D :D
Ostatnio zmieniony 23 maja 2009, o 19:40 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#735 Postautor: Regdal » 23 maja 2009, o 07:35

harry pisze:Jeżeli będzie prowadzona rozsądna polityka finansowa to bez problemu wypłacalność powinna być co najmniej do końca sezonu. Trochę martwi brak wielu starych reklam na murawie ale to może jakaś nowa strategia marketingowa.

No właśnie,tez to zauważyłem,może Ty harry wiesz,dlaczego w tym sezonie nie widać na stadionie reklamy Kangur ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#736 Postautor: mikas » 23 maja 2009, o 10:07

Regdal prosze Cie miej honor i jaja i nie rób z forumowiczow debili. Skoro wspomniales akurat o firmie Kangur to dobrze wiesz o co chodzi, wiec albo napisz sam skoro juz powiedziales "A", albo skoncz juz z tymi swoimi glupimi prowokacjami, bo robi sie od tego niedobrze. A wydawalo sie kiedys, ze powazny facet z Ciebie...

A wczoraj jeszcze bylo tak:
Regdal pisze:
Gawrzyk pisze:jacek, wez daj na luz.
sa teraz inne priorytety i po co zaogniac atmosfere. :?

Słusznie,masz rację.

Zadziwiajacy brak konsekwencji w zachowaniu i postepowaniu :roll:

P.S. Oczywiscie wczesniejsze moje uwagi przemilczales, bo argumentow na usprawiedliwienie swoich glupich i dziecinnych zachowan brak :?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#737 Postautor: harry » 23 maja 2009, o 13:43

Regdal pisze:
harry pisze: Trochę martwi brak wielu starych reklam na murawie ale to może jakaś nowa strategia marketingowa.

No właśnie,tez to zauważyłem,może Ty harry wiesz,dlaczego w tym sezonie nie widać na stadionie reklamy Kangur ?

Jeżeli piszę " może to jakaś nowa strategia", to wyraźnie sugeruję, ze nie za bardzo rozumiem dlaczego. No ale skoro nie rozumiesz to napiszę jasno: Za reklamy i reklamodawców odpowiada pan wiceprezes Piotr Adamczuk ( za strategicznych również prezes) i tylko on te sprawy załatwia. Dlatego zwracaj się do niego z pytaniami dlaczego ktoś jest albo i nie ze swoją reklamą na murawie stadionu.
Z doświadczenia wiem, ze powodów może być kilka:
1. Firma jest na tyle już znana, ze nie musi się więcej reklamować
2. Firma zmieniła sposoby reklamowania, bo np stwierdziła, ze na zuzel przychodzą ci sami ludzie i oni już wszystko wiedzą o niej i np bedzie się teraz reklamowac na koszykówce.
3. Bo jest kryzys i firma tnie koszty reklamy
4. A moze stwierdziła, ze reklama na żużlu jej nic nie daje
itd, itp

harry
Trener

#738 Postautor: harry » 23 maja 2009, o 13:45

tomas120 pisze:nie rozumiem czemu taka gwiazda jak dawid stachyra sie o nic nie upomina czyzby mial placone ?? ta taki Tomek Piszcz Sebastian Truminski upominaja sie o kase ktora im sie nalezy za prace !! czy hary umie to wytlumaczyc

A skad wiesz, ze się nie upomina? Moze to robi w taki sposób, zeby nie spalić sobie mostów? Życie jest bardzo przewrotne i pisze bardzo dziwne scenariusze. Im człowiek starszy tym bardziej to wie. Ale czasami i młodzi dobrze prowadzeni też to wiedzą.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#739 Postautor: Regdal » 23 maja 2009, o 14:27

Czyli wygląda na to,że jakby nie zadziałało jak należy przejście dawnych sponsorów z TŻ do obecnego KMŻ ? Jak Ty to widzisz harry,bo jakoś nie chce mi się wierzyć,że to co wymieniłeś dotyczy wszystkich darczyńców dawnego TŻ ?

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#740 Postautor: harry » 23 maja 2009, o 14:37

Nie interesowałem się i staram się nie interesować tymi sprawami.
Oczywiście z wielkim zdziwieniem patrze się na w zasadzie pustą murawę, ale nie wnikam za bardzo o co chodzi. Nie moja sprawa. Przecież ktoś wie ile klub ma pieniędzy i z jakich źródeł i widocznie doszedł do wniosku, ze więcej nie potrzeba, albo ze pozyskanie tych reklamodawców jest z jakiś powodów nieopłacalne. Nie mam pojęcia i watpię, zeby ktoś nam to próbował wyjaśnić :shock: .

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#741 Postautor: Regdal » 23 maja 2009, o 16:55

Moim zdaniem nie jest to korzystna sytuacja.Jak się patrzy na stadiony w innych miastach,to tam reklamy niekiedy nie mieszczą się na płycie boisk wewnątrz torów żużlowych (np.Ostrów Wlkp.).

Czy więcej nie potrzeba pieniędzy ? Przecież od przybytku główka nie boli.Po za tym im się posiada więcej w kasie,tym z wyższej półki zawodnikami można rozmawiać w kwestii ewentualnego zatrudnienia.W czasach TŻ była osoba (osoby) która zajmowała się rozmowami z ew.sponsorami,bądź starająca się pozyskiwać potencjalnych reklamodawców.Szkoda,że teraz to wygląda jakby inaczej,a może się mylę.Swoją drogą sam spotkałem się z sytuacją,gdzie jeden ze sponsorów byłego TŻ dziwił się iż z obecnego klubu nikt nie pofatygował się aby zawitać do jego firmy w celu propozycji sponsoringu,a niestety nie każdy sponsor do klubu zawita sam,do niektórych trzeba zwyczajnie dotrzeć.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#742 Postautor: InDorka » 23 maja 2009, o 18:17

Regdal pisze: Przecież od przybytku główka nie boli.Po za tym im się posiada więcej w kasie,tym z wyższej półki zawodnikami można rozmawiać w kwestii ewentualnego zatrudnienia.

Nie wytrzymam... z jednej strony arogancja, gburowate odzywki, opryskliwosc, a z drugiej takie odkrywcze podpowiedzi.
Marnujesz sie poza zarzadem klubu ...;)
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Davv
Kadrowicz

#744 Postautor: Davv » 23 maja 2009, o 23:27

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... lu-wyniki/

Jak widać Siopek nie zapomniał jak się jeździ. Jeszcze jest tydzień, na wypożyczenie go i o wynik w Opolu można być spokojnym ;) A na poważnie to wg mnie warto z chłopakiem pogadać - młody jest i może się jeszcze w kolejnych sezonach przydać

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#745 Postautor: Boobi » 24 maja 2009, o 11:59

raczej nam na przyszle sezony sie nie przyda bo i tak mozemy go tylko wypozyczyc(na ten sezon).a w przyszlym sezonie pewnie zejdzie troche z wymagan ale i tak do I ligi.
"Życie to jazda"

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#746 Postautor: Manitou » 24 maja 2009, o 14:12

Wracajac do tematu reklam na murawie, to w ofercie dla sponsorow taka forma reklamy jest ujeta, widocznie wiec nie ma chetnych na taka forme promocji...

Dla potencjalnych sponsorów, którzy są gotowi zasilić klub kwotą nie mniejszą niż 1000 zł przygotowaliśmy różne formy reklamy takie jak:

[...]
* banery reklamowe umieszczone na płycie boiska, przy linii środkowej lub na bandzie

go!
Trener

#747 Postautor: go! » 24 maja 2009, o 20:08

Manitou pisze:Dla potencjalnych sponsorów, którzy są gotowi zasilić klub kwotą nie mniejszą niż 1000 zł przygotowaliśmy różne formy reklamy takie jak:
* banery reklamowe umieszczone na płycie boiska, przy linii środkowej lub na bandzie

ale ten tysiac to za jaki okres? I kto funduje te banery? Jakiej wielkosci ta reklama? A-4 czy 100x10 metrow?
PS. Moze warto zweryfikowac ten "cennik" skoro nie ma chetnych? Ja znam jedna firme ktora chetnie zaplaci, dostarczy swoj baner i zaplaci za ekspozycje.. Pod dwoma warunkami, ze cena bedzie odpowiadala obu stronom i ze jednoczesnie na stadionie nie pojawi sie reklama konkurecji. Warunki chyba do przyjecia, co nie? Ryzyko zadne, wlasny wklad finansowy zaden.. Mam im dac dane, kogo maja blagac o podanie numeru konta do przelewu?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#748 Postautor: Cooper » 24 maja 2009, o 22:03

Klecha na turnieju:

5. Krystian Klecha 9 (3,1,1,2,2)

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... rowego-w-/

Klecha czy Jedzrzejewski - nie istotne ktory, to byliby pewniacy na II lige.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#749 Postautor: boxing » 24 maja 2009, o 22:32

Nie wiem, czy Bydzia - po "fenomenalnym" wystepie Chrzanowskiego na gdanskim torze - nie straci do niego cierpliwosci - w kazdym razie, czy to za niego, czy za Davidssona, czy Buczkowskiego - ale pojawia sie szansa dla Klechy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#750 Postautor: Gelo » 24 maja 2009, o 22:39

już to widze jak za Buczka ktory na wlasnym torze przywozi regularnie punkty na poziomie liderów druzyny pojedzie Klecha... troche realizmu.