KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
Heniek nie polak!!
Z tego co wiem, to Stojanowski dobitnie nie lubi naszego toru, więc bezsens jest go brać.
Nam potrzeba obcokrajowca z prawdziwego zdarzenia, który będzie tłukł punkty. Dać Kilokarpi
Nam potrzeba obcokrajowca z prawdziwego zdarzenia, który będzie tłukł punkty. Dać Kilokarpi
Kylmaekorpi startował w tym sezonie w Gdańsku gdzie zaliczył kontuzje łokcia, także odpada
Rozwalił łokieć na Wyspach, o czym opowiada w wywiadzie na Syfach. Rozbił go szalony tego dnia Vissing ;p W Polsce Joonas jeszcze w lidze nie startował, ale zapewne w najbliższej kolejce już w Wybrzeżu pojedzie.
Sorry, ale na Jonasa nas nie stac. I to mocno nie stać. Nawet Marmę nie za bardzo było stac.

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Józki sie pchały po Nickiego to jak nie bylo ich stać na Jonasa ? 
ps. a Marcin Jędrzejewski ? nie pojechał jeszcze biegu.
ps. a Marcin Jędrzejewski ? nie pojechał jeszcze biegu.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, o 18:36 przez Stereeo, łącznie zmieniany 1 raz.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
W sezonie transferowym mieli ciężka przeprawę z Jonasem.
A skąd teraz znaleźli kasę na Nickiego??? Nie wiem. Moze liczyli, ze wpływy z biletów mocno podskoczą? Moze Marma by sypnęła groszem?
A skąd teraz znaleźli kasę na Nickiego??? Nie wiem. Moze liczyli, ze wpływy z biletów mocno podskoczą? Moze Marma by sypnęła groszem?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Jest jeden zawodnik zagraniczny, który z pewnością byłby dużym wzmocnieniem dla nas... taki drugi Gustafsson mógłby być.
A tak z ciekawości zapytam co myślicie o Marku Lemonie ?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Zagraniczny pewniak? Nikt taki mi do glowy nie przychodzi. No chyba ze... wspominany juz tutaj Karger. Pojechal niedawno w Danii i po pierwszym nieudanym starcie punktowal mocno.
Plusy - nazwisko i z pewnoscia dobre przygotowanie sprzetowe, skoro sam grzebie w silnikach - z niezlym podobno skutkiem. Mysle, ze gdyby zechcialo mu sie do nas przyjechac, to naprawde nie byloby zawodu. Nie wiem oczywiscie co u niego, ale 2 fakty sa znaczace - pojechal 6 wyscigow, wiec z kondycja raczej problemow nie ma. No i wygral z Bjerre
- ktory zarowno w tym meczu jak i w przekroju sezonu prezentuje sie co najmniej przyzwoicie. Na poziomie naszej ekstraligi, dodajmy.
No i - skoro nigdzie nie jeździ - ma same wolne terminy
Watpliwosci. Po pierwsze mimo wszystko brak objezdzenia. Po drugie - czy nas na niego stac oraz jak starego dziada przekonac, zeby tlukl sie u nas w drugiej lidze. Czyli w sumie na jedno wychodzi
Polacy?
Gollob? Nic nie wiadomo, ale po tym, co jechal rok temu w Bydgoszczy nie wierze, zeby bylo dobrze.
Bajerski? Organicznie go nie znosze, poza tym nie wierze, zeby jechal chocby na poziomie Jacka R.
Czyli chyba jednak Piszcz
Plusy - nazwisko i z pewnoscia dobre przygotowanie sprzetowe, skoro sam grzebie w silnikach - z niezlym podobno skutkiem. Mysle, ze gdyby zechcialo mu sie do nas przyjechac, to naprawde nie byloby zawodu. Nie wiem oczywiscie co u niego, ale 2 fakty sa znaczace - pojechal 6 wyscigow, wiec z kondycja raczej problemow nie ma. No i wygral z Bjerre
No i - skoro nigdzie nie jeździ - ma same wolne terminy
Watpliwosci. Po pierwsze mimo wszystko brak objezdzenia. Po drugie - czy nas na niego stac oraz jak starego dziada przekonac, zeby tlukl sie u nas w drugiej lidze. Czyli w sumie na jedno wychodzi
Polacy?
Gollob? Nic nie wiadomo, ale po tym, co jechal rok temu w Bydgoszczy nie wierze, zeby bylo dobrze.
Bajerski? Organicznie go nie znosze, poza tym nie wierze, zeby jechal chocby na poziomie Jacka R.
Czyli chyba jednak Piszcz
Ja bym sie zastanawial nad wyborem - Screen (mało realne, chociaż forma świetna), Jason Lyons (Australijczyk a ci jak wiadomo w Polsce wymiatają), Jacek Gollob - co jak co ale wymiar marketingowy super, Tomasz Piszcz - wybór najbardziej racjonalny. Kolejność nieprzypadkowa. Generalnie jakby jeden z tej czworki trafił do nas to sie nie obrażę 
- tezetomaniak
- Trener
pewnie Tomek Piszcz, tylko szkoda ze temat zamkniety nie ? 
Pytanie do tych co proponują Jace: widział ktoś jego jazde w tym sezonie ?
Pytanie do tych co proponują Jace: widział ktoś jego jazde w tym sezonie ?
Gelo pisze: Jason Lyons (Australijczyk a ci jak wiadomo w Polsce wymiatają)
No ja pamietam, jak wymiatal, gdy Pila konczyla przygode z Eliga. Przyjezdzal na mecz nieprzygotowany sprzetowo, za to znakomitym nastroju i zrelaksowany. Zdobywal punkt w dwoch lub trzech startach, wyrozniajac sie pokonywaniem lukow na trzy razy.
W koncu z niego zrezygnowano.
sting126 pisze:A ja bym chetnie widzial w Lublinie wspomnianego juz wyzej Jedrzejewskiego. Do skladu Bydzi ciezko mu sie bedzie przebic (o czym juz pisalem w zimie), skoro jeszcze nie dostal szansy. Wiec kto wie czy nie skusilby sie na II lige?
jak już wcześniej pisałem zdecydowanie bym widział u nas "siopka" . Mysle ze z kondycja u niego nie najgorze i na wyjazdach tez by niezle smigal bo polskie tory mniej wiecej zna.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
oczywiscie bierzecie pod uwage, ze Piszcz moze nie przyjechac na mecz bo bedzie mial tego dnia lige angielska.
co wy gadacie o Jedrzejewskim jak narazie to on o I lidze nie chce slyszec nawet 
"Życie to jazda"
A Robert Kasprzak juz cos pojechal
? A moze Stange albo Laukanen ? Podpisali gdzies, jezdza cos, maja kondycje ?
Stange przed sezonem sie cenil niezle z tego co pamietam. Ale moze teraz troche by zszedl. To moglby byc niezly obco, moze nawet najlepszy w naszej druzynie
. Jezdzi on cos za granica?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
A ja czytałem, że porzucił go sponsor bo nie rokował na przyszłość, miał kontuzje itp. Zimą poszedl do roboty (w jakimś studiu fitness bodajże) żeby mieć trochę grosza i zapowiedział, że będzie jeździł rekreacyjnie w Niemczech (zrezygnował nawet z reprezentacji, wahał się czy nie konczyc kariery zupełnie). Jak jest teraz nie wiem bo słuch o nim zaginął. W każdym razie od Rempały bankowo byłby lepszy 
Oczywiscie kandydatury Stange czy Laukkanena w porownaniu z Lyonsem traktuje jako kiepski żart. auganoff - pytam powaznie - Ty pamietales? z Piły jesteś?
Zart nie zart, rok temu byl w skladzie. Tak czy siak dobrych zuzlowcow juz nie ma, Ci "z nazwiskami", ktorzy sie jeszcze uchowali, lata swietnosci maja za soba. Bardziej mi to wyglada na zamiane siekierki na kija. Bo sklad sie wzmacnia w zimie, a nie w polowie sezonu, kiedy pole manewru jest ograniczone tak jak pole widzenia konia z klapkami na oczach.
- tezetomaniak
- Trener
No no super, Jacek Gollob, Lyons - obaj prawie po 40 lat. Kolejny dom starców się niektórym marzy.
A co porabia Brhel ?
A co porabia Brhel ?
tezetomaniak pisze:No no super, Jacek Gollob, Lyons - obaj prawie po 40 lat. Kolejny dom starców się niektórym marzy.
A co porabia Brhel ?
powiedz Tomkowi Gollobowi, Adamsowi, Hancockowi, czy nawet Świstowi zeby dali sobie spokoj z żużlem