Podziwiajcie, oglądajcie, oceniajcie
10.05.2009, Lublin -Piła
Re: 10.05.2009, Lublin -Piła
fajny filmik ja jednak mam uwagi odnosnie doboru wyscigów. Fajnie ze pojawil sie wyscig karol-swist ale szkoda ze nie bylo tam wyscigów z udzialem filinova. Mijanki dodaly by mu kolorytu. Poza tym chyba wolalbym najciekawsze fragmenty z meczu anizeli cale dwa biegi.
Nie wiem jednak czy inne biegi takze miales nagrane dlatego mimo wszytsko mowie dobra robota 
Pozdrawiam
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Hahahahaha, nawet moje i danniego wieszanie flagi się załapało 
Ten ostatni bieg był "uwieńczeniem" niedzielnego sukcesu
Mimo iż czasy nie były rewelacyjne ale bardzo miło się oglądało, z początku szczypta dreszczyku, by na końcu po bardzo zaciekłym biegu i dosyć mocno widowiskowym, wstać z (już) czystego krzesełka, poklaskać zawodnikom w podzięce i z "lolem" na ustach udać się do domu (bądź pubu). Atmosfera na stadionie również bardzo miła i sympatyczna (oprócz kilku osób którzy chyba pomylili sporty - krzyki RKS Motor tudzież insze bardziej wulgarne teksty raczej nie były na miejscu zwłaszcza w towarzystwie małych jak i seniorów ). Oby podobnie było na każdych zawodach (jeśli chodzi o walkę jak również i doping).
Mimo iż czasy nie były rewelacyjne ale bardzo miło się oglądało, z początku szczypta dreszczyku, by na końcu po bardzo zaciekłym biegu i dosyć mocno widowiskowym, wstać z (już) czystego krzesełka, poklaskać zawodnikom w podzięce i z "lolem" na ustach udać się do domu (bądź pubu). Atmosfera na stadionie również bardzo miła i sympatyczna (oprócz kilku osób którzy chyba pomylili sporty - krzyki RKS Motor tudzież insze bardziej wulgarne teksty raczej nie były na miejscu zwłaszcza w towarzystwie małych jak i seniorów ). Oby podobnie było na każdych zawodach (jeśli chodzi o walkę jak również i doping).
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Smirnek_ filmik bardzo fajny
A ten bieg i mijanki Śwista z Baranek sama słodycz
Jak nazywa się ta "muzyka"/"piosenka"/"utwór"/"ścieżka dźwiękowa" (sam nie wiem jak to nazwać) którą wykorzystałeś jako podkład muzyczny do filmiku

sting126 pisze:Wg Ciebie zdanie "Swist tez nie kryl zadowolenia" jest rownoznaczne ze "Swist tez byl niezadowolony" ?
Ty no też racja.
ravajas pisze:Flint pisze:Świetny występ Barana widzieli wszyscy, ale porażkę Rempały ze Świstem widziałeś tylko Ty.![]()
Ja też widziałem. Było to dokładnie w drugim biegu niedzielnego meczu. Świst zakończył jazdę, gdy Jacek minął szczyt drugiego wirażu. Halooo... rozmawiamy o faktach, a nie o ich interpretacji.
Obczaj do czego odnosiło się to co napisałem.;]
Powtarzam raz jeszcze. Porażka ze Świstem to żadna ujma. Jacek jest już coraz słabszy i Świst w aktualnej formie bije go na łeb. Nic nie poradzę na to, że niektórzy tego nie mogą zaakceptować.;]
ravajas pisze:Przecież właśnie wkładasz Torsenowi - przepraszam za sformułowanie - w usta argumenty za tym, że Jacek nie będzie liderem gdyż... i tutaj sobie wstaw swoją wypowiedź.
Hyh. Jeśli mam być szczery, to nie wiem, czy w tym momencie to znowu ja nie mogę czegoś skumać, czy coś. To co piszę, to moje zdanie i stwierdzam po prostu jak jest i z jakiej przyczyny Jacek nie jeździ tak jak chciałby Torsen (czyli średnia na bieg u siebie 2.90). Nic, nikomu nigdzie nie wkładam.;f
ravajas pisze:Ale w przypadku gdyby on sam kreował się w mediach na lidera, to wtedy oznaczałoby, że przegina.
To oznaczałoby, że przecenia swoje możliwości. Kolejnym krokiem w etapie Jacka będzie moment, w którym pogodzi się z myślą, że na lidera (trzaskającego komplety w każdym meczu) nawet i w II lidze już po prostu za słaby;. Oczywiście nie przeczę, że gość sam wygra jakiś meczyk, czy coś, ale to już nie jest zawodnik, od którego można byłoby wymagać dwucyfrówki w każdym spotkaniu.;] I tak powinniście być zadowoleni, bo pod względem średniej Jaca jest na 5 miejscu w całej II lidze więc tak źle nie jest.;]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Rozpamiętując niedzielny mecz przypomniało mi się pewne interesujące zachowanie Pana "Wirażowego nr 2". Mianowicie po biegu z udziałem Tomka Rempały, Rafała Klimka i Śwista, który wygrał ów bieg, Pan "Wirażowy" bardzo dosadnie pokazał swoje niezadowolenie i dezaprobatę do poczynań Pana Śwista
Kibice siedzący przy wejściu w drugi łuk zapewne to widzieli
PS. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać, bo wygladało to bardzo zabawnie
Emocje trzymają się każdego, nawet osób funkcyjnych

PS. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać, bo wygladało to bardzo zabawnie
Obejrzalem filmiki na youtubie i bez kitu podprowadzajacy sie czegos nazarl albo nawachal, to juz byla lekka przesada. Owszem wiem, ze sedzia zwracal uwage na ustawienie pod tasma, no ale nie przeginajmy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
W dyskusji - Świst - Rempala- zgadzałlbym sie z Flintem ale... nie zapominajmy ze w zeszlym roku Jacek jezdził przeciiwko najlepszym zawodnikom swiata a Swist w ekstralidze jezdził 5 lat temu. Ktos moze zapytac - i co z tego, skoro Swist wkroil Jackowi w 2 biegu i Jacek słabo pojechal w Rawiczu. To wszystko prawda. Ale nasza druzyna pojechala do tej pory JEDEN mecz na wyjezdzie, a tak naprawde co kto umie okaze sie w playoffach. Ja jako zwolennik starych piernikow wiem, ze odpowiedzialnosc za wynik wychodzi w sytuacjach podbramkowych. Jak na razie Jacek nie został postawiony w takiej sytuacji. Poczekajmy do wrzesnia. A moze wygra nam najwazniejszy 15 bieg w Łodzi i wszyscy bedziemy go nosic na rekach? kto wie?
Speedway-Mati pisze:Smirnek_ filmik bardzo fajnyA ten bieg i mijanki Śwista z Baranek sama słodycz
Jak nazywa się ta "muzyka"/"piosenka"/"utwór"/"ścieżka dźwiękowa" (sam nie wiem jak to nazwać) którą wykorzystałeś jako podkład muzyczny do filmiku
![]()
Moby - Matrix.
kilar pisze:Moby - Matrix.
No raczej nie bardzo...
Rob D "Clubbed to death"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Założenia nie były moje, tak powszechnie komentowano ściągnięcie Rempały z Ekstraligi bezpośrednio do drugiej ligi. W tym tonie wypowiadali się włodarze klubu, tak wypowiadał się (mniej więcej) sam Jacek, tak chyba komentowano to w żużlowej Polsce i wreszcie tak pisali na tym forum bodaj wszyscy, którzy zabrali głos na ten temat.Flint pisze:Torsen pisze:Już to wyjaśniałem - bo występy Jacka łatwiej skonfrontować z przedsezonowymi założeniami.
Należy dodać, że to były Twoje założenia (no i może Jacka, ale o tym już napisałem, że na bank, tym liderem chciał być, ale czasu już nie oszuka.;]). Wkleiłem Ci wyniki Jacka z ostatnich dwóch sezonów jeśli nie potrafisz z nich niczego wyciągnąć, to należałoby zakończyć jakąkolwiek dyskusję, bo nie będzie ona miała najmniejszego sensu.
Jeszcze raz zwracam Twoją uwagę na fakt, że wyniki, które wkleiłeś, są wynikami osiągniętymi w Ekstralidze, czyli w konfrontacji z najlepszymi żużlowcami świata. Jeśli nie potrafisz z tego wyciągnąć wniosku, to... itd.
Poza tym, piszemy cały czas o wyścigu, w którym Jacek dostał baty od gościa o 3 lata starszego, czyli w Twoim rozumieniu od totalnej geriatrii. Więc kwestia wieku nie powinna mieć w tym miejscu żadnego znaczenia, chyba że na korzyść - czytaj na niekorzyść - Jacka.
Cały sport to jedne wielkie oczekiwania i ich weryfikacja. Nic na to nie poradzisz. I nie chodzi o to, żeby ustalać wyniki meczów przed ich rozegraniem, jestem pewien, że to rozumiesz.Jakby wszystkie przedsezonowe oczekiwania się sprawdzały, to po jakiego grzyba chodziłbyś na żużel, skoro wszystkie punkty znałbyś już przed wyjściem z domu?
Pozycja Śwista w Pile jest analogiczna do pozycji Rempały w Lublinie i nie widzę przeciwwskazań, by nasz najlepszy zawodnik u siebie ze Świstem wygrywał lub chociaż nie przyjeżdżał 100m za jego plecami. Nie widzę też przeciwwskazań, by właśnie do liderów innych ekip Rempałę porównywać.Nie wiem, czy zauważyłeś, ale Świst od początku sezonu jest w gazie. Ba! Pod względem średniej biegopunktowej jest na drugim miejscu w całej lidze. Skoro wg Ciebie powinien w Lublinie dymać Śwista bez pierdnięcia, to pisz od razu, że wymagasz od Jacka samych kompletów na torze przy al. Zygmuntowskich (no bo skoro ma wygrywać z drugim zawodnikiem w lidze, to rozumiem, że z resztą też). Jedyne punkty, które może stracić to te z Gustafssonem, bo on jest liderem pod względem średniej.![]()
I nie zarzucam Jackowi, że przegrał ze Świstem - mam nadzieję, że nigdzie w tej dyskusji nic takiego mi się nie wyrwało - ale to, że przegrał z nim sromotnie i to w pierwszym starcie, w którym, teoretycznie, miał nad Świstem przewagę wynikającą z właściwych ustawień motocykla.
Wreszcie, że tak powiem, pozycja Śwista w rankingu jest wynikiem dobrej jazdy, a nie odwrotnie.
Ja zauważyłem, że ta porażka, czy raczej te baty, kładą się cieniem na występ Jacka w tym meczu. Nie objawiłem faktu, który był powszechnie znany, tylko swoją jego ocenę. Dla mnie facet, który przychodzi z Ekstraligi do drugoligowego klubu, ma nie tylko łoić wszystkich średniaków i słabeuszy, ale z liderami wszystkich ekip CO NAJMNIEJ powalczyć i w Lublinie i na wyjeździe. Zobacz, jak walczył Świst w XV biegu. Geriatria! A jechał, jak o życie.Torsen pisze:Co do pozostałych, to np. Baran pojechał świetnie, ale to wszyscy widzieli, więc pisanie o tym właściwie nie ma sensu.
Świetny występ Barana widzieli wszyscy, ale porażkę Rempały ze Świstem widziałeś tylko Ty.![]()
A co wobec tego powiesz o Świście? O tym, do czego mu bliżej? I jak mu szło w Ekstralidze w ostatnich dwóch sezonach? Może też Ci wyjdzie z tego coś (dla innych) oczywistego.Torsen pisze:Forum służy do dyskusji, a nie pisania oczywistości.
Najgorsze jest to, że Ty mnie zmuszasz do pisania tych oczywistości. Dla mnie to oczywiste, że Jacek ma już 38 lat, że bliżej mu już do końca niż do początku, że w ostatnich dwóch sezonach jego startów ekstralidze na wyjazdach tylko dwukrotnie przyjechał na drugiej pozycji.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, o 23:49 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.
Meesha przeciez to jest to samo
odpalaj wrzute i porownaj sobie.
Sorki za OT, ale Moby'ego tworczosc znam dosyc dobrze. A to ze ktos tam "wrzucil to na wrzute" zbytnio do mnie nie przemawia 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Smirnek_
- Senior
Speedway-Mati pisze:Smirnek_ filmik bardzo fajnyA ten bieg i mijanki Śwista z Baranek sama słodycz
![]()
Filmik nie jest mojego autorstwa, tylko kolegi kolegi, który był bodajże pierwszy raz na żużlu
gizmo pisze:fajny filmik ja jednak mam uwagi odnosnie doboru wyscigów. Fajnie ze pojawil sie wyscig karol-swist ale szkoda ze nie bylo tam wyscigów z udzialem filinova.
Ja mam z Filinovem XIV bieg jak chcesz to moge wrzucic potem bo teraz czas mnie goni... ;p
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Smirnek_ pisze:http://www.youtube.com/watch?v=shpb7iUGajk&feature=channel_page
Podziwiajcie, oglądajcie, oceniajcie
"(...)dobra ja jestem sektor dalej niz wtedy co bylismy"
nastepnym razem to albo trzeba wstrzymac oddech albo muze glosniej dac, bo ten "vocal" nie pasuje ani troche do calosci:)
carpe diem!
bartosch pisze:"(...)dobra ja jestem sektor dalej niz wtedy co bylismy"
nastepnym razem to albo trzeba wstrzymac oddech albo muze glosniej dac, bo ten "vocal" nie pasuje ani troche do calosci:)
mi akurat pasuje, poza tym wiadomo ze kolega byl juz drugi raz na zuzlu
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!