03.05.2009, Rawicz - Lublin
Re: 03.05.2009, Rawicz - Lublin
Jeśli chodzi o frekwencje to jest ona jak dla mnie zależna tylko od wyników uzyskanych na własnym torze. Sam idąc na żużel zachęcam swoich znajomych na mecz i jeśli im się to spodoba to i tak będą chodzić, nawet nie pytając o miejsce w lidze czy wyniki meczów na wyjeździe. Nie ma co narzekać że wygraliśmy tak dużo u siebie z miszkolcem bo to wyszło na dobre. mecze w Lublinie już do końca sezonu powinny być wygrane więc o publiczność się nie boję. pozdrawiam wszystkich fanów.
janek pisze:Czy przegrana czy wygrana to i tak trzeba zapłacić za punkty. A kto wypłatę chojną dostanie po Rawiczu??
Tomek i Karol. (To chyba nie zrujnuje kasy klubowej).
Z Miszkolcem trzeba było oszczędzać i wygrać minimalnie to nie, chłopaki tłukli punkty jak tylko można było. (Nie było nad tym kontroli)
Teraz najważniejsze jest to aby starać się o kibiców na każdym meczu u Nas, a bez wygranych wyjazdowych ciężko będzie.
A sponsor tytularny też nie jest głupi, wyłożyli kasę , bacznie obserwują ,oczekując wyniku (awans do 1-ligii).
Także aby to osiągnąć trzeba znaleźć sposób na tych którzy mieli ciągnąć wynik, jak również eliminować najsłabsze ogniwa (nawet kosztem małego kontraktu) aby wzmocnić się na play-off.
Mam nadzieję że trener jest konsekwentny w swoich zapowiedziach i przed Piłą wyciągnie odpowiednie wnioski - przeprowadzi trening, męską rozmowę i odsunie od składu kogo trzeba.
Po przeczytaniu tej paranoi mam odruchy wymiotne.
Gdzie zawodnicy mają zarabiać jak nie na torze ?
Eksploatacja sprzętu na treningach też kosztuje i wcale nie mniej niż podczas meczu,skąd mają więc brać na to forsę ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Harry zostaje jeszcze Perla ,ktora z tego co wiem przekazała 50 tys zł .Jak miasto nie przekaze minimum 150 tys zl w drugiej transzy to moze byc nieciekawie.
Zgadza się. Wiem o tym i pamiętam.
Ale zostają jeszcze płace: dyrektora, trenera, księgowej i toromistrza plus oczywiście zusy i podatki. Z Perły to wystarczy na jakieś 4-5 miesięcy, dlatego o Perle nie wspominałem
Ale zostają jeszcze płace: dyrektora, trenera, księgowej i toromistrza plus oczywiście zusy i podatki. Z Perły to wystarczy na jakieś 4-5 miesięcy, dlatego o Perle nie wspominałem
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Marcinex pisze:Niby Tomicek spędził zeszły sezon (w dodatku bardzo kiepski) w Opolu i powinien znać tamten tor najlepiej z naszych, ale wątpię żeby przy jego obecnej formie miało to jakiekolwiek znaczenie...
Może akurat będzie drugim Pietraszkiem.
Ale Pietraszko w przeciwieństwie do Tomicka to wtedy coś jeździł.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
wiem, ze to nie temat o sponsorach ale jak juz tu piszemy to i ja dodam slowko od siebie
Mnie osobiscie to cholera bierze, jak na takiej lubelszczyznie nie mozna znalezc sponsorow nawet na ten glupi 1 mln zl. Jest Perla, Lubella, Azoty, Eldorado, Palikot
, Red Black White i tak mozna wymieniac dalej. I nie chodzi mi o zarzad klubu czy jakies pretensje, tylko o fakt nie checi do sportu w Naszym regionie
Co robia w innych miastach, ze pozyskuja tych darczyncow? Wiem, wiem... 2 liga ale przeciez, mozna szybko z niej wyskoczyc majac dobrego sponsora. Ciesze sie, ze jest chociaz ten caly Redstar ale to sa jakies smieszne pieniadze.... 100-150 tys na sezon
??
Mnie osobiscie to cholera bierze, jak na takiej lubelszczyznie nie mozna znalezc sponsorow nawet na ten glupi 1 mln zl. Jest Perla, Lubella, Azoty, Eldorado, Palikot
Co robia w innych miastach, ze pozyskuja tych darczyncow? Wiem, wiem... 2 liga ale przeciez, mozna szybko z niej wyskoczyc majac dobrego sponsora. Ciesze sie, ze jest chociaz ten caly Redstar ale to sa jakies smieszne pieniadze.... 100-150 tys na sezon
MLSpeedy pisze:Mnie osobiscie to cholera bierze, jak na takiej lubelszczyznie nie mozna znalezc sponsorow nawet na ten glupi 1 mln zl.
Głosujecie na ludzi, którzy tylko potrafią podwyższać podatki (obecna lubelska ekipa zrobiła to ostatnio), rozbudowywać biurokrację i utrzymywać nierentowne firmy i instytucje to nie dziwcie się, że jest źle. Gdybym miał firmę w Lublinie to bym liczył każdy grosz i nie dał nic na sport zwłaszcza, że miejscy urzędnicy z zabranych firmom kwot dotują kluby sportowe. Ile KMŻ dostał od miasta? 200 tys.? Gdyby nie było tych dotacji, a Lublin byłby polskim rajem podatkowym to KMŻ dostałby od sponsorów 20 razy więcej.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
MLSpeedy pisze:wiem, ze to nie temat o sponsorach ale jak juz tu piszemy to i ja dodam slowko od siebie![]()
Mnie osobiscie to cholera bierze, jak na takiej lubelszczyznie nie mozna znalezc sponsorow nawet na ten glupi 1 mln zl. Jest Perla, Lubella, Azoty, Eldorado, Palikot, Red Black White i tak mozna wymieniac dalej. I nie chodzi mi o zarzad klubu czy jakies pretensje, tylko o fakt nie checi do sportu w Naszym regionie
![]()
Co robia w innych miastach, ze pozyskuja tych darczyncow? Wiem, wiem... 2 liga ale przeciez, mozna szybko z niej wyskoczyc majac dobrego sponsora. Ciesze sie, ze jest chociaz ten caly Redstar ale to sa jakies smieszne pieniadze.... 100-150 tys na sezon??
Nawet sie nie zapytamm: dasz wiecej? Tylko: ktokolwiek da wiecej?
Na jakiej podstawie sadzisz, ze sa to smieszne pieniadze - skoro sam nie dajesz wiecej, skoro nikt nie daje wiecej.
Kazda rzecz/prawo jest warta tyle ile ktos chce za nia zaplacic. Bycie glownym sponsorem naszej druzyny warte jest 100-150 tys. na sezon - i juz. I to sa powazne pieniadze.
Smieszne to by byly jakby ktos podpisal umowe ze sponsorem dajacym 100 tys. podczas gdy bylo 10 innych z oferta minimum 500 tys.
Swoja droga nie bardzo wiem czego oczekujemy od sponsorow naszego klubu - klub nowy, liga najnizsza, 2000-4000 tys potencjalnych klientow na trybunie, sredni oddzwiek w mediach regionalnych, brak oddzwieku w mediach ogolnokrajowych, brak gwiazd w zespole, lichy stadion... Komercyjnie rzecz biorac - za co tu placic?
Dodatkowo dochodzi fakt, ze wielu sponsorow nie chce byc kojarzonych z takim sportem jak zuzel - zupelnie szczerze spotkalem sie kiedys z argumentem, ze glupio wyglada zestawienie loga/firmy sponsora z informacja o powaznym wypadku zawodnika. Podobnie wiele firm odmawia angazowania sie w noge - z uwagi na burdy i zachowanie kibicow [chodz tutaj jest inny duzy + - liczba widzow/potencjalnych klientow]. Natomiast nikt nie ma problemu z waleniem gigantycznej kasy na sporty ogladane masowo w TV i bardzo bezpieczne.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
MLSpeedy pisze:wiem, ze to nie temat o sponsorach ale jak juz tu piszemy to i ja dodam slowko od siebie![]()
Mnie osobiscie to cholera bierze, jak na takiej lubelszczyznie nie mozna znalezc sponsorow nawet na ten glupi 1 mln zl. Jest Perla, Lubella, Azoty, Eldorado, Palikot, Red Black White i tak mozna wymieniac dalej. I nie chodzi mi o zarzad klubu czy jakies pretensje, tylko o fakt nie checi do sportu w Naszym regionie
![]()
Co robia w innych miastach, ze pozyskuja tych darczyncow?
Jest kilka możliwości.
1. Zainwestować swoje ( zarzadu, prywatne, spólki akcyjnej itp) duże pieniądze i w kilka lat wejść na szczyty ligi, utrzymać się zdobyć tytuły i co najważniejsze kibiców. Wtedy bardzo łatwo znajdują się sponsorzy.
2. Mieć bardzo bystrego prezydenta miasta lub co najmniej wice-, który skrzyknie kilku sponsorów, zarazi ich żużlem a oni zaczną zarażać nastepnych. Warunek - ciagłe sukcesy. Małe ale do przodu.
3. Być od wielu, wielu lat w czubie ligi. Sponsorzy sami wtedy walą drzwiami i oknami.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Czarek pisze:MLSpeedy pisze:Mnie osobiscie to cholera bierze, jak na takiej lubelszczyznie nie mozna znalezc sponsorow nawet na ten glupi 1 mln zl.
Głosujecie na ludzi, którzy tylko potrafią podwyższać podatki (obecna lubelska ekipa zrobiła to ostatnio), rozbudowywać biurokrację i utrzymywać nierentowne firmy i instytucje to nie dziwcie się, że jest źle.
To powiedz na kogo trzeba głosować. Ja mam 47 lat przeżyłem już całą armię prezydentów a w ostatnich kilkunastu latach bacznie patrzyłem się co robią. W tym czasie były u władzy wszystkie orientacji polityczne i co??? Co takiego nazmieniały i czym zasadniczo się różniły? Lublin pada od momentu kiedy fabryka z odlewnią padły i na razie nikt nie ma pomysłu jak temu zaradzić.
harry pisze:Czarek pisze:MLSpeedy pisze:Mnie osobiscie to cholera bierze, jak na takiej lubelszczyznie nie mozna znalezc sponsorow nawet na ten glupi 1 mln zl.
Głosujecie na ludzi, którzy tylko potrafią podwyższać podatki (obecna lubelska ekipa zrobiła to ostatnio), rozbudowywać biurokrację i utrzymywać nierentowne firmy i instytucje to nie dziwcie się, że jest źle.
To powiedz na kogo trzeba głosować. Ja mam 47 lat przeżyłem już całą armię prezydentów a w ostatnich kilkunastu latach bacznie patrzyłem się co robią. W tym czasie były u władzy wszystkie orientacji polityczne i co??? Co takiego nazmieniały i czym zasadniczo się różniły? Lublin pada od momentu kiedy fabryka z odlewnią padły i na razie nikt nie ma pomysłu jak temu zaradzić.
Jak znam zycie odpowiedz bedzie brzmiala... UPR
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
harry pisze:MLSpeedy pisze:wiem, ze to nie temat o sponsorach ale jak juz tu piszemy to i ja dodam slowko od siebie![]()
![]()
Co robia w innych miastach, ze pozyskuja tych darczyncow?
Jest kilka możliwości.
1. Zainwestować swoje ( zarzadu, prywatne, spólki akcyjnej itp) duże pieniądze i w kilka lat wejść na szczyty ligi, utrzymać się zdobyć tytuły i co najważniejsze kibiców. Wtedy bardzo łatwo znajdują się sponsorzy.
2. Mieć bardzo bystrego prezydenta miasta lub co najmniej wice-, który skrzyknie kilku sponsorów, zarazi ich żużlem a oni zaczną zarażać nastepnych. Warunek - ciagłe sukcesy. Małe ale do przodu.
3. Być od wielu, wielu lat w czubie ligi. Sponsorzy sami wtedy walą drzwiami i oknami.
No i widze, ze harry mnie zrozumial wiec wielkie dzieki za to. Ja sie na tym nie znam. Przeciez spytalem na koncu jak to robia w innych miastach i zostalo mi to wytlumaczone. Widze, ze Ty bkapusta nie przezyjesz jak nie naskoczysz na kogos
bkapusta pisze:Jak znam zycie odpowiedz bedzie brzmiala... UPR
Nietrudno się domyślić kto w naszym pięknym kraju od zawsze głosi takie hasła. W Lublinie PO (ze swoimi przystawkami) miała ogromną szansę na zrobienie czegoś wielkiego, dostali jak na tacy strefę ekonomiczną, trzeba było tylko pójść za ciosem - obniżki podatków miejskich, prywatyzacje nierentownego majątku, debiurokratyzacja struktur miejskich itd. Niestety nawet nie utrzymano status quo. Wręcz pogorszono sytuację inwestorów: biurokratyczne bariery straszą dalej, miejskie podatki w górę, Górki Czechowskie i Wieniawa - kompromitacja, strefa ekonomiczna - katastrofa bezczynności, obwodnica Lublina - bez komentarza, lotnisko - modlimy się to może pójdzie szybciej...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Utopia piekna sprawa 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
MLSpeedy pisze: Widze, ze Ty bkapusta nie przezyjesz jak nie naskoczysz na kogospozdrawiam
Co za zrobie, ze glupota to problem powszechny i jej przejawy obecne sa nawet na tym forum?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Górki Czechowskie i Wieniawa - kompromitacja - przypomne Ci, ze jesli chodzi o Gorki Czechowskie wynegocjowano bardzo dobre porozumienie z Echo Investment (modernizacja skrzyzowania) Ducha-Sikorskiego-Solidarnosci, niestety - radni PiS je odrzucili, a bez nich nic nie przejdzie
Z ta inwestycja nie bylo i nie jest tak kolorowo jak Ci sie wydaje. Nie bede tutaj wnikal w szczegoly i bronil tych czy owych, ale pewne powody do odrzucenia tej propozycji byly. A moze sie myle, jesli znasz dokladne ustalenia (ponoc bardzo dobre) tej umowy,to wrzuc na forum, chetnie rzuce okiem
Nie twierdze,ze wladza w Lublinie jest idealna i robi wszystko doskonale. Wrecz przeciwnie - uwazam,ze wiele rzeczy moznaby zrobic szybciej, lepiej, taniej. Ale takie narzekanie na wszystko jest spora przesada. Moim zdaniem widac wyraznie "ruch z miejsca" w stosunku do poprzedniej wladzy.
Nie mam zamiaru bronic wczesniejszych wladz, ale to co napisales, brzmi conajmniej smiesznie. Prezydent Adas, nigdy nie zdecydowany, zawsze spozniony i bojacy sie podjac jakakolwiek decyzje. Nie wspominam juz o jego otoczeniu i innych panach budujacych roznego rodzaju tory i budowle za miejskie pieniadze. Konkludujac, obecna wladza nie jest ani lepsza, ani gorsza niz poprzednie...jest tak samo zla i nieudona.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
sting126 pisze:No wlasnie - czy obnizenie takiego podatku wplyneloby na to,ze do Lublina naplyneloby wiecej inwestycji (czyli potencjalnych sposnorow bo od tego wyszlismy)? Moim zdaniem nie. Skoro jest strefa ekonomiczna, w ktorej firmy sa z takiego podatku zwolnione. Wiec jesli ktos chce zainwestowac w Lublinie - bedzie patrzyl przez pryzmat strefy a nie podatkow lokalnych poza ta strefa. Zwlaszcza,ze poza Felinem i tak za bardzo nie ma gdzie inwestowac.
sorry Stingu ale poza strefa jest w Lublinie XXX malych i srednich przedsiebiorcow, ktorym z laski swojej chociaz miasto mogloby ulzyc, a nie kopac po jajach razem z skarbowka i ZUS
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Swoja droga nie bardzo wiem czego oczekujemy od sponsorow naszego klubu - klub nowy, liga najnizsza, 2000-4000 tys potencjalnych klientow na trybunie, sredni oddzwiek w mediach regionalnych, brak oddzwieku w mediach ogolnokrajowych, brak gwiazd w zespole, lichy stadion... Komercyjnie rzecz biorac - za co tu placic?
to spory mamy stadion jak tyle osob moze wejsc ;]
-
Speedway Fan
- Senior
4 tysiaki to az tak duzo ?
Polecam zamknac ten temat bo OT zrobiliscie i nic nie wnosi do minionego meczu z Rawiczem
Polecam zamknac ten temat bo OT zrobiliscie i nic nie wnosi do minionego meczu z Rawiczem
hmm czy aby napewno 4tys ?
owen1989 pisze:bkapusta pisze:Swoja droga nie bardzo wiem czego oczekujemy od sponsorow naszego klubu - klub nowy, liga najnizsza, 2000-4000 tys potencjalnych klientow na trybunie, sredni oddzwiek w mediach regionalnych, brak oddzwieku w mediach ogolnokrajowych, brak gwiazd w zespole, lichy stadion... Komercyjnie rzecz biorac - za co tu placic?
to spory mamy stadion jak tyle osob moze wejsc ;]
Moj blad
2 - 4 tys mialo byc.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,