03.05.2009, Rawicz - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: 03.05.2009, Rawicz - Lublin

#226 Postautor: bkapusta » 4 maja 2009, o 11:49

$korzen$ pisze:
Teoretycznie masz racje, ale sorry, nie kazdy jest tutaj tak wyluzowany i zyje w mysl zasady "aby byl speedway w Lublinie"
Krew mnie zalewa jak widze takiego "czlowieka instytucje" ktory mial napedzac zespol, byc jego dusza, plucami.. a w rzeczywistosci poza pompowaniem naszego klubu nie prezentuje nic. Malo tego, z Pila i tak go zobaczymy. Wiec ja sie pytam, gdzie sa te zdrowe zasady rywalizacji o ktorych tak przed sezonem wspominano ? Skoro nasz psuedo-lider robi mniej punktow anizeli niejaki Gołubowskij ( :shock: ) to o czym my wogole rozmawiamy ? Jedyne na co teraz czekam, to na kolejna napinke w wywiadach 8) Tematu Tomicka nawet nie poruszam, bo szkoda s********c sobie cala reszte dnia :)

No to trzeba nad tym pracowac ziom ;)

A tak serio - jak zauwazyl Cooper - Brygada R&R strzelila 20 punktow. Oczekiwalbym po nich wiecej - ale jak mozna obarczac Jace wylaczna wina za porazke?

Ciala dal i Howe, i Messing, i Tomicek, i Trener, i Jaco...

Ale walic trzeba na Jace bo co sezon trzeba miec kozla ofiarnego, na ktorym wszyscy jada - bo tak jest fajnie.

Konstruktywna krytyka? Po co :)

Problem druzyny nie lezy w Jacku R. tylko w braku jeszcze jednego sprawdzonego zawodnika. Mamy Karola, Tomka, Jacka, Messinga - u nas powinni nam wygrac juz wszystko w tym sezonie.

Na wyjazdach brakuje nam jednego zawodnika - moze sie Howe rozjedzie, moze Hall, a moze inny wyspiarz zaskoczy :) Ale mysle, ze sie do play-off jakis sklad "ulozy" :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#227 Postautor: Erwin » 4 maja 2009, o 12:16

Wytłumaczcie mi na jakiej zasadzie wrzucacie do jednego wora punkty Tomka i Jacka :shock: .

janek
Kadrowicz

#228 Postautor: janek » 4 maja 2009, o 12:22

Właśnie, a oprócz tego ciekawe jakby wyglądały ich zdobycze punktowe rozdzielając parę??
Myślę że dopiero wtedy pokazali by swoją prawdziwą wartość.
Wiadomo jedno że Tomkowi, nie wsmak było jechać w parze z Jackiem.
Widać to było na jednym z treningów kiedy Tomek dowiedział się że jest w parze z Jackiem.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#229 Postautor: mustafa » 4 maja 2009, o 12:23

Erwin pisze:Wytłumaczcie mi na jakiej zasadzie wrzucacie do jednego wora punkty Tomka i Jacka :shock: .

Może na zasadzie, że jeżdżą w parze ?? :roll:

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#230 Postautor: Erwin » 4 maja 2009, o 12:31

mustafa pisze:
Erwin pisze:Wytłumaczcie mi na jakiej zasadzie wrzucacie do jednego wora punkty Tomka i Jacka :shock: .

Może na zasadzie, że jeżdżą w parze ?? :roll:

W takim razie zajebisty występ Jacka.

bez zlosliwosci:
Od razu zaznaczam nie popieram ostrej krytyki Jacka, ale bronienie jego występu poprzez zestawienie jego punktów z dorobkiem partnera gdyby nie bylo tragiczne to powiedziałbym że jest śmieszne. Tym bardziej, ze Ci co byli na meczu piszą, że Tomek robił dobrą robote i dzieki temu Jacek zdobyl dwie "2", a nie odwrotnie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#231 Postautor: Cooper » 4 maja 2009, o 12:41

Jacek jezdzi tak jak wielu zakladalo przed sezonem ze bedzie jezdzil Tomek. wiec tutaj wg mnie "strat nie ma". Jacek mial byc liderem ale nie jest, co nie znaczy ze "albo suzuki albo nic".
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#232 Postautor: mustafa » 4 maja 2009, o 12:42

Erwin pisze:ale bronienie jego występu poprzez zestawienie jego punktów z dorobkiem partnera gdyby nie bylo tragiczne to powiedziałbym że jest śmieszne.

Rozsądnie powiedzieć to: J. Rempała pojechał poniżej oczekiwań trenera i kibiców, ale nie przegrał nam meczu. Tych 5 punktów nie zrobili Ci co mieli je zrobić.

Akurat to, rzucanie mięsa w J Rempałe jest śmieszne. Nie można w końcu przyjąć że nie jest on najlepszy w naszej drużynie i przestać marzyć o 14 punktach w każdym meczu?

Przed sezonem było gadanie, że Jacek Rempała, a dalej nic... Teraz wykreowało nam się dwóch zawodników o całkiem stabilnej dobrej formie, którzy punktują wysoko również na wyjeździe - a pamiętacie jak tutaj połowa mówiła że Karol Baran to będzie zapchaj dziura ? nie pamiętać już ?

Na piłę oczywiście J Rempała, bo jestem przekonany że i tak ten mecz wygramy. Bardziej trzeba się zastanowić kto pojedzie w takim Opolu zamiast Tomicka i przywiezie te 5 - 6 punktów

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#233 Postautor: Cooper » 4 maja 2009, o 12:54

mustafa pisze:

Akurat to, rzucanie mięsa w J Rempałe jest śmieszne. Nie można w końcu przyjąć że nie jest on najlepszy w naszej drużynie i przestać marzyć o 14 punktach w każdym meczu?

Zgadzam sie, Jacek jezdzi ponizej oczekiwan, ale dalej jest solidnym zawodnikiem, solidniejszym od polowy naszego skladu.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#234 Postautor: bkapusta » 4 maja 2009, o 13:06

Cooper pisze:
mustafa pisze:

Zgadzam sie, Jacek jezdzi ponizej oczekiwan, ale dalej jest solidnym zawodnikiem, solidniejszym od polowy naszego skladu.

O madrych to i milo poczytac.

Trzeba sie pogodzic - nie mamy Jacka-Wymiatacza. Mamy Jacka-Sredniaka :)

Cieszyc sie trzeba postawa Tomka, Karola, Halla i Messinga [ta lubelska, nie wyjazdowa] - zwlaszcza, ze Tomek i Messing jada powyzej oczekiwan. Na mecze u nas jest druzyna, Jaco u nas sie sprawdzi.

Problem z wyjazdami - kto zapewni te dodatkowe 6-8 punktow dla druzyny?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#235 Postautor: kilar » 4 maja 2009, o 13:17

Kto zapewni ? Odpowiedz jest prosta T.P 8) :wink:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#236 Postautor: bkapusta » 4 maja 2009, o 13:31

kilar pisze:Kto zapewni ? Odpowiedz jest prosta T.P 8) :wink:

Ja bym w pierwszej kolejnosci przetestowal jeszcze pewnego czecha - badz co badz mamy go w skladzie, i moze jakis wyspiarzy. Dopiero jak sie nam "lawa" w druzynie skonczy siegalbym po Piszcza...

Pytanie do regulaminoznawcow - czy w okienku transferowym mozna wypozyczyc np. Stachyre? :P
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#237 Postautor: Perez » 4 maja 2009, o 13:31

Hynek ? Kirył ? Complin ?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#238 Postautor: Cooper » 4 maja 2009, o 13:40

Ja bym sobie z Angolami typu Comlin i Lawson dal spokoj. Nie widze ich wyjazdowych zdobyczy rzedu 8-10 punktow. Moze Hynek, ale jakos po Tomicku mam uraz do Pepikow juz totalny.

meesha
Trener
Kontakt:

#239 Postautor: meesha » 4 maja 2009, o 13:45

Pytanie do regulaminoznawcow - czy w okienku transferowym mozna wypozyczyc np. Stachyre?

Nie mozna, odjechal juz jakies biegi w Rzeszowie.
Ja natomiast uwielbiam czytac te, ktore w skrocie mowia: Cicho sza.. nie piszcie nic krytycznego.

Gdzie ja tak napisalem?
Nie rozumiem tylko jak mozna wydawac tak kategoryczne sady o poszczegolnych zawodnikach po 3 meczach w tym tylko jednym wyjazdowym :roll: I z tego wlasnie chce mi sie smac - Messing do wczoraj zajebisty, a dzis juz przechujowy itp. Naprawde niektorzy tu zachowuja sie jakby na zuzel chodzili od tego sezonu. A przeciez wiem, ze tak nie jest :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#240 Postautor: Marun » 4 maja 2009, o 13:53

Z tego co widziałem to Messing do Rawicza przyjechał z jednym motorem... W busie Klimka być może przez to taki słaby występ (defekt na poczatku)

Ge(L)o
Trener

#241 Postautor: Ge(L)o » 4 maja 2009, o 13:55

Mi sie wydawalo, ze wlasnie po to zrobili okienko transferowe, zeby mozna bylo wypozyczac zawodnikow, ktorzy nawet odjechali jakies biegi. Widac mi sie tylko zdawalo. Jesli tak to po wala to okienko ? :lol:

meesha
Trener
Kontakt:

#242 Postautor: meesha » 4 maja 2009, o 14:05

Okienko jest po to, zeby kontraktowac zawodnikow, ktorzy przed sezonem kontraktu nie podpisali (nawet "warszawskiego"). A jak Polacy zmalpuja od Angoli kolejny durny pomysl, aby jeden zawodnik w ciagu jednego sezonu jezdzil w 2-3 druzynach w lidze to ja wyjezdzam z tego kraju. Kolejny krok zawezajacy i tak nieliczne grono zawodnikow i prowadzacy do zwiekszenia monotonii w tym sporcie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#243 Postautor: bkapusta » 4 maja 2009, o 14:11

meesha pisze:Nie rozumiem tylko jak mozna wydawac tak kategoryczne sady o poszczegolnych zawodnikach po 3 meczach w tym tylko jednym wyjazdowym :roll: I z tego wlasnie chce mi sie smac - Messing do wczoraj zajebisty, a dzis juz przechujowy itp. Naprawde niektorzy tu zachowuja sie jakby na zuzel chodzili od tego sezonu. A przeciez wiem, ze tak nie jest :)

Przestan kopiowac moje teksty :) Ja tu mam byc glosem rozsadku :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Ge(L)o
Trener

#244 Postautor: Ge(L)o » 4 maja 2009, o 14:42

A Staszewski nigdzie wczesniej nie podpisal, a smiga w Ostrowie bez okienka. To jak to jest ?

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#245 Postautor: KosaRKS » 4 maja 2009, o 14:45

Może to dlatego, że pare dni przed podpisaniem kontraktu "zdał" licencje? To tak jak z wychowankami, szkółkowicz zdaje licencje i przecież nie czeka do następnego sezonu, żeby podpisać kontrakt.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#246 Postautor: dannie » 4 maja 2009, o 14:46

z forum Kolajarza pisze:2. Podziekowanie po meczu: naszym pomylili sie kibice czy jak? Polacy wiedzieli gdzie isc i komu dziekowac, a strainieri poszli do kibicow z Lublina. Pozniej zeby glupio nie bylo to zrobili sobie rundke honorowa po torze.

:lol: :lol: :lol:
To prawda? :)
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#247 Postautor: meesha » 4 maja 2009, o 14:47

A Staszewski nigdzie wczesniej nie podpisal, a smiga w Ostrowie bez okienka. To jak to jest ?

Staszewski w tym roku zdal egzamin na certyfikat wiec to inna sytuacja :D

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#248 Postautor: K.A.M.I.L. » 4 maja 2009, o 14:50

Hehe, rzeczywiscie taka sytuacja miala miejsce :P My podeszlismy pod bande a pierwszy podjechal do nas bodajze Pudel ;)

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

harry
Trener

#249 Postautor: harry » 4 maja 2009, o 15:08

Ja tam zaczynam być spokojny o to, że co najmniej będziemy jeździć w finale play-off. Po tym co pokazał Karol Baran najmocniejszy skład na lubelski tor zaczyna być jasny i to jest skład, który moim zdaniem poza Łodzią nie powinien nikogo wypuścić z 30p. A na wyjazdy jeszcze trzeba bedzie poszukać.
Na takim betonie jak opisują naoczni bardzo dobrze poradził by sobie Hynek i na pewno danie mu szansy na taki tor jest bardzo wskazane. Myślę, ze na naszych dziurach nie specjalnie musi mu się udawać dobrze jeździć ale wszystko jeszcze przed nami.
Bardzo zaczyna mi się podobać ten system play-off. Bo tak już by było prawie po sezonie a tak uważam, że systematyczne przycieranie nosa tylko zaprocentuje.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

janek
Kadrowicz

#250 Postautor: janek » 4 maja 2009, o 15:21

Wszystko o.k., zgadza się, Oby Baran wypalił w tym roku, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Tylko weź pod uwagę możliwość kontuzji dobrze punktującego zawodnika przed samymi play-off. Co wtedy?
Trzeba mieć wyrównany skład, Wszystkich sprawdzić jak najszybciej, aby wiedzieć na czym stoimy.
(tylko weź tu zbierz w jednym miejscu, w jednym czasie angoli i ich sprawdź) .
No ale ktoś ich kontraktował , terminarze rozgrywek były znane.

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... ygra-wypo/