Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

Re: Treningi

#1826 Postautor: Mars » 12 kwietnia 2009, o 17:24

Gelu , trudno sie z toba nie zgodzic zapewne Jacek za kilka tygodni bedzie przywozil po 14pkt z Opolem , Rawiczem i mi glupio nie bedzie bo z nimi i Klimek zrobi ponad 10pkt
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1827 Postautor: Gelo » 12 kwietnia 2009, o 17:27

rozumiem, ze juz dzis chcesz sie "zabezpieczyc" przed osmieszeniem :) Dla mnie Jacek moze robic po 7 oczek (chociaz liczylem na pierwsza srednią w lidze) - wazne zeby we wrzesniu wygrał nam np. 15 bieg zapewniajacy awans. Sadze ze wtedy nikt nie bedzie mu pamietał wpadki z pierwszej kolejki. Czekajmy w spokoju na rozwoj wydarzen.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1828 Postautor: Mars » 12 kwietnia 2009, o 17:33

Hmm ośmieszeniem??? ja nigdzie nie pisałem ze Jacek pod koniec sezonu będzie cieniował jak teraz, ale zapewne kilka miesięcy minie zanim płynnie przejedzie 4 kółka na torze . Co nie zmienia faktu ze raczej się przeliczył.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1829 Postautor: mustafa » 12 kwietnia 2009, o 17:35

Gelo pisze:Czekajmy w spokoju na rozwoj wydarzen.

Dokładnie... bo może się okazać np. że Rusek pomimo, że walczak, będzie przegrywał starty i na twardych torach nic nie ugra, a Jacek będzie solidnie startował i uciekał do przodu, jak to było we wcześniejszym sezonie. I wtedy naprawdę niektórym tutaj będzie głupio.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1830 Postautor: Gelo » 12 kwietnia 2009, o 17:37

Mars pisze:Hmm ośmieszeniem??? ja nigdzie nie pisałem ze Jacek pod koniec sezonu będzie cieniował jak teraz, ale zapewne kilka miesięcy minie zanim płynnie przejedzie 4 kółka na torze . Co nie zmienia faktu ze raczej się przeliczył.

pewnie tak - moze kilka treningow, moze kilkanascie i Jacek zorientuje sie w czym jest problem. To doswiadczony zuzlowiec i wie co trzeba zrobic jak malo kto w Polsce. Przynajmniej nam kibicom nie pozostaje nic innego jak w to wierzyc. Wirtualnym odsylaniem go na ławe po pierwszym meczu nie dodamy mu sil w rekach. A i tak są gorsi od Jacka w naszym skladzie - nawet dzisiaj

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1831 Postautor: Mars » 12 kwietnia 2009, o 17:42

Gelo pisze:
Mars pisze:Hmm ośmieszeniem??? ja nigdzie nie pisałem ze Jacek pod koniec sezonu będzie cieniował jak teraz, ale zapewne kilka miesięcy minie zanim płynnie przejedzie 4 kółka na torze . Co nie zmienia faktu ze raczej się przeliczył.

pewnie tak - moze kilka treningow, moze kilkanascie i Jacek zorientuje sie w czym jest problem. To doswiadczony zuzlowiec i wie co trzeba zrobic jak malo kto w Polsce. Przynajmniej nam kibicom nie pozostaje nic innego jak w to wierzyc. Wirtualnym odsylaniem go na ławe po pierwszym meczu nie dodamy mu sil w rekach. A i tak są gorsi od Jacka w naszym skladzie - nawet dzisiaj

No fakt nasz skład wydawał się mocny ale nazwiska same nie pojada i tak nie mamy kim zastąpić Jacka , wiec pojedzie w Niedziele w meczu w 100% oby z lepszym skutkiem niż ostatnio może rywal będzie ciut słabszy a nasz skład okaże się mocniejszy niż ostatnio. Jest żużel w Lublinie i trzeba się cieszyć.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1832 Postautor: kilar » 12 kwietnia 2009, o 18:02

Gelo pisze:rozumiem, ze juz dzis chcesz sie "zabezpieczyc" przed osmieszeniem :) Dla mnie Jacek moze robic po 7 oczek (chociaz liczylem na pierwsza srednią w lidze) - wazne zeby we wrzesniu wygrał nam np. 15 bieg zapewniajacy awans. Sadze ze wtedy nikt nie bedzie mu pamietał wpadki z pierwszej kolejki. Czekajmy w spokoju na rozwoj wydarzen.

Nie no Gelu przesadzasz troche z tymi 7 pt 8) Od takiego zawodnika i to w drugiej lidze wymagac trzeba dwucyfrowek. Co to za lider ze srednia 1,4 ?
Poza tym watpie by po takich, czestych wystepach nagle sie obudzil i machnal punkty w granicach kompletu a i jeszcze awans zapewnil. Nawet teoretycznie ciezko w to uwierzyc. Racjonalnie rzecz biorac, jak bedzie dziadowal przez cala runde zasadnicza, to w play offach bedzie tak samo. Tym bardziej, ze problem jak widac nie lezy tylko w silnikach, ale w braku kondycji. A gorki czechowskie sa do dyspozycji caly czas :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1833 Postautor: Gelo » 12 kwietnia 2009, o 18:27

kilar pisze:
Gelo pisze:rozumiem, ze juz dzis chcesz sie "zabezpieczyc" przed osmieszeniem :) Dla mnie Jacek moze robic po 7 oczek (chociaz liczylem na pierwsza srednią w lidze) - wazne zeby we wrzesniu wygrał nam np. 15 bieg zapewniajacy awans. Sadze ze wtedy nikt nie bedzie mu pamietał wpadki z pierwszej kolejki. Czekajmy w spokoju na rozwoj wydarzen.

Nie no Gelu przesadzasz troche z tymi 7 pt 8) Od takiego zawodnika i to w drugiej lidze wymagac trzeba dwucyfrowek. Co to za lider ze srednia 1,4 ?
Poza tym watpie by po takich, czestych wystepach nagle sie obudzil i machnal punkty w granicach kompletu a i jeszcze awans zapewnil. Nawet teoretycznie ciezko w to uwierzyc. Racjonalnie rzecz biorac, jak bedzie dziadowal przez cala runde zasadnicza, to w play offach bedzie tak samo. Tym bardziej, ze problem jak widac nie lezy tylko w silnikach, ale w braku kondycji. A gorki czechowskie sa do dyspozycji caly czas :lol:

Jak pokazal ostatni mecz nie przesadzam. Widze natomiast ze facet ma klawe starty i to mi na razie wystarczy. Powiedzmy sobie szczerze przy obecnym regulaminie w rundzie zasadniczej jezdzi sie praktycznie o pietruche. A Awans mozna sobie zapewnic doslownie w ostatnim wyscigu sezonu. Nie mialbym nic przeciwko jakbysmy konczyli w Lodzi i Jacek został bohaterem meczu.

dobek
Senior

#1834 Postautor: dobek » 12 kwietnia 2009, o 18:44

Myśle, że nikt nie ma antypati co do J. tylko każdy ma obawe co do jego dyspozycji i to jest normalne, bo jak się widzi, że po 3 okrążeniu opada z sił to jest niepokojące i rozumiem innych co do ich wypowiedzi na temat jego, bo taki zawodnik powinien świecić przykładem a nie po meczu przepraszać, że to jego wina itd. Jak napisałem wcześniej życze mu aby był tym liderem najbliższy trening/mecz to zwerefikuje i pokaże na co go stać. Myśle, że jeszcze nie pokazał ostatniego słowa...

harry
Trener

#1835 Postautor: harry » 12 kwietnia 2009, o 20:15

Siadając do kompa miałem napisać kilka zdań a tu widzę, ze Gelo mnie uprzedził. Na razie kilku zmieszało Jacka z błotem. Fakt, nie wyszedł ( mówiąc delikatnie ) mu ostatni mecz. Ja też byłem bardzo rozczarowany i powiedziałem mu to. Sam Jacek dokładnie o tym wie i bardzo chce znaleźć dobre rozwiązanie. Na treningach jest pierwszy, który dopytuje się o czasy jakie kręci, bo cały czas coś zmienia i szuka optymalnych rozwiązań. Wiadomo, ze siły nie zrobi w dwa-trzy tygodnie, ale zawsze może tak ustawić motocykl, ze będzie jeździło mu się dużo łatwiej. Co z tego wyjdzie, zobaczymy. Jeszcze są dwa treningi. Poza tym mamy już większą wiedzę, co się dzieje z tym torem. Przygotowanie go do samych zawodów już powinno być duuużo lepsze. I będzie można się skoncentrować na pracy tylko przy nim a nie na odbiorze całego toru.
I jeszcze raz podkreślę to co pisał Gelo. Sezon dopiero się rozpoczął. Najważniejsze są play-offy. I dopiero tam trzeba będzie się wykazać. I tak naprawdę dopiero po play-ofach, będzie można robić prawdziwe podsumowania i rozliczenia.
Z doświadczenia wiem, ze do play-ofów drużyna nasz tor opanuje doskonale. Decydować będą mecze wyjazdowe. Dlatego potrzebujemy zawodników, którzy potrafią jeździć na wyjazdach (przeważnie betonach). A do tego potrzebna jest szeroka kadra, z której bedzie można wyselekcjonować tych co jeżdżą dobrze na betonach i tych co na przyczepnych.
Rozmawiałem kilka razy z trenerem i wiem, ze zna się na swoim fachu. Nie trzeba mu podpowiedzi. Sam wszystko widzi i wie o co chodzi. Zapewniam. I jak trzeba będzie wyciągnie wnioski czy konsekwencje.
Ci co piszą o jakiś klikach powinni zapisać się od razu do jednej partii, która specjalizuje się we wyszukiwaniu wszelakich nagannych powiązaniach i tym podobnych.
I jeszcze na marginesie dodam, ze to nie ja decydowałem, rozmawiałem czy podpisywałem kontrakty z braćmi Rempałami. Pierwszy raz zobaczyliśmy i usłyszeliśmy się po podpisaniu właśnie kontraktów...
Tak samo nie decyduję o innych rzeczach w klubie. Co najwyżej doradzam i konsultuje pewne rzeczy o charakterze techniczno-administracyjnym. I też często nowe władze nie biorą sobie tego pod uwagę. Dlatego nie ma co się denerwować :) :) . Rządzą nowi ludzie, bez układów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1836 Postautor: $korzen$ » 13 kwietnia 2009, o 14:19

harry pisze:Wiadomo, ze siły nie zrobi w dwa-trzy tygodnie, ale zawsze może tak ustawić motocykl, ze będzie jeździło mu się dużo łatwiej.

A nie lepiej bylo po prostu nalezycie przepracowac zime ? Sorry, ale ja takiego zachowania nie rozumiem. Wystarczylo podejsc do wszystkiego jak profesjonalista, w koncu doskonale wiedzial, jakie mamy wobec niego wymagania. Wszystko bylo czarno na bialym. Zamiast tego mamy parodie lidera.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1837 Postautor: Cooper » 13 kwietnia 2009, o 14:29

harry pisze:Rozmawiałem kilka razy z trenerem i wiem, ze zna się na swoim fachu. Nie trzeba mu podpowiedzi. Sam wszystko widzi i wie o co chodzi.

W zwiazku z tym ponawiam pytanie, dlaczego nie zrobilismy jokera w 15 wyscigu z Lodzia? No chyba, ze w II lidze nie ma bonusow (?).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#1838 Postautor: harry » 13 kwietnia 2009, o 15:39

Mam nadzieję, ze te pytanie zadasz trenerowi. Bo ja nie potrafię odpowiedzieć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Filip
Junior

#1839 Postautor: Filip » 14 kwietnia 2009, o 20:21

Mam pytanie:
O której w czwartek trening?

JAG
Senior

#1840 Postautor: JAG » 15 kwietnia 2009, o 14:58

trening w czwartek o 15.30
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#1841 Postautor: Jcob » 15 kwietnia 2009, o 15:10

no to idziemy na mase :)

Masz może jeszcze info kto z zagranicznych "ścigantów" będzie poza Messingami???
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1842 Postautor: tezetomaniak » 15 kwietnia 2009, o 15:27

no nie, zeby trening robić na kolokwium z matmy :o
dla Halla jestem w stanie szybko zrobic zadnia ;> więc mam nadzieje, że bedzie.

Snys
Zawodowiec

#1843 Postautor: Snys » 15 kwietnia 2009, o 15:36

tezetomaniak pisze:więc mam nadzieje, że bedzie.

Richard Hall dołączy do kolegów prawdopodobnie w piątek wieczorem

Mnie ciekawi czy będzie Filinov.

meesha
Trener
Kontakt:

#1845 Postautor: meesha » 15 kwietnia 2009, o 16:34

Chyba ze pojechal do domu na swieta...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1846 Postautor: dannie » 15 kwietnia 2009, o 16:52

Chyba dopiero pojedzie ;)
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1847 Postautor: meesha » 15 kwietnia 2009, o 17:04

No wydawalo mi sie, ze jutro Wielki Czwartek u prawoslawnych wiec moze juz pojechal :
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1848 Postautor: bkapusta » 15 kwietnia 2009, o 17:08

A moze jest druidem reformowanym i nie obchodzi tych swiat?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

meesha
Trener
Kontakt:

#1849 Postautor: meesha » 15 kwietnia 2009, o 17:09

A moze jest druidem

Noo, albo hobbitem :lol: