Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
janek
Kadrowicz

Re: Treningi

#1676 Postautor: janek » 10 kwietnia 2009, o 20:25

bkapusta pisze:Dajcie tej druzynie ze 2-3 mecze - wtedy mozna wyciagac tak kategoryczne wnioski.

Rempałowie - każdy myślał że stać ich na więcej, przecież są zawodowcami. To dlaczego kondycyjnie i sprzętowo kuleją?
Nikt nie oczekuje od nich poziomu ekstraligowego. Oni mieli tworzyć TRZON zespołu II ligowego i co ?
Trzeba dać szansę innym bez speedwayowych nazwisk. Rempała takie nazwisko zobowiazuje do czegoś w speedway-u.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1677 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 20:27

dobek pisze:ja mam 37lat :D a pisze to co widze.

O patrz a zachowujesz sie jakbys mial 7 ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1678 Postautor: tezetomaniak » 10 kwietnia 2009, o 20:27

myśle, że syn Rempały dzisiaj dobrze dawał ;)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1679 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 20:28

Mars pisze:bkapusta byles na treningu???? widziales co oni odwalaja ???? oceniam twoja wypowiedz ze niebyles, bo bys sie załamał ich jazda.

Ale co to ma zaznaczenie co robia na treningu?

Jak dla mnie moga nawet nie trenowac, co mnie to?

Wazne zeby robili wynik, ale mam na tyle ustabilizowany poziom szarej materi pod czacha zeby wiedziec, ze pierwszy mecz sezonu to niekoniecznie jest nejlepszy mecz do kategorycznego skreslania jakiegos zawodnika.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1680 Postautor: Mars » 10 kwietnia 2009, o 20:31

bkapusta pisze:
Mars pisze:bkapusta byles na treningu???? widziales co oni odwalaja ???? oceniam twoja wypowiedz ze niebyles, bo bys sie załamał ich jazda.

Wazne zeby robili wynik, ale mam na tyle ustabilizowany poziom szarej materi pod czacha zeby wiedziec, ze pierwszy mecz sezonu to niekoniecznie jest nejlepszy mecz do kategorycznego skreslania jakiegos zawodnika.

A Jednak tok myslenia masz 5 latka skoro dlaciebie bez treningow mozna osiagnac jakis wynik.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1681 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 20:32

janek pisze:
bkapusta pisze:Dajcie tej druzynie ze 2-3 mecze - wtedy mozna wyciagac tak kategoryczne wnioski.

Rempałowie - każdy myślał że stać ich na więcej, przecież są zawodowcami. To dlaczego kondycyjnie i sprzętowo kuleją?
Nikt nie oczekuje od nich poziomu ekstraligowego. Oni mieli tworzyć TRZON zespołu II ligowego i co ?

No wlasnie i co? Sezon sie juz skonczyl? Runda zasadnicza sie juz skonczyla? Marudzisz jakby juz bylo po ptakach dawno temu.
Malo razy to sie zdarzalo, ze druzyna na poczatku dawala ciala, a pozniej robila konkrety wynik? Pierwszy raz na zuzlu byles czy jak?

Trzeba dać szansę innym bez speedwayowych nazwisk. Rempała takie nazwisko zobowiazuje do czegoś w speedway-u.

Nazwisko Rempala - no wiesz, ja bym jednak z nich geniuszy zuzla nie robil. O poprostu zwykli wyrobnicy, sredniacy jakich duzo. To raz. Dwa nadal uwazam, ze Jaco w II lidzie moze poszalec.

Jestem przekonany, ze po porostu jeden mecz to za malo zeby kogos skreslic. A wy sie zachowujecie jakby juz bylo po sezonie.

79879 razy widzialem sytuacje, ze zawodnik mial "trudny start" w sezon.

Nie uwazasz, ze za szybko na podsumowanie sezonu w wykonaniu braci R.?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1682 Postautor: tezetomaniak » 10 kwietnia 2009, o 20:33

mowie ;) , dać taki sam skład jak na Lodz, wstawic Howe'a za Stichauera, a Filinowa ewentualnie za Tomicka. Jak nie pokaza nic na poziomie (nie mowiac o wygranej) to wtedy zaczynac kopy w dupe i kombinowanie ze skladem.

wywalanie po 1 meczu polowy druzyny jest dla mnie przejawem skrajnego debilizmu

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1683 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 20:34

Mars pisze:
bkapusta pisze:

A Jednak tok myslenia masz 5 latka skoro dlaciebie bez treningow mozna osiagnac jakis wynik.

A Ty chyba masz poziom umiejetnosci czytania na poziomie 5 latka.

Czy ja pisze, ze mozna osiagnac wynik bez treningu?

Ja jedynie pisze, ze mnie nie obchodzi co oni robia na treningu. Moga przyjezdzac ostatni. Podobne nie obchodza mnie sparingi - moga robic same zera. Liczy sie wynik na meczu.

Juz po pierwszy treningach - przypominam bo z pamiecia u was niezbyt - duzo osob tutaj skreslilo Messinga ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1684 Postautor: kilar » 10 kwietnia 2009, o 20:36

tezetomaniak pisze:myśle, że syn Rempały dzisiaj dobrze dawał ;)

I tak mi sie dzisiaj pomyslalo podczas treningu - jak szybko i skutecznie oduczyc jazdy przy kredzie :lol: poprostu musi ktos (a najlepiej dwoch) sobie trytac powoli na lukach w czasie wyscigu :lol: To nawet lepsze niz pacholki, ktore na upartego i tak mozna zlekcewazyc ;)

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1685 Postautor: Mars » 10 kwietnia 2009, o 20:39

Ja pisze co widze a ty co chcesz widziec..... i jeszcze raz powtarzam Tomek Rempała chce jezdzic ale niema na czym, ma same furmanki jeszcze słabsze od tych Piszcza , a Jacek niema kondycji zeby machnac 4 kółka na torze na równym poziomie na łukach wrzuca ręczny :) i mi nie trzeba meczu zeby zobaczyc kolejna katastrofe.

dobek
Senior

#1686 Postautor: dobek » 10 kwietnia 2009, o 20:44

Myślicie,że Hampel,Jaguś i inni mają problemy aby pojechać przez 4 okrążenia na pełnym gazie.Oni wiedzą,że to jest ich praca i trzeba podejść do tego profesjonalnie. A to co pokazuj ą panowie R. jest b.kiepskie i takie stwierdzenie,że pierwszy mecz itd. można wsadzić sobie w .....Myśleli,że się prześlizną a tu du..a,rzepa trzeba zapier... Więc dlatego wole ogladac zawodników którzy naprawde coś chcą osiągnąc,pokazać się.Nie przekreślam panów R. ale powinni sami sobie odpowiedzieć czy warto było tak podejść przygotowanym kondycyjnie i sprzetowo do tego sezonu.Oszukali siebie i nas.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1687 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 20:45

Mars pisze:Ja pisze co widze a ty co chcesz widziec..... i jeszcze raz powtarzam Tomek Rempała chce jezdzic ale niema na czym, ma same furmanki jeszcze słabsze od tych Piszcza , a Jacek niema kondycji zeby machnac 4 kółka na torze na równym poziomie na łukach wrzuca ręczny :) i mi nie trzeba meczu zeby zobaczyc kolejna katastrofe.

Mars gdybys Ty pisal co widzisz koneic swiata nastapilby w 2003 roku bo poziom Twojego pesymizmu na tym forum jest znany [i kochany] przez wszystkich wiec moze nie wnikajmy ;-)

Ja nie psize co bym chcial widziec. Ja nie mam bladego pojecia jaki bedzie sezon w wykonaniu Rempalow. Nikt nie ma bo to jest poza granica wiedzy czlowieka jako takiej. Moze byc jedynie przykaldem spekulacji.

Ja tylko chce powiedziec jedna, moim zdaniem elementarna rzecz:
Nie mozna kategorycznie i bezwzglednie skreslac polowy druzyny, po pierwszym meczu w sezonie, dodatkowo po meczu z absolutnym faworytem rozgrywek.

Kazdy kto dokonuje takiego kategorycznego skreslenia jest moim zdaniem w goracej wodzie kompany i keiruje sie raczej emocjami niz merytoryka i racjonalna argumentacja.

Zimna i racjonalna obserwacja kaze nam raczej poczekac chociaz do drugiego meczu z takimi ocenami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Filip
Junior

#1688 Postautor: Filip » 10 kwietnia 2009, o 20:56

Na kiedy zaplanowany jest najbliższy trening?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1689 Postautor: Mars » 10 kwietnia 2009, o 20:56

bkapusta pisze:
Mars pisze:Ja pisze co widze a ty co chcesz widziec..... i jeszcze raz powtarzam Tomek Rempała chce jezdzic ale niema na czym, ma same furmanki jeszcze słabsze od tych Piszcza , a Jacek niema kondycji zeby machnac 4 kółka na torze na równym poziomie na łukach wrzuca ręczny :) i mi nie trzeba meczu zeby zobaczyc kolejna katastrofe.

Mars gdybys Ty pisal co widzisz koneic swiata nastapilby w 2003 roku bo poziom Twojego pesymizmu na tym forum jest znany [i kochany] przez wszystkich wiec moze nie wnikajmy ;-)

Ja nie psize co bym chcial widziec. Ja nie mam bladego pojecia jaki bedzie sezon w wykonaniu Rempalow. Nikt nie ma bo to jest poza granica wiedzy czlowieka jako takiej. Moze byc jedynie przykaldem spekulacji.

Nie mozna kategorycznie i bezwzglednie skreslac polowy druzyny, po pierwszym meczu w sezonie, dodatkowo po meczu z absolutnym faworytem rozgrywek.

Kazdy kto dokonuje takiego kategorycznego skreslenia jest moim zdaniem w goracej wodzie kompany i keiruje sie raczej emocjami niz merytoryka i racjonalna argumentacja.

Zimna i racjonalna obserwacja kaze nam raczej poczekac chociaz do drugiego meczu z takimi ocenami.

No nie po jakim faworycie rozgrywek ???? oni nic specjalnego nie pokazali to nasi jechali kalecznie i przegralismy to po 1.
Po 2 Nie skreslam Rempałow ale jak widze jak Jacus sie meczy na swoim motocyklu i sam niewie czy na kolejnym łuku sie złozy czy zaliczy glebe to az mnie skręca jak widze takich zawodnikow w naszej druzynie.

Faworyt ligi jest jeden KMŻ LUBLIN wierze ze mamy zawodników lepszych od tych ktorzy jeżdza na treningach oraz pozostalo jeszcze kilku polskich zawodnikow ktorzy by sprawili ze bracia moze by sie przylozyli , po tym co ja widze na treningach do dzisiaj.... poprawy szybkiej nie nalezy sie spodziewac.

P.S Ja nie jestem pesymista ,niestety prawda czasami jest bolesna i nie zamierzam głaskac tych ktorzy robia z kibicow debili.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1690 Postautor: sadychor » 10 kwietnia 2009, o 21:01

bkapusta pisze:(...)79879 razy widzialem sytuacje, ze zawodnik mial "trudny start" w sezon.

Klamiesz. Poczatkow sezonu widziales gora 12. Z tego wychodzi, ze musialbys obserwowac ok. 6656 zawodnikow przed kazdym sezonem :P :mrgreen: Nawet jesli tylu jest na Swiecie, to nie wszyscy mieli sraczke na poczatku sezonu jaka prezentuje brygada R/R.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1691 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 21:03

Mars pisze:
bkapusta pisze:

No nie po jakim faworycie rozgrywek ???? oni nic specjalnego nie pokazali to nasi jechali kalecznie i przegralismy to po 1.
Po 2 Nie skreslam Rempałow ale jak widze jak Jacus sie meczy na swoim motocyklu i sam niewie czy na kolejnym łuku sie złozy czy zaliczy glebe to az mnie skręca jak widze takich zawodnikow w naszej druzynie.

Faworyt ligi jest jeden KMŻ LUBLIN wierze ze mamy zawodników lepszych od tych ktorzy jeżdza na treningach oraz pozostalo jeszcze kilku polskich zawodnikow ktorzy by sprawili ze bracia moze by sie przylozyli , po tym co ja widze na treningach do dzisiaj.... poprawy szybkiej nie nalezy sie spodziewac.

P.S Ja nie jestem pesymista ,niestety prawda czasami jest bolesna i nie zamierzam głaskac tych ktorzy robia z kibicow debili.

Tak Mars prawda jest bolesna to Lodz jest faworytem ligi.

Moze nic specjalnego nie pokazali ale nam wklepali i jesczze 2 razy rekord tou podkrecili.

Nie oszukujmy sie - nie jestesmy wylacznym faworystem ligi. Moze jestes faworytem razem z Lodzia ale nie badzmy naiwni - nie jestesmy jedynym walczacym o awans zespolem. I wcale nie mamy najwiekszych szans.

Nie jestes pesymista?Mars chlopie jeszcze 1 gram pesymizmu u Ciebie i zostaniesz EMO.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1692 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 21:05

sadychor pisze:
bkapusta pisze:(...)79879 razy widzialem sytuacje, ze zawodnik mial "trudny start" w sezon.

Klamiesz. Poczatkow sezonu widziales gora 12. Z tego wychodzi, ze musialbys obserwowac ok. 6656 zawodnikow przed kazdym sezonem :P :mrgreen: Nawet jesli tylu jest na Swiecie, to nie wszyscy mieli sraczke na poczatku sezonu jaka prezentuje brygada R/R.

Odmladzasz mnie:*

Jakby nie patrzec to wychodzi CA 19 sezon kibicowania na zuzlu ;-)

ps. nie rob se jaj bo sa ludzie co subtelnej ironii nie lapia ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1693 Postautor: sadychor » 10 kwietnia 2009, o 21:07

79879/19=4204 :mrgreen:
Jak nie robic jaj.... Wielkanoc przeca :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1694 Postautor: Mars » 10 kwietnia 2009, o 21:10

Prawda jest taka ze Jacek okazuje sie wielkim nie wypałem zakupow na ten sezon.. jesli ktos przed meczem z Łodzia powiedzialby mi ze zrobi w 6 startach 5-7 pkt to bym go wysmial ,dlatego nie obwiniam dzialaczy , teraz trener powinien zrobic wszystko aby w nastepnych zawodach pojechal optymalny sklad , tylko jak to zrobic skoro z krajowych zawodnikow w zespole tylko Klimek przejedzie 4 kółka bez problemow.

P.S bkapusta łodzi wygrało mecz 2 zawodnikow dosłownie dwoch i to wedlug ciebie jest faworyt ligi?? nasi dali ciala skoro Messing byl najlepszy w naszej ekipie.

dobek
Senior

#1695 Postautor: dobek » 10 kwietnia 2009, o 21:16

Każdy chwali Klimka,że jedzie.Mieszkam blisko niego i chłopaczyna praktycznie codziennie biega,ćwiczy i są tego wyniki(nawet po rocznej przerwie) aż miło popatrzeć.I gdyby Jacek popracował nad sobą solidnie to od pierwszego meczu byłby chwalony a tak... Myśle,że i on ma doła i wie gdzie jest pies pogrzebany więc trzeba mieć nadzieje,że stanie na wysokości zadania tak jak obiecywał przed sezonem i bedzie liderem czego z całego serca mu życze

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1696 Postautor: Cz@rek » 10 kwietnia 2009, o 21:28

Ja choć byłem na treningu krótko całkowicie zgadzam się z tym co pisze bkapusta.
Dla mnie to jubileuszowy 20 sezon kibicowania i też nie podnięcam się już zbytnio pierwszymi jazdami.Na dziś tor mamy przyczepny i młodzi (Filinow,Messing,Klimek) napierają a starzy nieco miękną za kilkanaście dni tor może być już twardszy i sytułacja może się odwrócić.Taki sport, tu nie skreśla się gościa po pierwszych jazdach i nie ma co idealizować wartości innych.
Niech trenują,testują sprzęt jak uważają za odpowiednie, a rozliczenie można robić po trzech czterech kolejkach.Naprwdę nie ma paniki w zasadzie cały sezon zasadniczy możemy testować
różne warianty ustawienia składu i sprzętu.Tylko niech każdy ma szanse pojechać minimum
w trzech meczach.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1697 Postautor: kilar » 10 kwietnia 2009, o 21:29

Mars pisze:Po 2 Nie skreslam Rempałow ale jak widze jak Jacus sie meczy na swoim motocyklu i sam niewie czy na kolejnym łuku sie złozy czy zaliczy glebe to az mnie skręca jak widze takich

Po czesci sie zgadzam, bo rowniez nie chcialbym ogladac takiego nieudolnego skladania sie w luk. To nie jest taki zuzel, ktory kibice chca ogladac. Podlatuje on lekka amatorszczyzna, ktorej nie ma prawa byc w normalnej, profesjonalnej ligowej druzynie. To co przyciaga ludzi na stadion to emocje, walka, predkosc, a nie polgaz.

Uwazam tez, ze bkapusta ma racje, iz nie nalezy od razu skreslac zawodnikow po jednym meczu. Ale jednak mysle, ze wnioski musza byc jak najszybciej wyciagniete. Po najblizszym meczu z Miskolcem bedziemy duzo madrzejsi i wyniki zawodnikow nalezy poddac glebszej analizie juz wtedy. Bo mecze z Opolem, Pila, Rawiczem, czyli druzynami nie celujacymi w 1 lige, tak naprawde nic nie powiedza... a moze powiedza tylko tyle, ze jestesmy od nich lepsi. Lecz czy to wystarczy by awansowac ? W tej chwili widac, ze z ta forma na Lodz nie starczy... a na Miskolc to sie okaze za tydzien z hakiem.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1698 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 21:35

Mars pisze:Prawda jest taka ze Jacek okazuje sie wielkim nie wypałem zakupow na ten sezon.. jesli ktos przed meczem z Łodzia powiedzialby mi ze zrobi w 6 startach 5-7 pkt to bym go wysmial ,dlatego nie obwiniam dzialaczy , teraz trener powinien zrobic wszystko aby w nastepnych zawodach pojechal optymalny sklad , tylko jak to zrobic skoro z krajowych zawodnikow w zespole tylko Klimek przejedzie 4 kółka bez problemow.

P.S bkapusta łodzi wygrało mecz 2 zawodnikow dosłownie dwoch i to wedlug ciebie jest faworyt ligi?? nasi dali ciala skoro Messing byl najlepszy w naszej ekipie.

Mars tylko te miski z Lodzi jechaly bez swojego lidera Erikssona. To raz.

Ich krajowi seniorzy maja potencjal - nie gorszy niz nasi. To dwa.

Maja juniora, ktory - nie oszukujmy sie - ma szanse byc najlepszym zawodnikiem ligii. To trzy.

Jak te dwa orly co pojechaly naszych utrzymaja poziom, a Eriksson zrobi to co dotychczas robil to maja trzech zawodnikow, ktorzy sa w stanie samodzielnie wygrac lige.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1699 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2009, o 21:36

kilar pisze:
Mars pisze:Po 2 Nie skreslam Rempałow ale jak widze jak Jacus sie meczy na swoim motocyklu i sam niewie czy na kolejnym łuku sie złozy czy zaliczy glebe to az mnie skręca jak widze takich

Po czesci sie zgadzam, bo rowniez nie chcialbym ogladac takiego nieudolnego skladania sie w luk. To nie jest taki zuzel, ktory kibice chca ogladac. Podlatuje on lekka amatorszczyzna, ktorej nie ma prawa byc w normalnej, profesjonalnej ligowej druzynie. To co przyciaga ludzi na stadion to emocje, walka, predkosc, a nie polgaz.

Uwazam tez, ze bkapusta ma racje, iz nie nalezy od razu skreslac zawodnikow po jednym meczu. Ale jednak mysle, ze wnioski musza byc jak najszybciej wyciagniete. Po najblizszym meczu z Miskolcem bedziemy duzo madrzejsi i wyniki zawodnikow nalezy poddac glebszej analizie juz wtedy. Bo mecze z Opolem, Pila, Rawiczem, czyli druzynami nie celujacymi w 1 lige, tak naprawde nic nie powiedza... a moze powiedza tylko tyle, ze jestesmy od nich lepsi. Lecz czy to wystarczy by awansowac ? W tej chwili widac, ze z ta forma na Lodz nie starczy... a na Miskolc to sie okaze za tydzien z hakiem.

O to to mi chodzi ;-)

Nasi dali ciala, musza poprawic kondycje i sprzet. Nie wiem czy im sie uda [jestem raczej lekko pesymistyczny] ale wnioski trzeba wyciagac po 2 meczu... Teraz deko za wczesnie.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,