Treningi
Re: Treningi
Wczoraj po treningu Karol na quadzie mało co nie rozjechał człowieka, dzisiaj złamał obojczyk. Nosi chłopaka normalnie 
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
Akurat jechał bardzo spokojnie. Przednie koło sie rozwaliło na łuku.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Tomicek z czasem jechal juz bardzo dobrze. Na tle Rempalow wcale nie wygladal gorzej.
Szkoda, ze A. Messing nie scigal sie z innymi seniorami. Trudno ocenic jego dyspozycje. Pawel Baran slabo, Filinow katastrofa.
Klimek ladnie. Podczas nieoficjalnych
pomiarow wykrecal czasy identyczne jak ... Rempalowie.
Wszystko oczywiscie wyjdzie w niedziele. Sciganie na serio da odpowiedz kto potrafi wygrywac biegi.
Szkoda, ze A. Messing nie scigal sie z innymi seniorami. Trudno ocenic jego dyspozycje. Pawel Baran slabo, Filinow katastrofa.
Klimek ladnie. Podczas nieoficjalnych
Wszystko oczywiscie wyjdzie w niedziele. Sciganie na serio da odpowiedz kto potrafi wygrywac biegi.
Mnie ciekawi dlaczego Jonasa Messinga nie puszczano z Naszymi juniorami??
A co do treningu :Tomicek,Jacek,A.Messing najlepiej się prezentowali.
A co do treningu :Tomicek,Jacek,A.Messing najlepiej się prezentowali.
heh - widze ze ilu obserwatorów to tyle opinii. Czyzby kazdy byl na innym treningu?
Ja mysle, ze poprostu nie wszyscy zostali do konca treningu i nie kazdy widzial jak pozniej jezdzil Tomicek 
Tak, ten co przy 1 wyjezdzie na tor sie od kredy na 0,5m nie odsuwał...
Naczelny obrońca Karola Barana.
No to ja podziwiam jak on wykrecil te 1,7 srednia w tamtym sezonie
Przeciez on jezdzil jak jakis poczatkujacy ze szkolki 
- tezetomaniak
- Trener
kurwa mać, przeciez to sie wszyskiego odechciewa ...... ;\
Ciezko ocenic jazde kazdego, bo to trening, nie mamy porównania z innymi zawodnikami. Klimek robił P. Barana jak chcial (P.B to juz moze kariere kończyć.)
Moze mi ktos powiedz skad w ogole jest ten ruski amator (jesli to byl niebieski gosc na czerwono-czarnym motocyklu) To sie w pale nie miesci jak mozna tak kaleczyc speedway. ludzie po szkółkach jezdza lepiej ;|
Ciezko ocenic jazde kazdego, bo to trening, nie mamy porównania z innymi zawodnikami. Klimek robił P. Barana jak chcial (P.B to juz moze kariere kończyć.)
Moze mi ktos powiedz skad w ogole jest ten ruski amator (jesli to byl niebieski gosc na czerwono-czarnym motocyklu) To sie w pale nie miesci jak mozna tak kaleczyc speedway. ludzie po szkółkach jezdza lepiej ;|
To zle slyszales, bo Filinow potem smigal normalnie, na początku wszyscy mylili go ze szkólkowiczem, bo to byl jego 1 wyjazd na tor, ale potem juz bylo dobrze.
Naczelny obrońca Karola Barana.
- tezetomaniak
- Trener
hah potem czyli o której ? bylem na stadionie do 18 i jezdzil gorzej niz amatorzy
tezetomaniak pisze:hah potem czyli o której ? bylem na stadionie do 18 i jezdzil gorzej niz amatorzy
Ty już się czepiasz wszystkiego KIBICU??
Filinow raz docierał silnik bo ma nowy motor więc inteligencie jak się ma nową fure to się nie jedzie na pełnym gazie,a dwa że był zmęczony dotarciem do Lublina bo długa droga przed nim była. Pomyśl jak cos piszesz!!
>>ŻyCie..To..Jazda<<
droga przed nim była
Za nim chyba
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
- tezetomaniak
- Trener
kuper pisze:Ty już się czepiasz wszystkiego KIBICU??
Filinow raz docierał silnik bo ma nowy motor więc inteligencie jak się ma nową fure to się nie jedzie na pełnym gazie,a dwa że był zmęczony dotarciem do Lublina bo długa droga przed nim była. Pomyśl jak cos piszesz!!
z toba to nie dyskutuje, zobaczymy ile Filinow zrobi pkt w lidze (jesli pojedzie) i na kim ;]
-
Speedway Fan
- Senior
Jak taki spec jestes to zaproponuj kogos innego do skladu na niedziele.
- tezetomaniak
- Trener
9. T. Rempała
10. L. Tomicek
11. Hynek Z/Z
12. A. Messing
13. J. Rempała
14. R. Klimek
15. M. Michaluk
jak tak sie nie da, to bedzie..... hm ciezko ;]
10. L. Tomicek
11. Hynek Z/Z
12. A. Messing
13. J. Rempała
14. R. Klimek
15. M. Michaluk
jak tak sie nie da, to bedzie..... hm ciezko ;]
Karol przyjechal później na stadion i mówił ze juz mu nastawili obojczyk i jedzie w poniedziałek do swoich lekarzy i z tego co wiem postara sie byc juz na Miszkolca zdrów ale nie obicuje on...
>>ŻyCie..To..Jazda<<
Karol mówił, że postara się na Miskolc juz wyzdrowieć i jechac w meczu. W najgorszym wypadku bedzie to max 3 tygodnie. Tak mowił Karol w parku maszyn po treningu.
Znam Karola i powiem Wam, że można być spokojnym jeśli chodzi o jego powrót. Wiem, że wróci wcześniej niż się zakłada. Taki już jest.
Forma też będzie. Nie zniknie.
Forma też będzie. Nie zniknie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponieważ jak zwykle jest bardzo dużo zdań o treningu to spróbuję połączyć to co było widac od strony kibiców z tym co było od strony parkingu.
Karol Baran. Jakaś awaria przedniego koła na wirażu i zamiast zlać Łódź do 35 trzeba się będzie pomęczyć. Ale za to emocje jakie będą. Oczywiście natychmiast wymysliliśmy ZZ za Stichauera i tylko czekaliśmy na potwierdzenie kiedy ostatni raz jechał i kiedy będzie jechał. Wszystko OK. Jest ZZ za Hynka w miejsce Karola.
Jacek Rempała. Profesjonalizm. Najwięcej jeździł i najszybciej doszedł o co chodzi na naszym obecnym torze. A ten jak zwykle sprawił sporo kłopotów nawet tym, którym sie wydawało, ze o nim wiedzą sporo. Nawet mi się wydawało, że już wiem o nim prawie wszystko a on się znowu zmienił. I jest zupełnie inny niż nawet dwa lata temu.
Jacek bardzo szybko podzielił sie swoja wiedzą z Tomkiem i już obaj "pływali" po torze.
Potem przyszedł czas na Rafała Klimka ( w międzyczasie Maćkowi Michalukowi zatarł się silnik - szczere współczucie bo jeździł pieknie
). Na poczatku katastrofa, ale po konsultacjach z Rafałem Wilkiem i z Jackiem Rempałą i on zaczął mocno jeździć.
Podobnie było z Lubosem. Po pierwszych jazdach siedział trochę zrezygnowany ale wtedy podszedł Jacek i podjechał Rafał i zaczęli dyskusję. " Na wał załóż to a na koło to". Lubos bez przekonania, ale jak trzy razy strzelił braci ze startu, to od razu uśmiech na twarzy.
Messingi trochę za mało jeździli aby ich ocenić poważnie, ale okazało się, że nie mają dobrych opon na treningi. jak dowiedzieli się, że można u nas kupić opony to odetchneli i jutro jeszcze potrenują, chociaż trener był raczej zadowolony z postawy Andreasa.
Filinow dopiero co przyleciał i dostał nowy silnik. Dlatego na początku go docierał. Dla tych co nie wiedzą, docieranie polega na średnio wolnym jeżdżeniu po torze 2-3 razy po 4 kólka. Jak dotarł silnik postanowił odkręcić gaz i sprawdzić maszynę, ale od razu było widać, ze coś nie tak. Myslałem, ze ma za mocno ale okazało się, że ktoś przekazał motocykl z feralnym sprzęgłem, które na wskutek braku jednej części zrobiło się za mocno skręcone i zaraz tarczki sie spaliły . Chłopak nie mógł ujechać i trening dla niego się skończył. Jutro dostanie brakującą część i nowe tarczki. Zobaczymy co pojedzie.
Trening bardzo pożyteczny a jutro poprawka. Szkoda tylko Karola.
Karol Baran. Jakaś awaria przedniego koła na wirażu i zamiast zlać Łódź do 35 trzeba się będzie pomęczyć. Ale za to emocje jakie będą. Oczywiście natychmiast wymysliliśmy ZZ za Stichauera i tylko czekaliśmy na potwierdzenie kiedy ostatni raz jechał i kiedy będzie jechał. Wszystko OK. Jest ZZ za Hynka w miejsce Karola.
Jacek Rempała. Profesjonalizm. Najwięcej jeździł i najszybciej doszedł o co chodzi na naszym obecnym torze. A ten jak zwykle sprawił sporo kłopotów nawet tym, którym sie wydawało, ze o nim wiedzą sporo. Nawet mi się wydawało, że już wiem o nim prawie wszystko a on się znowu zmienił. I jest zupełnie inny niż nawet dwa lata temu.
Jacek bardzo szybko podzielił sie swoja wiedzą z Tomkiem i już obaj "pływali" po torze.
Potem przyszedł czas na Rafała Klimka ( w międzyczasie Maćkowi Michalukowi zatarł się silnik - szczere współczucie bo jeździł pieknie
Podobnie było z Lubosem. Po pierwszych jazdach siedział trochę zrezygnowany ale wtedy podszedł Jacek i podjechał Rafał i zaczęli dyskusję. " Na wał załóż to a na koło to". Lubos bez przekonania, ale jak trzy razy strzelił braci ze startu, to od razu uśmiech na twarzy.
Messingi trochę za mało jeździli aby ich ocenić poważnie, ale okazało się, że nie mają dobrych opon na treningi. jak dowiedzieli się, że można u nas kupić opony to odetchneli i jutro jeszcze potrenują, chociaż trener był raczej zadowolony z postawy Andreasa.
Filinow dopiero co przyleciał i dostał nowy silnik. Dlatego na początku go docierał. Dla tych co nie wiedzą, docieranie polega na średnio wolnym jeżdżeniu po torze 2-3 razy po 4 kólka. Jak dotarł silnik postanowił odkręcić gaz i sprawdzić maszynę, ale od razu było widać, ze coś nie tak. Myslałem, ze ma za mocno ale okazało się, że ktoś przekazał motocykl z feralnym sprzęgłem, które na wskutek braku jednej części zrobiło się za mocno skręcone i zaraz tarczki sie spaliły . Chłopak nie mógł ujechać i trening dla niego się skończył. Jutro dostanie brakującą część i nowe tarczki. Zobaczymy co pojedzie.
Trening bardzo pożyteczny a jutro poprawka. Szkoda tylko Karola.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ten nowy silnik Kiryła był w jakikolwiek sposób tuningowany? Chodzą słuchy że dostał nowy sprzęt prosto z fabryki, na którym na tą chwile wiele się zdziałac nie da i zanim będzie się nadawał do użytku to.. będzie dawno po meczu z Łodzią. Prawda li to?
Jeśli ze sprzętem już byłoby ok, to jutrzejszy trening powinien dać odpowiedź czy lepszym rozwiązaniem bedzie ZZ czy jednak warto dać szansę Filinowowi. Nie zapominajmy że tor jest nadal dość cięzki, zawodnicy nie mają wyrobionej na 100% kondycji i 6 biegów w meczu to dużo.
Jeśli ze sprzętem już byłoby ok, to jutrzejszy trening powinien dać odpowiedź czy lepszym rozwiązaniem bedzie ZZ czy jednak warto dać szansę Filinowowi. Nie zapominajmy że tor jest nadal dość cięzki, zawodnicy nie mają wyrobionej na 100% kondycji i 6 biegów w meczu to dużo.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Moglbys Harry napisac co dokladnie jest Baranowi ? Zlamany obojczyk ?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
zawsze ruski może jechać z rezerwy a na juniorze polskim można wybrać pomiędzy Rafałem a Maćkiem 
"Życie to jazda"