Rafał Klimek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
moko

Re: Rafał Klimek

#1577 Postautor: moko » 3 kwietnia 2009, o 07:12

Regdal pisze:Owszem,ma,ale zanim się na nich pojedzie trzeba jeszcze za nie zapłacić.Umowa kontraktowa obowiązuje obie strony które się pod nią podpisały,i warto o tym pamiętać.

Masz w 100% rację. "Pacta sunt servanda" ale mam duże wątpliwości czy ktoś w tym klubie i na tym forum rozumie tą paremię.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1578 Postautor: bkapusta » 3 kwietnia 2009, o 07:39

Regdal pisze:
Boobi pisze:no wiadomo, że trzeba. ale dobrze wiesz Redgal, że w tej chwili czas działa na Rafała niekorzyść :?

Jakoś nikt się tym specjalnie nie przejmuje.W niedziele bardzo ważny mecz,a przecież Rafał na rowerze nie wyjedzie na tor.

Ech zawsze musza byc jakies cyrki...

To ma te silniki czy nie ma? Jesli ma, jak pisales, to w czym lezy problem?

Czy chodz raz mozna tu napisac cos jasno i prosto. Czy zawsze musi byc taki cyrk, ze jakas lubelska speedway gwiazda olewa mecz/trening/sparing - a pozniej przez 34 lata na forum jest pisanie postow, z ktorych wprost nic nie wynika.

Jesli klub nie wyplacil Rafalowi to czy nie lepiej dac komunikat: Kochani kibice! Rafalowi bardzo zalezy na zuzlu w Lublinie i bardzo chce w tym roku reprezentowac lubelska druzyne. Rafal bardzo chce sie rozwijac i zdobywac punkty ale niestety obecnie jest to niemozliwe - klub w dalszym ciagu nie wyplacil pieniedzy potrzebnych na zakup silnikow.

A nie jakies takie fochy, ze Rafala nie ma w Rzeszowie, w mediach trener sie wypowiada, ze nie ma pojecia co sie dzieje, a na forum jakies niedomowienia.

Zostal tam jeszcze ktos konkretny i z jajami czy juz zostalo nam tylko internetowe napinanie? :P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#1579 Postautor: Saint » 3 kwietnia 2009, o 07:48

moko pisze:
Regdal pisze:Owszem,ma,ale zanim się na nich pojedzie trzeba jeszcze za nie zapłacić.Umowa kontraktowa obowiązuje obie strony które się pod nią podpisały,i warto o tym pamiętać.

Masz w 100% rację. "Pacta sunt servanda" ale mam duże wątpliwości czy ktoś w tym klubie i na tym forum rozumie tą paremię.

"rebus sic stantibus"...
też mam internet :lol:
A tak na poważnie to może za dużo książek... a za mało realnych doświadczeń?

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1580 Postautor: czaszka » 3 kwietnia 2009, o 08:16

:? Zawsze z Klimkiem jakies problemy. Nie wierze w to ze tylko jemu nowu klub ewentualnie zalega jakas kase czy nie wywiazal sie w 100% z kontraktu. Chyba ze klub jak zwykle uwzial sie na biednego Klimka i jak zawsze chce go zgnoic. nie wiem, czy wy w jego teamie nie rozumiecie ze nie ma co strzelac fochow jeszcze przed sezonem, dla Rafala kazdy start, kazdy trening po takiej przerwie jest bardzo wazny. To przelozy sie potem na punkty i w ostatecznosci na pieniadze. Sami sobie krzywde robicie :?

moko

#1581 Postautor: moko » 3 kwietnia 2009, o 08:32

Saint pisze:
moko pisze:

"rebus sic stantibus"...
też mam internet :lol:
A tak na poważnie to może za dużo książek... a za mało realnych doświadczeń?

Postaw się na miejscu Rafała i poszukaj odpowiedniej paremii. Chyba nie trzeba być światłym, że za zamówioną i wykonaną usługę trzeba zapłacić, więc wsadź sobie swój rebus...

Speedway-Mati
Zawodowiec

#1582 Postautor: Speedway-Mati » 3 kwietnia 2009, o 08:43

Perez pisze: a on przypadkiem nie ma matury w tym roku tzn. w maju ?

Wydaje mi się że nie. Gdyby chodził do liceum to rzeczywiście jego rocznik w tym roku zdaje maturę, ale on chyba chodzi do Technikum Samochodowego na Długosza, więc matura raczej za rok. Ale mogę się mylić.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1583 Postautor: meesha » 3 kwietnia 2009, o 09:42

Postaw się na miejscu Rafała i poszukaj odpowiedniej paremii. Chyba nie trzeba być światłym, że za zamówioną i wykonaną usługę trzeba zapłacić, więc wsadź sobie swój rebus...

To ja Ci napisze odpowiednia paremie: "żebus wyjącus trzebulus wsadzicus". Nie zauwazylem, zeby Rafal wykonal w tym sezonie jakakolwiek usluge wzgledem klubu...
Zawodowcy pozal sie Boze (to nie tylko o Klimku - tak ogolnie)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

moko

#1584 Postautor: moko » 3 kwietnia 2009, o 09:57

meesha pisze:To ja Ci napisze odpowiednia paremie: "żebus wyjącus trzebulus wsadzicus". Nie zauwazylem, zeby Rafal wykonal w tym sezonie jakakolwiek usluge wzgledem klubu...

Chyba nie zrozumiałeś. Wnioskuję z postów Redgala, że Rafał zamówił silniki (a więc zlecił usługę mechanikowi) za które trzeba zapłacić pieniążki majstrowi. Z umowy pomiędzy klubem a nim wynika (a przynajmniej przypuszczam) że miał dostać na to pieniążki przed sezonem. Nie dostał (też przypuszczam) więc Rafał, mechanik i trener wk... Pytanie. Czy Rafał ma rozbić świnkę skarbonkę i założyć mając nadzieję że kiedyś klub wywiąże się z umowy? Poprawię Twoją ironiczną paremię "żebus wyjącus trzebulus miecuś"

meesha
Trener
Kontakt:

#1585 Postautor: meesha » 3 kwietnia 2009, o 10:26

Ty tez nie do konca zrozumiales o co mi chodzilo. Albo ktos jest zawodowcem i sprzet na nowy sezon zapewnia sobie z zarobionych wczesniej pieniedzy, albo jest amatorem i jezdzi na sprzecie klubu (bo co to za roznica czy klub "da" motocykl, czy "da" - jak to ladnie piszesz - pieniazki nan jeszcze zanim zawodnik zdobedzie choc 1 punkt). Dla mnie zadna...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1586 Postautor: bkapusta » 3 kwietnia 2009, o 11:26

moko pisze:
meesha pisze:To ja Ci napisze odpowiednia paremie: "żebus wyjącus trzebulus wsadzicus". Nie zauwazylem, zeby Rafal wykonal w tym sezonie jakakolwiek usluge wzgledem klubu...

Chyba nie zrozumiałeś. Wnioskuję z postów Redgala, że Rafał zamówił silniki (a więc zlecił usługę mechanikowi) za które trzeba zapłacić pieniążki majstrowi. Z umowy pomiędzy klubem a nim wynika (a przynajmniej przypuszczam) że miał dostać na to pieniążki przed sezonem. Nie dostał (bteż przypuszczam) więc Rafał, mechanik i trener wk... Pytanie. Czy Rafał ma rozbić świnkę skarbonkę i założyć mając nadzieję że kiedyś klub wywiąże się z umowy? Poprawię Twoją ironiczną paremię "żebus wyjącus trzebulus miecuś"

Kuna no wlasnie o tym pisze.

Zamiast Redgal, Klimek czy ktos z klubu napisac cos jasno. Czarne na bialym to jest siany zamet... I wszyscy zaczynaja wnioskowac, przypuszczac i domniemywac.

A dalej nikt nic nie wie.

Powaznie prosze: czy mozemy zaczac sie zachowywac jak ludzie wzglednie pwoazni i dorosli... albo raczej czy osoby zwiazane z zawodnikami i klubem moga sie tak zachowywac? Czy jesli chcecie cos przekazac kibicom na tym forum mozecie powiedziec wprost o co chodzi?

Bo jesli macie pitolic jak stare baby w maglu to jaki to ma sens? Do czego to prowadzi?

Redgal jesli faktycznie klub zachowuje sie nie tak wobec Rafala to czemu nie powiecie tego oficjalnie tylko odwalacie jakis szeptany czarny PR na forum?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1587 Postautor: mikas » 3 kwietnia 2009, o 11:55

bkapusta pisze:
Redgal jesli faktycznie klub zachowuje sie nie tak wobec Rafala to czemu nie powiecie tego oficjalnie tylko odwalacie jakis szeptany czarny PR na forum?

O wlasnie wlasnie, wreszcie bkapusta cos madrego napisales ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1588 Postautor: tezetomaniak » 3 kwietnia 2009, o 12:56

zawsze lepiej troche poprzeciagac, pare rzeczy niedomowic, wtedy reszta zgaduje, a ten co wie ma przednia zabawe :]
jak nie bedzie jechal to trzeba brac jakiegos zagranicznego cieniasa i tyle, juniorow w skladzie trzeba miec. Klimek klubu nie zbawi jak rowniez polskiego speedwaya.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1589 Postautor: mustafa » 3 kwietnia 2009, o 13:01

A co z tym Zielińskim? Może z nim dalej warto rozmawiać, skoro teraz jest bez klubu.

meesha
Trener
Kontakt:

#1590 Postautor: meesha » 3 kwietnia 2009, o 13:02

jak nie bedzie jechal to trzeba brac jakiegos zagranicznego cieniasa

Musi startowac polski junior
A co z tym Zielińskim? Może z nim dalej warto rozmawiać

Mozna rozmawiac, ale o czym? On ma 22 lata...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1591 Postautor: bkapusta » 3 kwietnia 2009, o 14:02

mikas pisze:
bkapusta pisze:

O wlasnie wlasnie, wreszcie bkapusta cos madrego napisales ;)

Ja zawsze madres rzeczy pisze tylko nie zawsze jestes w stanie je zrozumiec ;-)

Ty mi mikas lepiej powiedz gdzie w poblizu stadionu mozna motocykle zaparkowac.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

go!
Trener

#1592 Postautor: go! » 3 kwietnia 2009, o 14:33

bkapusta pisze:Ty mi mikas lepiej powiedz gdzie w poblizu stadionu mozna motocykle zaparkowac.

A ja moge byc?
Zaparkuj w ktoryms z komisow samochodowych na Rusalce, to wlasciwie ul. Bulwarowa jest. W niedziele maja czynne, bo gielda, a na pieniadze ci samochodziarze zawsze pazerni, wiec powinni popilnowac fur za pare zlotych. Na stadion bedziesz mial przyslowiowy rzut, przez Bystrzyce jeszcze blizej, a jak sie uprzesz i wejdziesz na maszt w ktoryms z komisow to mozesz nawet biletu nie kupowac :)

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#1593 Postautor: rieper » 3 kwietnia 2009, o 16:06

Musi startowac polski junior

No i wlasnie dlatego trzeba sciagnac jakiegos polskiego mlodziana, ktory bedzie stanowil realne zagrozenie dla miejsca w skladzie dla Rafala. Bo nie ma sie co oszukiwac, ze Maciek takiego zagrozenia nie stanowi. Wiec dopoki w skladzie nie pojawi sie ow mlodzian dopoty Rafal bedzie zbijal baki w klubie, wiedzac ze i tak ma pewne miejsce w kadrze :?

owen1989
Senior

#1594 Postautor: owen1989 » 3 kwietnia 2009, o 19:32

No dzisiaj widac bylo co innego :P Michaluk wcale nie odstawal tak bardzo od Rafala :)

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#1595 Postautor: rieper » 3 kwietnia 2009, o 20:08

Moze to go zmobilizuje :)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1596 Postautor: kilar » 3 kwietnia 2009, o 20:12

Nie widzialem ich spod tasmy, a jedynie tylko jak kolka krecili... i odnioslem takie wrazenie, ze Michaluk strasznie trzyma sie wewnetrznej. Jak sie nie zabierze ze startu, to watpie by mogl kogos pokonac z Lodzi.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1597 Postautor: Regdal » 3 kwietnia 2009, o 23:13

bkapusta pisze:Redgal jesli faktycznie klub zachowuje sie nie tak wobec Rafala to czemu nie powiecie tego oficjalnie tylko odwalacie jakis szeptany czarny PR na forum?

Gentelmeni nie rozmawiają o ....
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#1598 Postautor: harry » 3 kwietnia 2009, o 23:14

No to nie rozmawiaj.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1599 Postautor: bkapusta » 4 kwietnia 2009, o 07:15

Regdal pisze:
bkapusta pisze:Redgal jesli faktycznie klub zachowuje sie nie tak wobec Rafala to czemu nie powiecie tego oficjalnie tylko odwalacie jakis szeptany czarny PR na forum?

Gentelmeni nie rozmawiają o ....

Gentelmeni tez nie zachowuja sie jak przekupa-plotkara.

Sorry Redgal ale Twoje zachowanie zaczyna przypominac dzieciaka z przedszkola.

Nie pytamy o kwoty, daty...

Sugerujesz, ze cos jest nie tak - masz info - powiedz konkretnie... A nie zachowujesz sie tak jakbys puscil smierdzacego baka w towarzystwie i udawal, ze przeciez nie wypada o tym gadac.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1600 Postautor: Regdal » 4 kwietnia 2009, o 09:08

harry pisze:No to nie rozmawiaj.

Ależ oczywiście,bo dla Ciebie to dość niewygodny temat.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl