Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Speedway
Trener

Re: Stadion - Prac ciag dlaszy dzis o 16.00

#2401 Postautor: Speedway » 27 marca 2009, o 17:09

Pod wzgledem finansowym na pewno by sie oplacilo klubowi ten mecz odjechac w pierwotnym terminie. Ale mysle ze biorac pod uwage walory stricte sportowe to lepsze dla nas byloby przelozenie.
Brak treningow moze nam wyjsc bokiem...
Obrazek

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#2402 Postautor: dannie » 27 marca 2009, o 17:09

Zgadzam sie, popieram pomysl Lublin_Fana, przekazac pomysl decydentom :)

Pod wzgledem finansowym na pewno by sie oplacilo klubowi ten mecz odjechac w pierwotnym terminie. Ale mysle ze biorac pod uwage walory stricte sportowe to lepsze dla nas byloby przelozenie.
Brak treningow moze nam wyjsc bokiem...

Dylemat jest. Z drugiej strony wyniki w pierwszej fazie to tam mniej wazne. A kasa sie przyda. Mozna jednak pomyslec, ze porazka (tfu! tfu!) w pierwszym meczu to mniej kibicow na kolejnych wiec bilans finansowy na zero...

Edit: no juz poprawilem a i odnioslem sie do Twojej wypowiedzi ;)
Ostatnio zmieniony 27 marca 2009, o 17:13 przez dannie, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

janek
Kadrowicz

#2403 Postautor: janek » 27 marca 2009, o 18:11

No jasne, jeśli mecz przegramy w pierwotnym terminie, zgoni się na brak treningów i przygotowanie toru,
jeśli przegramy w późniejszym terminie, to na co się zwali??
A jak wygramy 5 kwietnia to co powiecie?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2404 Postautor: grzesieck » 27 marca 2009, o 18:20

ja powiem, ze wszystko poszlo zgodnie z planem :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2405 Postautor: kilar » 27 marca 2009, o 18:28

janek pisze:A jak wygramy 5 kwietnia to co powiecie?

A ja powiem, a mowilem, ze dostana do 30 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2406 Postautor: Cooper » 27 marca 2009, o 18:29

Ja nie wiem po ch** tu wrozyc z fusow, zamiast juz w tym momencie ustalic, ze inauguracja zamiast 5 to 19 kwietnia. Bedzie czas spokojnie wszystko przygotowac, potrenowac itd. A nie drzec do ostatniej chwili odbedzie sie, czy nie. Mnie tez skreca juz by pierwszy mecz obejrzec ale moge te 2 tygodnie dluzej poczekac. Bo srednio widze mecz z glownym kandydatem do awnasu bez adnych praktycznie trenigow, na zoranym zima torze...i nie chodzi nawet o wynik, co o jakosc widowiska.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#2407 Postautor: Koper » 27 marca 2009, o 18:31

Cooper pisze:i nie chodzi nawet o wynik, co o jakosc widowiska.
Pamietam mecz przegrany z Gorzowem ktory byl na tyle widowiskowy ze wynagrodzil brak punktow meczowych, a jesli 5 kwietnia bedzie i brak wyniku i widowiska to moze to niekorzystnie wplynac nie tyle na nasze szanse na awans co atmosfere wokol lubelskiego zuzla/nowego klubu itd.

harry
Trener

#2408 Postautor: harry » 27 marca 2009, o 19:59

Lublin_Fan pisze:A czy ten snieg przy kraweznikach to przypadkiem nie splynie na tor? Jak tam jest z tym drenazem? Jesli ma to stopniec na tor i potem wysychac kilka dni to wlasnie sobotnia/niedzielna akcja z wywiezieniem tego sniegu mogla by dac jakis efekt. Akcja jakims sprzetem do odniezania pewnie nie wchodzi w rachube, ale chociaz taczkami? I zrzucic to pod plot od strony bystrzycy albo w okolice kibla za trybunami na pierwszym luku.
Pewnie znajazloby sie wiecej chetnych do pomocy na weekendzie niz w czwartek.

Jest to bardzo fajny plan tylko czy CI CHĘTNI KIBICE się zjawią???????????? :shock: :shock: :evil: :evil:
Dzisiaj byłem tylko ja, Radzio i Pav i orobiliśmy się po łokcie. Pot lał sie ciurkiem. Odsłoniliśmy chyba z 10 studzienek i spuściliśmy multum wody. Potem Radzio i Pav wywozili śnieg z pierwszej startowej za bramki. Ale co można we trzech zrobić przez trzy godziny??? 10 osób na 2-3 godziny i śnieg by zniknął. Szkoda bo zapowiada się ciepla noc i tor widać jak schnie w oczach. Druga prosta i drugi wiraż już nadają się do bronowania. Połowa pierwszego wirażu też. Najgorzej jest jak zwykle na prostej startowej i jakby na złość akurat tam kopacze rozrzucili śnieg na cały tor a nie przy krawężniku.
Jutro kto żyw na 9 (dziewiątą) rano na stadion ( bo o 15 zaczyna się mecz kopaczy i robić na torze pewnie będzie można gdzieś tylko do 12-13) i dalej śnieg wyrzucać. Weźcie tylko stare buty lub kalosze bo na I prostej potworne błoto.
Oczywiście kto ma łopatę, szpadel, szuflę to polecam zabrać, a każda taczka byłaby prawdziwym rarytasem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

Re: Stadion

#2409 Postautor: Davv » 27 marca 2009, o 20:04

harry pisze:Taki osobnik jak Davv ani nigdy nic nie zrozumie, ani nigdy nie przyzna się do swojej ignorancji.

Nie wiem czemu obrażasz kogoś kogo nie znasz, ja Ciebie nie obrażałem i nie życzę sobie, abyś Ty mnie obrażał. Nie wiem dlaczego uważasz, że nic nie zrozumiem, w pewnym momencie powoli przekonywałem się do odjechania meczu w terminie, jednak ostatnie zdjęcia rozwiewają wątpliwości. Dlaczego teraz nie mówisz, że Gawrzyk, Cooper i parę innych osób to pesymiści? Tor jest w fatalnym stanie, nie ma sprzętu i ludzi do pracy na nim - wprawdzie pogoda coraz bardziej sprzyja, ale słońce nie wyrówna toru. Zastanów się tak jak pisali inni wcześniej, czy mecz rozegrany na siłę przyniesie więcej korzyści czy strat.

harry
Trener

Re: Stadion

#2410 Postautor: harry » 27 marca 2009, o 20:33

Nie wiem czemu obrażasz kogoś kogo nie znasz, ja Ciebie nie obrażałem i nie życzę sobie, abyś Ty mnie obrażał.

Nikogo nie obrażam tylko stwierdzam fakty. Z resztą tak jak zdecydowana większość forumowiczów. Poza tym przeczytałem większość twoich postów i stwierdzam, że moja ocena ciebie to peany pochwalne przy tym co ty pisałeś o mnie.
Nie wiem dlaczego uważasz, że nic nie zrozumiem, w pewnym momencie powoli przekonywałem się do odjechania meczu w terminie, jednak ostatnie zdjęcia rozwiewają wątpliwości.

To jest właśnie dla ciebie typowe. Stwierdzasz autorytarnie, ze się nie da na podstawie zdjęć. Brak słów. A ja byłem i widziałem i mam inne zdanie.
Dlaczego teraz nie mówisz, że Gawrzyk, Cooper i parę innych osób to pesymiści?

A po cholerę tyle postów nabijać. Napisali co myślą a ja napisałem co widzę i tyle.
Tor jest w fatalnym stanie, nie ma sprzętu i ludzi do pracy na nim - wprawdzie pogoda coraz bardziej sprzyja, ale słońce nie wyrówna toru.

No i złapaliśmy kolegę na przeczeniu samemu sobie. Do tej pory był opierdol,ze się nic nie robi a teraz jak zaczyna się coś robić bo w końcu pogoda zaczęła sprzyjać to opierdol, że zaczyna się robić i lepiej nic nie robić tylko od razu mecz przekładać.
KUŹWA!!!!!!!!!!! Dzisiaj mecz przekładać??????????? A jak będzie przez kilka dni ciepło to powiesisz mnie i władze klubowe na wirtualnej szubienicy, ze nic nie robimy. Zresztą gdyby była pogoda i nic nie robilibyśmy przy torze i faktycznie mecz mógłby się nie odbyć to jestem pewien na 99%, ze dostalibyśmy walkowera i piękną karę na dzień dobry. Dzisiaj jest o kilka dni za wcześnie, żeby gadać o przekładaniu meczu. O tym można dopiero rozmawiać w okolicy czwartku. A do tego czasu trzeba zasuwać.
Zastanów się tak jak pisali inni wcześniej, czy mecz rozegrany na siłę przyniesie więcej korzyści czy strat.

Zastanowie się na pewno. Tylko na pewno nie dzisiaj, jutro czy pojutrze.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

Re: Stadion - Sobota: Prace przy torze już od godz. 9.00

#2412 Postautor: Davv » 27 marca 2009, o 21:36

Na stadionie byłem kilka dni temu i też widziałem, fakt nie wiem jak jest teraz, ale teraz nie mam czasu nawet obiadu zjeść w domu. Więc nie jest to tylko na podstawie zdjęć.

Czy ja napisałem gdzieś o tym, żeby nie robić nic? Napisałem, żeby mecz przełożyć? Od tego są władze klubu, one powinny osądzić co będzie najlepsze. Mnie tylko troszkę bawi, że wcześniej narzekałeś, że nie ma pogody, a teraz brakuje ludzi i ...łopat. Czy to naprawdę tak ciężko dostępny i drogi sprzęt? Jeśli tylko będę w stanie wjechać na działkę jutro to postaram się wydzierżawić troszkę sprzętu, o ile będzie jeszcze potrzebny po południu.

Jaki opierdol? Trzeba robić. Jeśli nie na 5 kwietnia to na następny mecz przyniesie to korzyści. Tor jest lekko mówiąc słaby, więc dużo pracy jeszcze, więc czy to na Łódź, czy inny mecz będzie to przydatne.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#2413 Postautor: Radzio » 27 marca 2009, o 21:50

Na stadionie byłem kilka dni temu i też widziałem, fakt nie wiem jak jest teraz

ja też byłem i 2 dni temu i wczoraj i dziś i z każdym dniem coraz lepiej to wygląda i wierze w to, że uda się zainaugurować sezon 5 kwietnia, po to podjąłem się pomocy przy pracach na stadionie - może nie wyszło mi tak jak bym chciał aby byli kibice do pomocy bo nikogo na siłę niemożna ściągnąć (studia, praca itp)

Teraz jest jeszcze happening też będą potrzebne osoby do pomocy ale najbardziej jutro rano do prac na torze i naprawdę kto może niech przyjdzie najlepiej z łopata jak nie ma to i tak niech przyjdzie zawsze to lepiej się zmienić chodź na chwile niż machać przez 2-3 godziny

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2414 Postautor: Lublin_Fan » 27 marca 2009, o 22:57

harry pisze:Jest to bardzo fajny plan tylko czy CI CHĘTNI KIBICE się zjawią???????????? :shock: :shock: :evil: :evil:

Zjawia :). Niestety, lopaty ani taczki nie posiadam. Z Radziem bedziemy sie zmieniac :)

Koper
Trener
Kontakt:

#2415 Postautor: Koper » 28 marca 2009, o 20:11

Internauta Gopher na innym forum napisał:
Kilka info co do zmian dziś zaobserwowanych na stadionie. Po pierwsze tor już poszerzony. A po drugie fani żużla będą mieli nie lada problem gdzie się usadowić żeby widzieć cały tor. Po wymuszonych przez policje zmianach, rozciągnięto między wszystkimi sektorami bardzo gęstą i wysoką siatke i siedząc widać albo same proste albo jeden łuk, bądź drugi tragedia jest z widocznością.

harry
Trener

#2416 Postautor: harry » 28 marca 2009, o 21:06

Po drugie: tor nie jest poszerzony i mam nadzieję, ze nie będzie bo wtedy na pewno nici z meczu.
Dzisiaj oczyściliśmy prostą startową ze śniegu. Niech schnie.
ale to co się stało z resztą toru, to przeżyłem szok mimo, że zawsze wierzyłem w zbawienną kombinację wiaterku i słoneczka 8) 8) :lol: Do południa jeszcze było trochę ślisko ale wieczorem w okolicach 19 przemaszerowałem sobie spokojnie przez dwa łuki i drugą prostą bez zabrudzenia najmniejszego butów :shock: :shock: :shock: .
Teraz co prawda po wysłuchaniu prognozy pogody na jutro, trochę się wkurzyłem, ale od poniedziałku juz piękna pogoda.
Treningi przewiduję że będą w czwartek i piątek chyba że trener zarządzi wyjazd do Rzeszowa w czwartek, to wtedy treningi będą w piątek i sobotę.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#2417 Postautor: dannie » 28 marca 2009, o 21:11

Hmm... bylem dzis przed poludniem na stadionie i zadnych "siatek" nie widzialem (oprocz tych w bramkach ;) ). Harry moze Ty wieczorem cos zauwazyles? A moze oni to montuja tylko na sam mecz?
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2418 Postautor: kilar » 28 marca 2009, o 21:17

A Harry co to za jakies siatki ? To co tam Koper przytoczyl w poscie wyzej.

EDIT:
o widze, ze mnie Dannie uprzedzil z pytaniem 8)

harry
Trener

#2419 Postautor: harry » 28 marca 2009, o 21:22

Szczerze powiedziawszy to dzisiaj oczy miałem wbite tylko w tor. Siatki??? Jeżeli to prawda. to trzeba awanturę robić!!!

Speedway Fan
Senior

#2420 Postautor: Speedway Fan » 28 marca 2009, o 21:23

hm moze te?

Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2421 Postautor: kilar » 28 marca 2009, o 21:35

Kurde, niedlugo ten stadion to bedzie jedna wielka klatka. Brakuje jeszcze, zeby pod prad podczepic ta cala prowizorke.

harry
Trener

#2422 Postautor: harry » 28 marca 2009, o 21:38

Pod prąd??? Skasuj tego posta bo jak jakiś policjant to przeczyta, to zaraz podłączą. 8) :(

Czarek
Trener

#2423 Postautor: Czarek » 28 marca 2009, o 22:00

Niestety siatki odgradzają już prawie wszystkie sektory na stadionie i jeśli widoczność dzięki wysokim kratom była już wcześniej kiepska to teraz jest fatalna. Odbije się to na frekwencji. Wielu kibiców zrezygnuje z chodzenia na coś czego nie można swobodnie obserwować. A tor nie jest poszerzony.

PS. Nomen omen: dresiarze rozpoczęli dziś doping od przyśpiewki: "Pozdrowienia do więzienia", niezauważając, że prawie w nim właśnie siedzą.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2424 Postautor: kilar » 28 marca 2009, o 22:10

Troche nie rozumiem, jaka funkcje maja spelniac te siatki ? Jak ktos zechce przejsc to i tak przejdzie.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2425 Postautor: tezetomaniak » 28 marca 2009, o 22:24

o taki numer klub wycina swoim kibicom ? Koper, moglbys poinformowac wladze Motoru, ze siatki utrudniaja sympatykom sekcji zuzlowej obserwowanie widowiska ? :(

siatki spelniaja taka funkcje, ze maja byc (wymogi) :=]
Ostatnio zmieniony 28 marca 2009, o 22:25 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.