Żużlowe różności
Re: Różności
Predzej lustrzyce 
Wiecie może czy wychodzi/wyszedł jakiś fajny skarb kibica ?
"Swiat Zuzla" wyszedl... bardzo "fajny". Prezesem KMZ jest Jaroslaw Siwek, rekordzista toru w LBN Tomasz Chrzanowski, Karola Polaka nie ma w Rzeszowie, za to tor Stali Rzeszow znajduje sie w Gorzowie. To tak z grubsza co mi sie rzucilo na oczy po pobieznym przejrzeniu 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Ja zamówiłem sobie Speedway Magazyn, ale co to warte to jeszcze nie wiem. Przesyłka jest w realizacji, powinna dojść lada dzień, więc jeżeli otrzymam to mogę napisać czy warte zamówienia. 

Re: R�c�
Nawiazujac do przeszlosci, to bardzo mozliwe, ze juz w nastepnym roku do rozgrywek wroci Wanda Krakow. Wczoraj w tv mowili, ze dostali pieniadze z miasta na remont stadionu i w tym roku chca zorganizowac jakies tam zawody.
Takze trzeba sie sprezyc i w tym roku awansowac, bo z Wanda to tez przewaznie dostawalismy u nich
Takze trzeba sie sprezyc i w tym roku awansowac, bo z Wanda to tez przewaznie dostawalismy u nich
Odnośnie zawodów w Krakowie...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/03/25/60-lat-nowej-huty-reaktywacja-toru-zuzlowego-wandy
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/03/25/60-lat-nowej-huty-reaktywacja-toru-zuzlowego-wandy
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dostawalismy na starej żuzlowej nawierzchni toru ktora teraz wymieniaja na sjenit.kilar pisze:Takze trzeba sie sprezyc i w tym roku awansowac, bo z Wanda to tez przewaznie dostawalismy u nich
Speedway pisze:Kolejny klub po Falubazie i Stali wraca do tradycyjnej nazwy
dannie pisze:Wcześniej jeszcze ROW Rybnik...
Dokladnie. Rownież Czestochowa bedzie startowac z nazwa Włokniarz oprocz nazwy sponsora Cognor.
Widać w extralidze tendencję do uwzgledniania historycznej nazwy, niezaleznie od tego czy w oficjalnej nazwie druzyny znajduje sie sposnor czy też nie w extralidze wiekszosc druzyn bedzie wystepowala z nazwami oficjalnymi w ktorych znajduja sie nazwy historyczne/tradycyjne:
Stal Caelum Gorzow
Włókniarz Cognor Częstochowa
Lotos Wybrzeże Gdańsk
Falubaz Zielona Góra
Unia Leszno
Polonia Bydgoszcz
to jeszcze Torun, Wroclaw, Ostrow i Lublin 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
papi pisze:to jeszcze Torun, Wroclaw, Ostrow i Lublin
W Toruniu nazwa najbardziej kojarzona z tym klubem raczej szybko nie wroci bo jest to jednoczesnie nazwa sponsora ktory wycofal sie ze sponsoringu tytularnego tej druzny, co nie znaczy ze juz na pewno nigdy Torun nie wystartuje pod nazwa Apator, wszak Falubaz to rowniez nazwa firmy ktora sponsorowala druzyne z Zielonej Góry a teraz mamy powrót tej tradycyjnej nazwy do nazwy oficjalnej druzyny. W Ostrowie chyba traktują nazwę KMO jako rownież nawiazanie do tradycji (do założonego w 1948 Klubu Motocyklowego Ostrów), wiec nie sądze aby Ostrów wystartował kiedys jeszcze pod nazwa Ostrovia czy tez Iskra a co do nazw Sparta Wrocław, Motor Lublin, na razie tematu nie ma ale kiedyś to kto wie, może po awansie do extraligi
kilar pisze:Nawiazujac do przeszlosci, to bardzo mozliwe, ze juz w nastepnym roku do rozgrywek wroci Wanda Krakow. Wczoraj w tv mowili, ze dostali pieniadze z miasta na remont stadionu i w tym roku chca zorganizowac jakies tam zawody.
Mialem tą "przyjemność" oglądać też solidny łomot od Wandy na naszym torze :d
Wczoraj w Lublinie na Kalinie ktoś wygrał w Totka 2,200,000 może to wierny kibic żużla i wspomoże klub...
Ps. Ja bym pomógł na 100%
Skąd takie informacje ?
Z 500 tysi bym odpalił. No ale to ja
I byłby KMŻ Ge(L)o Motor Lublin.
Z 500 tysi bym odpalił. No ale to ja
I byłby KMŻ Ge(L)o Motor Lublin.
Speedway pisze:Mialem tą "przyjemność" oglądać też solidny łomot od Wandy na naszym torze :d
w pamietnym roku '96
dobek pisze:Wczoraj w Lublinie na Kalinie ktoś wygrał w Totka 2,200,000 może to wierny kibic żużla i wspomoże klub...Ps. Ja bym pomógł na 100%
ale bym sie wkurwil gdyby oprocz mnie 5 innych osob wygralo :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
dobre i to
nawet jakby te 10 osob trafilo, to bylbys niezle zarobiony :]
kilar pisze:Speedway pisze:Mialem tą "przyjemność" oglądać też solidny łomot od Wandy na naszym torze :d
w pamietnym roku '96?
Zolly, łukaszewski, Kalinowski... To były na nasz młodziutki wówczas klub stanowczo za wysokie progi :> No i mieli sponsora strategicznego nawet :]
Wanda Realbud Krakow. Slodki wpi***ol po olsniewajacym zwyciestwie nad Cemwapem Opole
Juz wtedy cos mi mowilo, ze Twierdza-Lublin to sentencja marzenie 
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Rzeczywisty menadżer żużlowy on-line - http://WWW.SPORTMANAGER.PL
Na pewno ktoś z was grał albo ma chęć zagrać w menadżera żużlowego on-line w sezonie 2009 ;> W tym roku zapowiada się niezwykle ciekawa rywalizacja w Ekstralidze, także sam wybór swojego składu na sezon 2009 może być fajną zabawą i okazją do sprawdzenia swojej wiedzy na temat rozgrywek żużlowych (np. formy zawodników). Oczywiście potrzebne jest także trochę szczęścia przy trafnym wyborze żużlowców i prowadzeniu drużyny... Menadżer jest rzeczywisty tzn. Zawodnicy punktują tak jak w rzeczywistości w meczach ligowych, a dodatkowo otrzymują punkty za bonusy, wybór do "najlepszej 7 kolejki", zwycięstwa swojej drużyny oraz minusowe za taśmy, wykluczenia...
Wcielamy się w rolę trenerów i wystawiamy własny skład do sezonu, oczywiście mamy ograniczenia takie jak budżet, liczba zawodników na pozycji juniora, seniora itp. Podczas sezonu na każda kolejkę wybieramy 7 zawodników do podstawowego składu, jokera itp. W grze uczestnicza kibice z calej Polski, głównie z Bydgoszczy, Torunia, Leszna, Zielonej Góry, Ostrowa, Gorzowa, Gdańska, Rzeszowa i Tarnowa...
Najdroższy zawodnik w grze: Nicki Pedersen - 1.400.000
Zapraszam do tworzenia i wystawiania swoich drużyn! Pozdrówki!
Na pewno ktoś z was grał albo ma chęć zagrać w menadżera żużlowego on-line w sezonie 2009 ;> W tym roku zapowiada się niezwykle ciekawa rywalizacja w Ekstralidze, także sam wybór swojego składu na sezon 2009 może być fajną zabawą i okazją do sprawdzenia swojej wiedzy na temat rozgrywek żużlowych (np. formy zawodników). Oczywiście potrzebne jest także trochę szczęścia przy trafnym wyborze żużlowców i prowadzeniu drużyny... Menadżer jest rzeczywisty tzn. Zawodnicy punktują tak jak w rzeczywistości w meczach ligowych, a dodatkowo otrzymują punkty za bonusy, wybór do "najlepszej 7 kolejki", zwycięstwa swojej drużyny oraz minusowe za taśmy, wykluczenia...
Wcielamy się w rolę trenerów i wystawiamy własny skład do sezonu, oczywiście mamy ograniczenia takie jak budżet, liczba zawodników na pozycji juniora, seniora itp. Podczas sezonu na każda kolejkę wybieramy 7 zawodników do podstawowego składu, jokera itp. W grze uczestnicza kibice z calej Polski, głównie z Bydgoszczy, Torunia, Leszna, Zielonej Góry, Ostrowa, Gorzowa, Gdańska, Rzeszowa i Tarnowa...
Najdroższy zawodnik w grze: Nicki Pedersen - 1.400.000
Zapraszam do tworzenia i wystawiania swoich drużyn! Pozdrówki!
dobek pisze:Wczoraj w Lublinie na Kalinie ktoś wygrał w Totka 2,200,000 może to wierny kibic żużla i wspomoże klub...Ps. Ja bym pomógł na 100%
Wygrała 70-latka, więc chyba nie da nic na żużel. Od razu poleciała się pochwalić w Kurierze

-
Speedway Fan
- Senior
Rydzyk pewnie juz ucieszony