Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Treningi

#1352 Postautor: istred » 23 marca 2009, o 20:56

Mniej 8)

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1353 Postautor: Regdal » 23 marca 2009, o 22:02

Mars pisze:Moko to tylko druga liga wiec profesjonalistów unas brak, cud ze jedziemy w tym roku jedyny plus!!!!! ale skoro sponsor strategiczny niebył w stanie wyłożyc tej 1 banki zeby spokojnie odjechac sezon to juz żenada , znowu beda zaległosci chyba ze cos sie zmieni ale nam w Lublinie to nie grozi tutaj niebylo i niebedzie juz normalnie.

Ciekawe ile w tym racji.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1355 Postautor: Regdal » 23 marca 2009, o 22:12

Na tym forum nie,ale w ostatnim wywiadzie prezes oznajmił,że budżet jest niedopięty i dotacja z miasta poniżej oczekiwań.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#1356 Postautor: harry » 23 marca 2009, o 22:14

moko pisze:Żenada. niektórzy nie trenują bo silniki u majstra zarobionego po uszy, niektórzy nie mają czasu albo nie ma kasy na pofatygowanie się na wspólne treningi.

Kto tylko chciał trenować to kasę dostał.
Jednym słowem profesjonaliści od siedmiu boleści.

Dalej bez komentarza.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#1357 Postautor: harry » 23 marca 2009, o 22:19

istred pisze:
ale skoro sponsor strategiczny niebył w stanie wyłożyc tej 1 banki zeby spokojnie odjechac sezon to juz żenada ,
Jak walczyliśmy o eligę to sponsor strategiczny nie dawał kwoty nawet zbliżonej do miliona, a Ty oczekujesz tego w drugiej lidze? :shock:

A "nawet zbliżona" to ile??? 30%, dwa razy mniej niż milion, 4 razy, czy może 10 razy mniej???
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1358 Postautor: Regdal » 23 marca 2009, o 22:27

harry pisze:Kto tylko chciał trenować to kasę dostał.

Mieszasz ludziom w głowach.

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#1359 Postautor: harry » 23 marca 2009, o 22:33

Regdal pisze:Na tym forum nie,ale w ostatnim wywiadzie prezes oznajmił,że budżet jest niedopięty i dotacja z miasta poniżej oczekiwań.

Pozostaje pytanie na ile jest niedopięty i jak ma to duże znaczenie? Czy to jest 50, 100, 200 czy 300 tysięcy i kiedy zabraknąć ma tych pieniędzy?
Osobiście oceniam, ze może zabraknąć 100-150 tys do miliona, ale też osobiście nie jestem pewien czy ten milion jest nam absolutnie potrzebny. Niestety, żużel to nie piłka nożna czy ręczna gdzie zawodnicy ( zawodniczki) mają ustaloną miesięczną wypłatę i w dużym przybliżeniu można wyliczyć ile pieniędzy potrzeba w budżecie na zawodników. Na żuzlu można wygrywać 30-stoma punktami a można i dwoma. Różnica w wypłacie to plus, minus 20 tys zł za mecz. Razy 20 meczów i robi się dziura około 400-stu tysięcy zł. I jak tu planować??? I skąd można wiedzieć ile zabraknie?
Pięknym przykładem był rok 2004. Niskie wygrane u siebie, wysokie przegrane na wyjeździe, ale tak się ułożyło, że awans był w zasięgu ręki a na koniec roku zero zaległości do zawodników.

harry
Trener

#1360 Postautor: harry » 23 marca 2009, o 22:35

Regdal pisze:
harry pisze:Kto tylko chciał trenować to kasę dostał.

Mieszasz ludziom w głowach.

Dlaczego mieszam??? Kto chciał to pojechał. A kto nie miał jeszcze silników to z czym miał jechać? Na rowerze pojeździć?

janek
Kadrowicz

#1361 Postautor: janek » 24 marca 2009, o 07:23

Mars pisze:ale skoro sponsor strategiczny niebył w stanie wyłożyc tej 1 banki zeby spokojnie odjechac sezon to juz żenada

policz ile trzeba par jeansów sprzedać aby bańkę odłożyć.

go!
Trener

#1362 Postautor: go! » 24 marca 2009, o 09:35

janek pisze:policz ile trzeba par jeansów sprzedać aby bańkę odłożyć.

Troche sie zapedziles.
Gdzie powiedziane ze sponsor ma dac milion? Tym bardziej w pierwszym roku wspolpracy. A po drugie mozna tez zadac pytanie:
Policz ile herbaty (a nie mieszkamy w Chinach) trzeba sprzedac zeby 30 razy na dzien emitowac w najlepszych porach na TVNie (i nie tylko) swoj spot reklamowy.
Widac, komus sie to oplaca..

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1363 Postautor: Lublin_Fan » 24 marca 2009, o 09:41

To ja zapodam frazesem, ale jakos mi sie udzielilo to co Wojeciechowski mowil w Johnysie :lol:
Jak kazdy z nas przyprowadzi na mecze chociaz jednego nowego kibica to problemow z budzetem nie bedzie :)
A teraz na serio. Oczywiscie nie uda sie, aby nagle stadion byl zapelniony. Ale dzialajac w ten sposob mozna zwiekszyc frekwencje o te kilkaset osob na meczu. W skali roku wyjdzie nieglupia sumka.

janek
Kadrowicz

#1364 Postautor: janek » 24 marca 2009, o 09:57

go! pisze:
janek pisze:policz ile trzeba par jeansów sprzedać aby bańkę odłożyć.

Troche sie zapedziles.
Gdzie powiedziane ze sponsor ma dac milion?

Kto się zapędził ??? nikt nie mówił że ktoś dał bańkę , mars się żalił że bańki nie wyłożyli.
Ja napisałem tylko to co napisałem, ile trzeba mieć zysku by "bańkę" przeznaczyć na reklamę/sponsoring.
Także wyluzuj i czytaj ze zrozumieniem

go!
Trener

#1365 Postautor: go! » 24 marca 2009, o 11:11

janek pisze:Także wyluzuj i czytaj ze zrozumieniem

Cos ty taki nerwowy?
Zapytales ile trzeba jeansow sprzedac zeby odlozyc banke (jesli Twoje pytanie przeczytalem bez zrozumienia to racz wyjasnic), to ci tlumacze ze zeby wyjac trzeba wlozyc.. Czasem moze sie oplacic w klub sportowy.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1366 Postautor: Cz@rek » 24 marca 2009, o 11:15

Powiedzmy sobie szczerze,na warunki drugoligowe to strategiczny sponsor wykłada kasę w granicach 150-300 tys pln!
Nie sądze zeby nasz się wyłamał z tego przedziału,ale podkreslam że to moje prywatne zdanie oparte na wieloletnich
obserwacjach 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#1367 Postautor: meesha » 24 marca 2009, o 15:30

Jesli dobrze pamietam to nasz poprzedni "strategiczny" sponsor wykladal rocznie mniej niz dolna granica, ktora podales i bylo to w I lidze. Nie wiem zatem skad ten optymizm biorac pod uwage tzw. kryzys :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1368 Postautor: Mars » 24 marca 2009, o 19:42

Panowie powiedzmy sobie szczerze jezeli sponsor strategiczny nie jest w stanie zagwarantowac klubowi 70-80% budżetu to dlamnie to żaden sponsor!!!,dlaczego klub ma opierac ciagle swoj budzet o dotacje z miasta i z wpływów z biletow to jest najbardziej chore i rozklada kluby na łopatki, dwa mecze w plecy( bo jakis zawodniczek sobie olał polska lige czego niemogl nikt przewidziec) i juz niema frekwencji jaka sobie zarzad zakladal , zobaczcie jaka dany sponsor dostaje reklame!!!!! jego człon wszedl w nazwe klubu trzeba sie umiec cenic , ale tak mamy kryzys i cieszmy sie ze jedziemy ale my ich sami uczymy taniej reklamy i dlatego tak jest.

Jezeli wyłozył 300 tys to niech sobie połozy pare banerów plus nazwa w programie i na bilecie ale w nazwie klubu??? chyba sie nie szanujemy.

POZDRAWIAM i przepraszam za bledy ortograficzne ;) starałem sie byc obiektywny.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Speedway Fan
Senior

#1369 Postautor: Speedway Fan » 24 marca 2009, o 20:10

Jest zuzel - zle
jest sponsor - zle
zuzla by nie bylo - zle
sponsora by nie bylo - zle

nie dobrze sie robi jak sie czyta co nie ktorych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1370 Postautor: istred » 24 marca 2009, o 20:11

Fajnie by było.
Ale niestety póki co KMŻ nie jest takim klubem do którego sponsorzy walili by drzwiami i oknami i klub mógłby wybrzydzać w sponsorach (jak to nazwałeś "szanować się").

Shack
Administrator

#1371 Postautor: Shack » 24 marca 2009, o 20:27

Mozna zapytac z drugiej strony, co klub moze zaoferowac takiemu redstarowi ?

Istnieje od 3 miesięcy, ludzie, ktorzy nie wiadomo czy sie sprawdza, bez zadnego doswiadczenia, gówniany stadion, gówniane powierzchnie reklamowe, II liga, jeden zawodnik na ktorego mozna stawiac w ciemno.

Grunt, ze ktos sie wogole znalazł.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1372 Postautor: _piotrusss » 24 marca 2009, o 20:32

Mars pisze:Panowie powiedzmy sobie szczerze...

Ale po co te żale? Czy ktoś broni firmom inwestowania w sport? Nie przypominam sobie by były ustalane jakieś górne granice co do kwot, jakie można przeznaczyć na żużel. A może z innej strony... Twoim zdaniem należy przegonić Redstara bo nie daje wystarczająco dużo pieniędzy?
I ostatnie... w czym starałeś się być obiektywny? W biadoleniu? Bo to nie jest takie oczywiste, że im więcej kasy dla klubu tym lepiej...? Jest ile się udało w obecnych warunkach wyciągnąć, więc narzekanie bez podania nawet konkretnie adresata (Redstar?) jest co najmniej dziwne.
Ciekawe ilu jeszcze wiecznych narzekaczy się tutaj pojawi... Mars, Davv... kto jeszcze?

Bądźmy optymistami, jak to powiedział w jednym z orędzi prezydent ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1373 Postautor: Mars » 24 marca 2009, o 20:36

A czy ja napisałem gdzies nazwe naszego sponsora???? niemam żadnych żali to było o tym co sie dzieje w naszym sporcie.

Dopóki niebedzie sponsorów ktorzy zagwarantuja 70-80% budżetu klubu nigdy niebedzie dobrze w tym sporcie.Tyle odemnie.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
piv
Junior

#1374 Postautor: piv » 24 marca 2009, o 20:39

a ja bym proponował poprzenosić kilkanaście postów w odpowiedni temat bo się burdel robi trochę.
Piszemy koleżanki i koledzy w odpowiednich tematach bo potem się ciężko czyta. 8)

viewtopic.php?f=10&t=2601&start=400

Speedway Fan
Senior

#1375 Postautor: Speedway Fan » 24 marca 2009, o 21:21