Plakaty
Re: Plakaty
To tylko moja propozycja. Plakat ma być prosty, przejrzysty? Jeśli chodzi o te cechy to projekt Radzia jest odpowiedni.
Erwin pisze:To tylko moja propozycja. Plakat ma być prosty, przejrzysty? Jeśli chodzi o te cechy to projekt Radzia jest odpowiedni.
Wiesz.. moze sie okazac ze Twoj plakat bedzie jedyny, ktory kazdy moze sobie w domu oddrukowac, w xero powielic i rozwiesic, takze nie chcialbym cie zniechecac. Najwazniejsze zeby przyciagnac max. ilosc osob.
A co do samego plakatu, no powinien byc raczej czytelny i wyrazisty w tresci. Naprawde malo ludzi ma czas i ochote gapic sie przez dluzsza chwile na takie rzeczy. Badania mowia o 2%-3% skutecznosci i to jest duzo!!!
- tezetomaniak
- Trener
Manitou pisze:Tak powinien wygladac banerek na NK
Ja wiem, z w zylach mych plynie metanol, ale ja tam nie widze NIETSCHEGO
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Czcionka jest szczegolem ktory mozna dopracowac. Chodzi mi o sama forme, kolorystyke, chwytliwe haslo. Byla tu dyskusja o tym, ze takie czarno - biale plakaty to sa dobre do samodzielnego druku i kopiowania, a na NK powinno to byc bardziej kolorowe wiec podalem przyklad jak robia to inni. Nie kaze przeciez od razu uzywac tej samej "zlanej" czcionki. Tezetomaniak o jaka miniaturke ty mnie pytasz?
- tezetomaniak
- Trener
no wlasnie o ta na naszej klasie, ktora pokazuje sie innym na glownej, jesli wrzucisz zdjecie do profilu 
- tezetomaniak
- Trener
A "vs." to po jakiemu? Bo coś mi się zdaje, że nie po naszemu. To skrót od słowa "versus", które ma polski odpowiednik, to po pierwsze. A po drugie, w języku polskim jest inna niż w angielskim reguła tworzenia skrótów. Według polskich zasad ten skrót nie powinien mieć kropki, podobnie jak np. "dr". Ale generalnie, podejrzewam, że w Polsce ludzie tego słowa nie znają.
a ja podejrzewam, ze szukasz wszedzie zaczepki 
A co, chcesz wpier*ol? 
Żartuję. Peace.
Żartuję. Peace.
A jaki bedzie skrot od "przeciwko"? 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Całe życie wystarczał myślnik.
"Lublin myślnik Łódź" ... to brzmi bez sensu 
Wiedziałem, że ktoś to napisze. 
Ewentualnie Lublin kontra Lódź ale i tak "vs" jest raczej znanym skrotem i nie ma sie co przyczepiac.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
poprawie to już przed plikiem do drukowania ( w poniedziałek) jak nie będzie lepszego pomysłu
Ciągle czekam na fotki kolorowe do zrobienia plakatu na NK
Ciągle czekam na fotki kolorowe do zrobienia plakatu na NK
Torsen pisze:A "vs." to po jakiemu? Bo coś mi się zdaje, że nie po naszemu. To skrót od słowa "versus", które ma polski odpowiednik, to po pierwsze. A po drugie, w języku polskim jest inna niż w angielskim reguła tworzenia skrótów. Według polskich zasad ten skrót nie powinien mieć kropki, podobnie jak np. "dr". Ale generalnie, podejrzewam, że w Polsce ludzie tego słowa nie znają.
A kto to teraz polskich odpowiednikow uzywa
Ja też niedawno w hotelu usłyszałem: "A czy nie będzie problemu, jeżeli apgrejduje Panstwa na wyzszy level?" 
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Hmmm moze koles za duzo gral w gry RPG
.
Richie Faulkner: