KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009
Re: KMŻ Lublin w sezonie 2009
Swoja droga cena tego karnetu i bonusy idac za jego zakupem wraz ze zdjeciami tych VIPowski miejsc lekko mnie rozbawily:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ale VIP-loża na Pilskim stadionie robi wrażenie

Powiem tak.Niektórzy uważają się za wielkich kibiców i znawców a na spotkanie z zawodnikami
nie przyszli a ci co byli (oczywiście nie wszyscy) to nie potrafili zadać konkretnego pytania tylko jakieś tam podśmiech..ki więc nie czepiajmy się ludzi skoro sami nie potrafimy dać przykładu... Tak bardzo czekaliśmy na żużel i ilu nas przyszło do pubu na spotkanie....
nie przyszli a ci co byli (oczywiście nie wszyscy) to nie potrafili zadać konkretnego pytania tylko jakieś tam podśmiech..ki więc nie czepiajmy się ludzi skoro sami nie potrafimy dać przykładu... Tak bardzo czekaliśmy na żużel i ilu nas przyszło do pubu na spotkanie....
No tylu, ze nie bylo gdzie siedziec i trzeba bylo stac.
Ale co jest fajnego w słuchaniu słowotoku Prezia W. czy tam innych obecnych. Jak by pojeździli po Johny'sie to może bym i się udał. "Kibic żużla" jak samo określenie mówi, to człowiek który lubi żużel, a nie konferencje prasowe. Nieważne co mówią przed sezonem, ważne jak pojadą w sezonie. Oczywiście są tacy, którzy powiedzą, że fajnie pogadać z chłopakami, ale to już są fascynaci, a takich jak w każdej dziedzinie niewielu. Przeciętny kibic chętnie przyjdzie na stadion, obejrzy ciekawe zawody i po meczu może wysłucha co mają do powiedzenia zawodnicy (dziwne, że nigdzie się nie praktykuje tego) i tyle, na więcej nie ma co liczyć.
dobek pisze:Powiem tak.Niektórzy uważają się za wielkich kibiców i znawców a na spotkanie z zawodnikami
No moim zdaniem nie bylo gdzie szpilki wcisnac i cale szczecie, ze nie przyszlo duzo wiecej osob, bo by odeszly z kwitkiem. Ja sie spodziewalem o wiele mniej i frekwencja mnie zaskoczyla. A jesli chodzi o pytania, to chyba o to chodzilo, by byla luzna atmosfera i troche funu a nie konferencja prasowa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ja tak tylko zeby uspokoic janka chociaz jego post i moj wczesniejszy nie wiem czego wyleciały
Jednak dla osoby ktora namowilem na zuzel i ktora bedzie pierwszy raz w zyciu na stadionie na meczu z Lodzia kupie karnet normalny, wiec juz sie tak nie denerwuj ze kibice okradaja klub 
Harry moze odpiszesz wkoncu na moj post kto wyłożył kase na żużel (oprocz dotacji z miasta).. chodzi mi o sponsorow??
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

W ogóle mnie to nie interesuje i w związku z tym nie nie mam wiedzy na ten temat. Wiem, ze jutro, pojutrze ma być znany sponsor strategiczny. Ale czy będzie?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:W ogóle mnie to nie interesuje i w związku z tym nie nie mam wiedzy na ten temat. Wiem, ze jutro, pojutrze ma być znany sponsor strategiczny. Ale czy będzie?
Ciebie nie interesuje?? to chyba bylo zbedne bo wiemy jak jest.. no wiec trzeba trzymac kciuki ze bedzie strategiczny.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

w porównaniu Lublina do Piły pod względem składu drużyny, celu drużyny, to troche drogo 20zł bilet i 12...10zł program zawodów w 2 lidze, masakra...
I ceny biletów w Rawiczu:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... w-rawiczu/
Wynika z tego, że jesteśmy najbogatszym klubem bo mamy najtańsze bilety. To chyba dobrze. Tylko się cieszyć.
Wynika z tego, że jesteśmy najbogatszym klubem bo mamy najtańsze bilety. To chyba dobrze. Tylko się cieszyć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:I ceny biletów w Rawiczu:
Ale tam nie sa tansze tylko takie same
nawet u nas drozsze 1 zl (normalny) wiec chyba ceny sa na normalnym 2go ligowym poziomie...
Nie no, trzeba przyznac, ze gdyby taki ulgowy kosztowal te 12zl to nikt specjalnie by sie nie obrazil. A tak... jak pojawia sie jakies problemy (ktorych naszemu klubowi nie zycze!) to juz duzo gorzej zniosa kibice podwyzke w trakcie sezonu - coz, taka natura kibica.
dannie pisze:Nie no, trzeba przyznac, ze gdyby taki ulgowy kosztowal te 12zl to nikt specjalnie by sie nie obrazil. A tak... jak pojawia sie jakies problemy (ktorych naszemu klubowi nie zycze!) to juz duzo gorzej zniosa kibice podwyzke w trakcie sezonu - coz, taka natura kibica.
No tak tak tylko musimy patrzec z pozycji kibica ktory pojawia sie okazjonalnie na stadionie, bo wiadomo ze wiekszosc z piszacych tu na forum to fanatycy i oni nie obrazili by sie nawet gdyby bilet kosztowal i te 15zl zamiast 10 ale dla kibica "okazjonalnego" cena biletu jest wazna o ile nie najwazniejsza...i te 17 zl za bilet normalny (+liczac dojazd na stadion) to juz nie jest malo biorac po uwage to ze to tylko 2ga liga. Musimy sobie tez zdawac sprawe ze dla zwyklego szarego kibica ktory nie sledzi na bierzaco wszystkich wydarzen informacja ze to 2ga liga to taki kibic pomysli ze to DNO (czasy LKZtu)
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Moze klub planuje jakas szybka kampanie reklamowa i w ten sposob chce zachecic "sporadycznych" kibicow do tego aby czesciej przychodzili na mecze. Tansze bilety, ale wieksza sprzedana ilosc - wiekszy zysk w koncowych rachunkach?
Te ulotki mozna byloby wprowadzic jak ostatnio, dzieki ktorym przysluguje znizka na bilety. Na deptaku porozdawac w piekne sloneczne popoludnie, gdy multum ludzi, albo przy jakichs supermarketach.
Trzeba, trzeba nad tym pomyśleć.
Wbrew pozorom rozkręcenie akcji żeby choć przez te 3 dni trąbiło się w Lublinie o tym, że żużel znów tu wraca w profesjonalnym wydaniu nie jest takie trudne. Klub tylko musi chcieć i musi chcieć przyjąć pomoc, która ze strony kibiców na pewno by się pojawiła.
Wbrew pozorom rozkręcenie akcji żeby choć przez te 3 dni trąbiło się w Lublinie o tym, że żużel znów tu wraca w profesjonalnym wydaniu nie jest takie trudne. Klub tylko musi chcieć i musi chcieć przyjąć pomoc, która ze strony kibiców na pewno by się pojawiła.
Zachecac mozna w rozny sposob, czy to za pomoca bilboardow, czy np samochodem z przyczepka (cos na wzor "ulica Rusalka"
). Nie mam pojecia, ktoro z nich jest tansze i bardziej efektywne, ale to juz na pewno jakas reklama jest. Tym bardziej, ze sezon zaczynamy od mocnego uderzenia, czyli "meczem na szczycie" z Lodzia. Przyjezdza kandydat do awansu, wiec - chcac, nie chcac - szykuje sie przednie widowisko. A to w zuzlu jest mega pozytyw. To tez jest czynnik, ktory jest w stanie przyciagnac wieksza liczbe kibicow.
Uwazam tez, ze duzo zalezy od lokalnej prasy. Przedstawienie tego meczu w swietle przezycia duzych emocji da duza szanse na to, by po przeczytaniu takiego artykulu, ludzie po prostu chcieli to zobaczyc na wlasne oczy.
Uwazam tez, ze duzo zalezy od lokalnej prasy. Przedstawienie tego meczu w swietle przezycia duzych emocji da duza szanse na to, by po przeczytaniu takiego artykulu, ludzie po prostu chcieli to zobaczyc na wlasne oczy.
O tym jak wiele może dać marketing niech świadczy to co działo się pod Globusem przed meczem z Norweżkami. Myślę, że na żużlu mogłoby być podobnie (ale oczywiście w innej skali
). A atuty są:
- tak jak piszesz mecz na szczycie
- reaktywacja żużla po roku przerwy
- silny skład z szansami na awans
- pierwszy mecz sezonu a ten zazwyczaj przyciąga najwięcej osób itd.
Oby tylko pogoda dopisała...
- tak jak piszesz mecz na szczycie
- reaktywacja żużla po roku przerwy
- silny skład z szansami na awans
- pierwszy mecz sezonu a ten zazwyczaj przyciąga najwięcej osób itd.
Oby tylko pogoda dopisała...
Pogawedzilismy sobie co nieco w sympatycznej atmosferze. Wymiernych efektow tego spotkania - na razie - brak 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Ja uwazam, ze na miesiac przed pierwszym meczem powinno sie duzo pisac o zuzlu w prasie.
Szkoda tylko, ze wczoraj mielismy tego bardzo zly przyklad w Dzienniku Wschodnim, gdzie przedstawiciele amatorow ochoczo narobili we wlasne gniazdo przy okazju paskudzac na caly lubelski zuzel.
Jednak KMZ nawiazuje jakas tam wspolprace z mediami i wlasnie teraz jest dla klubu kluczowy moment, zeby o zuzlu bylo pisane duzo i to w dobrych aspektach. To sie wkoncu musi przelozyc na sprzedaz biletow i umowy sponsorskie. Bez zbednej propagandy i z czystym sumieniem mozna szczycic sie tym, ze znow mamy druzyne ligowa, jest calkiem niezly sklad, jestesmy wymieniani jako jeden z kandydatow do awansu. Tematy na pewno sie znajda, rozmowcy do wywiadow rowniez (zarzad i zawodnicy).
Moze jakas prezentacja przed liga? Moze jakas wizyta przedstawicieli klubu i kilku zawodnikow w ratuszu? To wszystko spowoduje, ze zuzla bedzie w prasie duzo wiec jest rowniez szansa na dobra frekwencje.
Kolejna kwestia to postawach nas - kibicow. Ja juz od dluzszego czasu walkuje roznym znajomym o tym, ze znowu bedzie w Lublinie zuzel ligowy. Przyjda na mecz po dluzszej przerwie, bedzie mi milo a klub zarobi na tym kilka groszy wiecej.
Szkoda tylko, ze wczoraj mielismy tego bardzo zly przyklad w Dzienniku Wschodnim, gdzie przedstawiciele amatorow ochoczo narobili we wlasne gniazdo przy okazju paskudzac na caly lubelski zuzel.
Jednak KMZ nawiazuje jakas tam wspolprace z mediami i wlasnie teraz jest dla klubu kluczowy moment, zeby o zuzlu bylo pisane duzo i to w dobrych aspektach. To sie wkoncu musi przelozyc na sprzedaz biletow i umowy sponsorskie. Bez zbednej propagandy i z czystym sumieniem mozna szczycic sie tym, ze znow mamy druzyne ligowa, jest calkiem niezly sklad, jestesmy wymieniani jako jeden z kandydatow do awansu. Tematy na pewno sie znajda, rozmowcy do wywiadow rowniez (zarzad i zawodnicy).
Moze jakas prezentacja przed liga? Moze jakas wizyta przedstawicieli klubu i kilku zawodnikow w ratuszu? To wszystko spowoduje, ze zuzla bedzie w prasie duzo wiec jest rowniez szansa na dobra frekwencje.
Kolejna kwestia to postawach nas - kibicow. Ja juz od dluzszego czasu walkuje roznym znajomym o tym, ze znowu bedzie w Lublinie zuzel ligowy. Przyjda na mecz po dluzszej przerwie, bedzie mi milo a klub zarobi na tym kilka groszy wiecej.